Şimdi Ara

Apple, Dinamik Ada'dan vazgeçmiyor: Yeni Face ID ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, Dinamik Ada'dan vazgeçmiyor: Yeni Face ID ertelendi
    Apple, iPhone 18 Pro serisinde köklü bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyordu. Özellikle Face ID bileşenlerinin ekran altına alınmasıyla Dinamik Ada'nın ortadan kaldırılması uzun süredir gündemdeydi. Ancak son sızıntılar, bu planın beklenenden daha yavaş ilerlediğini gösteriyor.

Ekran altı Face ID gecikecek

Yeni bilgilere göre Apple, Face ID sensörlerini ekran altına yerleştirme konusunda teknik zorluklar yaşamaya devam ediyor. Bu durum, Dinamik Ada'nın tamamen kaldırılması yerine varlığını sürdürmesine neden olabilir. Daha önce %35’e varan küçülme iddiaları gündeme gelmişti, ancak son söylentiler bu küçülmenin daha sınırlı kalabileceğini işaret ediyor.

Bu gelişmeyle birlikte iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerinde mevcut tasarım dilinin büyük ölçüde korunması bekleniyor. Kamera yerleşimi, kasa yapısı ve ön panel tasarımında radikal bir değişim olmayacak. Apple’ın "tam ekran" deneyimine ulaşma hedefi ise bir sonraki nesillere kalmış olabilir.

Öte yandan tasarım tarafındaki bu durağanlık, donanım yenilikleriyle dengelenmeye çalışılacak. Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre cihazlarda TSMC'nin 2nm üretim sürecinden çıkacak A20 Pro işlemcisi yer alabilir. Bu çipin, performans ve enerji verimliliğinde önemli bir sıçrama sunması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.iOS 26.4 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler

Kamera tarafında ise daha geniş diyafram ve olası değişken diyafram teknolojisine işaret edildi. Bu sayede farklı ışık koşullarında daha esnek çekim imkanı sağlanabilir. Ayrıca batarya kapasitesinde de küçük bir artış ihtimali bulunuyor. Özellikle Pro Max modelinde 5.000 mAh üzeri bir kapasite ile karşılaşabiliriz.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/apples_dynamic_island_will_live_on_new_rumor_claims-news-72094.php

• İnsanlara iPhone’larını eski hissettirerek yenilerini sattıran bir kusuru neden kısa sürede kapatsın. Ekrana baktın mı anlıyorsun kimin iPhone’u yeni kiminki eski.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Apple dan gerçekten inovasyon bekleyen var mı. Ekrandaki kocaman hapı iki katına çıkartıp yeni özellik deseler waoooww diyip elleri acıyana kadar alkışlayacak bir kitleye sahipken hemde. Samsung da bunların yolundan gidiyor aynı kitleye onlar da sahip. Bu iki marka ceketini assa senede milyonlarca telefon satıyor bunlardan geliştirme, inovasyon falan beklenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 25 Mart 2026; 17:35:25 >

İnsanları anlamak gerçekten güç

Ben mi sizi anlayamadım, siz mi hiçbirşey anlamadınız? Çentik kaldırılınca ya da küçülünce de diğer modeller ile farklı olmayacak mı? Yine yeni model - eski model ayrımı telefonların ekranlarına bakınca anlaşılmayacak mı?

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare
  • Aslında böyle birşey beklenmiyordu, bunu pompalıyorlardı. Bu kadar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• Desene değişen sadece çip olacak diye😁🤝

• Ben dinamik ada konseptini seviyorum. Canlı etkinliklere sahip uygulamaların takibi, ekosistem içindeki diğer cihazlar için görseller, arka planda müzik dinlerken veya video dinlerken, arama yapıldığında vs ilgili görseller falan gayet güzel ve keyifli. Günün birinde illa ekran altına entegre ederler kamerayı da sensörleri de ama yazılımsal olarak görselini koysalar ben kullanmaya devam ederim. Belki bir tık daha enini kısaltabilirler (saat, batarya, bağlantı simgeleri bölümünde daha çok bilgi görmek için). Onun dışında gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Mart 2026; 1:31:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.