Şimdi Ara

Apartmandaki telefon kutusundan eve giren telefon hattı hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
49.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: feelulive

noise margin upstream: 15 db
    output power downstream: 15 db
    attenuation upstream: 15 db

noise margin downstream: 18 db
    output power upstream: 1 db
    attenuation downstream: 28 db

Öyle görünüyorki sinyal kalitesi pek iyi durumda değil. Ya kablolama kötü ya da Telekom santrali ile sizin ev arası çok uzak.

Benim modemin arayüzünde:
    Upstream:
    Noise Margin 26 dB
    Attenuation 38 dB

Downstream:
    Noise Margin 31 dB
    Attenuation 28 dB

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

output power downstream: 15 db

noise margin downstream: 18 db

Öyle görünüyorki sinyal kalitesi pek iyi durumda değil. Ya kablolama kötü ya da Telekom santrali ile sizin ev arası çok uzak.

Benim modemin arayüzünde:
    Upstream:
    Noise Margin 26 dB
    Attenuation 38 dB

Downstream:
    Noise Margin 31 dB
    Attenuation 28 dB

şehrin merkezinde otruyorum
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)

• peki bina içi kabloyu değiştirmek için telekoma haber vermek gerekli mi,elektrikçi doğru kabloyu bulabilir mi,6 katlı binanın 3. katında oturuyorum,yanlışlıkla başkasının kablosu sökülmesin.
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • elektrikçi değiştirebilir.
    Eğer 5 telli ise çift pair yöntemini deneyin...
  • Bugün elektrikçi geldi. Bizim evdeki antreden odama kadar giden kabloyu, yeni kabloyu eskisinin ucuna eklemek suretiyle yeniledi. Ama ne kadar ısrar etsem de kutudan antreye kadar gelen kabloyu aynı şekilde yapmayı kabul etmedi. Gerekçesi ise, apartmandaki diğer dairelerin kablolarının da o kanalda olduğu, dolayısıyla orada bir sıkışıklık olduğuydu. Yani orada da uca kablo ekleyip çekse diğer dairelerin kablolarını da yerinden çıkartabilirmiş.

Yine de bu kadar bir değişim bile bağlantımı daha iyi hale getirdi diyebilirim, 23-24 arası olan SNR değerim şu an 29. Umarım 2 mb. olduğunda bir problem yaşamam.
    | Intel Core i5 11400F| MSI Z590 A Pro | G-Skill Ripjaws 16 Gb. (2x8) DDR4-3600 | Zotac Gaming RTX 4070 | Asus TUF VG279QM 280 HZ | Kingston A2000 1 TB Nvme | Sandisk Ultra 3D 480 GB SSD | Corsair Carbide 400R | Cooler Master Seidon 120M | Toshiba 40SL733G | PS4 |
  • Downstream Line Attenuation önemlidir, hız konusunda.
    50 ve ya daha az ise 2 mbit alabilirsin...

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Downstream Line Attenuation önemlidir, hız konusunda.

benimki

bu nasıl peki daha yüksek mi daha düşük mü olmalı,sürekli net kopuyor.
  • quote:

peki bina içi kabloyu değiştirmek için telekoma haber vermek gerekli mi,elektrikçi doğru kabloyu bulabilir mi,6 katlı binanın 3. katında oturuyorum,yanlışlıkla başkasının kablosu sökülmesin.

Telekom bina içi tesisata karışmaz/karışamaz. Zaten Telekom'dan talep etsende gelip yapmazlar.
    İşten anlayan bir elektrikçi sorunu çözer. Bina 6 katlı olduğuna göre sorun çıkma olasılığı düşüktür. Zira merdivenin herbir yanındaki bloktaki dairelerin kabloları aynı taraftan gider genelde. Dolayısı ile bir tarafta 6 daireye ait hat vardır. Sizinki 3. kat olduğuna göre iş daha kolay.

quote:

benimki

daha az ise dediğime göre düşük olması daha iyidir diye sonuç çıkarmanız gerekiyordu...
    Düşme nedeni margin kaynaklıdır...

quote:

quote:

benimki

daha az ise dediğime göre düşük olması daha iyidir diye sonuç çıkarmanız gerekiyordu...
    Düşme nedeni margin kaynaklıdır...

sinyal kalitesinin iyi olduğunu hangi değerlerden analayacağız,hangi seğer yüksek ya da düşük olmalı.

şu anki durum ;

output power downstream: 9 db

noise margin downstream: 15 db
    attenuation downstream: 29 db

• attenuation değeri mesafeyi belirler. Genellikle upload hızı düşük olduğundan download için olana bakmak daha mantıklıdır.
    margin ise hattın kuvveti gibi birşey.
    attenuation eğer çok yüksek olursa(60 ın üstü) bağlantı kurulamama, ve aşırı düşük hızlar alma sorunu yaşanır.
    Aynı şekilde margin 6 nın altına düşerse, bağantı kopar.
    Sağlıklı bir bağlantı için margin in 15 dB olması yeterli.
    Ha benim margin 17 dB ye de çıkıyor ama akşam 6 ya düşüp bağlantım da kesiliyor. Böyle bir sorun varsa stabilize sorunu vardır. Çözmek için booster almanız gerekiyor. Lütfen bana booster nası bulucam vsvs soru sormayın geçmiş cevaplarıma bakarsanız orada yazdım...

attenuation değeri mesafeyi belirler. Genellikle upload hızı düşük olduğundan download için olana bakmak daha mantıklıdır.
    margin ise hattın kuvveti gibi birşey.
    attenuation eğer çok yüksek olursa(60 ın üstü) bağlantı kurulamama, ve aşırı düşük hızlar alma sorunu yaşanır.
    Aynı şekilde margin 6 nın altına düşerse, bağantı kopar.
    Sağlıklı bir bağlantı için margin in 15 dB olması yeterli.
    Ha benim margin 17 dB ye de çıkıyor ama akşam 6 ya düşüp bağlantım da kesiliyor. Böyle bir sorun varsa stabilize sorunu vardır. Çözmek için booster almanız gerekiyor. Lütfen bana booster nası bulucam vsvs soru sormayın geçmiş cevaplarıma bakarsanız orada yazdım...

şu an hattımdaki değerler normal demek ki,kablo kaynaklı bir problem değil galiba,booster ı araştırayım,tşk.

• nette araştırdım internet speed booster diye bir program buldum,çalıştırdım,margin 15 ti 16 oldu,sürekli sabit tutma özelliği varsa problemim çözülmüş olur.

(geçmiş mesajlarınızın bir kısmına bakabildim ama bulamadım)

ancak almanız gerekli dediğinize göre bu bir cihaz,benim problemim modemde uzun süreli internet kesintileri,bahsettiğiniz booster ise uzak mesafelere kablosuz sinyal vermeye yarıyor sanırım.
  • arkadaşlar sikayetim.com a şikayetimi yazdıktan önce;

noise margin downstream: 15 db

yazdıktan sonra ise;

noise margin downstream: 27 db

bina içi kabloyu değiştirmeme gerek kalmadı heralde yine saatlerce kopma yaşar mıyım dersiniz?
  • Konuyu hortlattım ama bir kaç soru sorucam evimin Türk telekomun kapıdaki Kutusundan yeni temiz bir hat çekicem Cat5 mi cat6 mı arasında kaldım Bunlarda 8 kablo mevcut bu işi Elektirikci gelmeden kendim hallede bilirmiyim 8 kablonun hepsinide kullanıcammı yoksa bir kaçtanesimi Kullanan bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

http://ticaretimiz.com/p49875-cat-5-kablo.html

Cat5 kalbonun metresi 0.25tl sizce uygunmu

http://ticaretimiz.com/p49876-cat6-kablo.html

Birde cat6 var 0.35tl
    İŞLEMCİ AMD FX X6 6300 3,5GHZ 14MB | ANAKART MSI 970A-G46 DDR3 2133MHZ | RAM CORSAIR 4GB VALUE DDR3 1333MHZ CL9 | HARD DİSK Seagate 320 GB 7200RPM |PSU AEROCOol STRIKEX-X 80+ BRONZ POWER SUPPLY 600W

• Modem Status
    Modem Status
    Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 799
    Ds Rate (Kbps) 4092
    US Margin 11
    DS Margin 6
    Trained Modulation ADSL_2plus
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 38
    US Line Attenuation 20
    Peak Cell Rate 1884 cells per sec
    CRC Rx Fast 73258
    CRC Tx Fast 26
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Interleaved

DSL Statistics
    Near End F4 Loop Back Count 0
    Near End F5 Loop Back Count 0

Birde modem Sinyallerim böyle sizce nasıl 8mb hız alamıyorum kablolardanmı kaynaklı yoksa santralmi uzak
    İŞLEMCİ AMD FX X6 6300 3,5GHZ 14MB | ANAKART MSI 970A-G46 DDR3 2133MHZ | RAM CORSAIR 4GB VALUE DDR3 1333MHZ CL9 | HARD DİSK Seagate 320 GB 7200RPM |PSU AEROCOol STRIKEX-X 80+ BRONZ POWER SUPPLY 600W
  • santral uzak falan deil.Kablolarını yenilemende fayda var.Bende tam 8'i alıyorum ama günde 1-2 kere kopma yaşıyorum(snr 7-10 arası).Yazı bekliycem kablo yenilemek için.
  • Arkadaşlar aynı sorunla ben de karşı karşıyayım. En fazla 4 mbps hız alabiliyorum...

Yıllarca böyle kullandım, 2,5 ay önce yani bayramdan hemen önce alt kat komşum taşındı, modemdeki hız arayüzünde hattın 15 mbpsye kadar alabildiğini görmeye başladım ve bağlantım 8 mbps'e çıktı. Geçen yıl gelen TT yetkilileri hız sorunun bina içi tesisattan olduğunu söylemişlerdi.

Alt katıma tekrardan birileri taşındı ve durum yine aynı, 2-4 mbps arasında değişiyor internetin hızı. Upload hızı ise yerlerde sürüyor, en büyük sorunum da o. Bugün gelen türk telekom ekibe bina içi tesisatı değiştirmek için ttnet elitten randevu aldığımı söyledim, hatta baktılar iki katın kablosu bir arada gidiyor, bu yüzden hattaki yükten ötürü sinyal kalitesi düşüyor, komşunuzda da durum aynıdır dedi. Gelecek olan ekibin tesisat değişikliğini komşunun hattına ve binadaki diğer telefon hatlarına zarar vermemek adına dışarıdan dolaşacağını söyledi, onu da babam kesinlikle kabul etmeyeceğini geçen yıl gelen ekibe söylemişti.

Komşuma inip kullanmıyorsanız kapatın mı diyeyim, ne yapayım bilemedim? Üniversite öğrencisiyim ve yılda maksimum 2 ay burada oluyorum ama ailemle skype'tan konuşurken bile görüntü iğrenç oluyor, bilemedim ne yapacağımı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.