Şimdi Ara

Apple'in Pismanligi iPhone 5C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ucuz iPhone çıkarıp milyonlarca satma planı yapan Apple, şimdi bu planı yaptığına bin pişman.

Geçen yıl, ucuz ve plastik kapaklı bir iPhone modeli çıkararak, normal iPhone'a maddi gücü yetmeyenlerin de iPhone sahibi olmasını hesaplayan Apple, bu amaçla çıkardığı iPhone 5C'nin başarısızlığından dolayı büyükpişmanlık yaşıyor.

iPhone'un pahalı modeli olan iPhone 5s'ten sadece 100 dolar daha ucuza satmaya kalktığı "ucuz" iPhone 5C ile tarihe geçecek derecede başarısız olduğu konuşulan ve üstelik kimsenin 100 dolar için ucuz iPhone almadığını görüp pişman olan Apple, şimdi iPhone 5C'den kurtulmanın yollarını arıyor.
    Apple'ın, iPhone 6 ile beraber iPhone 5S'in biraz daha ucuz materyalle yapılmış versiyonunu piyasaya sürebileceği ve iPhone 5C'ye son verebileceği konuşuluyor.
    Tim Cook da her fırsatta iPhone 5C konusunda hata yaptıklarını ve satışların beklentilerinin altında olduğunu vurguluyordu.
    Bir CEO'nun hakkında olumsuz yorumlar yaptığı bir ürünün de uzun ömürlü olmayacağını tahmin etmek zor değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha kaç kez yazılır bilmiyorum ama, daha fazla 5S satmak için yapılan bir taktikti bu.
  • Orda 100 dolar olabilir farkta ben 1500 TL ye aldım, 5s ise 2200 TL idi. 700 Lira fazladan verecek durumu olmayanlar ve ios keyfini yaşamak isteyenler için bence 5c mükemmeldi. Ama bende amerikada olsam 100 dolar fazla verir 5s alırdım malum TÜrkiye koşulları...

Ayrıca belirtiyim 5c'den inanılmaz memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 10 Mart 2014; 1:19:44 >
  • Apple hicbi zaman ucuz telefon yaptık iddasında bulunmadı.onu biz uydurduk.zaten görüldügü gibi ucuzda degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Bravo Echo

Daha kaç kez yazılır bilmiyorum ama, daha fazla 5S satmak için yapılan bir taktikti bu.

Kesinlikle. Sinemalarda yapılan orta boy ve büyük boy patlamış mısır arasındaki az fiyat farkı gibi
  • ayyan A kullanıcısına yanıt
    Adamlar zaten ucuz iphone isteyen eski modellerimizi alsınlar diyorlar.Ancak 5c istenilen düzeyde kar getirmediği için kaldırılacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

Adamlar zaten ucuz iphone isteyen eski modellerimizi alsınlar diyorlar.Ancak 5c istenilen düzeyde kar getirmediği için kaldırılacaktır..

Aynen hocam.5c'nin geleceği yok kaldırırlar buyuk ihtimalle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple iPhone 5C [ANA KONU]
    11 yıl önce açıldı
    Apple - iPhone - iPad
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende iphone 5c sahibiyim telefonumdan aşırı memnunum 1600e aldım, 5s 2099 tlydi alırken, üretimin durması iyi olur milletin elinde fazla görmek istemiyorum gerçekten güzel telefon, 500tl fazla verip 5s almaya gerek duymadım, telefonu oyun için aldım haftada 40-50 saat oynuyorum şimdiden parasını çıkardı cihaz gözümde
  • Sizin sandiginizdan daha cok 5c kullanan var. ozellikle avrupa icin konusuyorum. Apple vazgecer, gecmez orasi bilinmez.

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Fiyat kıyaslamasını 5s'in indirimli olduğu zaman için düşününce 500 tl değil 200-300 tl arası fiyat farkı oluyor.İşlemci farkını geçtim o bence de şu an için çok önemli bi fark değil ios 8 ile belki olur,tasarım ve parmak izi okuyucu farkı için 200-300 lira verilir diye düşünüyorum.
  • ugrtrkgvn U kullanıcısına yanıt
    5c de düşüyor indirimlerde vatandan baktım fiyat farkı 400 şu an, tasarım olarak 4 yıldır aynı kasayı çıkarıyor apple farklı telefon yok ki
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Metal kasa daha sağlam ve hoş bir görünüme sahip.Bu zevk meselesi o yüzden herkesin bakış açısı farklı olur.Ayrıca ben 5c'yi beğeniyorum ancak o seviyeye çıkacaksam 5 alırım 5c yerine.5c'yi ancak 1300-1400 seviyesine düşerse alırım.Haliyle 5c bu fiyata düşerse 4s fiyatıda 1000 tl'ye düşecektir,ki 4s hala geçerliliği olan bi telefon ona yönelen çok kişi olacaktır bu yüzden 5c satışı patlama yapamadı..Arada bi yerde kaldı.Apple gibi büyük firmalar için beklenen karı elde etmemek başarısızlıktır.Metal kasadan bıkıp farklı bi tasarım bekleyenler için çok güzel bi ürün oldu o kadar.
  • Premium biur markayi tercih ermek istersem, kalitesini, dizaynini kanuitlamis bir modelini alirim, plastik alacak olsam, samsung alirim zaten.

• Peki 5 metal kasaydı neden kalktı????

• intifada54 İ kullanıcısına yanıt
    5i 5s in satışını engellemesin diye kaldırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: intifada54

Peki 5 metal kasaydı neden kalktı????

5C satsın diye. Lakin bu taktiğin tuttuğu pek de söylenemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

5i 5s in satışını engellemesin diye kaldırdı

birde 5 i sırf millet ios 6.1.4 için alıyordu 2 ay beyaz ip5 aradım bundan 3 ay önce zar zor kapalı kutu buldum şu an hiç bir yerde yok...
  • selenga_68 S kullanıcısına yanıt
    2 yıl garantili var..
    https://www.brightmobil.com/en-ucuz/iphone-5-16-gb-beyaz-swap

• frux kullanıcısına yanıt
    swap cihaz değilmi bu hocam ben jelatinli ürün bulamadım bu ios6 ile mi geliyor oda muamma pedere almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenga_68 -- 10 Mart 2014; 9:58:57 >
  • olan 5'e oldu. bizim ülkemizde zaten 5c ucuz olamazdı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.