Şimdi Ara

Apple'dan rekor çeyrek kazancı: iPhone satışları patladı, 2.5 milyar aktif cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'dan rekor çeyrek kazancı: iPhone satışları patladı, 2.5 milyar aktif cihaz
    Apple'ın ilk çeyrek kazançları rekor kırarak, 143.8 milyar dolarlık gelirle tahminleri aştı. Apple, dünya genelinde aktif cihaz sayısının ilk kez 2.5 milyarı aştığını duyurdu. Bu, şirketin son 12 ayda yaklaşık 150 milyon aktif cihaz daha eklediği anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.2025'in en çok satan akıllı telefonu belli oldu: İşte ilk 10

143.8 milyar dolar gelir, dünya genelinde aktif 2.5 milyar cihaz

Apple, 27 Aralık 2025'te sona eren 2026 mali yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, yıllık bazda %16 artışla 143.8 milyar dolarlık çeyrek geliri elde etti. Seyreltilmiş hisse başına kazanç ise yıllık bazda %19 artışla 2.84 dolar oldu.

Tim Cook’un açıklamasına göre, Apple bir çeyrekte dünya genelinde şimdiye kadarki en yüksek iPhone satışını gerçekleştirdi. Apple’ın servislerden elde ettiği gelir de bir yıl öncesine göre %14 arttı. Apple, Apple Music, iCloud+ depolama alanı, Apple TV+ platformundan düzenli olarak gelir elde ediyor ve buna son olarak Apple Creator Studio eklendi. Kullanıcı tabanı büyüdükçe, Apple servisleri daha da büyüyor ve daha istikrarlı hale geliyor. Daha fazla cihaz, her ay daha fazla kişinin ödeme yapması anlamına geliyor.

iPhone satışlarından 85 milyar dolar gelir

Apple, çeyrekte iPhone net satışlarını 85 milyar dolar olarak açıkladı. Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde 69 milyar dolardı. Bu, yıllık bazda yaklaşık %23'lük bir büyüme anlamına geliyor ve iPhone gelirlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini belirledi.

Daha büyük tabloya bakıldığında bunun neden önemli olduğu anlaşılıyor:

• iPhone: 85 milyar dolar

• Servisler: 30 milyar dolar

• Toplam net satışlar: 143 milyar dolar

Bu, iPhone'un tek başına Apple'ın çeyrekteki toplam gelirinin yarısından fazlasını oluşturduğu anlamına geliyor. Servisler de yeni zirveye ulaştı.

Kaynak:https://www.apple.com/sk/newsroom/2026/01/apple-reports-first-quarter-results/

• Apple gibi şirketin sonunu Nokia' ya benzeten arkadaşlar vardı önceki haberlerde ) Siri için Gemini'yi kullandıkları için sonunu karanlık görüyorlardı..

• Öyle bir pazarlama taktikleri var ki okullarda ders olarak verilmeli. Cihazları rakiplerin gerisinde olmasına rağmen satışta hepsini tokatlamayı başarıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şirketin son dönemlerde, yeni servis tanıtımlarına odaklanması tesadüf değil, çünkü buradan elde edilen gelir her dönem artıyor. Apple, tanıttığı ürünleri çok iyi pazarlıyor, bu da unutulmamalı.

Ayrıca bu finansal tablo, şirket için risklerin var olmadığını da göstermiyor. O yüzden bu yıl yatırımlarını artırıyorlar.

Apple’ın en büyük avantajı çok güçlü bir ekosistemi olması. İşlemcisini kendi tasarlayıp üretiyor, yazılımı tamamen kendine ait, uygulama mağazası çok temiz ve rakipsiz. icloud saat gibi çalışıyor. Eğer kullandığınız bilgisayar ve diğer cihazlar da Apple ise aralarında muhteşem bir uyum var. Rakiplerinin bunları sunamıyor olması Apple’a büyük avantaj sağlıyor. Ben 2010 yılından beri Apple telefonlar kullanıyorum. Şu an İphone 13’üm var, bir daha ki telefonum tabii ki yine İphone olacak. Çünkü her şeyi silbaştan değiştirmek istemem, diğer tüm Apple kullanıcıları gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Herkes kendi yapay zeka modelini bekliyordu veya en azından daha önce anlaştıkları ChatGPT vardı. Google-yapay zeka modeli dahil-servislerini kullanmak istesem neden Apple tercih edeyim di mi? Samsung gibi Gemini'ye muhtaç ettiler kendilerini ama sorun bu durumda Apple'ın sonunu karanlık görenler hazıra konan Samsung'u övüyor. Apple birkaç sene sonra ben kendi çözümüme geçiyorum der de Samsung onu da yapamaz ki.

http://https://youtube.com/shorts/JZwMhk_LWHU?si=NVc8THkYPd833fvb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 30 Ocak 2026; 14:45:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

samsung geminiye muhtaç değil, sadece her zaman işbirliğine açık ve inovatif. galaxy ai kendi markası samsung gauss kendi çözümü. samsungu gömmeye son verin bre. apple’ın da kullanıcılarının da kibrinden gına geldi arkadaş. samsung’un diğer yapay zeka şirketleriyle de işbirlikleri var onların da meyveleri yavaştan yenecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buradaki avantajı da aslında geride kaldı. Bugün samsungun Pc tablet telefon saat 4lüsünün anlaşması inanılmaz boyutta ve daha fazla oldu hepsini ayrı ayrı ekranlar gibi bile kullanmak mümkün bırakın basit basit SMS geldi tabletten pcden baktım, fotoyu hemen attım gibi saçmalıkları tek fare ile birbirlerine dosya sürüklemek mümkün oluyor. Kaldı ki buna tv ve hatta be spoke ai ile buzdolabı vs bile girebiliyor ekosistem olarak. Yani saydığınız avantaj aslında bilen ve araştıran için bir dezavantaj çünkü çok kısıtlı ve artık daha geride bunda da. Sadece sizin gibi sadık müşteri kitlesi onu ayakta tutuyor ve bedava reklam yapıp aslında mahalle baskısı kuruyor. Bu da pazarlama stratejisi başka markaları yok sayarak sizlerin gözünü hep kapalı tutuyor ve bir nevi muhtaç bırakıyor. Aslında çok da büyük başarı sayılmaz yani...

Eğer bu saatten sonra bir ekosistem değiştirmek istesem bu kesinlikle android tabanlı bir sistem olmazdı. Bu zorluğu çekmeyi göze alsam eğer gider kendi backup sunucumu kurar, Linux tabanlı bir telefon alırdım. Mail sunucumdan tutun da VPN’ime kadar herşeyi kendim yapar bana özgü ve 3. taraflarına erişemeyeceği bir sistem kurardım. Ben şahsen Google’ın agresif kişisel veri izleme ve toplama politikasını hiç sevmiyorum. Bunu telefon ayarlarından kapatabiliyorum falan demeyin hiç daha çiçeği burnunda ceza aldı izinsiz dinleme yaptığı için. Apple en azından mağazasını temiz tutuyor, Cihazları da uzun süre kullanılabiliyor. Eşim daha önce cicili bicili ikonları sevdiği için samsung telefonlar kullanmaya çalıştı, çalıştı diyorum çünkü kullandığı iki üst model samsung telefonuda tamiri yenisini almaktan pahalıya gelen sorunlar çıkardı ve evin kim bilir hangi köşesinde yatıyor şimdi. Kullanıcı tecrübelerini mahalle baskısı olarak görmeniz beni üzdü. Benim tecrübem ve rahat ettiğim ekosistem bu, kaldı ki Windows kullanmayı da sevmiyorum. Evimde sadece Linux ve Mac Os tabanlı sistemler var. Sebebi de Windows’un aynen android de olduğu gibi kullanıcı verilerine saygı göstermemesi. Sağlıcakla kalın.

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi kendi üretmesi gerekmiyor. Kendisi tasarlıyor ve ona en uygun yazılımı üretiyor. Bence üretmek istese de üretir zaten, nasıl ki Motorola ve Intel tabanlı CPU’lara kapıyı gösterdi, üretmek zorunda kalsa onun da yatırımını yapar ve üretir diye düşünüyorum.

uygulamalar uzun kullanımda desteğini kesiyor. geriye alo ve tarayıcı kalıyor.windows ve android kusursuz değiller ama bunu biliyorlar apple ise kusursuz olmamasına rağmen kusursuzmuş gibi yapıyor ve bunu satıyor kullanıcıya en büyük saygısızlık bu benim gözümde. apple bir pazarlama hilesinden fazlası değil benim nazarımda. onu sadece keyfim için kullanırım başımın tacı yapmak, benden önemli bir şeymiş gibi tapmak için değil.

apple hayatımızda olmasa da olur. ona mecbur değiliz.

Eskiden dedikleriniz doğru anektodlardı ama son 5 yıldır durum tam tersine döndü. Ben ve eşim 3 yıldır s23 ultra kullanıyoruz hala ilk gün oldukları gibiler buna batarya ömrü de dahil. Mesela s21 serisi tüm yapay zeka güncellemelerini alırken 1 yıllık iphone 15 yetersiz cihaz denerek sanki çok akıllıynış gibi aplle intelligence almadı. Ama samsung galaxy ai daha iyi olmasına rağmen cihazlarına vermeyi başardı ki s24 serisinden itibaren 7 sürüm güncelleme sözüyle birlikte de apple onda da geçildi. Zaten uzun güncellemeleri kırparak veriyordu vermese daha iyi tarzda. Bu kullanıcı gözünü boyama iticiliğinden başka birşey değil benim gözümde. Ayrıca şuan klinik telefonu olarak kullandığımız galaxy s8 hala marketten tüm uygulamarı resmi indirme ve güncelleme desteğine sahipken yaşıtı iphone 7 bırakın çalıştırmayı kendi çalışsa öpüp başa koydurur. Lütfen artık 10 yıl önceki gibi düşünmeyin android dünyası biraz da açık kaynak olması ayesinde tahmininiz ötesinde hızla ve güzel gelişiyor. Kaldı ki gördüğüm kadarıyla Linux savunuyorsunuz ki bu da açık kaynak. Apple gibi teknolojinin önüne yatmış snorlaxı bu kadar savunmanız biraz insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Apple iyi niyetli olsa kapalılık kisvesi altında bu kadar fazla kapitalist davranmazdı. Masumlaştırmak bile bence ayıptır...

• Olumlu bir haber değil. Apple imajından yiyor, durağan dönemden çöküş dönemine başladı.

Lüks bir giyim markasını Kızılay dağıtmış gibi herkesin üzerinde görürseniz ne düşünürsünüz? Ya çakması piyasaya düşmüştür, ya da marka imajını zedelemek uğruna sürümden kazanmayı tercih etmiştir.

• hem türevlerinin 3 katı fiyatla satılıyor hem de satış rekorları kırıyor. biri bana bunu anlatsın?

kadınlar ve onlara yaranmaya çalışan erkekler nedeniyle. Apple'dan rekor çeyrek kazancı: iPhone satışları patladı, 2.5 milyar aktif cihaz popüler ettikleri şeyler genellikle rasyonel olmuyor. ugg’ları yine moda etmişler sanırım bu ara Apple'dan rekor çeyrek kazancı: iPhone satışları patladı, 2.5 milyar aktif cihaz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi User Friendly -- 1 Şubat 2026; 16:25:48 >

Bende Macbook kullanıyorum ama Android cihazım var.

Bu muhteşem uyum dediğiniz şeylerin çoğunun çözümü açık kaynak 3. parti uygulamalarla var, bir kısmı da zaten kullanılmayacak özellikler diye düşünüyorum hocam. Tabii son kullanıcı için bir tık zahmet olacak öğrenme aşaması

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.