Şimdi Ara

APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Ben pes ediyorum size kolay gelsin.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Pigtailsiz bağlantı olmuyor yani?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O zaman onlar mevcut kaynaklı yeri söküp, fiberi kesip, onun yerine SC/APC pigtail kaynatacaklar fiber kabloya. Doğru değil mi?

  • İşin garibi, buna neden pigtail demişler anlamadım. Türkçede anlamı "Domuz kuyruğu" diye geçiyor. Bunun bir tarihi geçmişi falan mı var acaba?

  • Suç esas bizde. Bir de tutup tane tane açıklayıp yardım etmeye çalışıyoruz. Yazık günah artık eminim troll olsun diye yapıyorsun. Hadi abicim git sen başkasını troll'le

  • Hayır beni yanlış anladınız, trollemek gibi bir amacım yok. Sadece anlamaya çalışıyorum. Asperger tanılıyım geç anlayabilirim bazı şeyleri. Birde engel atmışsınız bana. :/ Network uzmanıymışım gibi düşünmeyin. Bende geç öğrenme var haberiniz olsun. Bazı şeylerden emin olmak ve anlamak için birkaç kez bir kişinin anlatması gerekebiliyor. Bu kadar ön yargılı olmayın insanlara karşı bence. Normal insanlarla "pek" geçinemiyorum zaten. Çok şaşırmadım ama troll olduğumu düşünmeniz tuhaf oldu. Farklı düşünce yapımız, farklı oluşumuz yüzünden troll damgası vurmayın bize. Gayet ben fotoğraflarla kanıtlarla orada SC/UPC bağlantı yapıldığını kanıtlamışım. Ciddi bir konu yani. Troll konu olsa bu kadar uzatmazdım ve fotoğraflar atmazdım. Fiber ile ilgili açtığım tonla konu var yıllar önceden kalma. Yazdıklarınızı okusam bile yinede emin olmak için sordum. Pigtail olmadan direk APC konektör bağlantısı mümkün mü diye. Olay bu. Bende şöyle bir durum var. Bazen konu dışına çıkabilirim veya konudan konuya atlama sorunları. Bu hep vardı, halen daha var. Mesela teknik konu konuşurken, aklıma gelmişken neden o uzatma fiber kablosunun adının "pigtail" olduğunu merak ettiğim için sordum. Pig, ingilizcede domuz demek. Pigtail olunca da türkçede "Domuz kuyruğu" diye garip bir anlam çıkıyor. Yani benim bunları burada sormuş olmamın trollükle pek bir alakası olacağını düşünmem. Sadece belki sizleri yormuşumdur ister istemez, çok soru soruyor olabilirim. Benim genel olarak yapım böyle zaten. İnanın yada inanmayın. :/

    Ayrıca şunu söyleyim orada burada milleti trollemekle vaktimi öldüren insanlardan değilim. Anlamı yok çünkü. Benim öz kişiliğim böyle zaten. Nasılsam öyleyim. İlgimi çeken herhangi bir konuda hep böyleyim. Tuhaf gelebilir belki? Ayrıca uzun şeyler okurken bazen dikkatimden bazı detaylar kaçabilir. Olabilir yani bu.

    Lakin raporluyum hocam. Trollükle alakası yok. Anlamanız için şuraya bırakayim (gerçi bu konuyla alakası yok ama olsun):

    https://drive.google.com/file/d/1gpTtyLpAyizZynbby76C99ub04x6QgZi/view?usp=sharing



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 16:57:17 >




  • Eğer bu işin olayı pigtail ise birşey demiyorum. Ancak SC/APC girişine SC/UPC takılmaması gerektiği konusunda hemfikiriz en azından.

  • Beni engellediğin için mesajına cevap yazamadım ancak mesajımı görüyorsan lütfen beni yanlış anlama.

  • Erdem hocam adamı canından bezdirdin ne yapsın? Anlıyorum kafa yapılarımız farklı. Bunu gayet iyi açıklıyorsunuz zaten. Ben senin troll olduğunu düşünmüyorum. Defalarca mesajlaştık zaten, gayet ciddiydin. Ben biraz ters çıkmama rağmen üslubunu bozmadın, bunun için teşekkür ediyorum. Önceki mesajlarımda ters çıktığım için de özür dilerim. Ama karşıdakinden empati bekliyorsun ya biraz da sen empati yapsan. Düşün ki karşındaki vatandaşa her şeyi tane tane açıklıyorsun, fotoğraflarla linklerle destekliyorsun. Ama karşındaki ne yapıyor ne ediyor yine alakasız bir yerden soru bulup getiriyor. Sen olsan ne yapardın? (Yıllar önce TRT'de Altan Erkekli'nin sunduğu programın ismi) İnsanın da bir sabır sınırı var değil mi?


    Her neyse ben uzun uzun açıklayacağım son kez:

    Senin rahat etmen için pigtailin sökülüp sadece 1 (yazıyla bir) konnektör takılması gerekiyor. Fotoğrafta görülen görece kalın sarı kabloyu ince sarı kabloya bağlayan nokta var ya. (Kalın sarı kablo OBK, ince sarı kablo pigtail) İşte o noktada içinde ince metal bir çubuk bulunan bir plastik var. Ona protector deniyor. Bir nevi makaron. Isıtılınca daralıp ek yerini koruyan bir aparat :

    https://www.n11.com/urun/61mm-fiber-optic-splice-protector-fiber-koruma-kilifi-12serli-3321090


    Hah işte bu protectorle birlikte pigtailin sökülmesi lazım. Sonra da SC/APC konnektör takılacak, bu kadar basit. Bahsettiğim konnektör şu :

    https://www.fiberden.com/product/fast-connector-sc-apc/


    Bütün işlem bundan ibaret. Şu videoda detaylıca anlatmış adam :

    https://www.youtube.com/watch?v=xVIWn5H41_8&t=291s


    Bak pigtailin sökülmesi, OBK'nın soyulup elmas uçlu kesiciyle kesilmesi, sonrasında konnektörün yerleştirilip ölçümün yapılması emin ol 2 dakikadan daha kısa sürecek bir işlem. Ama sen sırf bunun için sabahtan beri forumun anasını belledin tabiri caizse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 14 Temmuz 2022; 16:28:13 >




  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Okudum yazdıklarını, özür dilerim. Çok konuşkan biriyim ilgimi çeken alanlarda sanırım.

  • Muhtemelen Türkiye'de APC ve UPC konusuna en çok değinen tek sıradan internet kullanıcısı (teknisyen olmayan) benimdir. Genel olarak benim yapım böyle. Birşeye kafayı taktım mı, takıntıdan çıkması zor oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 16:36:36 >
  • Hani şimdi insanlar şunu sorabilir bana; "Ya kardeşim senin başka derdin mi kalmadı?" diyebilir. Aslında, tek derdim fiberimin yanlış uç ile bağlanmasından ibaret değil tabii. Hayatta takmamız gereken birçok sorun olabilir. Ama sonuçta UPC konnektörün, APC'ye bağlanması yanlış mı? Yanlış. Ben de hayatımda ne kadar eksiklik, sorun varsa bunları düzeltmeye odaklıyım. İnternet ise bunlardan sadece biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 16:44:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Ara ara banada böyle geliyor bir işin nerdi olmaya çalışma sorunu fakat herhangi bir sektörde çalışan uzman insanlara bu konuda şöyle olmaz mı böyle iyi olur mu şöyle daha iyi sonuç alamaz mıyız gibi şeyler yerine bir alanda uzmanlaşıp daha iyi para kazanıp daha iyi hizmetlere bütçe ayırabilmek emin olun çok daha mantıklı.


    Telekom'a şöyle böyle hız, ping dediğinizde işinde uzman bir Telekom görevlisinin demek istediği veya isteyeceği şey bu bireysel ev ürünü dostum o kadar önemli ise aylık 3-5 bin TL bütçeni ayarla sana IPv6, Özel Platinum Premium Plus Metro Ethernet getirelim APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...  Ne kadar ekmek o kadar köfte.... Şimdi diyebilirsin ayda 150-200 TL ödeyeceğim onlarda o parayı VDSL, 40-50 Mbpsye de ödeyebilirdin biz o kadar datacenter, uluslararası büyük işler arasında sanada fiber getirdik dostum diyeceklerdirAPC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Abicim bak mesele çok konuşkan olman değil. İstediğin kadar konuş kimsenin bir şey dediği yok. Ama sen düpedüz okumuyorsun yazdıklarımızı. Allah kitap aşkına bir bak ilk mesajım saat 12'de.



    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...


    Şimdi saat olmuş neredeyse 5 hala aynı şeyleri tekrar tekrar konuşuyoruz. 2dk'lik konnektör değişimi için 5 saattir kelime yapıyorsun burada insanların vaktini çalıyorsun.


    ---


    Kaç saat önce peki pigtail olmasa olur mu dedin. Olur dedim okumamışsın bile.



    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...




    APC Girişli ONT'ye UPC fiber konektör taktılar...


    Şimdi tekrar aynısı soruyorsun. Yetmezmiş gibi üstüne dalga geçer gibi ya bunun adı neden pigtail? Domuz kuyruğu eheheh bunun tarihi geçmişi ne acaba diyorsun?? Ondan sonra milletin sabrı tükeniyor blok yiyince ama benim sağlık sorumlarım var, ön yargılarınız vs diye demagoji yapıyorsun. Beni suçlu çıkartıyorsun. Sen şaka mısın?????





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim. Dediğim gibi uzun makaleler okurken, bazı detayları gözden kaçırabilirim. Bu durumda karşımdaki kişi beni yanlış anlar, onun yanlış anlaması sonucu, bu sefer benimde onu yanlış anlamama sebep olunca böyle sorunlar yaşayabiliyorum. Suçlamak istemedim, öyle algılamayın lütfen. Biraz tuhaf biriyim sanırım. Ama tamam anladım yani pigtail ile yapılıyor bu kaynak işlemi.

    Bu arada "yaparlar, zaten "genelde" öyle kuruluyor" demişsiniz ya. Genelde diyince yani çoğunlukla pigtail şeklinde yapılır ama pigtail olmadan da olabilir anlamında anladım bu metninizi. O cümlede "genelde" yazmasa, sadece bu işlemler pigtail ile yapılıyor olarak anlardım. Böyle bozuk bir algım var. Ben özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 16:53:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otizmli olduğumu belirtme sebebim ise, eğer beni yanlış anlarsanız, şu sebepten olabilir diye. Yanlış algılamayın. Kimseye rahatsızlık vermek, suçlamak istemem. Öyle birisi değilim, olmadımda. Olmakta istemedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz böyle diyince bu sefer hatayı kendimde buldum kısaca. Anlama sorunlarım olabiliyor bazen. Kusuruma bakmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pigtail mevzusu halloldu. Daha fazla bunun hakkında konuşmamıza gerek yok gibi. Ancak aklımda merak ettiğim tek konu şu anda bu pigtail isminin nereden geldiği ve nasıl geldiği. Ama muhtemelen bunun için ayrı, başka bir konu açmam daha anlamlı olur gibi. O işin teknik olmayan kısmı zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Temmuz 2022; 17:3:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Telekom teknik ekibi eve gelince bile bu internet konusu hakkında hiç durmadan konuşuyorum mesela. Hiperaktifim böyle takıntı var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.