Şimdi Ara

Apotemi kimyadan 1 sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kafama takılan şey şu, normalde eklenen z maddesinde denge girenlere kayar ve z y molü azalır ama ilk durumda dışarıdan yapılan etki her zaman daha büyük olacağı için son durumda tekrar eski molüne geri dönemez diye düşündüm denge sorularında derişimde öyle yapıyoduk acaba mol olduğu için mi 1.öncül doğru? Orda çizime çok dikkat ettim elemişlerdir diye eski mol sayısına kadar gelmiş kesikli çizgi nasıl oluyo mantıklı bi açıklaması varsa anlatırsanız iyi olur kafam karıştı biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uppp

• hocam dikkat ederseniz heterojen denge bu
  • Dengede sadece z gaz halinde haliyle denge sabitinde sadece z var.Sicaklik sabit olduğundan denge sabitinde değişiklik olmayacak dolayısıyla z nin derişimi başlangıca dönecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodOnMyName

hocam dikkat ederseniz heterojen denge bu

buna gore eskı halıne gelebılır mı
  • Z önce artar sonra azalır, x artar y de azalır. Denge girenlere kayar.

• Aynen 1.öncülün dogru olmasının nedeni mol sayısı demesi, derişim olsaydı katılarda değişim gözükmezdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tane matematik, limit sorusu...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim takiliğim nokta 2 oldu aslında. Yani tepkime dengeye ulastiginda hızları eşit olmaz mı? İleri ve geri yönde ??

• Şıklarda olmasa da cevap 1 3 diyorum :)

Up

• Up!!!

• 1.öncül doğru çünkü madde eklemek denge sabitini değil sadece dengenin yönünü değiştirir sonda denge sbti değişmez ve sadece denge sbtini z etkilediği için mol sayısı eski hale döner
    2.öncül doğru çünkü dengenin tekrar sağlanması gerekir geri yöne kaydığı için de hız geri yönde daha fazladır
    3.öncül doğru çünkü gazlar tek denge sbtini etkiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mörfi.2112 -- 5 Haziran 2017; 3:14:52 >
  • 939598 9 kullanıcısına yanıt
    kap kapalı olmasaydı sizin dediğiniz doğru olurdu ama kap kapalı ve hacim sbt yani molarite değişmemeli
  • Cevabı hepsi ise dediğiniz gibi z nin eski haline dönüşüne dikkat edilmemiş. Biraz daha yukarda bitmesi gerekirdi
  • Bu soruda ikinci öncül u hala anlamış değilim. Açıklayan olursa sevinirim. .. kapalı kapta denge diyor. Neden geri tepkime daha hızlı ya?? Tepkime dengede sonucta

• Up

• 939598 9 kullanıcısına yanıt
    Ben de 2'nin yanlış olduğunu düşünüyorum. Soruda dengeye ulaşıyor dediği için ileri hız geri hıza eşit olacaktır dengeye ulaştığında.
    Dengeye ulaşana kadar deseydi doğru olurdu, ama şu haliyle yanlış bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam peki diğerleri gaz olsaydı yine eski molüne döner miydi z gazındaki değişim?

• aynenn hocam peki molar derim = mol sayısı diyebilir miyiz
  • Diyemeyiz malesef gazların molar derişimi hacimden etkilenir bu yüzden aynı şey olmuyor

• frkngry kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ama bence dönmezdi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.