Şimdi Ara

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll eksikliği vc_redist setup problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 7 64bit bilgisayarımda bir süredir php-cgi.exe çalışmıyor. Sebebi api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll eksik olması ve onu düzeltmek için Microsoft Visual C++ Redistributable Package kurmak / onarmak gerekli.

    Geçenlerde birkaç program yükleyip kaldırdım; büyük ihtimalle o esnada oldu. Sözkonusu dll için vc_redist.x64.exe 2015 Update 3' indirip kurdum, kurulum esnasında failed dedi ve php-cgi yine çalışmıyor.

    Daha kötüsü vc_redist.x64.exe setup programı doğru kurulamadığı gibi, onar seceneği ile de onaramıyor.

    Bilgisayarda SP yüklü değil ve bazı çözümlerde SP1 kurdum düzeldi diyen var fakat bir tek DLL için SP kurmak bana mantıksız geldi; sonuçta SP'siz olarak bu DLL çalışıyordu, şu anda sadece setup tekrar yükleyemiyor.

    Geçtiğimiz Mart'ta da bu aynı sorun yaşamış ve Microsoft Visual C++ Redistributable Package kurarken yine uğraşmıştım, birkaç kez kaldırıp tekrar kurmuştum fakat sonunda çalışmıştı, o andan bir SS. Geçen Mart ayında bu kombinasyonla php-cgi.exe sorunsuz çalışıyordu.

    api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll eksikliği vc_redist setup problemi


    Setup yani vc_redist.x64.exe 'yi manuel olarak kursam yani setup'ı winrar gibi bir programla açıp içinden api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll çekip C:\Windows\System32 altına elle yapıştırsam bu sorun düzelir diye tahmin ediyorum bu işlem için tavsiyeleriniz var mı?

    api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll eksikliği sorunu yaşayıp SP kurmadan çözen var mı, çözüm için ufak bir püf noktası var mı?







  • bence system32 ye koymana gerek yok uygulamanın exesinin bulunduğu klasöre koy tabiki kullandığın uygulama 64 bitse onun api-ms... dosyasını 32 bitse ona ait api-ms... dosyasını koyacan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

    bence system32 ye koymana gerek yok uygulamanın exesinin bulunduğu klasöre koy tabiki kullandığın uygulama 64 bitse onun api-ms... dosyasını 32 bitse ona ait api-ms... dosyasını koyacan
    Öyle yaptım bu sefer hata mesajı değişti:


    ucrtbase.terminal giriş noktası api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll 'de bulunamadı hatası verdi. Sebebi isehttps://www.dll-files.com/api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll.html 'de bulduğum versiyon tahminen 2015 Update 3'teki DLL'den önceki eski versiyonlar. Tam olarak 2015 Update 3 DLL'i gerekli ve sitelerde yok. setup.exe'sini açıp içindeki dosyaları listeleyen bir program var mı? lessmsi gibi örneğin, msi değil de exe'yi açan program gerekli, onunla açıp içinden api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll çekebilirim.




  • internet All in one paketler var meselahttp://m.majorgeeks.com/mg/getmirror/visual_c_redistributable_runtimes_aio_repack,1.html
    onu 7zip ile açıp içinden dosyalara bakabilirsin
    birde benim hatırladığım 2017 2015 i de kapsıyordu yani 2015 olmasada 2017 nin 32 ve 64 bitleri kurulsa çalışması lazım diye düşünüyorum
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    O dosyalar bende zaten var fakat setup.exe'yi 7zip'le de açsam u0 u1 u2 ... u20 gibi dosyalar açılıyor sadece. Exe onları kendi sistemine göre açıp ayrıştırıyor olmalı. Dolayısıyla hedef dll'i çekemiyorum....



    Not: Bu yaşadığım sorunu yaşayan binlerce kişi var. Microsoft o setup'ı işi bilmeyen birilerine yaptırdı herhalde, bu kadar yoğun sorun yaşamasının başka açıklaması olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://github.com/eladkarako/vc-archive/tree/master/archives

    adresinde var 7z hali var hangisi lazımsa onun içinden ilgili dosyayı alırsın veya bir de onları kurmayı denersin
  • Hah şimdi oldu. Linkteki paketlerden vc15_(14.10.25017.0)_2017_x64.7z isimli olanı indirip içindeki sadece "runtime_minimum\System64" klasörünü alıp harddiskimde belli bir dizine açtım ve o dizin yolunu Gelişmiş Sistem Ayarları >> Ortam Değişkenleri >> Sistem Değişkenleri >> Path içine kaydettim ve bir restart'tan sonra php-cgi.exe çalışmaya başladı! Bu yolla çözülebileceğini tahmin ediyordum ama bu kadar seri olacağını da tahmin etmiyordum. Linkteki açık DLL'ler işi bitirdi, sağol.
  • @
    @vonderplanitz
    yaptığına sevindim.

    https://pastebin.com/raw/46rfrtBv

    ben burdaki vc++ paketini kullanıyorum. seninde işine yarayabilir. belki onaramadığın paketi onarmana yardımcı olabilir.

    https://repacks.net/viewtopic.php?f=6&t=247



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 16 Haziran 2020; 20:3:57 >
  • berce B kullanıcısına yanıt
    Sağol fakat önceki linkteki açık VC++ paketi ile sorunu hallettim. Hatta öyle ki; önceki kurduğum VC++ 2010, 2013, 2017 gibi diger paketleri Programlar'dan kaldırdım, yine de sorunsuz çalışıyor, cunku standart Program Files dışı başka bir yere kurdum.

    Ancak yine de bana bir konuda yardımcı olmak istiyorsan şöyle bir sorunum var: Bu laptop'umdaki Windows 7 kurulumunu şimdi daha büyük bir harddiske klonlamak istiyorum. Windows XP'de bunu Acronis True Image Home ile sorunsuz yapıyordum ancak Windows 7 'de Acronis ciddi bir lisans sorunu çıkarıyor, bir türlü sorunsuz kuramadım; True Image Home 2018 'i kurdum en son fakat belki Firewall'dan kısıtladığım için olabilir, klon işlemi için gerekli olan C'yi kilitleme adımında takılıp devam etmedi. Acronis haricinde başka güvenilir klonlama programı var mı bildiğin?
  • Bende acronis'in boot edibilir image vardı grub4dos yada grub2 ile harddisk içersinden sorunsuz boot edilebiliyor. Windows üzerinden çalıştırdığın için c'de kilitlenme yapmış olabilir.

    başka bir program da bu
    Paragon Backup & Recovery
    ayrıca paragon'un hdd araçları da ayrı bir programda
    Bana Riot.im adresini tekrar bi gönderir misin özel mesaj ile orda kayıtlı olsun. Kaydetmeyi unutmuşum. Ordan sana gönderirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 21 Aralık 2018; 4:44:59 >
  • berce B kullanıcısına yanıt
    Riot.im odam:https://riot.im/app/#/room/#jvm:matrix.org



    Dün akş Acronis 2018 'i kurmak için yarım saat uğraştım; 520MB'lık dev birşey, alt tarafı klon almak için dev bir setup yapmışlar; tabi ki içini de binbir türlü gereksiz alt programla doldurmuşlar. Kaldırdım attım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben öyle yapmıyorum iso image alıp boot yaparak usb flash diskten kurulumu sağlıyorum.

    Birkaç gün bekle sana gönderirim. Gerekli linkleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 16 Haziran 2020; 21:45:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.