Şimdi Ara

Ape Dosyalarını Çıkartmak Ve Ayrıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 5-6 tane ape uzantılı müzik dosyası indirdim. Bunlar kalite kaybı olmadan sıkıştırma sağlıyormuş. Monkey's Audio 4.06 programıyla bunları wav a çevirdim. Her biri 700 mbyi bulan bu dosyalar sanırım cd oluşturmak için hazırlanmış. Ben şarkıları içinden ayırmak istiyorum bu mümkün müdür? .ape uzantılılar hala duruyor yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Sadece Foobar2000'i indirsen yeter, hatta CUE dosyalarını bile direk okuyarak şarkıları ayrı ayrı ayrıştırabilir, hiçbir kayıp olmadan tek şarkı haline getirebilirsin.
  • .ape dosyalarını açtığımda unspupported file format diyor.
  • http://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_monkey

adresinden ape dekoderini indir foobarın kurulu olduğu dizindeki components klasörüne at. Foobarı kapat tekrar aç ape formatlarını sorunsuz açacaktır.
  • Teşekkürler yaptım ama bu sefer nasıl ayıracağımı bulamadım :/ Crop diyorum hiçbir tepki yok.
  • Kısaca açıklayayım, yine anlamazsan resimlerle coşturururz.

Eğer ape dosyası tek bir dosya ve içerisinde birden çok şarkı barındırıyorsa yanında büyük bir ihtimal cue dosyasıyla beraber gelmiştir. Cue dosyasını Foobar'ın için sürükleyebilir ya da çift tıklayıp Foobar ile açabilirsin. Açtıktan sonra Listende şarkıların listesini göreceksin. Hangi şarkıyı ayırmak ya da çevirmek istiyorsan, şarkının üzerinde sağ tıkla "Convert" kısmına gir, ilk defa kullanacağın için ayarlarını yapmalısın. (hangi formata çevireceğin, nereye kaydedileceği felan) ayarlarını yaptıktan sonra "Convert" dedikten sonra belirttiğin yere şarkıyı çevecek ya da çıkaracak. Tavsiyem eğer kayıpsız kullanmak istiyorsan ya ape olarak bırak ya da flac formatına çevir. Flac'a çevirmek için tahminimce flac dekoderini isteyecektir onu dahttp://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=13478&package_id=12675 adresinden indirip foobar'in bulunduğu dizine çıkar, çeviri yaparken senden flac.exe isteyecek bin klasörürün içinden bir defa seçmen yeterli olacaktır. Sonra çok hızlı ve sorunsuz bir biçimde istediğin formata çevirebileceksin.

• Resimlerle anlatayım.

Gerekli olan yazılımlar:

Foobar2000

Flac comand line encoder:http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=13478&package_id=12675 (Şarkılarını flac formatına çevirmen için)

Monkey's Audio Console Front End:http://audiophilesoft.ucoz.ua/commandline/mac/MAC4.06.7z (Şarkılarını ape formatında bırakman ya da ape formatına çevirmen için)

Foobar'ı kurduktan sonra yukarıdaki encoderleri indirip ikisini de foobarın kurulduğu dizine herhangi bir klasör yaratarak çıkar.

Foobarı aç.
    Cue ve ape dosyasının aynı yerde olduğundan emin olduktan sonra cue dosyasını tutup Foobar'ın içine taşı ya da çift tıklayıp Foobar ile aç.
    Şarkı listesini görmüş olmalısın.

Şimdi şarkıları ayırmaya geldi. Istersen şarkıları ape formatında bırakabilir istersende flac formatına ya da diğer formatlara çevirebilirsin. Bu ayarlamaları bir kere yapman yeterli olacaktır. Sonrasında 2-3 tıklamada istediğin şarkıyı albümü ayırabilecek istediğin formata dönüştürebileceksin.

Çevirmek istediğin şarkının üzerine gelip sağ tıla "Convert" kısmına girip "..." ya tıkla.

Açılan çerçevede çeviri genel ayarları mevcut. Eğer şarkıları ape formatında bırakmak istiyorsan "Current Setting" kısmından "Output Format"ı seç.

Açılan "Converter Setup" penceresinden "Add New"e tıklıyoruz.

Penceresi açılacak. "Encoder" den Custom'u seçiyoruz. Foobar'ın içerisine çıkardığımız MAC.exe'yi bulup yolunu gösteriyoruz. Geri kalan ayarları aynen resimdeki gibi yapıyoruz.

Eğer flac olarak çevireceksek

Ekranındayken Flac'ı seçiyoruz, convert işlemine başladığımızda bizden flac.exe'yi isteyecek, onu da foobar dizininden bulup seçiyoruz bir defalık. Ondan sonra kendisi ayarlamasını otomatik yapacak.

Bu ayarda da şarkının nereye ayrıştırılacağını, çevirileceğini belirtiyoruz.

Herşey bittikten sonra "Conver" tuşuna basıp

penceresinden saniyeler içerisinde şarkının çevirildiğini görüyoruz.

Bu ayarlamayı bir kez yapman yeterli ondan sonrası gerçekten çok kolay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Medieval CUE Splitter kullanırsan tek tek dosyayı bölebilirsin. Convert etmekle uğraşma direkt flac, ape ve bir sürü format desteği var, ücretsiz ve çok hızlı. Kopyalama hızında böler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 1 Ocak 2011; 20:31:29 >
  • Arkadaşlar çok teşekkürler özellikle themanyax. Flac uzantısı en basitinden bir müzik çalarda çalışır mı onu merak ediyorum ben. Onun dışında gerisini halederim sanırım.
  • Çok teşekkürler resident. Ayrıştırdım hepsini hem de yüksek kalite vallahi süper oldu :)
  • themanyax tesekkürler emegin için ama resident sana daha cok tesekkürler dedigin program hiç ugrassız ayrıştırıyor cok teşekkürler....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.