Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
52
Favori
617.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oh be kombi gibisi yok,merkezi sistem tam bir başbelası.merkezi sistem bütün gün evde olanlar için uygun olabilir fakat ben haftada 2-3 gün evdeyim. diğer günler yakmıyorum.
  • Saçmalığın daniskası, kolon tipi mezkezi sistem apartmanda dairemiz var nasıl olcak bu iş, bu kadar masraf yapılacaksa kombiye geçmek daha mantıklı hiç olmazsa kullandığım kadar öderim istediğim odayı isteğim gini ısıtırım,
    Ayrıca 10-14 daireli apartmanlarda bu iş olmaz site olacak tesisat müsait olacak vs vs.. yoksa yöneticiye angarya iş zaten yakıt parasını zor topluyorlar.

    Bu sistemin kombiden ne farkı kalıyor ayrıca ?
    Kombi daha akıllı bu sistemin yanında. :)
  • Arkadaşlar size bir alternatiften bahsetmek istiyorum.
    Konut sıcak su istasyonları:http://www.isitmavesogutma.com/2011/12/merkezi-kazan-sistemlerinde-kat-istasyonu-ve-kalorimetre/

    Linki mutlaka inceleyin, sormak istedikleriniz olursa ben de yardımcı olmaya çalışırım.
    www.isitmavesogutma.com sitesi gerçekten çok güzel bilgiler içeriyor.




  • Arkadaşlar öncelikle hepinizden özür dilerim.
    Konuyu 1-2 gün takip ettikten sonra cevap geleceğinden ümidimi kesmiştim. Eğer cevap gelirse de e-postamda mesaj yazıldığına dair bilgilendirlirim diye bir daha buraya uğramamıştım.Oysa ki "Birisi cevaplarsa bana email at " seçeneğini de özellikle işaretlemiştim çok iyi hatırlıyorum,sanırım forum sunucularından kaynaklanan bir sorun oldu.

    neyse, ben kesinlikle küsüp korkup kaçacak veya tırsacak birisi değilim, o nedenle cevap vermediğimi zannetmeyin.Çünkü arkadaşlar öyle zannetmişler yoksa belgesiyle kanıtıyla ve mantığımla hakkımı savunabilirim.Eğer bir aksilik olmazsa(cevap yazılsa da yazılmasa da buna bakmayacağım yazacağım) en kısa sürede(hatta yarın) bize gelen bir kaç faturayı (aslında fatura değil bir A4 kağıt parçası) burada paylaşacağım ve hesaplama oranlarının birbiri ile hiç alakalı olmadığını savunanlar da kendileri görecekler.Acaba ne cevap verecekler?

    Bir adama gelen en yüksek fatura 70 tl bize o ay gelen 285 tl ve evde hiç durmayan kaloriferleri en kısıkta duran adama da 100 tl fatura çıkıyor.
    sayın X15 emimin bu durum için de mükemmel bir ödeme planınız ve çok mantıklı bir açıklamanız vardır.
    **************************************
    Nasıl ödemeli peki? 200+48 =248/2=124 tl mi ödemeli herkes...! Yani faturanızı 48 tl lik ısınan ve belki evine hiç uğramayan vatandaşın üzerine yıkmanın doğru olduğunu mu ima ediyorsunuz?
    **************************************
    Evde duran 70 lira öderken evde hiç durmayan adam 100 tl fatura ödüyor, Ben de aynı soruyu size sorayım; " Yani faturanızı 100 tl lik ısınan ve belki evine hiç uğramayan vatandaşın üzerine yıkmanın doğru olduğunu mu ima ediyorsunuz? " O zaman sizin hesabınıza göre 100+70=170/2=85tl mi ödemeli herkes? sizin mantığınıza göre böyle olmalı...

    Kusura bakmayın hata bende, eksik bilgi verdim. 48tl fatura gelen adam sürekli evinde( ve bu adama kış boyu en yüksek fatura olarak 70 tl geldi,diğerleri 40tl civarı) fakat evde hiç durmayan ve kaloriferi en kısıkta duran adama ise her ay neredeyse 100tl fatura çıkıyor.

    Ayrıca bahsettiğim adam kış boyu azami 250-300tl civarı bir yakıt ücreti ödedi,allah aşkına söyleyin kim evini 40 liraya ısıtmış???
    Toplantıya inince de kimin ne yaktığı okundu ve bu adamn suratı biraz bozuldu herkes buna bakınca, 2000 tl civarı ödeyen birisi bile var.
    zaten cihazları takan adamlar aylık yaklaşık 35 lira kayıplardan dolayı herkese sabit bir bedel düşeceğini söylemişlerdi.Şimdi yeniden sorayım bu adam 5 liraya mı ısınıyor???
    Arkadaş çakmak gazıyla mı ısınıyor bu adamın evi,biz de öyle ise çakmak yakalım,mum yakalım ısınalım.
    Biz cihazları söktük ve hala kafaya göre ücret çıkarıyorlar,madem bu cihaz ölçüm yapıyor peki neye göre fatura çıkarıyorlar?

    evim kuzey cephede ve en son kat,bunu ben bilerek almadım kurayı ben çektim ve burası çıktı şansımıza.Bu nedenle kimse zırıldamasın,sonradan gelip ucuza almış değilim.
    Dava açmaktan vazgeçtik, çünkü uzaktan akraba olduğumuz bir avukata sorduk,uzmanlık alanı olmadığını ama dava açmamıza gerek olmadığını söyledi.eğer dava açarsak sadece 500tl tespit davası masrafı ödermişiz.Bu durumda da bırakın karşı taraf açsın, siz faturanızı kat mülkiyet kanununa göre ödeyin bişey yapamazlar dedi,biz de artık öyle yapıyoruz.tabii aynı şekilde ödeyen bir kaç kişi daha var biz gibi.

    yani sonuç olarak apartmanda herkes birbirine düşman oldu,gruplaşmalar oldu, bazı kişiler dışlandı.Komşuluk denen bişey kalmadı artık hal hatır bile sorulmuyor en fazla iyi günler deyip geçiyoruz ve arkalarından sövüyoruz(eminin onlarda aynısını yapıyordur).

    yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum,özellikle pay-ölçer arkadaşım tapu konusunu araştıracağım çok teşekkür ederim,yine yazacağım buraya cevap verseniz de varmeseniz de. Kısa süre içinde faturaları buraya koyacağım.
    O kadar çok cevap yazılmış ki ne yazacağımı bile şaşırdım,eminim unuttuğum yerler vardır,o detayları da mutlaka yazacağım....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isi_pay_olcer_magduru -- 10 Ocak 2012; 12:05:06 >




  • BURADA FİKRİNİ PAYLAŞAN HERKESE ÇOK TŞKR EDERİM.. BU KONUDA VATANDAŞ OLARAK KANDIRILDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.. BU SİSTEM ANLADIĞIM KARADIYLA ÇOK SIKINTILI.. VE ŞİKAYET ÇOK..http://www.alarkocarrier.com.tr/Urun/Referans/Techem_MusteriMemnuniyet.pdf SAYFA 31 İNCELEYİNİZ.. BEN ERYAMAN 1. ETAPTA OTURUYORUM.. BİZİM YÖNETİM BİZİ KANDIRDI.. BİZE BU KONUDA FAZLA BİLGİ VERİLMEDİ.. SADECE ZORUNLULUK DENİLDİ.. ÇEVREMİZDEKİ HİÇBİR SİTE BU SİSTEMİ KULLANMAMIŞ VE OLUMLU OLUMSUZ YÖNLERİ BELLİ OLMAMIŞ OLMASINA RAĞMEN YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ ERYAMAN 1. ETABA BU SİSTEM UYGULANDI.. VE GENEL OLARAK SAKİNLER BU SİSTEMDEN MEMNUN DEĞİL.. BU SİSTEMİN HESAPLAMA SİSTEMİ NASILDIR HİÇBİR BİLGİMİZ YOK.. KASIM 2011 AYINDA ÜÇ PETEK YAKILARAK 320 TL YAKIT ÖDERKEN ARALIK 2011 AYI TÜKETİMİ (KASIY AYININ DAHA SOĞUK GEÇTİĞİ VE PETEKLERİN DAHA ÇOK YAKILDIĞI BİR GERÇEK) 220 TL FATURA EDİLMİŞ.. BEN BU SAÇMALIĞI ANLAMADIM.. KASIM AYINDA SAKİNLERİN ÖDEDİĞİ EN YÜKSEK TUTAR 500 TL Yİ BULMUŞTU BİR KİŞİNİN.. BU AY İSE 300 TL CİVARINDA GELMİŞ.. BU NASIL BİR HESAPLAMA.. YÖNETİM BU İŞİ GELEN TEPKİLER ÜZERİNE AİDATI AZALTARAK MI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR.. BU İŞİN ASLINI BİLEN VAR MI.. BİLGİ VEREBİLİR Mİ ACABA.. APARTMANIN GİRİŞİNE ASILAN LİSTE SONUÇTA EL İLE YAZILABİLİR.. BU RAKAMLARA BİZ NASIL İNANALIM.. SONUÇ OLARAK ERYAMAN 1. ETAP YÖNETİMİNİ ŞİKAYET EDEBİLECEĞİMİZ BİR MERCİ VAR MI..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydeger -- 10 Ocak 2012; 14:16:26 >




  • bydeger;
    fatura çıkarma işi tamamen firma ile ilgili. Çünkü apartmana para lazımdı ve yakıt parasına eklediler 4500 lira olan doğalgaz faturası payölçer şirketince bize 5500 lira olarak yansıtıldı.Biz daha sonra gaz dağıtım firmasından gerçek faturayı öğrendik ki normal fatura daha az.Aslında bu durumda yönetim de suç işlemiş oldu. düşünün bu iş resmi olsa istedikleri faturayı çıkarabilirler mi?Yine çok yakana yüzdelik dilime bölününce daha da fazla fatura çıktı.Para ihtiyacını yine fazla fatura ödeyenden tahsil ettiler. Faturayı yükledikleri kişelere daha da yüklendiler.

    İstedikleri kişiye istedikleri faturayı çıkarıyorlar. Ayrıca banyolara bu cihaz takılmadı ve bunlar kayıp olarak görünüyor. Bu kayıpları da yüzdelik olarak en çok yakanlara yüklüyorlar.Yani siz daha çok kullanmışsınız ısı kaybı da sizde daha çok olmuştur deyip geçiriyorlar.

    Bir olay anlatayım;
    Sinirimden kendi odamda olan cihazı zorlayarak söktüm ve geçen kış öyle geldi geçti. Bazı evlerde cihazların kaloriferden koptuğu söylendi ve yeniden puntalanması gerektiği için yazın bir adam geldi zile bastı.Elinde bilgisayarla "Sizin cihazlarınızdan birisi darbe almış,ona bir bakmamız gerekiyor" dedi ve ben de evin müsait olmadığını söyledim,adam da zaten anladı içeriye almak istemediğimi,"e biz bir daha gelemeyiz ancak birkaç ay sonra gelebiliriz" diye kem küm etti ben yine de almadım adamı.

    Sonra yöneticiye söylemiş o da zile bastı diafondan konuştuk o da kibarca kem küm etti bi daha gelemezler falan filan,yapmazsanıuz en yüksek dereceden fatura ödersiniz bilmem ne ben yine kabul etmedim. Sonra yönetici ısı pay ölçerci adamın yanında bizden önce davranıp pederi cepten aradı(biz de ailece balkondan izliyoruz,pay ölçerci ile yan yana oturuyorlar). Çok kısa bir görüşme sonrası telefonu kapatıp bişeyler mırıldandı.hemen ardından peder de evi aradı olayı anlattı; peder "ben her toplantıda bunun mücadelesini verdim şimdi neden evime alayım" dedim ve yönetici de telefonu suratıma kapadı dedi. İşte bunu yapan da kültürlü eğitimli sandığımız bir öğretmen(umarım netten bulur ve okur bu terbiyesizliğini).

    İşte şimdi burayı iyi okuyun,pay ölçerci adamın yöneticiye söylediği sözler;
    "TAMAM ABİ ÖNEMLİ DEĞİL ONLARA FATURAYI 5. DERECEDEN YAZARIZ (termostatik vana en yüksek değerde yani tam açıkmış gibi)"dedi ve başka bir daire sahibiyle tartıştıktan sonra arabasına bindi bastı gitti.tartıştığı kişi de çok para ödüyor ve cihazın neden peteğin en üstünde olduğunu soruyor,çünkü peteğin alt kısımları ve orta kısımları vana yüzünden ısınmıyor,cihaz da habire para yazıyor

    Peki bunu savunan arkadaşlara sorayım, TAMAM ABİ ÖNEMLİ DEĞİL ONLARA FATURAYI 5. DERECEDEN YAZARIZ ne demek???
    Buna cevap vermeyecekleri belli ,o zaman ben cevap vereyim; "BİZ İSTEDİĞİMİZ KİŞİYE İSTEDİĞİMİZ FATURAYI ÇIKARIRIZ" demek.Meali budur...
    Daha önceki yaptıkları gibi,4500 liralık faturayı 5500 olarak faturaya yansıttıkları gibi.

    Yani istedikleri kişiye istedikleri faturayı çıkarabiliyorlar.
    Şöyle düşünün bir elektrik saatinin,bir su saatinin,bir doğalgaz saatinin üzerinde devletin resmi mühürü var, siz bu mühürü açarsanız ceza alırsınız peki bu cihazların neresinde resmi mühür? Mühür denen bişey yok,inisiyatif tamamen firmaya kalmış.

    Bir doğal gaz,elektrik,su...saatine itiraz ettiğinizde kalibrasyona gider ve ölçüm yapılır,,peki bu cihaza itiraz ederseniz bu cihazın kalibrasyonunu/ölçümünü kim yapacak???
    Sırf bunun için cihazın birisini sanayi bakanlığına bağlı bir şubeye götürdüm ve ölçüm yapılamasını istedim ve olumsuz yanıt aldım.Nasıl ölçecekler? cihazın yazılımı devlet tarafından denetlenemiyor ki? Firma kime ne yazarsa o.

    neyse daha devam edeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isi_pay_olcer_magduru -- 10 Ocak 2012; 12:04:38 >




  • Valla bu yazılanlardan sonra, merkezi sisteme pay ölçer mi ? asla.

    3 - 5 firma para kazansın diye yapılmış gereksiz bir iş bence,

    madem enerji verimliliğinden falan bahsediyorlar önce kurumlar kaloriferlerini kıssın. Pay ölçer taktırsınlar, Hangi kuruma girsem adamlar yarım kollularla oturuyor.
  • Arkadaşlar bu sistemi kullanmadan anlamak mümkün değil almış olduğum eve bir ay önce taşındım
    merkezi sistem ancak ön ödemeli elinize bir kart veriyorlar yönetime gidip kalori (kontör ) yüklüyorsunuz ve ısınmaya başlıyorsunuz ama 2+1 eve ayda 450 tl vererek her şey tamamen yönetimin elinde bu sistem her türlü üç kağıda açık
    örnek vermek gerekirse igdaştan size gelen faturaya bakarsanız kwh fiyatının 0,080 kuruş kdv dahil olduğunu görürsünüz ancak bizim yönetimden aldığımız kwh 0,107 kuruşa geliyor arada %35 gibi bir fark var nedenini sorduğunuz zaman mantıklı bir açıklama yok evin içerisindeki petekleri tamamen kapatsanız dahi günde 40 kwh gidiyor buda ayda yaklaşık 130 tl inanabiliyormusunuz evi ısıtmadan 130 tl boşa gidiyor şikayet edeceğiniz hiç bir merci yok sistem tamamen yöneticinin elinde yönetmelikte evler 15dereceden aşağıya düşmez diyor ancak adam evinde oturmadığı için kontör almıyor ve siz o daireye müdahale edemiyorsunuz kısaca evinde kombi kullananlar değerini bilsin bu sistem kullanmadan anlaşılmaz...




  • Merhaba arkadaşlar bizim apartmana da bu ısı ölçer takılacakmış geçen toplantıda yönetici söyle yasası çıkmış 10.000 tl cezası varmış diyor. Şimdi bende araştırdım bir sürü şikayet var sistemle ilgili ben istemiyorum. Şimdi bu yasal olarak zorunlumu bunu taktırıp sonra iptal edenler varmı.
  • bu sistem kanunen zorunlu deniliyor ama bu zorunluluk nasıldır.. mayıs 2012 son tarih deniliyor.. peki bu işi kim nasıl takip edecek.. kimin evine teker teker girilip bakılacak.. kim ceza kesecek zabıta mı polis mi jandarma mı.. belli değil.. ceza tutarı nedir belli değil.. yani kocaman bir muaallak.. bizim eryaman 1. etap yönetimi biz ortalık kızışmadan taktıralım demiş.. hiç kimse taktırmamış sistemin iyi ve kötü yönleri tartışılmamış araştırılmamış.. bize sözleşme hakkında bilgi verilmiyor.. bizim pay ölçerleri takan firma on yıl süreyle okuma işinide almış.. sanırım 2 veya 2,5 euro karşılığında.. bu yaklaşık 6000 konutun olduğu ankara eryaman 1. etapta çok iyi bir rant demek.. yönetim isterse okuma işini kendisi alabirimiş ama ne hikmetse bu yapılmamış firmaya okuma işi verilmiş hepsi bir muamma.. hem sanırım 17,5 tl ısı pay ölçer parası vereceğiz hemde 2-2,5 euro okuma parası vereceğiz.. bizim yönetim bu işin karşılığında ne elde etti çok merak ediyorum.. çok yaktığımız zaman daha az, az tüketim yaptığımız zaman daha çok öder olduk.. bu işte ters giden bir şeyler var.. ha bu sistemden vaz geçilebilir mi evet ama ona da bizim yönetim yanaşmıyor.. bu işin içinde mide bulandıran şeyler var sanırım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosx

    Saçmalığın daniskası, kolon tipi mezkezi sistem apartmanda dairemiz var nasıl olcak bu iş, bu kadar masraf yapılacaksa kombiye geçmek daha mantıklı hiç olmazsa kullandığım kadar öderim istediğim odayı isteğim gini ısıtırım,
    Ayrıca 10-14 daireli apartmanlarda bu iş olmaz site olacak tesisat müsait olacak vs vs.. yoksa yöneticiye angarya iş zaten yakıt parasını zor topluyorlar.

    Bu sistemin kombiden ne farkı kalıyor ayrıca ?
    Kombi daha akıllı bu sistemin yanında. :)

    kolon tiği merkezi sistemli yerlerde, radyatörlere radyofrekanslı payölçerler takılır.

    Ayriyetten kombili sistemlerde alt ya da üst kat kombisini kapalı tutarsan ısınma sorunu çekersin, ama bu yeni sistemde boş olan dairenin ısısı en az 15 derecede kalır.




  • isi_psay_olcer magduru , bydeger , xxHyperxx

    sizi bu sistem ile ilgili biraz bilgilendirmek istedim. Yaşadığınız ya da düşündüğünüz sorunlar sistemle ilgili sorunlar değil aslında. Okuduğum ve ilettiğiniz bilgiler doğrultusunda okuma yapan firmalardan ötürü rahatsızlıklarınız var. Size yasada yazan bazı hükümlülüklerden bahsetmek istiyorum. (Yöneticilerin yapmak zorunda olduğu)

    Gelen ısıtma faturasının %70 dairelerin kullanımı, %30 ise ısı kaybı olarak adlandırılır. Bu %70lik kısım ısı ölçerlerin (kalorimetre ya da payölçer) ölçtüğü değerlerden dairelere tahakkuk edilir, %30luk kısım ise metrekareye göre dairelere paylaştırılır.

    Yöneticilerin ya da Okuma yapan firmanın yasa da belirtilen kriterde, dairenin ilk okuma ve son okuma endekslerini, binanın toplam harcadığı endeksi, okuma tarihi aralığını, gelen fatura tutarını, metrekareye düşenpayı, hesaplanan birim ücretini ve daha bir çok şeyi detaylı olarak yazıp bir bildirim olarak size vermeleri gerekmektedir.

    Payölçerlerin üzerinde sizin endeksleriniz yazar, bu endekslerden size verilen bildirimde yazan endeksi kontrol ederek kontrol edebilirsiniz.

    Daha detaylı bilgi isterseniz murat@ekomyazilim.com adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

    2007 yılında çıkan bu yönetmeliğe bakmak için dehttp://www.bayindirlik.gov.tr/turkce/dosya/yonetmelikler/26847.htm adresini kullanabilirsiniz.




  • Burada sorun aslında pay ölçer değil, mantık olarak bakılırsa pay ölçer oldukça faydalı ve yerine göre gerekli...

    Sorun bu cihazın ölçümüne esas olan katsayıların net olmaması, ölçümlerin şeffaf olmaması, yetkili bir kurum yerine satıcı firmanın gereğinden fazla yetkiye sahip olması ve neticede bunların adam gibi denetlenmemesi. Bu son kısımdan emin değilim ama değil mi burası Türkiye, hiç sanmıyorum ki bu iş adam gibi gitsin...

    Almanya örneğini vermişler, Almanya'da kanuna kitaba saygı ve güven vardır, hiçbiri yoksa caydırıcı cezadan tırsmaca vardır. Burada gemisini yürüten kaptan. Maalesf.Bu işi aslında daha şeffaf olarak ele alsalar, pay ölcere bu kadar karşı çıkılmaz sanırsam.
  • arkadaşlar merhaba
    bizim apartmanda da pay ölçer taktırmak istiyor yönetim ben buradakileri okudum gerekli araştırmaları yaptım tabiki takılmasına karşıyım
    ama kanun bunlardan yana mayıs 2012 son tarih diyor, tabi bu kanunun zorunluluğu, uygulanabilirliği tartışılır ama benim sormak istediğim şu
    sayfa başında yönetimle mahkemelik olduk diyenler vardı
    hiç kazanılmış dava yok mu
    örnek mahkeme kararları araştırdım nette ama bulamadım bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    bizim apartmanda petek büyüten kişiler olduğunu biliyorum petek boyutunun büyük ya da küçük olması pay ölçer için fayda veya zarar sağlayacak mıdır?
  • Yine tekrar ediyorum, bu sistemin hiçbir faydası olmayacağı bilakis angarya olacağı kanaatindeyim. Merkezi sistem yapılacak ise adı üstünde merkezden yapılsın bütün binalara doğalgaz elektrik su hizmeti gibi verilsin.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosx -- 14 Şubat 2012; 16:08:43 >
  • bu forumu uzun zamandır takip ediyorum.
    ozellikle bu cihazları kullanmayan ama tum hayatı herseye karsı olmak ile gecen sahısların yazdıkları yalan yanlıs bilgiler cok komik ve art niyetli.
    ben bu sistemi hem yurt dısında hemde istanbulda kullandım. ben ve esim calısıyoruz ve sadece aksamları evdeyiz.daha onceden evde sadece 3 saat merkezi sistemde ısınmadn faydalanıp ayda 250-350 tl oduyorduk. tabi bu sırada evde atlet ile gezen havalandırmak icin camları acanların sayısını bile vermeme gerek yok. birde piskin piskin sırıtıp iyi ısınıyoruz diyenler vardı. ( bu tiplerde bu sisteme itiraz eden tipler..tabi milletin ustunden gecinmek cok tatlı geliyordu simdi buna son verilince islerine gelmiyor ).
    bu sistem yanı ısı payolcer veya ısı sayacı takıldıktan sonra biz kaloriferleri min seviyeye getirdik ve su anda ortalama olarak 100 maks. 150 tl oduyoruz. ve ısınmada gayet uygun.
    evde atlet ile gezen piskinlere gelince onlar ilk faturada 500-600 tl odedikten sonra nedense birden atlet yerine kazaklar giyilmeye camlar kapatılmaya baslandı.milletin uzerinden asalak gibi gecinme donemi bitti tabi.
    su ana kadar bu sistemi kullananlar arasında tasarruf yapmayan gormedim.genel m3 olarak bakılacak olursa en az tasarruf yapan %15 buda benim bildiklerim arastırdıklarım.
    bu sistemi zorunlu olmasından cok tasarruf icin almak gerekli.
    bu sisteme burada camur atan birseyden haberi olmayan ve milletin uzerinden gecinmeyi adet edinmis olan tiplere kanmayın bu sistem gayet iyi ve ADIL !!!!! artık komsularınızın yakıt parasını odemeyin.

    bu arada bu sistem icin okuma ucretleri 1-1.5 euro soylendigi gibi 2-3-4-5 euro degil .!!!

    en son karar sizin.ya hala saf gibi herkezin parasını odeyin yada sadece kendiniz icin odeyin.

    hakan ali
    gul apt




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soooner

    bu forumu uzun zamandır takip ediyorum.
    ozellikle bu cihazları kullanmayan ama tum hayatı herseye karsı olmak ile gecen sahısların yazdıkları yalan yanlıs bilgiler cok komik ve art niyetli.
    ben bu sistemi hem yurt dısında hemde istanbulda kullandım. ben ve esim calısıyoruz ve sadece aksamları evdeyiz.daha onceden evde sadece 3 saat merkezi sistemde ısınmadn faydalanıp ayda 250-350 tl oduyorduk. tabi bu sırada evde atlet ile gezen havalandırmak icin camları acanların sayısını bile vermeme gerek yok. birde piskin piskin sırıtıp iyi ısınıyoruz diyenler vardı. ( bu tiplerde bu sisteme itiraz eden tipler..tabi milletin ustunden gecinmek cok tatlı geliyordu simdi buna son verilince islerine gelmiyor ).
    bu sistem yanı ısı payolcer veya ısı sayacı takıldıktan sonra biz kaloriferleri min seviyeye getirdik ve su anda ortalama olarak 100 maks. 150 tl oduyoruz. ve ısınmada gayet uygun.
    evde atlet ile gezen piskinlere gelince onlar ilk faturada 500-600 tl odedikten sonra nedense birden atlet yerine kazaklar giyilmeye camlar kapatılmaya baslandı.milletin uzerinden asalak gibi gecinme donemi bitti tabi.
    su ana kadar bu sistemi kullananlar arasında tasarruf yapmayan gormedim.genel m3 olarak bakılacak olursa en az tasarruf yapan %15 buda benim bildiklerim arastırdıklarım.
    bu sistemi zorunlu olmasından cok tasarruf icin almak gerekli.
    bu sisteme burada camur atan birseyden haberi olmayan ve milletin uzerinden gecinmeyi adet edinmis olan tiplere kanmayın bu sistem gayet iyi ve ADIL !!!!! artık komsularınızın yakıt parasını odemeyin.

    bu arada bu sistem icin okuma ucretleri 1-1.5 euro soylendigi gibi 2-3-4-5 euro degil .!!!

    en son karar sizin.ya hala saf gibi herkezin parasını odeyin yada sadece kendiniz icin odeyin.

    hakan ali
    gul apt

    Sevgili soooner
    Öncelikle uslubun hiç hoş değil herşeye kendi açından bakıp değerlendirmişsin burada kimse birilerinin sırtından geçinmiyor
    sadece sıkıntılarımızı paylaşıyoruz konunun daha fazla yanlış anlaşılmaması için sistemi kullanan birisi olarak bir kaç açıklama yapmak isterim.

    Öncelikle bu sistemin normal kombi ve eski sistem merkezi ısıtmaya göre çok daha fazla tasarruf ve konforlu olduğu kadar aynı zamanda su istimale ve hırsızlığa açık bir sistem olduğunu belirtmek isterim bizim anlaşamadığımız konu sistemin kendisi ile değil sistemi yönetenlerledir.

    Çalıştığım yerdeki evler net 300 metrekare dir ve ödedikleri para ortalama 300 -350 tl oturduğum ev ise 90 metrekere ödediğim para 450 tl ve çalıştığım yerdeki evler kadar ısınmadığım petekleri kapattığım halde. aradaki fark iş yerimdeki yönetim bu işten para kazanmıyor oturduğum site yönetimi ise bu işi bir kar kapısı olarak görüyor ve çok da güzel kar ediyor
    iş te bizim derdimiz bu oturduğum site yönetimi de çalıştığım yerdeki site yönetimi gibi kar amacı gütmese benim ödeyeceğim para en fazla 100 tl olması gerekir.

    konuyu özetlersek bu sistem çok yeni türkiyede ve bazıları bu işten çok para kazanıyor




  • arkadaşlar bir şey soracağım bizim apartmanda 2-3 kişi bundan taktırmak istiyor büyük çoğunlukta 20 kişi istemiyor ama bir kişi bile istese apartmana takılması zorunlu diyorlar gerçekten böylemi yoksa takılması için çoğunluk gerekirmi
    teşekkürler
  • Arkadaşlar yazılarınları okudum .Bina toplantılarındaki tartışmalarda buraya taşınmış gibi.Bu sistemi savunanlar özellikle eski binalarda sanırım bu işin pazarlamacıları.

    Biz binayönetim işleri yapıyoruz ve belli bir müşteri çevresinin binalarına bakıyoruz.Yapılacak iş otuziki defa incelenir kırkbeşe bölünür işveren yüzünden.Büyük hisse olduğu bir binada bu ısıpay ölçer takılmak istendi bazı kişiler tarafından bizede araştırması düştü.Teklifleri referansları inceleyerek sunduk .

    En baba dört firmayı aradım.Referanslarını aldım .Çıktım yola toplam yedi adet bina ile görüştük avrupa ve anadolu yakası.Elde ettiğimiz sonucu söyliyeyim.Koca bir isyan.
    Detaylar isyanlarını yazanlardan belli adam çarşaf çarşaf yazmış halen gelip ona bunu ikna etmeye çalışıyorsun.
    Herşeyi kullanıcı belirler yani piyasa.Bunun için 2010 dan önceki binalarda bu yasayı unutun bir kere.( iddaya varım açılan her davayı yeni binada olsa binalar kazanır.)

    Hadi onlar eski bina idi öyle olmuş ,yeni binalarda kaç mütahit gidip alman veya japon teknolojisi en iyi sistemi kurduracak mühendislerle iş birliği yapıyor.



    Acele etmeye gerek yok.

    Gelsinler bir kere iskan verdikleri binaların tesisatlarına baksınlar nasıl yapılıyor ne ediliyor uyuluyormu uyulmuyormu.


    Bu şekilde ölçümlü fatura çıkarılan yerlerde herkese çıkanı komple bina girişlerine assınlar bakalim millet birbirine giriyormu girmiyormu.Özellikle residancelerde.




  • Orijinalden alıntı: residences

    Orijinalden alıntı: soooner

    bu forumu uzun zamandır takip ediyorum.
    ozellikle bu cihazları kullanmayan ama tum hayatı herseye karsı olmak ile gecen sahısların yazdıkları yalan yanlıs bilgiler cok komik ve art niyetli.
    ben bu sistemi hem yurt dısında hemde istanbulda kullandım. ben ve esim calısıyoruz ve sadece aksamları evdeyiz.daha onceden evde sadece 3 saat merkezi sistemde ısınmadn faydalanıp ayda 250-350 tl oduyorduk. tabi bu sırada evde atlet ile gezen havalandırmak icin camları acanların sayısını bile vermeme gerek yok. birde piskin piskin sırıtıp iyi ısınıyoruz diyenler vardı. ( bu tiplerde bu sisteme itiraz eden tipler..tabi milletin ustunden gecinmek cok tatlı geliyordu simdi buna son verilince islerine gelmiyor ).
    bu sistem yanı ısı payolcer veya ısı sayacı takıldıktan sonra biz kaloriferleri min seviyeye getirdik ve su anda ortalama olarak 100 maks. 150 tl oduyoruz. ve ısınmada gayet uygun.
    evde atlet ile gezen piskinlere gelince onlar ilk faturada 500-600 tl odedikten sonra nedense birden atlet yerine kazaklar giyilmeye camlar kapatılmaya baslandı.milletin uzerinden asalak gibi gecinme donemi bitti tabi.
    su ana kadar bu sistemi kullananlar arasında tasarruf yapmayan gormedim.genel m3 olarak bakılacak olursa en az tasarruf yapan %15 buda benim bildiklerim arastırdıklarım.
    bu sistemi zorunlu olmasından cok tasarruf icin almak gerekli.
    bu sisteme burada camur atan birseyden haberi olmayan ve milletin uzerinden gecinmeyi adet edinmis olan tiplere kanmayın bu sistem gayet iyi ve ADIL !!!!! artık komsularınızın yakıt parasını odemeyin.

    bu arada bu sistem icin okuma ucretleri 1-1.5 euro soylendigi gibi 2-3-4-5 euro degil .!!!

    en son karar sizin.ya hala saf gibi herkezin parasını odeyin yada sadece kendiniz icin odeyin.

    hakan ali
    gul apt


    Ben merak ettim bu gül apartmanı nerede yöneticinizle konuşmak isterim. eski merkezi sistem döşenmiş binalarda mühendislik gereği ( eğer ayrı ayrı her peteğe giden sıcak su borusu çekilmemişse ) ve çekilmişseki sizin binanız toplam yüz bina içinden iki bina katagorisinde kalmakta; şuan size az gelen fatura eğer mal sahibiyseniz nihayetinde merkezi sistem kazanınızın beyninin iflas etmesine ve size toplu fatura olarak daha fazla bedel çıkacağınında ihtimal dahilinde olduğunu biliyorsunuzdur umarım.Ve bu arada arakat dairedesiniz sanirim.
    Merkezi sistem olan bir binada daire almak tercih işidir bunu unutmayınız .Bunu tercih edenler petekleri soğuk olan bir daire yüzünden altınızda veya üstünüzde ısı farkı yüzünden hasta bile olabilir ve size zatüre oldum diye dava açma hakkıda bulunmaktadir.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.