Şimdi Ara

AOSP-AOKP-AOSPA Bilen gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AOKP-Android Open Kang Project
    AOSPA-Ne demek bilmiyorum

genel olarak farkları nelerdir

• AOSP, google ın sunduğu tamamen sade, ağır şeylerden arıtılmış en sade Android halidir.

AOKP, geliştiriciler tarafından üretilen, AOSPun azcık da olsa görsel olarak değiştirilmiş hali

AOSPA, Android Open Source Paranoid Android'dir. "Paranoid Android" kısmı kendine has özellikleri vardır (içinde palm buttons, hello halo notification ve özrlliştirilebilir bir arayüzü sunar) . AOSP'a ve AOKP'a kıyasla daha çok görsel imkanlara el veren (kullanıcı isterse telefonunu tablet arayüzü yapar, statusbarı kendi zevkine göre modife eder ve vs...) bir ROM'dur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD99

AOSP, google ın sunduğu tamamen sade, ağır şeylerden arıtılmış en sade Android halidir.

AOKP, geliştiriciler tarafından üretilen, AOSPun azcık da olsa görsel olarak değiştirilmiş hali

AOSPA, Android Open Source Paranoid Android'dir. "Paranoid Android" kısmı kendine has özellikleri vardır (içinde palm buttons, hello halo notification ve özrlliştirilebilir bir arayüzü sunar) . AOSP'a ve AOKP'a kıyasla daha çok görsel imkanlara el veren (kullanıcı isterse telefonunu tablet arayüzü yapar, statusbarı kendi zevkine göre modife eder ve vs...) bir ROM'dur.

Aosp-aokp yi merak ediyordum en cok :D aosp nexus aokp daha ozellestirilebiliri yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AOSP, Android Open Source Project/Android Acil Kaynak Projesi demek. Google'in tamamen acil kaynakli kalmak isteyen cihazlar için ürettiği referans kodudur. Bir cihazin calismasi için kapali kaynaklı bir sürücü vs. gerekiyorsa AOSP kodu paylasildiginda bu sürücü içinde yoktur. AOSP koda bakarak o cihaza ROM yapmak isterseniz ya kendi surucunuzu yazmaniz gerekir ya da o sürücüyü bir yerden bulup eklemeniz gerekir. Eğer cihazinizin donanimi acil kaynaklı ise (yani donanma ait üretim ve çalışma sekli gibi bilgiler paylasilmissa) basarili bir sürücü yazmak mumkundur, değilse tamamen sans işidir.

Acil kaynak ve kapalı kaynağa ornek vereyim; geçtiğimiz hafta İvinti yukledim. O da Firefox ile geliyor. Ancak farlettim ki adres çubuğuna tiklayinca sadece imleç beliriyor, tüm gaziyi seçmiyor. Tamamen değiştirilmeye izin veren yapisi sayesinde about:config yazip bir değeri değiştirdim ve istediğim hale geldi.

Eğer benzeri bir ufacik sorunu -atiyorum- Excel 2013'te yasasaydiniz bunu duzeltemezdiniz. Microsoft'a bildirirdiniz, uygun görürlerse bir sonraki güncellemede onlar duzeltirdi. Çünkü MS Office kapalı bir yazilim.

Bir ROM yapimcisi kişi ya da grup tamamen AOSP'yi baz alarak ve yine tamamen acik kaynaklı bir ROM düzenlerse bu AOSP kaynaklı bir ROM olur. AOSP'bin herşeyin barindirip üzerine gerekli gördüğü şeyleri ekleyebilir. Bunların ilk bilinen örneği CM'dir. CyanogenMod, AOSP'nin "üzerine" eklemeler yapar ama mevcut parcalarini defistirmez, yine AOSP'ye uyarak kendi yarattigi ROM'un yapilis kaynaklarini herkesle paylasir.

AOKP, Android Öpen Kang Project/android Acikca Kopyalama Projesi demektir. AOSP ismi bir takima ait değilken AOKP ismi sadece bir yazilimco takvimini temsil eder ve saka kaynaklı doğmuştur. Kang gerçek bir kelime değil, kopyalamak, asirmak anlamında kullaniliyor. Tek basina bir ROMu sifirdan yaratmayan, onun yerine herhangi bir ROM'u baz olarak alip kendi özelliklerini mevcut ROMunkilerle "yer değiştiren" bir takim. Genellikle CyanogenMod'u kendilerine baz alirlar ancak cihaza özel olarak diğer markaların AOSP olmayan ROMlarini da değiştirdikleri görülmüştür.

AOSPA ise AOSP ile Paranoid Android'in birleştirilmiş halidir. Bu da birntakimi işaret eder. En az CyanogenMod takimi kadar büyük olan bu takim biraz inattan sadece Nexus cihazlara calisir(di). İsmini de ayni isimli bir sarkidan alir. Sadece AOSP'nin değil, bütün yapilan ekleme özelliklerin de acil kaynaklı olmasini destekleyen bu takim Nexus cihazları için kaynak kodlarini doğrudan Google'dan alırlar, diğer cihazlar için de CyanogenMod'un yarar gibi yeterli bir AOSP türevi varsa onu baz kabul ederler. Kendilerine ait bir kaç uygulama ve güncelleme, güvenlik, gorsellik yazilimlari vardır ve bunlar da tamamen acil kaynaklidir. Google bin tabletler ve telefonlar için ayri yayinladigi kodlari ve özellikleri bir araya getirip arayüz seçimini kullaniciya birakirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

quote:

Orijinalden alıntı: DD99

AOSP, google ın sunduğu tamamen sade, ağır şeylerden arıtılmış en sade Android halidir.

Aosp-aokp yi merak ediyordum en cok :D aosp nexus aokp daha ozellestirilebiliri yani?

aokp aosp a göre az daha özelliştirilmiş ama aokp ta kullanıcı tarafından düzenlenemiyor

Bu yüzden en iyisi AOSPA veya Paranoid Android Romları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.