Şimdi Ara

Apple ID'den E-Mail Geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
19.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şöyle düşünün bu mail 1000 kişiye gitse, 1 kişi kandırılsa; bu işi yapan kişiler için yeterli... Hesap bilgileri, kart bilgileri, adres, rehber, fotoğraflar, notlar vs hepsini ele geçirirler.
  • Yaklaşık 1 senedir Apple kullanmıyorum ve bugün tarafıma bir mail geldi gelen mail de bir ek var eki açtım bir müzik uygulaması var ve lisanslı yok almışsınız falan filan diyor ben kart bilgilerimi falan hiç girmedim bu neyin nesidir giriyorum siteye ID pw istiyor hiç birşey yapmadım ne yapmam gerekiyor?
    Apple ID'den E-Mail Geldi Apple ID'den E-Mail Geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.M.Keynes_ -- 19 Ağustos 2019; 0:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fakedir hocam, itunesa giriş yaparak satın alınan ürünleri kontrol edebilirsiniz içiniz rahat etsin diye. Ek olarak şifre falan değiştirebilirsiniz.

Apple kullanırken yaptığınız bür şey sizin mailinizin bunlara ulaşmasına sebep oluyor onlar da yemleme dediğimiz phishing deniyor. Siz yemi yutup bilgilerinizi onların yönlendirdiği siteden girerseniz sizin kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunuza erişim sağlamış oluyorlar.

Bu şekilde kaldırdıkları paralar cidden çok fazla. Dert etmeyin, benim eski epostama hala geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu tekrar hortlatıyorum. Bana da geldi bu mailden, gayri ihtiyari ekteki pdf yi açtım ama pdf deki linke tıklamadım veya bir bilgi girmedim bir sıkıntı olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megamod1 M kullanıcısına yanıt

Bir şey olmaz. Bugün bana da gelmiş. HTML kodlama bilmediklerinden PDF şeklinde yapmışlar sorun değil.

Asıl amaç linke ya da butona tıkladığınızda açılacak sayfaya apple id bilgilerinizi girmenizi sağlamak.

Gelen e-postayı reportphishing@apple.com adresine forward ederek Apple'a bildirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 6 Eylül 2023; 13:52:31 >
  • Bana da gelmiş sildim. Ellerine toplu mail listesi geçti heralde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazık vallahi bu insanlara, allah akıl fikir versin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.