Şimdi Ara

Apartmanda Wi-Fi genişletme (Multi-Wifi, Access Point Repeater Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Apartmanda Wi-Fi genişletme (Multi-Wifi, Access Point Repeater Yardım)

Şuanda oturduğum apartmanın 3. katında bulunan interneti 1. katta kullanmak istiyorum fakat ne yazık ki görmüyor.

1. kata ayrı internet üyeliği açtırmak istemiyorum bu yüzden 3. katın internetini 1. katta kullanabileceğim bir yöntem gerekiyor.

TTNET'i aradım Multi Wifi hizmetimizden yararlanabilirsiniz dedi, peki TTNET'çilere bulaşmadan kendim halledebiliyor muyum ?

Aşağıdaki ürünlerle bahsettiğim işlemi gerçekleştiren ve memnun kalan var mı ?

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4400-300mbps-kablosuz-1-port-erisim-noktasi-universal-repeater.html

http://www.vatanbilgisayar.com/iap-323rp-300mbps-kablosuz-n-access-point-repeater.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 3 Eylül 2015; 12:50:09 >

• ya kardeşim aynı problem bende de var ama kime sorucağımı bilmiyoum sende açmışssın ama daha kimse bişey dememiş
  • bizimde modem komşuda ordan kablo ile masaüstüne çekiyoruz ama wifiyi kullanamıyoruz yani aslında sadece salondaki odanın penceresinde çekiyo oda 1 diş resmen eziyet bende şu 2.linkte ki attığın ürüne baktım geçen ama olurmu bilemedim yardımcı olucak biri lazım
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    yöntemi buldum burdaysan diyim hemen öncelikle buraya gir anlatıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazykartal

Dinliyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

Orijinalden alıntı: crazykartal

Dinliyorum hocam

Bizim modem komsuda wifi sadece pencere onunu cekiyo yani bu prize takilani alsam az ceken yere taksam ne cekicegi belli degil bunun disinda biz ordan kablo ilr zamaninda net cektik pcye hala pcde benim sorunum evde wifi olmasi net kullanmak arastirdim arastirdim iste su aleti buldum ;

http://www.hepsiburada.com/dark-wrt302-300mbit-n-2x5dbi-wifi-access-point-multissid-router-repeater-4xlan-dk-nt-wrt302-p-BD501184

Bu cihaz komsudaki wifiyi kablosuz sekilde cekip menzil genisletebiliyo ama bunu yapmiycam ben
    Bu pcye gelen ethernet portunu wan girisi olmasi lazim sanirim oraya takicam iste ve evde kablosuz ag yaraticam 4 tane daha port var o bi porttanda pcye cekicem
    Sende bence ust kattaki modemden ethwrnet kablosu cek asagi sonra bu alete tak ben henuz almadim siparisi verecegim iste
    Sen yinede bi bak alete yorumlarda iyiydi hemde ucuz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TP-Link ve Airties'ın Access Point modellerine de bakabilirsiniz. Kablo sizi rahatsız etmeyecekse modemi ethernet kablosuyla access point cihazına bağlayıp, kendi evinizde yeni bri kablosuz ağ alanı da yaratabilirsiniz ya da az da olsa wi-fi sinyali sizin bulunduğunuz noktaya erişiyorsa yine bu cihazı kablosuz olarak modemle senkronize ederek kullanabilirsiniz.

Modeminizde Wps tuşu var ise, yeni nesil access point cihazlarda da bu tuş var ve ikisine de bastığınızda birbirini görüp eşleşiyor. Yoksa da bir kabloyla pc ye bağlayıp kolayca kurulumunu yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoiso -- 11 Eylül 2015; 12:36:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi 6 Gaming Router Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Access point bağlantı sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leoiso

TP-Link ve Airties'ın Access Point modellerine de bakabilirsiniz. Kablo sizi rahatsız etmeyecekse modemi ethernet kablosuyla access point cihazına bağlayıp, kendi evinizde yeni bri kablosuz ağ alanı da yaratabilirsiniz ya da az da olsa wi-fi sinyali sizin bulunduğunuz noktaya erişiyorsa yine bu cihazı kablosuz olarak modemle senkronize ederek kullanabilirsiniz.

Modeminizde Wps tuşu var ise, yeni nesil access point cihazlarda da bu tuş var ve ikisine de bastığınızda birbirini görüp eşleşiyor. Yoksa da bir kabloyla pc ye bağlayıp kolayca kurulumunu yapabilirsiniz.

TTnet'e gittim bana o kadar duvardan sinyal gönderecek DPI sağlayacak bir access point, universal repeater bulamazsınız dediler.

Bulsanız bile maliyeti inanılmaz yüksek olur dedi, ardından bazı illegal yöntemler var size söyleyemem ne yazık ki diyerek elinde ethernet kablosunu gösterdi.

Sinyal kaybı yaşamadan interneti oraya çekmek için bazı yollar var tabi ki ama legal değil, ben size 16 mbit internet paketi vereyim diyerek göz kırptı.

Sanırım en garanti yol ethernet kablosu çekmek fakat bu durumda balkondan pencereden kabloyu nasıl iletirim onu bilmiyorum.

Hahah adam değişikmiş. =)
    Madem açıklayamayacaksın ne söylüyosun. =)

Valla bizim bina da 3 katlı ve modem de merdiven boşluğunda diyebilirim. Mesafe olarak alt kata yakın. Ben üst kattan orta kata taşındım evlenince. Ne hikmetse üst katta ve alt katta çeken wifi orta katta aynı şekilde çekmiyor. Merdiveni de sayarsak arada 3 duvar filan. Mesela benim evin kapısını açıyorum maç izlerken kopmalar olunca. =) Kapıyı açınca yükselio sinyal. =)

Şimdi aldım bi access point bu hafta sonu deneyeceğim bakalım. Sonuçları aktarırım. Zaten bi sonuç alamazsam iade ederim diye planladım.

Airties'ın Air 4430 modelini aldım.
  • Modemim TTNET'in verdiği Zyxel modem alt katın en köşe odasındaki bağlantı için airties access point tercih ettim. Airties ap4400 300mbps kullanıyorum. Evim 5.katta olmasına rağmen sokaktan bile bağlantı başarılı oluyor. Cihaz kurulumu çok kolay. Bağlantı hızıda gerçekten tatmin edici. Tavsiye ederim ayrıca şuan hepsiburada.com'a indirimde.
  • Ben de Airties Air 4430 model access point aldım, bugün uğraştım ama kuramadım. Wps tuşlarıyla senkronize edemedim modemle. Öyle olunca ethernetle pc'ye bağlayıp web arayüzden kurayım dedim ama bir türlü cihazın arayüzüne giremiyorum.

Nehttp://air4430.local adresine ne de 192.168.2.254 adresine giremiyorum, sayfa açılmıyor.

Aradım Airties'ı 4 kez görüştük ama yok bir çözüm üretemediler. Ağınızdan kaynaklı problem var diyor, arıyorum Superonline'ı 'benim ağımda access point kurmamı engelleyecek bir protokol bir prosedür mü var ki' diyorum, 'hayır yok' diyor.

Farklı pc'den denedim gene giremedim, telefonun ağını kullandım gene açılmıyor sayfa. Anlamadım nedendir. :/

• Halloldu sorun.
  • adres bende de açılmıyor nasıl hallettiniz sorunu?
  • modem hangi ağdan ip aldıysa o ağda aktif olur
    ana modem internet olan cihaza bağlandiysa
    wifi üzerinden ana modem 192.168.2.1 ip aralığındaysa
    wifi ile bağlanan modemde o aralıktan bir ip alır
    veya sabit yaparsınız lan ayarı var modemde
    ordan tekrarlama yapıcak modeme 192.168.2.10 verin
    daha sonra bağlanmaya çalışın.
    bunlar için wps aktiffse
    ana modemde wps basılır tekrarlıyan modemde wps basılır
    otomatik eşleşir ıp aralıkları aynı ağda iseler internetiniz
    genişlemiş olur.3- veya 4 katlı binalarda modem tekrarlanıcaksa
    wifi üzerinden bir kat aşağıya pirize takılı koyularak alt katlara verilebilir sinyal
    sonuçta aldığı sinyali tekrarlıyacam sadece pirize takmanız yeterli olur....
  • quote:

Halloldu sorun.

Merhaba,

Bende 2 kalt alttan aldığım sinyali güçlendirmek istiyorum. Bu cihazdan alacağım sizde ki sorun neydi?

teşekkürler
    Merhaba,

EDIMAX 6428 Access point 5in1 ürünümüzü kullanan arkadaşımızın bu incelemesini okumanızı tavsiye ederim.

4.kattaki interneti giriş katında %64 sinyal gücü ile alabiliyor, ürünü WISP modunda kullanıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_116206329//tm.htm#116299951

http://urun.n11.com/access-point-router/edimax-br-6428-v3-n300-cok-fonksiyonlu-routerapmenzil-gen-P102538752

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdimaxTR -- 11 Mayıs 2016; 19:09:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

quote:

Halloldu sorun.

Merhaba,

Bende 2 kalt alttan aldığım sinyali güçlendirmek istiyorum. Bu cihazdan alacağım sizde ki sorun neydi?

teşekkürler

Merhaba,

Bulunduğunuz kata az da olsa sinyal geliyorsa, bu cihazı sinyali güçlendirmek için kullanabilirsiniz. Ama hiç gelmiyorsa sanırım sorununuzu çözemeyecektir.

Ben size göre nispeten daha yakın mesafedeki modemimin yerini değiştirmediğim için kullandım ve işime yaradı. Tv'nin hemen arkasındaki prize taktım ve tv'yi direkt kabloyla bağlıyorum. Kablo da arkada kalıp gözükmediği için can sıkmıyor, göz görmeyince gönül katlanıyor. =)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.