Benimde benzer dertlerim var.Yan komşular televizyon açıyor benim odama ses geliyor.Adamlarla beraber televizyon izliyorum.Sabah millet tuvalette yelleniyor(anladınız siz) ses benim odama geliyor.Artık milletin yellenmelerinden tanıyacam.Bina boşluğunda muhabbet ediyorlar(başka yer yok) ses yine bana geliyor.Alt komşuyla oğlu kavga ediyor(çok sık değil haklarını yemiyelim)ses yine bana geliyor.Banyoyu yenikleyeceğiz duşakabini söktük mermer üzerinde banyo yapıyorum komşu kapımı çalıyor.Onların tavanından su damlıyor.Üst komşunu çocuklarımı ya da misafirleri mi bilmiyorum evin içinde koşuyorlar bam bam ses bana geliyor.Cidden böyle ev olmaz olsun. |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (12. sayfa)
-
-
Yeni evde de mi sorun yaşıyorsunuz?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Duvarlarınızı gürültülü engelleyici boyayla boyayın, üstteki komşular da zemini halıfleks kaplatsın sorun çözülür
Üst komşudan çekenler listesine beni de yaz.
Gece 3 te 10 yaşındaki kızını öldüresiye dövüyor polis çağırıyoruz ses kesip kapıyı açmıyolar öyle bir cins. Aile bakanlığından da gelmişlerdi onlara da açmamışlardı kapıyı.
Durup durup gece 3 te ailecek bağırmaya başlıyorlar. Karı deli hastanesinde çalışıyor dul kendisi de çocukları da deli. Önceki yerinden gürültü sebebiyle postalamışlar bunları.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Canın sıkıldıkça evin elektrik saati nerdeyse git sigortasını indir,su saatine git vanayı kapat,dışardan gazı kes,yemeksepetinden adreslerine kapıda ödemeli abuk subuk yemek siparişleri ver,bunları bi düşünnn
Aslında bunun en büyük nedeni ve en kolay çözümü ses yalıtımıdır. Evlere düzgün ses yalıtımı yapılsa isterse yukarıda telefonla konuşsun isterse sandalye çeksin isterse müzik dinlesin, duymadığın için seni ilgilendirmez rahatsız da etmez.
Maalesef bizim apartmanlar ses yalıtımı konusunda berbat.
Taşınma ihtimaliniz varsa yeni evde ses yalıtımına dikkat edin, yoksa da tavana ses yalıtımı yaptırabilirsiniz, tavan biraz alçalır bir de maliyetli olur ama kesin çözümü budur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EnsüginhanHayırdır İngiltere prensiyle mi konuşuyorum
Konuyu okursan "sikayet ediyoruz olmuyor evi satiyoruz yeni ev yine ayni sorun vs.vs.vs."
Hic aklinizi bir an kullanip dusunmeyi deneyecek misiniz "acaba bencil olan biz miyiz" diye.
Apartmanda yasiyorsun kardesim. Kurali var. Kanunu var. Gece 12 olmadigi surece kimse senin sikayetini sallamaz. Aksam 7 ye kadar zaten desibel limiti yok. Kanun konmus. Sen kendi pasa keyfine gore kanun mu degistireceksin hayir.
O yuzden bos bos "insanlar cok kotu cok ayi uhiuuu :(((" dersiniz. Halbuki magara adamligi sizin yaptiginiz. Bencillik sizin yaptiginiz. Kimse sizin keyfinize gore "dur ya rahatsiz olmasin ihihihi" diyecek degil. Isine gelmiyorsa buyur mustakil evler orada.
Ama yok ben apartmanda yasiycam diye direteceksen toplu yasamanin tolerasyonunu gos te re cek sin. Baska yolun yok zaten.
Yok vardiyali calisiyorum oglen uyuyorum filan. Oldu pasam. Susun hepiniz arkadas uyuyor. Klasik muzik acsin istersen apartman. Daha rahat uyursun.
Bencilligin sinirlarini zorlamissiniz artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Turkiyede cankayanin gobeginde atakule civarinda 0 apartmanda oturuyorduk ust komsu ahlaksizin onde gideniydi evlenmis bosanmis 50 lerinde bekar bir erkek. Evde hayat kadini eksik olmazdi. Adamin ilginc fantazileri vardi evin icinde tek basinayken topuklu ayakkabiyla dolasirdi. Inanilmaz gurultu yapardi ayni konu sahibinin basina gelenler surekli koltuk cekmek ve yuksek sesli telefonla konusmak... Ayni olaylari batikentte ailemin evindeykende yasardim yuksek sesle telefonla konusulmasi surekli yuksek sesli muzik... Kanadaya tasindim oturdugum 2. Ev apartmandi komsulardan hic ses duymadim hatta bir cumartesi gunu kapi caldi aksama misafir gelecek muzik filan biraz gurultu yapabiliriz cok rahatsiz olursaniz lutfen haber verin dediler izin istediler... 3. Evim yine apartmandi ne yan komsudan nede ust kattan 1 kere bile ses duymadim. Turkiyede her gun cektigim sikintilari burda hic cekmedim desem yeridir. Medeniyet nedir diye soran olursa evinde huzurla oturabilmek medeniyettir, bizde eksik olan malesef bu, medeniyet...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam yazıldı mı bilmiyorum ama uyardığınız halde çözülmüyorsa kesinlikle polis çağırın. Aynı gün ikinci kez polis o eve gelirse eğer ceza yazar geçen sene 169₺ gibi bir cezası vardı kişi başı. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Para cezası yesinler akılları başlarına gelir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Komşudan yana benim de hiç şansım yok. Eski evimi bu yüzden sattım yeni aldığım evde de alt, üst ve karşı komşum fena:)
İlk evimde üst komşum karı koca benim gibi yeni evli ama hergün kavga gümbürtü. Kadın camlarını temizliyor üstten su dökerek benim yeni silinen camlar çamur içinde. Uyardım tamam diyor. Birgün misafir var cam açık bu başladı üstten suyla yıkamaya. Öyle ki bizim açık camdan su giriyor. Fesübhanallah. Tepem attı. Çıktım kapısına. Kocası açtı. Dedim kaç kez uyardım, misafirim var camımdan içeri su döküyorsun falan. Adam demesin mi ne zırt pırt kapıma geliyorsun, ne olmuş sanki :)
Tabii benim şalter attı. Ulan dedim kiracısın ben mal sahibiyim, bir daha burdan su dök...... Birdaha dökemedi. Ev sahibine beni şikayet etmiş. Kendisine kiracısın demişim:)
Ev sahibi bizi tanıdığından zaten kısa süre sonra çıkardı bunları, yerine dört çocuklu daha gürültülü olanlar geldi:))
Alttaki de öyleydi bir üstte onun üstüde. Sattım yeni yere geçtim.
Karşımdaki karı koca zırt pırt kavga, kapı çarpmalar vs.
Üstümdeki sizinki gibi hergün gart gurt sandalye eşya çekme.
Altımdaki de ben çok gürültü yapıyormuşum benden şikayetçi:))) Sürekli siteye şikayet şikayet sonunda yönetime dedim söyleyin sitede denk gelmesin ya o ya ben.
Bu evide satılığa çıkardım vesselam:))) başım belaya giricek.
Ülkemizde maalesef komşuluk ilişkisi çok geri.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Ses duymama nedenin adamların ses yalıtımı yapması bence. Bizde de bu kanun çıkıcak hala.
Ses yalıtımı zorunlu olmalı yoksa sesin tamamen kesilmesi zor.
Dandik bi mahallede ses izolasyonu kötü apartmanda oturunca böyle şeyler olması normal değil mi?
-
Türkiye ile sınırlı değil inan bana. Şu an İsveç'te tepemdeki insan artığı yüzünden uykum kaçtı gene uyuyamıyorum. Öyle mülteci göçmen falan değil halis muhlis spastik viking çocuğu.
Bas müzik dinlemek mi dersin, kapı çarpmak mı dersin, bam güm sürekli etrafı yıkarcasına tepinmek mi dersin ne ararsan var. Gecenin bir vakti oyun oynuyor itoğlu it, kaybedince bir anda bir çığlık atıyor zıplayarak kalkıyoruz yerimizden.
Az kaldı, 6 ay sonra vatandaşlığı alıyorum. Aldığım gün beyzbol sopasıyla dizlerinden kıracam bacaklarını. Kapısına not bıraktık, insanca uyardık rica ettik, en olmadı güvenliğe şikayet ettik. Bana mısın demiyor. Tamam diyor 2 gün sonra parti veriyor evde.
Medeniyetle falan alakası yok. İnsan denen yaratık iğrenç bir şey, müstakil evin olacak, herkesten uzak yaşayacaksın. Kaçarı yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce konu açmıştım bu konuda. Bir çözüm bulamadık biz. Yan komşu gece 12'den sabaha kadar yüksek sesle konuşma, bulaşık yıkama, dolap kapaklarını, kapıları vurarak kapama şeklinde gürültü yapıyor. Gece 3-4 farketmiyor. Evin hanımı, kızı ev hanımları olmalarına rağmen gece ev işlerini yapıp sabah 5 gibi yatıyorlar, sabah 7'de oğlan işe gitmek için kalkıyor, çıkana kadar bir posta daha gürültü oluyor. Rica ettik olmadı, duvara vurduk olmadı, kapılarına yazılı not bıraktık, olmadı. İş daha da inatlaşmaya gitti, pazar günleri sabahın 6'sına alarm kurup duvara dayayıp bırakmaya başladılar, üste bir de kapıya bıraktığımız notun arkasına tehditler yazıp iade ettiler. Yöneticiye söyledik, 3 yıldır aidat vermiyorlarmış ama öyle tipler ki yönetici bile mahkemeye vermeye çekiniyor, bir şey yapamıyor. Polis desen karşı apartmanda camdan silahla havaya saydıranı şikayet ettik, geldi uyardı gitti, gittikten sonra aynen devam ettiler. Bunlara bir şey yapacaklarını hiç sanmam. Biz işin ucunu bıraktık. 12 yıldır alıştık ama olur da evi satarsam dinsizin hakkından imansız gelir misali 10 çocuklu bir aileye vereceğim.
-
Bu mesajda tolerans konusunda kantarın topuzu diğer yöne doğru biraz kaçmış.
Apartmanda yaşayanlar azami özen göstermelidir. Trafikte nasıl ki bir kişi araba benim diyerek zevkine göre şerit değiştiremez, diğer araçları ve yayaları daima düşünmek zorundadır; apartmanda da bu böyledir. Elbette apartman sakinleri komşularının huzurunu sürekli gözetmek ve dikkatli olmak zorundadır.
Arada, bir süre hafif müzik sesi gelebilir, bazen yüksek sesli konuşmalar duyulabilir, yere bir şey düşürülebilir... Bunlar olur, bunlar tolere edilecek şeyler. Bunlardan şikayetçi olunma olasılığı da düşüktür, olan vardır elbette ama yanlış yapıyordur.
Diğer yandan, gün boyu televizyon sesinin, konuşmaların, yürüme hareketlerinin vs. duyulacak şekilde yapılması özensizliktir, bu "özensizlik" sürekli bir hâl almışsa saygısızlıktır, daha ileri seviyelerde ise daha başka tanımlamalar yapmak mümkün.
Eğer gürültüyü meşru kılmak için "kanun böyle" şeklinde savunma yapılıyorsa bu geçersizdir. Zira Türk Medeni Kanunu'nun 2'nci maddesi şöyle der:
"Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına
uymak zorundadır.
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz."
Görüldüğü üzere "Hakkım var, her gün belli saatlerde istediğim gibi gürültü yapabilirim." denemez. Bunu tüketici hakları için bir ölçüde uğraşan birisi olarak şöyle örneklendireyim:
Mesafeli sözleşmelerde belli istisnalar dışında tüketicinin hiçbir sebep göstermeksizin cayma hakkı vardır. Fakat tüketici bir ürünü defalarca alıp defalarca cayarak geri gönderiyorsa burada cayma hakkından bahsedilemez. Görüldüğü üzere "hak" olmasına ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde böyle bir durumdan bahsedilmemiş olmasına rağmen bu hak açıkça kötüye kullanıldığı için hukuk düzeni bunu korumaz.
Aynı Türk Medeni Kanunu "Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür." demiş ve devamında gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermenin yasak olduğunu belirtmiştir.
Gürültü tanımını aslında desibelle sınırlandırmak çok yetersiz kalır. Kir tanımıyla gürültü tanımı analogdur diyebiliriz. Mary Douglas, kiri "yerinde olmayan madde" olarak tanımlamıştır. Giysinin üstündeki bir iplik kir değilken bir yemeğin içindeyse kir olarak görülecektir. Gürültüyü de ses konusunda çalışan birçok akademisyen "yerinde olmayan ses" olarak tanımlar (kaynak). Yani bir sesin gürültü olması için yüksek desibelli olması şart değildir, duyulabilecek seviyede ve rahatsızlık verecek tipte olması aranır. Kuş cıvıltıları yüksek desibellidir ama çoğu zaman rahatsızlık vermez. Fakat musluktan damlayan su düşük desibelli olmasına rağmen rahatsızlık verir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.
-
Uzun zamandır bu kadar merak uyandırıcı , akıcı , bilgi dolu bir yazı okumamıştım . Forumun seviyesini 10 tık yukarı aldığınız için çok teşekkürler .
quote:
Orijinalden alıntı: DanteKonuyu okursan "sikayet ediyoruz olmuyor evi satiyoruz yeni ev yine ayni sorun vs.vs.vs."
Hic aklinizi bir an kullanip dusunmeyi deneyecek misiniz "acaba bencil olan biz miyiz" diye.
Apartmanda yasiyorsun kardesim. Kurali var. Kanunu var. Gece 12 olmadigi surece kimse senin sikayetini sallamaz. Aksam 7 ye kadar zaten desibel limiti yok. Kanun konmus. Sen kendi pasa keyfine gore kanun mu degistireceksin hayir.
O yuzden bos bos "insanlar cok kotu cok ayi uhiuuu :(((" dersiniz. Halbuki magara adamligi sizin yaptiginiz. Bencillik sizin yaptiginiz. Kimse sizin keyfinize gore "dur ya rahatsiz olmasin ihihihi" diyecek degil. Isine gelmiyorsa buyur mustakil evler orada.
Ama yok ben apartmanda yasiycam diye direteceksen toplu yasamanin tolerasyonunu gos te re cek sin. Baska yolun yok zaten.
Yok vardiyali calisiyorum oglen uyuyorum filan. Oldu pasam. Susun hepiniz arkadas uyuyor. Klasik muzik acsin istersen apartman. Daha rahat uyursun.
Bencilligin sinirlarini zorlamissiniz artik.
Alıntıları GösterToplumsal kuralları ve yasaları çok yanlış anlamışsın. Ornek vereyim. Akşam 6 ta kadar evde tamirat yapılabilir demek bunu yılın 365 günü yapabileceğin anlamına gelmez. Tadilat tamirat makul bir sürede tamamlanmalıdır.
-
Birkaç mesaj yukarıda Çankaya/Atakule'de bu sorunların yaşandığından bahsetmiş biri. Konunun ilk mesajlarında milyon liralık Maslak konutlarında da gürültü sorunu olduğundan bahsetmiş biri yine. Yani semtle ya da izolasyonla doğrudan ilgisi yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dribblingmasterDandik bi mahallede ses izolasyonu kötü apartmanda oturunca böyle şeyler olması normal değil mi?
İyi semtlerde milyon liraya satılan evlerde de ses izolasyonu rezalet olabiliyor. Müteahhit en çok bu maliyetten kaçar. Gözle gözüken bir şey değildir, evi satın alıp taşındıktan sonra ortaya çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Residence diye tabir edilen bir binada oturuyorum. Ben 20. Kattayım, üstüm dublex 21 ve 22 diyebiliriz. Son 1-2 aya kadar iki kere şikayette bulundum yönetime. Hayvan her yerde hayvan. Üstümdeki dairenin değeri en az 2 milyon tl. Bir ara dedim eğer susmazlarsa eşyalı kiraya verip annemlerin yanına geri döneyim. O derece uyuz ve rahatsız oldum. Sokağa çıkma yasağı döneminde sitenin alanı çok geniş olduğu için insanlar hep yeşil alanlara yayıldı. Çöpünü bırakan mı dersin artık ne gelirse aklınıza. Yönetim asansörlere panolara yazılar astı. Eğer tekrar aynı şeyler olursa kamera tespiti ile yasal işlem başlatılacaktır diye. Böyle tiplerle aynı yerde oturmaktan utandım. Ki ben evi alalı daha 3-5 ay oluyor. Yani bir yönetime bu yazıyı astırmaya utanmıyorlar. Hala mutfak giderine yemek artığı ve çöp dökenler varmış ve sürekli uyarı asıyorlar. Yani şuraya geldim geleli bir kere bile dökmedim çayı. Allah bu insanlara akıl fikir versin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X