Şimdi Ara

APK nasıl korunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıl oldu 2018, hala Google Play'den telefona yüklediğim programların tüm kaynak kodunu, resource larını birkaç dakikada açıyorum, yani "kırdım" veya "reverse ettim" de diyemem çünkü nasıl yapıldığı SO'da bile anlatılmış. ProGuard da bir halta yaramıyor, class adlarını a.a.a.a falan yapmış ama biraz uğraşıp onları da düzenliyorum, yarım günde herşey kabak gibi ortada.
    Ben anlamıyorum bu Android programlama, Play'e app yükleme furyasını. Aylarca uğraşıp yazıyorsun, herşeyi zipleyip elinle bunlara teslim ediyorsun, sonra Play o zip'i herkese dağıtıyor, hepsi belki ayda 3-5 dolar para için... ondan sonra "bir programın aynısından neden 25 tane daha var?", işte bu yüzden var.
    Bu konuda hiçbir gelişme yok mu? Hep böyle mi devam edecek bu APK olayı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 10 Şubat 2018; 10:1:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • malesef o konuda googlea bende çok kırgınım tam bir koruma benim bildiğim yok ama
    belki DexProtector proguard dan daha iyi olabilir denemek lazım işin kötüsü kodu görünce smali dosyasındaki karşılığını da anlayabiliyorsun haliyle smali dosyasındaki yapıyı anladın mı uygulamayı kırabiliyorsun birdaha sıfırdan uygulamayı derlemeye gerek kalmıyor ama benim görüşüm sanki xamarin ile yapılan uygulamalar biraz daha zor kırılıyor gibime geldi
  • Özellikle resource ların klasörlerde XML olarak tutuluyor olmasına kılım. Yani resource olayı yeni bir fikir değil Microsoft 80'lerden beri kullanıyor, ama orada exe içine gömülür resource compiler ile (rc.exe) ve böyle kolay okunabilir XML halinde değildir.

    Dexprotector da pahalı görünüyor, 1000-2000Euro gibi fiyatlar dolaşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 10 Şubat 2018; 11:31:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Native yazmak bu yüzden tehlikeli. Apk boyutu ufak oluyor ama herşey okunaklı oluyor. Cross platform bir derleyiciden çıkartınca 15mb oluyor ama okunamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. apk, generate signed apk olarak uyarlaman lazım, ikincisi playere koyulan apk lar değil sadece, tüm uygulamaların kaynak kodu vardır ama görünen sadece sana görüneni, asıl kaynak kod değildir. tasarımlar vs. onlara herkes ulaşabilir. iosun ki de dahil. asıl kaynak kod görünmez. o yüzden yaptığım sql, json, sqlite kodlar herkese açık diyebilmen için androidin hacklenmiş olması lazım. veya sorgularını text şeklinde yazıyorsan o zaman kamuya açık mal olur. kamuya açık olanda kamunun yararına olduğu için engelleyemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 10 Nisan 2018; 18:24:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.