Şimdi Ara

Apple gizli bir tesiste kendi MicroLED ekranlarını üretmeye başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Söylediğinde kısmen haklısın, çünkü Qualcomm düzenli olarak iyi SoCler çıkartamadı. Belki de bir sonrakinde yine batıracak. Daha çok Snapdragon 835'i göz önünde bulundurarak konuştuğum için kendimi öyle ifade ettim ve sanırım bu konuda hata yaptım.

    Bahsettiğim şey ise ağır bir uygulama olarak sisteme yüklenen bir oyun açıldığında veya işin içine AR girdiğinde A11'in kısa sürede throttle olmasıydı. Snapdragon 835 ise aynı durumda yola daha uzun devam edebiliyor.

    Apple başarısız demiyorum. Zaten bir önceki mesajımda çok iyi işler yaptığını, her ne kadar sevmesem de takdire şayan bir firma olduğunu söyledim. Hızlı olması, güçlü olması hoşumuza gidiyor olabilir ama kabul edelim ki tasarladığı işlemci tam bir overkill. Ve bilemiyorum, belki de bataryalarının 500 döngü sonrasında %20 kapasite kaybının sebebi de budur. Apple 500 döngü sonrası %80 kalacak derken aynı durum için Samsung iki yıl sonunda %95 kalacak diyor. Neyse daha fazla komplo senaryosu yazmadan mesajımı bitireyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Apple donanıma el attı mı gayet başarılı işler ortaya koyuyor. İşlemci sektöründe bir zamanlar Samsung öndeydi. Apple girdiğinde millet dalga geçiyordu. Apple o seviyeye gelene kadar Samsung ve Qualcomm uçar diyorlardı. Şimdi ise Apple'ın 2016'da çıkan işlemcisi A10 2018'de çıkmış Exynos 9810'u tokatlıyor. Yani işlemci muhabbettine dönebilir de bu olay.

    İşlemci demişken geçen forumdaki muhabbetler aklıma geldi de baya gülüyorum şimdi. Hatta bir ara eskiden tek çekirdekte Apple çok çekirdekte Samsung öndeydi. Hatta baya bir öndeydi. O yüzden kendi cihazlarına Ferrari, iPhone'a traktör muhabbeti yapıp önemli olan çok çekirdek diyorlardı. Apple orada da çıkarıp masaya vurunca dansöz gibi kıvırmaya başladılar. Neymiş Ferrari'yi arazide kullanamazmışım. Çok çekirdekte geçerken Ferrari, sollanınca arazi.

    Sevgili Mr.Jingles,



    Apple'in işlemci sektöründeki önde olduğunun farkındayım. Apple A11'ile 5. nesil kendi özelleştirilmiş mimarisini kullanıyor. Mesajınızda Exynos 9810'un Apple A10 işlemcisinden geri kaldığını yazmışsınız ama eksik yada yanlış bilgi vermişsiniz. Exynos 9810, Apple'ın A10 işlemcisini hem tek çekirdekte hemde çoklu çekirdekte hatta Gpu gücü olarakta geçiyor. Muhtemelen Galaxy S9'da kullanılan Exynos 9810'unun test sonuçlarına bakarak bu kanıya vardınız ama yanılmışsınız.



    Galaxy S9'da kullanılan Exynos 9810 performans olarak kısıtlanmış bir 9810 varyasyonunu kullanıyor. Malumunuz Samsung Çin ve ABD için ürettiği S9 modellerinde Qualcomm SD 845 kullanıyor. SD 845 ile 9810'un arasındaki makas çok açılmasın diye S9'a konulan 9810 200 MHz hızı düşürülmüş şekilde çalışıyor. Bu yüzden GeekBench'de çıkan test sonucu daha yavaş kalıyor. Ayrıca Video kayıt yeteneğide kısıtlanmış SD 845 4K 60 FPS desteklediği için Exynos'lu S9 da 4K 60 FPS'e kısıtlanmıştır.



    http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/exynos/products/mobileprocessor/exynos-9-series-9810/

    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s9-8966.php (Exynos için yazılan işlemci hızlarına bakın)





    Merak etmeyin Samsung 3. Nesil özelleştirilmiş 9810'u ile Apple'ın 4. Nesil özelleştirilmiş A10 işlemcisini geçiyorsa bu konuda Apple'ın önüne de geçer



    Ha ben bunu neye dayanarak söylüyorum derseniz, Samsung Apple'dan daha fazla Ar-Ge bütçesi ayırıyor. Bu tek başına yeterli bir sebeptir.





    Ekran konusunda Samsung'dan daha iyi olacağının ihtimalini vermiyorum çünkü Samsung Amoled ekranı yaklaşık 10 senedir geliştiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 21 Mart 2018; 0:40:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumları okuyorumda Apple neredeyse tapacaklar bu kadar mı fanboy luk olur.

    Adamlar milyar dolar kazansın sende burda Apple ı savun.

    Bu ülke bu yüzden gelişmez.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.