Şimdi Ara

Apple iPad Mini [ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.944
Cevap
62
Favori
157.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yclycl

quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

şu 4 parmağı kullanarak uygulamalar arası gezmeyi yeni keşfettim :) ios 6 ya yabancıyız biraz :)

Evet kullanışlı bir özellik birde beş parmağınızı dışarıdan içeri şekilde küçültme yapar gibi yaptığında uygulamayı kapatıyor.

o da iyiymiş :)

4 parmağınızı yukarı çekerseniz görev yöneticisi açılıyor. ayrıca bu özellikler ios 5 tede vardı

Evet onu da farketmiştim. Ben en son ios 4.2.1 de kalmıştım da, şimdi direk ios 6 ya geçtim mini ile, ondan yabancıyım biraz son versiyonlara.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

Orijinalden alıntı: vedat1912

Kılıf düşünen arkadaşlar fiyat çok iyi..
    http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/tablet-pc-aksesuari/1585/125042993/trust-eliga-elegant-folio-stand-for-ipad-mini-blac

Cok kaba ve cirkin bi kilif.

Kilif arayana sunu siddetle tavsiye ederim. Hem malzeme kalitesi hem ultra ince dizayni ciddi iyi. Ben siyahini aldim.

bende acil kılıf arayışı içindeyim ebayden sipariş verecektim birde donanımhabere bakayım dedim:)
    ebayde canvas marka hoşuma gitmişti lakin bekleme süresi uzun,
    sormak istediğim bu kılıfta otomatik açılıp kapanma varmı?
    aklımdaki kılıflar şunlardı

http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-Smart-Wakeup-Folding-Folio-Leather-Stand-Case-for-Apple-iPad-Mini-/230891712004?pt=US_Tablet_eReader_Cases_Covers_Keyboard_Folios&hash=item35c237ee04

http://www.switcheasy.com/product/CANVAS_iPadmini

http://www.amazon.com/Belkin-Striped-Cover-Stand-iPad/dp/B009T0NNOC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1352422751&sr=8-1&keywords=belkin+striped+cover+with+stand+for+new+ipad+mini

Canvas yazan kilifin aynisi zaten speck :) hatta birebir diyebilirim arkadaki deri plastik birlesim cizgilerine varana kadar..

Bu arada hayir algilamiyor sanirim ipad mininin smart cover olayinda bir sikinti var.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vedat1912

Kılıf düşünen arkadaşlar fiyat çok iyi..
    http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/tablet-pc-aksesuari/1585/125042993/trust-eliga-elegant-folio-stand-for-ipad-mini-blac

Cok kaba ve cirkin bi kilif.

Kilif arayana sunu siddetle tavsiye ederim. Hem malzeme kalitesi hem ultra ince dizayni ciddi iyi. Ben siyahini aldim.

bende acil kılıf arayışı içindeyim ebayden sipariş verecektim birde donanımhabere bakayım dedim:)
    ebayde canvas marka hoşuma gitmişti lakin bekleme süresi uzun,
    sormak istediğim bu kılıfta otomatik açılıp kapanma varmı?
    aklımdaki kılıflar şunlardı

http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-Smart-Wakeup-Folding-Folio-Leather-Stand-Case-for-Apple-iPad-Mini-/230891712004?pt=US_Tablet_eReader_Cases_Covers_Keyboard_Folios&hash=item35c237ee04

http://www.switcheasy.com/product/CANVAS_iPadmini

http://www.amazon.com/Belkin-Striped-Cover-Stand-iPad/dp/B009T0NNOC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1352422751&sr=8-1&keywords=belkin+striped+cover+with+stand+for+new+ipad+mini

Canvas yazan kilifin aynisi zaten speck :) hatta birebir diyebilirim arkadaki deri plastik birlesim cizgilerine varana kadar..

Bu arada hayir algilamiyor sanirim ipad mininin smart cover olayinda bir sikinti var.

• belkini eledim çok kaba gösteriyodu, nilkinde kaliteli kılıf fakat daha önce nexus 7 için almıştım aynı kılıftan içime sinmemişti stand pozisyonunda bazen geriye yıkılıyodu ve ekranın üzerini kapattıgım zaman boşluk oluyodu tam fit değildi,
    canvası sipariş ettim bakalım 117 tl tuttu kargo dahil, 2 saattir inceliyorum kapağı kapatıp açma özelliği var ve daha kibar şık geldi bana, 7 gün içinde elimde olacak, gelince resimlerini paylaşırım
    bu arada iphone5 şarj cihazıyla ipad miniyi şarj edebiliyomuyuz arkadaşlar,
    ip4 şarj cihazıyla ipad2 şarj olmuyordu, aynı durum ipad mini içinde geçerlimi deneyen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavii67 -- 17 Ocak 2013; 2:12:16 >
  • quote:

belkini eledim çok kaba gösteriyodu, nilkinde kaliteli kılıf fakat daha önce nexus 7 için almıştım aynı kılıftan içime sinmemişti stand pozisyonunda bazen geriye yıkılıyodu ve ekranın üzerini kapattıgım zaman boşluk oluyodu tam fit değildi,
    canvası sipariş ettim bakalım 117 tl tuttu kargo dahil, 2 saattir inceliyorum kapağı kapatıp açma özelliği var ve daha kibar şık geldi bana, 7 gün içinde elimde olacak, gelince resimlerini paylaşırım
    ip4 şarj cihazıyla ipad2 şarj olmuyordu, aynı durum ipad mini içinde geçerlimi deneyen varmı?

Hayirli olsun.

http://www.speckproducts.com/tablet-ipad-cases/ipad-mini/fitfolio-for-ipad-mini.html

Gordugun uzere Canvas dedigin kilif ile Speck birebir ayni kilif.

Speck d&r da kargo dahil 67 lira :)

Duzeltme yapiyorum Speckte smart cover ozelligi yok.Birebir ayni kilif olmuyor bu durumda haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 17 Ocak 2013; 3:19:47 >

• quote:

quote:

belkini eledim çok kaba gösteriyodu, nilkinde kaliteli kılıf fakat daha önce nexus 7 için almıştım aynı kılıftan içime sinmemişti stand pozisyonunda bazen geriye yıkılıyodu ve ekranın üzerini kapattıgım zaman boşluk oluyodu tam fit değildi,

Hayirli olsun.

http://www.speckproducts.com/tablet-ipad-cases/ipad-mini/fitfolio-for-ipad-mini.html

Gordugun uzere Canvas dedigin kilif ile Speck birebir ayni kilif.

Speck d&r da kargo dahil 67 lira :)

Duzeltme yapiyorum Speckte smart cover ozelligi yok.Birebir ayni kilif olmuyor bu durumda haliyle

Hocam zevk ve renk meselesi benim icin uyku ozelligini calistirmasi daha onemliydi ve kilif yaninda birsuru aparatiyla geliyor ekran koruma filmi ve diger tipalar. Tipi sekli semali benziyor ama. Anvas daha kaliteli duruyor malzeme daha farkli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ipad3 ile ipadmini ekranında boyut dışında çok belirgin fark var mı yani retina çok mu fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: malahit

arkadaşlar ipad3 ile ipadmini ekranında boyut dışında çok belirgin fark var mı yani retina çok mu fark var

Burda bazi arkadaslar abartmayi seviyor fakat benim evimde ipad 2, ipad 3 ipad mini ve arkimda ipad 4 mevcut.

Tum cihazlari yanyana koydugumda ipad mini, ipad 2 den daha kaliteli. Ipad 3 ve 4 te ipad miniden daha net. Fakat arada daglar tepeler RETINALARA YOK !

Ipad 2 ile ipad mini arasinda ne kadar kalite farki varsa, ipad mini ile ipad 3&4 arasindada o akdar kalite farki var. Acik konusayim iphone 3gs ve iphone 4 arasindaki kalite farkini herkes bilir. Iste o fark yukaridaki hic bi cihazda yok. Hepsi ayni degil tabiki fakat atla deve degil aradaki fark.

Iddia eden gitsin apple premium sellerlara yanyana koysun incelesin. Hatta ipad mini ile sayfalarca makale okudum aldigimdan beri. Retina olmamasi sorun teskil etmiyor.

• quote:

arkadaşlar ipad3 ile ipadmini ekranında boyut dışında çok belirgin fark var mı yani retina çok mu fark var

Şöyle söyleyeyim. iPad mini 2 piyasada olsa ve diğeriyle arada 150 TL'ye kadar fark olsa retinalıyı alırdım. Ancak iPad mini sahibiysem, ekranı için iPad mini 2'ye geçmezdim.
    Aradaki fark iPad 2 ile iPAd 3 kadar bariz değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blank42

http://www.teknobiyotik.com/dark-i-flip-mini-mini-ipad-uyumlu-360-donebilen-siyah-deri-kilif-ve-stand.html
    Şu kılıflar nasıl sizce ?
    Apple iPad Mini [ANA KONU]

Bu arada Smart Coverı kesinlikle önermiyorum arkadaşlar, Sadece kapak tarzında stand olsun üstüne bir şey dökülür vs. diyorsanız öyle alın. Yoksa hiçbir koruması yok ipad 3'ün ekran direk dağılmıştı

Bahsettiğim kılıfı aldım.
    Malzeme kalitesi kötü
    Fiyatına göre harika bir kılıf.

Normal zaten kullanmıyacağım.İki amacım vardı onuda karşılıyor.
    - Film izleme için stand şeklinde sağlam durması
    - Arabada, dışarı çıkarken sağlam şekilde durması

İsteklerimi karşıladı

İsteyen varsa DARKIPADM kodunu kullanarak %10 indirimli olarak alabilirler

• Selamlar,

Bu aralar bu tabletin web performansına kafayı takmış durumdayım.

Özellikle custom rom kullananlar, İpad mini, İpad 4 ve diğer türde tabletleri olanlar, şu alta linkini vereceğim yerdeki testleri yapabilirseniz, beni çok mutlu edersiniz. Özellikle İOS & Andrid sistemlerinin javascript performansını merak ediyorum. Bu standartlar artık web en önemli standartlarının başında geliyor. İOS'un WebGL desteklemediğini biliyorum. Ama son zamnanlarda bu destek gelip gelmediğinden pek bir haberim yok.

Testleri özellikle Opera kullanırsanız iyi olur. En iyi performansı ben ondan aldım. Özellikle javascript performansı chrome ve firefox'dan çok daha iyi. Chrome(android sürümü) webgl'i desteklemiyor haberiniz olsun.

"JavaScript nedir?" diye soranlar http://www.w3schools.com/js/js_intro.asp tıklasın,
    "WebGL de yahu?" diyenler ise http://www.khronos.org/webgl/ tıklasın..

Özet geçeyim: WebGL PC'nin OpenGL'si veya DirectX'i gibidir. Amaç ise standart bir web tarayıcısıyla Crysis gibi bir oyunu, bir web sitelere erişir gibi ulaşmaktır. Bir web API'sidir. Örnek:http://www.youtube.com/watch?v=AJg_BmY9-8o

JavaScript ise webin neredeyse temelidir. O olmazsa web bu kadar çanlı, hızlı, ve etkileşimli olmazdı. Ve onun performansı webi çok etkiler.

Bahsettiğim testin linki aşağıdadır. Orada testi nasıl yapacağınıza dair bir açıklama yaptım. Çok fazla zamanınızı almayacak.

http://forum.donanimhaber.com/m_70416785/tm.htm

Sonuçları merakla bekliyorum,

• quote:

quote:

Burda bazi arkadaslar abartmayi seviyor fakat benim evimde ipad 2, ipad 3 ipad mini ve arkimda ipad 4 mevcut.

Tum cihazlari yanyana koydugumda ipad mini, ipad 2 den daha kaliteli. Ipad 3 ve 4 te ipad miniden daha net. Fakat arada daglar tepeler RETINALARA YOK !

Ipad 2 ile ipad mini arasinda ne kadar kalite farki varsa, ipad mini ile ipad 3&4 arasindada o akdar kalite farki var. Acik konusayim iphone 3gs ve iphone 4 arasindaki kalite farkini herkes bilir. Iste o fark yukaridaki hic bi cihazda yok. Hepsi ayni degil tabiki fakat atla deve degil aradaki fark.

Iddia eden gitsin apple premium sellerlara yanyana koysun incelesin. Hatta ipad mini ile sayfalarca makale okudum aldigimdan beri. Retina olmamasi sorun teskil etmiyor.

kendim apple storeda mini ve 3-u yanyana inceleme sansim oldu... arada bariz fark yok!

• İstinye Park'ta smart coverlar vardı 120 TL dediler
  • Benim icin retina önemli kim ne derse desin.Iphone ekranindan sonra miniye bakinca bile rahatsiz oldum ama evet asiri bir fark yok. Yinede takintili oldugum icin 2. nesil ipad miniyi bekleyecegim. Birde A6 chip kullanirlarsa ipad mini 2 de ozaman alirim :) Cok seymi istedim :D
  • Benim icinde teknolojiyi o anda alip kullanmak onemli :) Bekle bekle nereye kadar mezarami goturucez ? Ne de olsa 1 yilda bir yenisi cikacak yani :) Parasini verir alir kullanirim arkam bile bakmam. Sonucta kimse 3 ay sonra yenisi cikacak diyemez.Ipad 3-4 olayi bir istisna idi tekrari yasanmaz.

1 yil boyunca ipad mini keyfini yasamadiktan sonra retinali ipad miniyi alsam ne yazar. Sandiklarami kaldiricam yahu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 17 Ocak 2013; 22:49:54 >
  • quote:

Benim icinde teknolojiyi o anda alip kullanmak onemli :) Bekle bekle nereye kadar mezarami goturucez ? Ne de olsa 1 yilda bir yenisi cikacak yani :) Parasini verir alir kullanirim arkam bile bakmam. Sonucta kimse 3 ay sonra yenisi cikacak diyemez.Ipad 3-4 olayi bir istisna idi tekrari yasanmaz.

1 yil boyunca ipad mini keyfini yasamadiktan sonra retinali ipad miniyi alsam ne yazar. Sandiklarami kaldiricam yahu ?

Aynı şekilde düşünüyorum 3-4 aya benim dünya da olup olmayacağım meçhul varsın 3-4 aya ipad mini 4 çıksın. Ben oldukça memnunum cihazdan. Evde kardeşimin ipad 4 ü var evet ekranı daha parlak dibinden bakarsan daha net onun dışında aşırı bir fark yok.

• Sürekli bir kıyaslama ipad mini ye karşı hareketler söz konusu. Ki 2011 martta satışa sunulmuş işlemcinin 2012 mart ayında güncellenmiş versiyonu (45nm > 32nm) var ne ara 3 yıl geçti ben onu anlamadım cidden. Ekran evet ipad 4 kadar güzel değil ama kötü kesinlikle değil. Ram olarak şu an sıkıntı yok ha belki 6 ay belki 1 yıl ama en geç 1.5 yıla kadar ipad mininin ram miktarını zorlayacak arada ufak sistemsel kasılmalara sebep olacak oyun uygulamalar çıkacak. Browser olarakta ben 6 sekmeye kadar açtığımda sıkıntı yaratmıyor fazlasını bilemem hiç ihtiyacım olmadı ki 6 bile ihtiyaçtan değil unutkanlıktan. İşlemci bazında (hem cpu hem gpu olarak) şu an ideal çünkü beslemek zorunda kaldığı ekran retina gibi bir ekran değil. Bu boyutlarda bu incelikte retina yapılması çok zor. Yapılırsa ya ısınmayı göze alacak apple yada yarı yarıya pilden kayıba göz yumacak. İpad 4 devasa pili güçlü işlemcisi ile günlük kullanımda (sentetik testler hariç) ipad mini ile aynı hızı aynı kullanım süresini sunabiliyor. Kaldı ki mc4 nova3 gibi oyunları 3 saat civarı oynarsanız aşırı ısınıp kasmalar yaratıp oyundan atıyor. Mini de söz konusu değil. Bizzat test edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new-desing -- 17 Ocak 2013; 23:03:45 >

• yaklasik 1 ay iPad Mini kullaniyorum, cihaz tek kelimeyle sorunsuz! no problem! ram, ekran, falan filan... isinma yok, oyunlarda kasma yok..
    bence su an icin IDEAL tablet!
    iPad Mini 2 Retina ciksin, 1-2 ay sonra kullanicilardan gelen yorumlari ve s. gorelim, bakalim ilave para vermege deger mi!?
  • Beyler ipad mini önermiyorlar ekrandan dolayi cok mu kucuk ekranida bu aletin sagda solda görüyorum merak ettim kullanicilarin yorumlari nelerdir :)
  • Ben de ipad mini almayı düşünüyorum, değerli yorumlarınızı zevkle okuyorum.. Geçen gün satürne gidip yeni ipad ve ipad mini yi incelemiş biri olarak ilk etapta kesinlikle yeni ipaddeki yoğun ısınma hemen göze batıyor. Ayrıca ipad miniden sonra yeni ipad i elinize aldığınızda, aşırı derecede ağır geliyor size. Benim için öncelik hd film izlemek ve garage band uygulamasını kullanmak olduğu için benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacaktır görüşündeyim. O yüzden ipad mini almayı planlıyorum. Ancak aklımda 2 soru var yardımcı olursanız çok sevinirim:
    1- 512 mb ram beni biraz düşündürdü, acaba oyunlarda uygulamalarda sorun oluşturur mu? (incelemelerde most wanted ın sıfır kasmayla oynandığını gördüm ama yine de kullananlara sormak isterim)
    2- fiyat olarak haftasonu kampanyalarında yer almaya başladı mı? İndirim gelmesi olası mı, yoksa bu haftasonu gidip bi yerden alayım mı

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.