Şimdi Ara

'Apple'ın 12 inçlik MacBook Air modeli gelecek yıl başlarında üretime başlayacak' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Almayı planladığım bir cihaz beklediğim özelliklerle gelirse tadından yenmez :

    Retina Ekran
    Ekran Çerçevesinin incelmesi
    En az 256 Gb SSD ile gelmesi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Güzel görünüyor.

    Çıkacak olan 12" ekranlı ürün, görüntüsü verilen o ürün değil. Görüntü MBA'e ait!... :(((



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 27 Aralık 2014; 21:45:08 >
  • Ben 2015'in 2. yarısında yeni bir rMBP 17" geleceğini tahmin ediyorum. Apple bu boyuttaki ekranı ancak şimdilerde temin edebiliyor yan sanayiinden...

    Kasa yeterince büyük olacağından (ne kadar inceltirlerse inceltsinler yine de hacim var), 2. ekran kartı, 32GB RAM (ama maalesef anakarta lehimli), 1 TB SSD (aslında SSD değil de "Flash bazlı") bir depolama ünitesi de olacaktır bu cihazda. Muhtemelen i7/2.8-3.0 GHz, 4 çekirdekli bir de işlemciden azını koymazlar. Ama fiyatı da epeyce uçar!... :(((
  • Amerika'da pazara 2015'in ya 4. ya da engeç 6. ayında sürüleceğini tahmin ediyorum; daha geç kalmayacaktır. Çünkü Broadwell'in Core-M SerisWi 15 Watt'lık işlemcilerini kullanıyor. Türkiye'de de bu tarihlerden ençok 1 ay sonra satışa sunulacaktır.

    Ancak bu ürünle öyle çok çok ciddi işler yapamayacaksınız; MBA 11" ile ne yapabiliyorsunuz hemen hemen o kadarını. Zaten CPU'nun clock frekansı da 1.2-1.3 Ghz olacaktır.

    Çok ince bir kasaya sahip olacağı söyleniyor. Bu durumda içine yerleştirilebilecek bataryanın kapasitesi de epeyce düşük kalacaktır. Tamam bu Core-M S erisi işlemciler oldukça az güç tüketecek (bir de fan'ın olmayışı...) ama retina ekran (ki bu mutlaka olacak gözüyle bakılmakta) da daha fazla güç tüketecek. Ben ortalama kullanım süresinin 7-8 saati aşmayacağını tahmin ediyorum.

    Tüm gün çalışacaklar için şimdiki 13" MBA'ler daha kullanışlı; retina ekran da olmayıversin... Ama şu andaki 11" ve 13" MBA'lerin geleceği hakkında da binbir türlü tahminler uçuşmakta. Şu anda bu ürünlerde kullanılan Haswell ailesi işlemcilerden sonra Broadwell'e geçiş yapılmayacağını iddia edenler de var, yepyeni bir MBA kasasının geliştirildiğini ve Broadwell işlemcilerin bu yeni tasarımda kullanılacağını söyleyenler de... Hatta ve hatta, Broadwell'in ıskalanıp Skylake'le devam edileceğini söyleyenler bile çıkmakta.

    (İngilizcesi yeterli olan ve bu konuya/benzer konulara ilgi duyanların mutlaka MacRumors Forumlarına üye olmalarını öneriyorum...)

    Yine de bütün bunlar biraz spekülatif bilgiler/yorumlar. Ürün ortaya çıktığında konuşalım derim!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 27 Aralık 2014; 22:08:20 >




  • macbook air için gelişmeler nasıl peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

    macbook air için gelişmeler nasıl peki?

    Yukarıdaki mesajıma bakınız: tam bir belirsizlik var...

    2015 ilk çeyreği sonunda veya ortasında neyin ne olacağı daha belirginleşecektir.

    Dolayısı ile bugün 11" veya 13" MBA'lerden alacaklar, %50 olasılıkla bu kasa içinde ve Haswell işlemcilerle olan tasarımının son halini almış olacaklar: bundan sonra (bana göre) ya bu iki model 2015 ortalarında bir süreliğine bitecek ve 2015 sonlarında yepyeni bir tasarımla yeniden doğacaklar ya da aynı kasa içinde Broadwell işlemcilerle (ama retina ekran olmadan) yola devam edecekler (ki bu dediğim olursa bugün 13"de 12 saat olarak verilen batarya kullanım süresi 13-14 saat arasına yükselebilir...).
  • yorumunuz için çok teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.