Şimdi Ara

Apartmanımızda Türk Telekom kutusu yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun başlıkta belirttiğim gibi. Yeni eve taşındık ve TTnet aboneliğimi nakil edeceğim sırada bunu öğrendim. Bu kutu olmadan eve bağlatabileceğim herhangi bir internet yöntemi var mıdır Uydunet harici. Superonline'ın adsl'ini veya Vodafone'un evde internet kampanyalarından birini bağlatabilir miyim acaba? Ya da herhangi bir adsl'i .
    Malesef superonline fiber altyapısı da yok mahallede.

• bağlatamazsın

internetini iptal et ya da dondur
  • bu çağda o nasıl bir apartmanmış :)
    hadi tek kat ev olsa ve çok eski olsa anlaşılır bir durum olurdu
    müteahhit oradan da çalmış demek

kutu yoksa kablolu telefon da internette olamaz

işin gerçeği bir yanlışınız var gibi geldi ,kablo ve kutu mu yok ,yoksa hattın bağlanacağı kablo mu yok (sizin dairenize çıkan)
  • Kutu değildir şebeke yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 7 Ocak 2016; 16:28:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bu çağda o nasıl bir apartmanmış :)
    hadi tek kat ev olsa ve çok eski olsa anlaşılır bir durum olurdu
    müteahhit oradan da çalmış demek

kutu yoksa kablolu telefon da internette olamaz

işin gerçeği bir yanlışınız var gibi geldi ,kablo ve kutu mu yok ,yoksa hattın bağlanacağı kablo mu yok (sizin dairenize çıkan)

Eski evimiz aynı sokaktaydı. Yani mahalle ve sokakta TTNet adsl altyapısı falan mevcut. Sadece yeni taşındığımız apartmanda yok dediler. Yeni bina zaten . Hep o yezid müteahhitin zamanında başvurmaması yüzüne oldu bunlar.

Şöyle bi giriş var evdeki odalarda

Şöyle de bir kutu var apartmanın içinde

Ama bunlar yeterli mi bilmiyorum. Telekoma gittiğimde apartmanınızda kutu görünmüyor isterseniz kutu bağlatılması için başvuralım o bağlanana kadar donduralım isterseniz iptal edelim dediler. Ben de cumaya kadar bi düşüneyim dedim. Dondursam o kutu kim bilir ne zaman bağlanacak.İnternetten araştırma yaptım benzer durumları yılları bulduğu oluyormuş bağlanması. İptal etsem acaba bağlatabileceğim bi internet şekli var mıdır eve. Ne yazık ki bizim bölgede fiber ve uydunet altyapıları da yok . Uydunet'e bireysel başvurabilir miyiz ki. Başvursak ne kadar sürer apartmana hat çekilmesi ? Masrafı olur mu bilmiyorum acıkcası .

Ya da şunlardan bağlatabilir miyim acaba eve?
    Vodafone'un şu kampanyası gibi
    http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-aninda-evinizde.php

veya Digiturk'ün D-Smart'ın internetli paketleri gibi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatake Kakashi -- 7 Ocak 2016; 12:08:59 >

• Bağlatamazsın diyoruz kablo çekilmesi lazım başvuru yapıldımıki en az 2 ay sürüyo 6 ay filan sürdüğüde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 7 Ocak 2016; 12:19:37 >
  • Insan gibi cevap verebilirsin surda bi sorunumuza cozum bulmaya calisiyoruz.
    Ttnetten umudu kestim zaten artik.Vodafone un şu linkteki kampanyası olursa onu yapacam olmazsa aveanin vinn larından falan alırım artik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatake Kakashi kullanıcısına yanıt
    Hocam ayni durumu bende yasiyorum telekom mudurlugune gitmem lazimmis gittim binada telefon kutusu bulunmadigi icin telefon basvuru yaptim ordaki gorevliler en az 6 ay dedi bende vodem aldim 15 gb sinirsiz isimi goruyorum onlarin ne zaman keyfi gelirse takarlar umudumu kestim 2016dida paramizla internet hizmeti alamiyoruz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassed -- 7 Ocak 2016; 13:55:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatake Kakashi kullanıcısına yanıt
    o sizin apartman içi telefon kutunuz ,ayrıca telekomun kutusu gerekiyor
    uydunet içinde önce sizin olduğunuz yerde kablo olması gerekiyor ,ancak ondan sonra alınabilir ve zaten çoğu yerde uydunet alt yapısı yok (bazı şehirlerde dahi yok)
    yakınınızda kablosu yok ise diğerlerine de geçemezsiniz
    tek çare telekoma biran önce başvurup beklemek
    bu zaman içinde anlaşabilirseniz bir komşunuzdan wifi adaptörü gibi cihazlarla ortak kullanmak ,yada vınn tarzı bir cihaz ile geçici olarak idare edebilirsiniz (biraz pahalı olur)
  • Hocam o kutu doğru kutu. Ankastre kutusu derler ona. Telefon için ayrı telekom için ayrı kutu diye bir şey olmaz. Sadece o ankastre kutusuna santralden hat çekilecek. Bu hat çekme işlemini telekom yapacak. Binada bir yönetici varsa dairelerden imza toplayıp telekom müdürlüğüne götürsün. Toplu istek olursa çözümü daha kısa sürüyor.
  • Aralığın 2 sinde yeni eve taşındım ve aynı durumdan dolayı hattımı dondurdum.Telekomdaki görevli bayan 2 ay içinde ancak gelir dedi ama 1 hafta sonra eve en yakın direkten binanın kapısına kadar olan bölümü kazıp hat açtılar.1hafta sonrada gelip o hattan kablo ile binadaki ankastre kutusuna kablo çektiler.Telekomdaki bir sorun nedeni ile donuk hattı ancak 1 haftada açtırabildiğim için ancak bu sabah netim aktif oldu
  • Yeni ev aldık, ev sıfır ama 4 aydır internet bekliyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni eve taşındık bu kutudan yokmuş sanırım 6 ay falan bekletiyorlarmış doğru mu ? 6 ay boyunca internet paketi falan da dayanmaz nasıl bir rezillik bu ya ?

• 7 ay önce başvurduk hala yok bizdede geçen hafta sinirlendim kapattırmaya gittim dedikleri saha ekibine adresimiz verilmişte 1 ay içinde çekilecekmiş bakalım 1 hafta gitti kaldı 3 hafta çekmezlerse zaten kabloyu çeken ekibin aracını hergün markete vs giderken görüyorum vallahi taşlarım yakarım o kamyonu içindeki kablolarla asfaltı kesen makinayı alır kendim çekerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Bağlatamazsın diyoruz kablo çekilmesi lazım başvuru yapıldımıki en az 2 ay sürüyo 6 ay filan sürdüğüde oluyor.

O başvuruyu nasıl yapıyoruz ben ne zaman gitsem altyapı diyorlar o da bu 2016 yılı içerisen de yapılmayacak 2017 belki diyor evde her sistem döşeli sadece dışarıya bağlı değil nasıl dilekçe yazayım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.