Şimdi Ara

Apple cihazlarına olan ilgi çok azalmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Teknosa'ya gittim. Şöyle yeni cihazlara bir göz gezdireyim dedim. iPadlere bakarken kimsenin Apple standlarında olmaması dikkatimi çekti. Herkes Android telefonlara yönelmiş galiba. Android telefonların önünde çok insan vardı. Eğer her yerde durum böyleyse Apple'ın büyük bir yenilik yapması, ilgi çekmesi gerekiyor. Yoksa tahtını kaptıracak. Umarım bu sene güzel şeyler çıkartırlar.

• Apple'a İlgi halen had safada ben düştüğünü düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Apple'a İlgi halen had safada ben düştüğünü düşünmüyorum.

Geçen seneleri de hatırlıyorum. Her zaman o standların önü dolu olurdu. Bugün öyle görünce şaşırdım açıkçası. Öyle geldi bana.
  • Teknosa'da standın önündeki müşteriler mi belirliyor bir ürün ya da markanın ilgisinin azaldığını?Android standı önünde 100 kişi vardır sadece bakarlar Apple standı önünde 2 kişi vardır onlarda alıcıdır yani demek istediğim olaya böyle bakmanız çok saçma.
  • Yaw adam bi gozlem paylasmis ve bence de dogru, hemen savunmaya gecmisler... Fanlik yapmayin bu kadar arkadaslar yaw. Komik oluyor artik... Insanlar degisiklik istiyor arayuzde filan, ki ios 7 de gelecek umarim bu yenilikler...

• iPhone 5 kullanıyorum, bugün bir tanede kardeşime iphone5 aldım, ilginin düştüğü felan yok aslında size öyle rastlamış olabilir.
  • siz iPadlere bakıyormuşsunuz peki android tablet standları nasıldı onlarda dolu muydu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İphone 5s, ipad 5, ipad mini 2 cikinca tekrar bi gozlem yapin isterseniz.

• İos 4-5 zamanlari iyiydi. Bi bakiyoduk on kamera game center imessage facetime ve bunlar gittikce yayginlasti maclere bile kondu buyuk yenilikler yapildi. Artik oyle degil.

• Gözlem doğru , android cephesi son bikaç yılda ciddi anlamda atağa geçti. Apple'a hem tablet hem de telefon konusunda ciddi alternatifler çıktı. Ve bu güzel bişey, teknolojinin tekelden kurtulup böyle çeşitlenmesi ve rekabet oluşması harika. Tabiiki insanlarda mağazalarda bu alternatifleri inceliyor ve hatta satın alıyorlar. Ama bu durum suni ve içi boş şişme bir durum bence. Eski Apple kullanıcıları bile deneme ve değişiklik amaçlı bu alternatif ürünleri kullanacaklardır ki bunlara ben de dahilim. Fakat arada bu kadar kalite farkı olduğu sürece uzun vadede kazanan her zaman Apple olacaktır. İnsanlar zamanla aradaki farkı daha iyi anlayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 4 Mayıs 2013; 20:01:18 >
  • Bence apple in onemli ozelliklerinden biri de yazilimina sahip cikmasi ve devamli guncellemeler... Malzeme kalitesi veya ios sonra gelir...

Yoksa ben de sikildim ios arayuzunden hatta 3-5 gunluk s3 tecrubem de oldu ama apple en az 1 sezon daha alternatifsiz. Elim mahkum iphone 5s alacagim...

Kies bile o kadar amator ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdenizmavis -- 4 Mayıs 2013; 20:03:55 >
  • Bence piyasa da çok fazla android(Samsung,sony,htc...) var insanlar hangisini alacağına karar vermeye çalışıyordur o yüzden öyle kalabalıktır,Apple öyle değil,gelip alır gidersin,diye düşünüyorum.
  • Sade vatandaşa "android"in okunuşu bile uzay gemisi ismi gibi geliyo.. Epıl- iyos ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ilginin azaldığını düşünmüyorum fakat gözleminizin 2 sebebi olabilir;
    1. Eskiden çok az kişide iPhone iPad vardı( iOS 4-5 zamanı) artık çok kimsede olduğu için deneyimleme imkanı Teknomarketlerle kısıtlı değil. Dolayısıyla insanlar hep gördükleri şeyleri niye merak edip kurcalasınlar
    2. Teknosa Apple almak için en kazık yer olduğundan, bilinçli Apple müşterileri fazla Teknosa'ya uğramadıklarından ( ben dahil)

• Böyle bir olaydan böyle bir tespit, bravo

• Çıkardığı ürüne bakar, iphone 4 çıktığında retina ekranın yanından geçemezdi diğerleri, şimdi çoğu iphone 5'ten başarılı, buna benzer geri kaldığı birkaç özellik yüzünden eskisi gibi olamaz bence..

Olurda 5s vs herneyse farklı bişey olursa eski haline dönecektir ancak Jobs olmadan olmayacak gibi...

• s4 yeni çıkmasına rağmen, ekran çözünürlüğü olarak iphone5in gerisinde. Çıkarttığı son modelin üzerinden 1 seneye yakın zaman geçmesine rağmen İphone5'in son model bir cep telefonundan bile ekran olarak daha iyi bir değere sahip olması,apple'ın işini ne kadar iyi yaptığının bir göstergesi. Ayrıca çeyrek sonuçlarına baktığımızda satışlar artmış. Ancak android cephesi boş durmuyor ve özellikle Htc çıkardığı one modeliyle uzun süreden beri Apple'a ciddi bir rakip olmayı başardı.

ios 7 tanıtılmasına 1 ay kadar zaman var. 5sin de bir ihtimal haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Apple'ın yeni modellerinin çıkmasına bu kadar az zaman varken milletin geri durması normel. İşte bu yüzden Apple standının önünde insan sayısını az olarak görüyorsunuz.

%s tanıtılınac bir daha gezin teknoloji marketleri, o zaman görüşünüz değişecektir...

• Ekran çözünürlüğü nasıl iphone 5'in gerisinde? biri 1080p digeri 720p civarında olması lazım, yine samsung 440ppi iphone 340 ppi civarındaydı hatırladığım kadarıyla, ama iphone ekranını daha çok begenirim ki iphone 3gden beri iphone kullanıyorum zaten.

Benim soyledigim o değil, şimdi karşılaştırırken renkler daha canlı falan gibi laflar geçiyor cunku ppi cozunurluk her telefonda nerdeyse aynı oldu, iphone 4 cıktıgında yanyana koyamazdın iphonla baska telefonu ekranı ezerdi her sekilde, yada gyroskop koydular dokunmatigi falan hepsini yaptılar aynısını.. şimdi 5 çıktığında ama öncü olduğu hiç bir konu yok soyledigim bu...
  • http://www.androidpit.com.tr/galaxy-s4-iphone-5-ekran

Çözünürlük terimini yanlış kullanmışım,pardon. Demek istediğim inç başına piksel sayısı idi. Yukarıda verdiğim linkten kısa bir alıntı yapayım buraya:

quote:

Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere her türlü elektronik cihazın ekranları üzerinde derinlemesine analizler yapan Displaymate Technologies'in tepe ismi Dr. Ray Soneria tarafından yapılan araştırmada Galaxy S4'ün 1920x1080 piksellik ekranının mikroskop altında görüntülenen inç başına piksel sayısı Galaxy S3'ü ciddi bir şekilde geride bırakırken bu alanda piyasanın en iyisi olan iPhone 5'e oldukça yakın çıktı.
    Sonuçların yorumuna geldiğimizde ise Galaxy S4'ün ekranının performansının iPhone 5'in LCD ekranınınkine oldukça yaklaştığını görüyoruz.
    Üç cihazın ekranlarının güç kullanımı etkinlikleri mercek altına alındığında ise aynı varsayımsal ekran büyüklüğü üzerinde Samsung'un Galaxy S3'de 0.83W olan enerji kullanımının Galaxy S4 ile 0.70W'a gerilediğini görüyoruz. iPhone 5'de ise bu rakam 0.66W olarak ölçülmüş.

• Android telefonlar da çok daha fazla çeşit var. Telefonlar var, telefon/tablet arası ürünler var.
    Apple'ın sadece 1 telefonu var, o da çok pahalı.
    Tabletlerde de android modeller çok çeşitli.
    Apple'ın iki modeli var, ipad mini ve ipad 4.
    İnsanlar artık apple'in işletim sistemini ezbere biliyor. İpad 4'e baktığında daha önce görmediği bir şey görmeyecek. Daha yüksek çözünürlüklü ios, o kadar.
    Android tabletlerin netbook'a dönüşenleri var, ipad benzerleri var, ne bileyim doğrudan mouse takılanları bile var.
    Iphone 3gs,4 ve 4s herkeste vardı ama iphone 5 o kadar satmıyor.
    S3, note 2 başta olmak üzere diğer android telefonlar çok popüler.
    Apple ucuz iphone çıkartacak, o zaman ilgi artar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.