Şimdi Ara

Apple Intelligence dillerine bu yıl bitmeden Türkçe de eklenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Intelligence dillerine bu yıl bitmeden Türkçe de eklenecek
    Apple'ın iOS 18 ile birlikte kullanıcılara sunmaya başladığı yapay zeka paketi Apple Intelligence, bu yıl yeni özelliklerle yenilenirken, daha fazla dilde destek sunmaya başlayacak. Bu yıl Apple Intelligence'a eklenecek sekiz dilden biri de Türkçe olacak. Ülkemizdeki Apple kullanıcılarının uzun süredir beklediği bu duyuru, bu akşam düzenlenen WWDC25'te geldi.



    Apple Intelligence Dillerine Bu Yıl Bitmeden Türkçe de Eklenecek



    Apple bu yeni dillerin Apple Intelligence'a ne zaman ekleneceği konusunda net bir tarih vermese de bu yıl bitmeden ekleneceklerini açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Apple, tüm işletim sistemlerinin adlandırmasını değiştirdi: iOS 26 ve dahası



    Apple Intelligence paketinde Image Playground, Genmoji, Image Wand gibi yapay zeka destekli çeşitli araçlar yer alıyor. Bu araçların yanı sıra simultane çeviri, ChatGPT destekli aramalar ve daha gelişmiş bir Siri gibi özellikler de Apple Intelligence ile birlikte Apple kullanıcılarına sunuluyor.



    Apple Intelligence, Canlı Çeviri Özelliğini Arama ve Mesajlara Entege Ediyor



    Farklı dillerde simultane çeviri yapabilen Canlı Çeviri (Live Translation) özelliği, Apple Intelligence'taki en dikkat çekici yeniliklerden biri olacak. Aramalar, Mesajlar, FaceTime gibi uygulamalara entegre edilecek olan Canlı Çeviri, kullanıcıların hem yazışırken hem de sesli görüşmeler sırasında yapay zeka destekli simultane çeviri özelliğinden yararlanmasını sağlayacak. Apple'ın Canlı Çeviri için geliştirdiği yapay zeka modeli doğrudan cihaz üzerinden çalışacak. Bu da kullanıcıların yazışma ve görüşmelerinin telefon dışına çıkmadan güvenli bir şekilde korunmasını sağlayacak.



    Yazışmalar sırasında mesajlar okuyan kişinin diline göre otomatik olarak çevrilecek. FaceTime görüşmeleri sırasında çeviriler altyazı olarak simultane olarak eklenecek. Böylece konuşulan kişi orijinal dilinde duyulurken, aynı anda çeviri de gelecek. Görüntülü olmayan aramalarda ise çeviri sesli olarak aktarılacak.



    Image Playground, herhangi bir ifadeyi kullanarak karikatür tarzında görüntüler oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bağımsız bir uygulama olarak sunulsa da Mesajlar ve Notlar uygulamalarına da entegre şekilde çalışıyor. Özellikle Notlar uygulamasında yazdıklarınıza dayalı olarak görüntüler oluşturmanız için kullanışlı bir araç olarak dikkat çekiyor.



    Genmoji, Apple'ın kullanıcılarına özel emoji oluşturma imkânı tanıyor. Normalde sadece Unicode Konsorsiyumu tarafından tanımlanan emojilerle sınırlı olan kullanıcılar, Genmoji sayesinde diledikleri her şeyi tasarlayabiliyorlar. Ancak, oluşturduğunuz bu emojilerin karşı tarafta doğru şekilde görüntülenmesi için alıcıların da iOS 18 sürümüne sahip olması gerekiyor.



    Apple Intelligence dillerine bu yıl bitmeden Türkçe de eklenecek
    Image Wand ise Notlar uygulamasına entegre edilen bir diğer yapay zeka aracı. Kendi çizimlerinizi ya da basit tasarımlarınızı oluşturduğunuzda, Image Wand bu çizimleri daha profesyonel bir görünüme dönüştürerek notlarınıza eşlik edecek görseller yaratıyor. Image Wand, özellikle iPad kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir araç.




    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2025/06/apple-intelligence-gets-even-more-powerful-with-new-capabilities-across-apple-devices/







  • Isırık Elma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Tam da dün 16e almıştım. Şansa yaşıyoruz valla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • CoderA07 C kullanıcısına yanıt
    Isırmadan elma yenir mi! Adamlar bizlere kolaylık yapıyorz hazır yolu açılmış elma işte al ye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yapay zeka… o bizde yok… telefon satmak için eski modellere de sunmuyor. Senin uyduruk zekana muhtaç değiliz çok şükür… bedavaya pek çok model var…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Bence yine tm anlamıyla yapılamamış, yarın kalan bir şey lanse ediliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Her şeyin en iyi açıklaması zamandır...
  • Sırf bu gecikme yüzünden Samsung S24 ultra almıştım. İyi ki de almışım. Teşekkürler Apple.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her iphone başlığında intelligence. 16 pro max kullanan biri olarak şunu apple Ai dediğiniz şey alarm kur diye emir vermekten öte bir şey değil. Ha bir de anaokulu çocuğu eğlendirmek amaçlı resim yapan bir uygulamaları var şaka gibi. O da 10 dk alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    “If you prick us, do we not bleed? If you tickle us, do we not laugh? If you poison us, do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge?"
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Siz ayfon kullandığınız için yaratıcılığınız cihazınızın dandik işletim sistemi ile sınırlısınız.


    Yani ufak bir adadasınız, dünyayı da o kadar sanıyorsunuz.


    At gözlüklerinizi çıkarın, millet nerelerde görün.

    _____________________________
  • FısFısss kullanıcısına yanıt

    Uzun süredir bu kadar aptalca bir cevap almamıştım. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    “If you prick us, do we not bleed? If you tickle us, do we not laugh? If you poison us, do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge?"
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Siz ayfon kullandığınız için doğru - yanlış, aptalca - akıllıca gibi kavramların farkına varamamanızı doğal karşılıyorum.


    At gözlüklerinizi çıkarınız. Yoksa "deh" diyen çok olur.

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.