Öncelikle merhaba, apartmanda bulunan kutudan cat 5 yada 6 kablosu çekmek istiyorum evime ancak nasıl yapabileceğim hakkında en ufak bir bilgim bile yok. Cat5 in ucu ile telefon kablolarının ucu birbirinden farklı. Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok acıkcası gittiğim elektrikçiler de benden pek farklı sayılmazlar. Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok memnun olurum, teşekkür ederim şimdiden.
quote:
Orijinalden alıntı: Pizza Hot
Öncelikle merhaba, apartmanda bulunan kutudan cat 5 yada 6 kablosu çekmek istiyorum evime ancak nasıl yapabileceğim hakkında en ufak bir bilgim bile yok. Cat5 in ucu ile telefon kablolarının ucu birbirinden farklı. Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok acıkcası gittiğim elektrikçiler de benden pek farklı sayılmazlar. Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok memnun olurum, teşekkür ederim şimdiden.
slm. aslında basit bir iştir fakat göze biraz zor görükür. 1 tane rj-45 pensesi ve çakılmamış rj-45 jaklara ihtiyacın var. ilk denemede zorlanırsın bence kabloyu al. istediğin yere çek herhangi bi sabitleme yapma. daha sonra kabloyu bir bilgisayarcıya götür ve rj-45 jakları çaktır. sonra kablonu sabitleyerek çekersin.
şimdi bilgisayarcı çağır diycem ama biraz tuzlu olur fiyat. o yüzden kabloyu götür çaktır dedim 3-5 liraya çakarlar. jaklarıda onlardan olur. 2 jak için pensede almamış olursun.
kolay gelsin.
İyi guzelde, kutudqn kablo cekeceksin ama ne kutusundan nereye ne kablosu cekeceksin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme