Şimdi Ara

Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
122.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bobine ters diyot bağlamaktan bahsedilmiş. ALternatif akım alan bir bobine ters diyot bağlamak ne anlama gelir??? Diyot kısadevre ve yanar demektir...

    Yalnız solenod olan bobin kısmı için dc daha uygun değil mi?

    Rf idli şimdiki kartlı vb sistemlerde röle çekme süresi oluyor. Bu süre değiştirilebiliyor.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 24 Nisan 2017; 11:23:54 >
  • Arkadaşlar otomatsan marka elektrikli kilit aldım. Montajını yapacağım fakat içine elektrik kablosunu nereye takacağım. Yakmıyım cihazı. Eskisinden kabloları söküp bunda nereye takayım. Artısı eksisi varmı bunun

     Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza cevap bulacağınız tek adreshttp://www.apartmangiriskapilari.com/urunler/1411-apartman-kapisi-ozellikleri.html
  • Resimde en sağda ayna gibi parlayan vidalı bağlantılara bağlicaksınız.

    Bu aletin içinde bobin var. Yani turuncumsu renkte bir telin sarıldığı makara. Onun zaten iki ucu var, direk bağlarsınız. +/- yok, ac de ve ya dc de çalışır.

    Yalnız 12V olduğunu hatırlatalım. 220 felan değil, sakın!
  • Biz de bodrum giriş kapımıza bas aç kilit taktık. Pratik kart isimli akbil okuyucu bağladık. akbili okuttuğumuzda açma sesi geliyor fakat bazen bas aç kilit ses durduktan sonra kapıyı açmıyor. Tutukluk yaptığında açma sesi ile aynı anda kapıyı çekersek kapı açılıyor.

    Normalde tutukluk yapmaması lazım fakat bu sorun neden kaynaklanır bir türlü çözemedik. Kilit bozuk olabilir veya 12 v trafoda sorun olabilir diye yorumlayabiliriz fakat bu durumu deneyimlemiş bir arkadaş varsa profesyonel önerisini bildirirse sevinirim.
  • Sebep çok fazla olabilir.
    Otomatiğin dili takılı kalıyor olabilir yani otomat düzensiz takılmış olabilir. Bu zincirsiz otomatlarda kapıyı kilitleyen dilin altında tekerlekli minik bir dil daha var. O dilin kapı kapandığı anda itilmiş olması gerekiyor. Otomatı bunları sağlıyacak şekilde takın.
    Eskiden sorun yokken aniden mi sorun çıktı? Trafosunun elektriği yetersiz kalıyor olabilir. Bu tip bir otomatta 12V 3A lik güç kaynağını rahatlıkla kullanıyorum.

    Eğer rfid sistem aldıysanız, rfidnin NC NO COM uçlarını kapı otomatiğinde kullanmanız lazım.
  • Kale marka Bas aç kilit (elektrikli kapı karşılığı) ve pratik kart serbest geçiş sistemini yeni taktırdık. Bunların bağlı olduğu kapı bodrum garaj bölgesinde, pratik kart haricinde ayrıca dairelere bağlı bir diafon ve otomat bu kapıda bulunmuyor. Kapı kilidini sadece pratik karttan okutulan akbil açıyor.

    Belirttiğim gibi bazen akbil i okuttuğumuzda kilit açma sesi bittikten sonra kapıyı çekersek kapı açılmıyor, kilit açma sesi ile aynı anda kapıyı çektiğimizde kapı açılıyor. Elimizde taşıdığımız bir eşya varsa tüm eşyaları yere bırakarak kapıyı açmamız gerekiyor.

    Ama bu sorunlu durum kapı 10 kez açılıyorsa 3 veya bazen 4 ünde gerçekleşiyor. sonra kendiliğinden düzeliyor ve akbil i okuttuktan sonra otomat sesi ile aynı anda kapıyı çekmesek dahi kapıyı normal bir şekilde açabiliyoruz.

    Bu iki durum haricinde, kapının hiç açılmadığı bir durum yok. Kapı tutukluk yapsa dahi, otomat sesi ile aynı anda kapıyı çekersek kapı mutlaka açılıyor.

    Her iki durumda da (1-Kapıyı otomat sesi ile aynı anda çekerek açmamız gereken; 2-Kapıyı otomat sesi duyduktan sonra istediğimiz herhangi bir zamanda açabildiğimiz) kapı açıldıktan sonra geri kapatıldığında kapı kilitleniyor. Bu durumda sorun yok.

    Sistemi takan elektrikçi bu durumun normal olduğunu, kapıyı otomat sesi ile aynı anda çekmemiz gerektiğini söylüyor, kendisi ne yapmam gerektiğini söylerseniz gerekeni ürün montaj garantisi dahilinde yaparım ama bir şey yapmam gerektiğini düşünmüyorum diyor. Söylediğiniz şey işe yaramazsa da sorumluluk size ait o zaman ek işin maliyetini sizden alırım diyor.

    Açıkçası ne yaptırsak bilemedik. Basaç kilidi mi değiştirtsek yoksa trafoyu mu. sizin yazınızı okuduktan sonra aşağıya indim baktım. kapı bölgesinde kilit ve pratik kart cihazı haricinde bir ek cihaz göremedim. Dışta ince bir elektrik kablosu geçiyor, o da zannedersem pratik kart cihazının elektriğini besliyor. Trafo kilidin üstünde midir? Pratik kart kilit e direk bağlı olabilir mi?




  • Elektrikçinizin anlamadığı ortada.

    Bu duruma bu otomatın elektriğinin yetersizliği sebep oluyor olabilir. Bu otomatı besleyen trafo vardır. Kilitten hariçtir. Apartmanlarda merdiven otomatiği panolarında olur ve bu trafonun elektriği bütün daireleri dolaşır ve döner otomada gelir. Bu trafo ac yani alternatif akımdır. Bu trafonun hattının dairelerden dolaşan kısmı uzun ve ince olursa otomada gelene kadar gerilim düşebilir ve otomadı açmayabilir.

    Yalnız sizin için apartman hattı yokmuş. Bu trafolar zaten ac olduğundan sizin rf modülünüz için gereken dc elektrik için ayrı bir güç kaynağı gerekecektir. Hem de sabit gerilim veren cins. Sizin şu anki sisteminize muhtemelen bir güç kaynağı takılmıştır ve gücü yetmiyor olabilir. Ben bu otomatta 12V 3Amper güç kaynağını sorunsuz kullanıyorum.

    Ama kapıyı çektiğinizde sistem açılıyorsa, mekanik bir sorun akla geliyor. Bu otomadın kapıyı kilitleyen dil dediğimiz ve her kilitte gördüğümüz küçük parçanın altında yuvarlak bir tekere sahip bir parça daha olur. Bu parçanın temas ettiği yere kağıt gibi malzemeler koyarak, kapı kapandığında bu parçanın daha da otomada doğru hareket etmesini sağlayın. Eğer bu tekerin otomada daha yaklaşmasını sağladığınızda sorun kalmazsa demek ki montaj hatası var. Sabit taraftaki yuva otomada uzaktır. Otomat ve ya yuvası yaklaştırılır.

    O yuva sağlam takılmamış ve ya bağlı olduğu yerden dolayı oynuyorsa da sorun olabilir.

    Hepsi bir tarafa aldığınız ürün de sorunludur belki. Demir kapıdan ve kapının kilit kısmının uygun geometride olmamasından kaynaklanan sorun da olabilir.

    Resimleri ekleyin lütfen. Bir de kaça yaptırdınız?




  •  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    Merhaba, ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim. Resim istemişsiniz geç dönüşüm için kusura bakmayın, anca fırsatım oldu.

    Kilidimizin görüntüsü bu şekilde bu resim yeterli midir?

    Belirttiğiniz gibi elektrikçiye güç kaynağı olarak ne kullandığını soracağım, 12V 3Amper güç kaynağı önerinizi ileteceğim.

    Yaşadığımız sorun devamlı olsa belki daha kolay çözülür ama bazen yaşanıp bazen yaşanmaması da çözümü zorlaştırıyor. Her durumda kapıyı açabiliyoruz, ya sesle aynı anda kapıyı çekerek ya da normal şekilde sesi duyduktan sonra herhangi bir zaman.




  • Bu ürünü kullandığınız hiç aklıma gelmemişti... Benim bahsettiklerim bildiğimiz otomat için.

    Bu sizin resmini eklediğiniz ürünün açma kapama yapan yani kapı dilinin oturduğu kısmında küçük bir pim var. Çubuk gibi. Kapı dilinin bu çubuğun tam üstüne denk gelmesi lazım. Kapı açtıktan sonra açma elektriği kesilse bile bu çubuğun iç mekanizması sayesinde bir kere açılan kapı açılmaya hazır kalır.

    Yalnız kapınız kapandığında açma kısmına baskı uyguluyorsa, yani kapanmasına rağmen açılma yönünde kuvvet uyguluyorsa kilide, bu küçük çubuksunun mekanizmasının çalışmasını engelleyebilir. Bu küçük pim gayet küçük bir kuvvetle çalışıyor.

    Bir de bu kapı dediğimiz gibi geriye yani açılma yönüne kilide baskı uyguluyorsa bu küçük pimden başka açma(döner) dilin de açılmasını sabote ediyor olabilir. Yani siz elektriği verseniz de kapının baskı uygulamasından dolayı kilit karşılığı dediğimiz bu elektrikli gömme otomat yani elkektrikli kilit açılamıyor olabilir.

    Kilit içindeki pime dikkat edin. Kapınızın dili bu elektrikli kilit içindeki küçük pime tam oturmalı. Yani bu küçük pimi basmalı içe doğru.

    Kapı gayet serbestçe açılıp kapanabilmeli. Menteşe kısımları geri kasıyor olabilir kapıyı. Elinizle kapı kolundan açarken herşeyin mükemmel olup olmadığını inceleyin. Kapı rahat açılıyor mu vs.

    Bi de rf id kısmı ve elektrikli kilidi kaça mal ettiniz?




  • Bir de bu akbilli dediğiniz rfid kapı açma elektronik düzeneğinin kapıyı açma süresi uzatılabiliyor. Sizin sorun kapı dilinin elektrikli kilit içindeki pime basmıyor olmasından gibi görünüyor. Ama Sorununuz çözülmezse elektronik olarak kilit açma süresini(röle çekme süresi)-kapı açma süresini uzatabilkiyorsunuz. Elektronik aletin şifresini yazıyor uygun tuşlara basıyorsunuz ve yeni ama süresini yazıyorsunuz.

    Elektronik aletin modelini de eklerseniz bilenler süre uzatma komutunu yazarlar size. Ama elinizde kullanım kılavuzu da işi bitirir. Olmadı aldığınız yerden istersiniz.

    Başarılar...
  • Bizimde apartmanımızda Söyle bir sorunum var yıllardır açan kapılar üst katlarda açmamaya başladı denedik kapı açıkken sıkıntı yok sinyal gönderiyor ama kapı kapalı olduğunda yukarı katlarda sıkıntı yaşanıyor 3 5 kez basıldıktan sonra açıyor trafodan olduğunu düşündük 15V 1 amper trafo var şimdi benim buraya takabileceğim trafolar hangileri olur 24V / 15VA taksam sıkıntı olur mu ? yada 15 volt amperi yüksek bir adaptör bağlasam sistemde sıkıntılar yaşanır mı uygun yollu bir çözüm arıyorum şimdiden teşekkürler
  • Eski tip otomatikse zincir ayarlarını kontrol edin.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Eski tip zincir ayarını kontrol edicem ama ondan değilse trafo konusunda hangisi işimi çözer
  •  Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım... Apartman Kapısı Otomatiği Hakkında Yardım...

    Kapı dili kilit içerisinde belirttiğiniz çıkıntının tam üzerine denk gelip gelmediğini nasıl anlayabilirim bulamadım. Belki deneme yanılma ile kilidi kapı üzerinde biraz sağa veya sola kaydırarak deneme yapabiliriz zannedersem.

    Kapının kilide baskı uygulama imkanı bulunmuyor. Kapı hidroliği ile kapı kapanıyor. Kilitliyken Kapıyı açma yönüne (kilit diline) iten bir güç mevcut değil.

    Yazınızdaki yönlendirmeniz üzere röle süresi uzatma için,Pratik kart isimli kart okuma cihazı üreticisi teknik desteğini aradım. Onlarda sorun muhtemelen röle süresindendir yorumunu yaptılar. Röle süresi uzatma yönetimini aldım. Bugün uygulayacağım. gelişmelerden haberdar ederim.

    Pratik kart röle süresi uzatma yönetimi.
    1- yönetici kartını cihaza tutulur.
    2- yönetici kart cihaza tutulmaya devam ederken bip sesleri sayılır, 6 bip sesi sonra kart cihazdan çekilir.
    3- Kart cihazdan çekildikten sonra duyulan her bip sesi yarım saniye röle süresidir. (ör. 5 sn röle süresi için 10 bip sesi duyulması lazım.)
    4- Yönetici kart istenilen bip sesi adedi duyulduktan sonra cihaza gösterilip çekilir.

    Pratik kart cihazını Bauhaus kampanyasından almıştık. Yanlış hatırlamıyorsam 158 lira, şuan fiyatları çok yükselmiş.
    Basaç kilit, ve hepsinin montajını elektrikçiye yaptırdık, ama yaptığı toplu iş içinde maliyetlendirdiği için açıkçası tam olarak emin değilim.




  • mursel1985 kullanıcısına yanıt
    15 volt yüksek amper olur
  • Sayın Mursel sorun alt kat üst kat sorunuysa; zincir değil muhtemelen trafodur. Kablo kalınlaştırmanın da faydası olur ama trafo uygun güçte olmalı. Geçende bir apartmanda ölçtüğümde 30Volt muydu 24 Volt mu hatırlayamadım. Ama basıldığı anda(yük altında) otomatta 10Volt görünüyordu.
    Üst kat açmamada benim tahminim en kesin çözüm; üst kattan gelen kabloyla röle çektirip otomata röleden elektrik vermek. Yani otomatın elektriği üst katlardan dolanan kablodan değil direk kapı yanındaki trafodan olmuş olur. Bi de trafo için daha da düşük güçte olanını yazmışsınız. Daha büyük olsun değiştirecekseniz.

    Sayın Soyuts; aslında bu durum kapıdaki dilin kilit karşılığındaki o pime denk gelmediğini gösteriyor zaten. Dİkey olarak denk gelip gelmediğine gözle karşıdan bakıp anlarsınız. Çok çok altında ise zaten karşılık gelmez. Yatay olarak yani kapı kapanırken kat ettiği mesafelerle ilgili denk gelmesine ise referans bir noktadan ölçü alıp, kilit karşılığında ölçünün geldiği hizaya bakarsınız. Mesela kapı kapanınca temas ettiği bir noktadan hem bu küçük pimin uzaklığına bakarsınız hem de kapı dilinin. Başka bir yöntem de o pime japon yapıştırıcısı ile ince bir parça(pul gibi) yapıştırırsınız ve denersiniz. İnce bir plastiği spreyli japonla küçücük bir damla ile yapıştırıp deneyebilirsiniz. Eğer herşey düzelmişse kilit dili kapı karşılığındaki pime denk gelmiyordur.

    Röle süresini uzatmak aslında iyi bişey değil. Çünkü uzun röle süresi kapı kapanmasına rağmen kilidin açık kalması demek olabilir. 2 saniye rahatlıkla yeter diye düşünüyorum. Siz bu işi o küçük pimle çözün.

    Bu kilit internette 53TLye satılıyor. Ama satan kişi sizinki gibi mastercard denilen tek bir kartla ayar yapma özelliğinden bihaberdi. Cihazı kurcalayınca bu özelliği kendim keşfetmiştim. Yalnız bu tip kilitlerin çok büyük bir güvenlik boşluğu var, kilidi açmak için direk elektrik veriyor. Yani röle çektiriyor. Bu durumda dışarıdan röle uçları birleştirilince kapı direk açılmış oluyor.

    Bu kadar kolay açılmasını engellemek için, ben bu kilidi camlı kapıda camın arkasına taktım. Kilit içeride kalıyor ve camın diğer tarafından çalışıyor. AMa cam değil de demirin arkasından çalışmıyor. Sizin kapı demir, aletinizin frekansı nedir bilmiyorum ama muhtemelen demir kapı arkasından çalışmaz. Bu zaafiyeti önlemek için bu kilit içindeki sarımlı elektromanyetik kısmı tek başına dışarıda, kilidi içeride bırakabilirsiniz. Ve ya kapı sacının küçük bir kısmına delikler açsanız kilit içeriden çeker mi bilmiyorum. Ama kapı sacında kilidin denk geldiği yeri manyetik olmayan bi metalle de değiştirebilirsiniz. ALüminyum, sert alüminyum, krom vb

    Şimdi öğrenmemiz gereken bişi var. BU kilit kablosuz iletişimi içindeki bobin sarımdan mı yapıyor yoksa kablosuz iletişimi için wi-fi tipi bişey mi var? Benim bildiğim içindeki bobinden kart tanıması yapıyor ve bir entegreye bilgi veriyor. Bu entegre şifreyi çözüyor. Eğer böyleyse; sadece bu bobin kablosu uzatılarak dışarıya çıkarılabilir ve kart bu bobine okutulabilir. Bu taktirde kilit bu bobin kablosu ile felan açılamaz. Sadece şifre yani kart kilidi açar. Tabi kapı dışındaki bobin dışta olmasına rağmen kapı sacının manyetik etkisinden çalışma sorunu yaşar mı bilmiyorum ama kapıya değil duvara da yapılabilir.
    Cihazı sökmeden yani uğraşmadan kilit kapı içine alınıp sadece kilide denk gelen demir yer krom tipi sacla değiştirilerek de kilit içeriye alınabilir.




  • rfid kilitlerde wi-fi tipi kablosuz algılama sistemi mi var yoksa pilsiz olan karta ve ya anahtarlığa elektromanyetizma uygulayan bobinden ters etki alarak mı çalışyıor?
    Tüm uzmanlar davetli, aydınlatın bizi...

    15Volt yüksek amper, 1Amper de yüksek gerilim mi? Volt gerilim değeri, amper ise akım. 15Volt yüksek amper değil çünkü amper değil. Ama 15 Voltun kendisinin de yüksek bi tarafı mı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 30 Mayıs 2017; 16:20:22 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Rfid dediğimiz olay radyo frekansi ile ID tanımlama olayıdır. Okuyucunun etrafında bir anten bulunur. Bu anten elektromanyetik sinyalleri almak için ve aynı zamanda rf enerjisini rfid karta, anahtarliga... vb iletmek için kullanır. Hani anten rf enerji dalgaları ile, içinde kendine has bir kimlik verisi bulunduran verici karta veya anahtarliga çalışması için gereken enerjiyi elektromanyetizma ile gönderir. Kart çalışir çalışmaz tek görevi olan" kimlik verisini gonderme " işini yapar. Alıcı anten bunu alır. Gerisi malum zaten. Bir mikro denetleyici ile istenen işlem yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 30 Mayıs 2017; 18:36:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.