Şimdi Ara

AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
29.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    İkinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi lisans bölümlerinden birisine kaydolmak istiyorum. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü çok cazip gelmekle birlikte normalde bu bölüm Yönetim Bilimleri programı kapsamında olmasından ötürü diğer üniversitelerde Ticari Bilimler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin altında olduğu halde Anadolu Üniversitesinde Açıköğretim Fakültesi altında, özellikle İşletme Fakültesi hali hazırda mevcutken. Anadolu Üniversitesi neden böyle garip bir uygulamaya gitmiş bileniniz var mı?



  • ha işletme fakültesinde olsun ha açıköğretim faküktesinde yer alsın sonucta herkes işletme fakültesinin açıköğretim olduğunu biliyor ve hiçbir farkları yoktur. anadolu üniversitesinin örgün eğitimi "iktisadi ve idari bilimler fakültesi"dir.

    +++ yönetim bilişim sistemlerinden mezun olup iş bulma olanaklarımı geliştiririm diye düşünme hiçbir faydası yok. uygulama dersi yok, programlama dili, veritabanı vs. öğrenmen çok zor kendi basına ve kitaplarla. İşverenler aöf olduğunu görünce direk eliyorlar zaten. sana tek artısı kendini geliştirir ufkunu açabilir. he bir de devlette atamada işine yarar ama özel sektörde pek iş görmez.

    Bir de suan okudugun bölüm nedir?
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Ekonometri bitirdim. Bilişim ile ilgili bir bölüm okuyup kendimi geliştirmek istiyorum. Çoğumuzda olduğu gibi bende de AÖF ile ilgili aynı toplumsal ön yargılar mevcut maalesef, YBS 'nin çok güzel ve popüler bir bölüm olması ve açıköğretim olarak eğitim veren halihazırda İşletme Fakültesi bulunmasına rağmen Açıköğretim Fakültesi altına koymaları biraz garip geldi. Benim gibi ikinci üniversite okumak isteyen bazı arkadaşlarım da diplomada AÖF yazması konusunda aynı düşüncede olduklarından Uluslararası Ticaret, Havacılık Yönetimi gibi bölümleri yazacaklar. İnternetten de araştırdığımda bir çok kişinin sırf diplomada Açıköğretim Fakültesi yazacağı için bu bölümü okumaktan vazgeçtiğini gördüm. Anadolu Üniversitesinin insanların ön yargısını bilerek böyle bir uygulamaya gitmesi sadece garibime gitti.
  • Palabıyık Rocky P kullanıcısına yanıt
    arkadaşların kendini uyanık sanıyor olmalı.. İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, AÇıköğretim Fakültesi.. bunların hepsi AÇIKÖĞRETİM'dir. Ve bütün iş verenler ve kurumlar bunun açıköğretim olduğunu bilir. İşletme fakültesinde olsa bile öğrenci belgesinde açıköğretim olarak belirtiliyor zaten. arkadasların bosu bosuna uyanıklık yapmıs..Anadolu üniversitesinin örgün eğitimi "iktisadi ve idari bilimler fakültesidir" Açıköğretim ve diğer açıköğretim fakültelerinin hiçbir farkı yoktur. İşverenler özgeçmişe baktığı zaman anlarlar açıköğretim oldugunu . hadi anlamadılar diyelim sorunca ne diyecekler biz örgün bitirdik deyip yalan mı söyleyecekler?

    +++AÖF ile ilgili toplumsal ön yargı yok. AÖF'ten mezun olup da aöf ün verdiğimi eğitimle bir yerlere gelen biri ne gördüm ne duydum. varsa böyle bişi beni de haberdar edin. YBS örgün mezunları bile sorun yaşıyor iş bulmada eskisi gibi değil artık. AÖF ybs mezunlarını mı tercih edecekler, yoksa örgün ybs mezunlarını mı?




  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba, genelleme ile haklı olabilirsiniz ama AÖF ile kendini geliştirip iyi yerlere gelen bir çok insan eminim ki vardır hatta zamanında AÖF bitirip şu anda üniversitede doçentlik hatta profesörlüğe kadar yükselmiş bir çok insan biliyorum. Bizde toplumsal ön yargı olması zaten kişinin açıköğretim bitirip bir yerlere gelmemesi için temel neden olabilir mi? Keza IIBF 'deki en zor bölümlerden birini bitirmiş birisi olarak hergün derse girip çıkmak ve sınav zamanı topladığım notlarla okul bitirmemin açıköğretimden pek kenara kalır yanı olduğunu düşünmüyorum, bu benim kişisel öz eleştirim. Toplumsal önyargı olayına tekrar gelirsek bizdeki açık öğretim kurumlarının yurtdışında ki karşılığı genellikle Open University olmakta. Bugün Open University İngiltere 'nin en iyi eğitim kurumları arasında gösterilmekte. Aynı şekilde Open University of Israel 'den mezun bir çok insan dünyanın en saygın ve prestijli şirketlerinde çalışmakta. Aynı zihniyet oralarda da hakim olmuş olsaydı bu insanlar bir arpa boyu yol alamazdı değil mi?

    https://www.linkedin.com/in/omer-chechik-23690924
    https://www.linkedin.com/in/kenegozi
    https://www.linkedin.com/in/dkalman
    https://www.linkedin.com/in/gaidi
    https://www.linkedin.com/in/baraknaveh
    https://www.linkedin.com/in/yuval-filmus-41691022



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palabıyık Rocky -- 15 Temmuz 2018; 14:20:50 >




  • Palabıyık Rocky P kullanıcısına yanıt
    Türkiye'yi diğer ülkelerdeki özellikle eğitim konusunda gelişmiş olanlarla kıyaslaman ne kadar objektif ve doğru bilmiyorum bir düşün istersen. TR'deki aöflerin eğitim seviyesi ve kalitesi belli. Oradan çıkanların ne durumda olduğu belli, almıs oldugu eğitimlerin ne kadar yetersiz olduğu belli. Ben özellikle ÖZEL SEKTÖRDE hiçbir şeye yaramaz dedim ama devlette kullanırsan işe yarayabilir sonucta sana kanuni ve hukuki haklar sağlıyor bu diploma. İngiltere'nin open university ile türkiyedeki aöf karşılaştırması BMW ile TOFAŞ karşılaştırması gibi bişeydir. Ben şuana kadar aöften aldığı eğitimle gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe bi yerlere geleni görmedim. Ha kamuda on parmağı geçmeyecek olan olabilir azimlidir kendini geliştirmiştir hoca olmustur vs. ama milyonlarca mezun veriyor bunu göz ardı etmemek gerekir.

    +++İngiltere, İsrail vs. ülkelerdeki profilleri neden gösterdin ki :D.. Konuumuz ingiltere open university değil. Türkiye AÖF .. Bana tr aöf ile ilgili profiller gösterirsen daha mantıklı olurdu. Onların kalitesiyle bizim kalitemiz yarışamaz bile. Sen ANADOLU AÖF diplomanla o bana atmıs olduğun Open University of Israel'den mezun olanların çalıştığı şirketlerde çalışabilecek misin? o ülkelerin kurumları senin ANADOLU AÖF diplomanı kabul edecek mi ? :D :D .. Bi düşün sonra bana .. cevap yaz .

    +++mesele zihniyet değil, mesele eğitim kalitesi ve diplomanın gücü!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 15 Temmuz 2018; 14:44:40 >




  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Hocam uzaktan eğitimde başarı tamamen kişisel çabaya bağlıdır. Sistem size gerekli eğitim materyalleri sağlar. Bu ister Türkiye 'de ister Türkiye dışında başka bir ülke de. Bugün Anadolu Universitesi 'nin hazırlamış olduğu eğitim materyallerini incelemiş olursanız ne kadar zengin içerikli olduğunu farkedersiniz. Open University 'de aynı şekilde incelerseniz materyal ve eğitim içerikleri konusunda aynı benzerlikleri farkedersiniz. Buradaki eğitim seviyesi ve kalitesinden kastetmiş olduğunuz şeyi tam anlamadım, okulun İngiltere, İsrail ya da Batı menşeili olması kaliteyi maalesef arttıran bir faktör değil kaldı ki bu ülkelerde Türkiye 'deki herhangi bir üniversitenin kalitesinde bile olmayan bir çok merviden altı üniversite bulunmaktadır.

    Eğitim kalitesi ve diploma gücü konusunda tamamen haklısınız lakin açıköğretim kalitesinde bile olmayan bir çok mervidiven altı özel üniversite varken açıköğretimin bu kadar ön planda tutulup yaftalanması abesle iştigaldir.

    Eğitimde başarı tamamen belirttiğim gibi kişisel çabadır. KPSS 'de benden yüksek puan alıp yerleşen açıköğretimli de gördüm, açıköğretim bitişmiş olup işinde başarılı çok sayıda mali müşavir de gördüm. Okurken ortalama yapmış bir yandan da çalışıp kendini geliştirmiş adam da gördüm bunun tam aksi düşe kalka 10 yılda mezun olanı da gördüm. Ama bu profillerin aynısını örgün eğitimde görmekte pekala mümkündür. Örgün okumuş birisi olarak arada pek bir fark göremiyorum. Örgün eğitim, yüzyüze ve hocayla birebir etkileşim olması hasebiyle derse katılım ve çalışma konusunda daha motive edici olabilir ama asla size başarı garanti etmez.

    Batı ülkelerinde bilgi, deneyim, işine olan merak, mesleki başarılar ve almış olduğun sertifikalar diploma ve okumuş olduğun okuldan daha ön planda tutulur. Bu yüzden Open University 'den mezun olmuş birini de, hiç degree'si olmayan lise mezununu da, konservatuardan mezun olupta Yazılım Mühendisi olarak Google, Microsoft gibi dünyanın en prestijli firmalarında çalışan insanları rahatlıkla görebilirsiniz burada soru gün sonunda işverene ne ölçekte ve ne kalitede iş sunabileceğinizdir.

    Aslında konu basit bir sorudan garip bir şekilde buralara kadar dallandı. Eski bir IIBF 'li olarak Anadolu Üniversitesi 'nin İşletme ve İktisat Fakültelerinin açıköğretim usulüyle eğitim yaptığını biliyorum. Benim asıl sorum hali hazırda İşletme Fakültesi mevcutken İşletme/Yönetim gibi idari programlar kapsamında olan bir bölümünün neden Açıköğretim Fakültesi altında olduğu. Yaptırım ve ya meslek odalarından baskı gibi bir durumun olup olmadığı, belki bir bilen vardır diye sormuştum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palabıyık Rocky -- 15 Temmuz 2018; 19:46:48 >




  • Palabıyık Rocky P kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi hiçbir önemi yok ha işletme fakültesi ha açıköğretim fakültesi ikisi de aynı şey. Adamın canı oraya koymak istemiştir oraya koymuştur yani bilimsel bi açıklaması yok. Sonucta işletmeye koyunca hiçbir farkı olmayacak. :). Benim demek istediğim Türkiye de çok mezun var her sene mezunlar artıyor işsiz ordusu kalabalıklaşıyor . Örgün mezunlar bile iş bulamıyor aöftekilerin pek şansı yok, aöfün eğitim kalitesi belli. Ben şahsen aöf ten çıkıp özel sektörde bi yerlere geleni görmedim. anca devlet memuru olmustur bu da başarı mıdır bilemem tabi.

    Neyse artık kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 15 Temmuz 2018; 20:18:37 >
  • https://forum.donanimhaber.com/bolum-secmemde-yardimci-olur-musunuz--133999793
    Ben de aynı konulardan muzdaribim :)

    Sizin konuyu okuyunca kendime bir sürü pay çıkardım.
    Şimdi AÖF'nin işverenler tarafından beğenilmediğini ve Türkiye'de pek bir şey ifade etmediğini falan göz önüne alırsak tek kalan bölüm Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (4 Yıl).

    Çünkü son dönemde Türkiye'de lojistik sektörü (kargo, hava yolu şirketleri, aliexpress ve alibaba vs.) baya bi gelişmeye başladı. THY gibi büyük şirketler o kadar saçma detaylara takılmıyor. Diplomanın olması yeterli oluyor. Bazı toplu alımları olmuştu bu senelerde (pilot ve güvenlik görevlisi) ve onlarda lise mezunu olmanız bile yeterliydi.

    Böyle büyük bir şirkete (THY, apple, google, facebook vs.) girme hedefiniz varsa size AÖF diploması gerçekten artı katacaktır. Çünkü büyük firmalar büyük düşünüyor. Bizim o AÖF diplomasına kibirle bakan yöneticiler genelde küçük insanlar. Adam'ı AÖF'ye soksan kesin kalır, çünkü bilmiyor geçmenin gerçekten zor olduğunu. Zannediyorlar ki orda öğrencilere çikolata dağıtılıp diploma veriliyor.




  • Dersler zor mu
  • Palabıyık Rocky P kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisans yap
  • Aöf insana hiç bi şey katmayan bir şey. Vercegın paraya harcayacagın zamana zerre değmez. İmkanın varsa çap yandal veya yüksek lisans yap yoksada dil kursuna git fil öğren bunlar seni öne çıkarır
  • ders muhafiyeti nedir bilgi verirmisiniz allah rızası için.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Ders muafiyeti daha önce 2 yıllık yada 4 yıllık üniversite okuduysanız, OKUDUĞUNUZ derslerden muaf olmanızdır.
    Böyle bir şey var mı? Var ama saçma sapan!

    Nasıl? Ne mezunu olursanız olun muafiyet verdikleri ders 3 adet.

    1- Türk Dili
    2- Atatürk İlke ve İnkılapları
    3- Yabancı Dil

    Bunlar haricindeki dersleri eskiden görmüş olsanız dahi yeniden almak zorundasınız.
    Ders muafiyeti budur
  • grafikerinbiri kullanıcısına yanıt
    hayır aynı okuldan mezun olmuşum adamlar kendi verdiği dersleri muaf etmiyorlar başka okulda okusam içerik farklı diye muaf etmeseler anlayacağım... komik olmuş... bence gözden geçirilmeli bu 2. üniversite okuyacağım ama aynı dersleri tekrar okumanın ne anlamı var birader...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    hayır aynı okuldan mezun olmuşum adamlar kendi verdiği dersleri muaf etmiyorlar başka okulda okusam içerik farklı diye muaf etmeseler anlayacağım... komik olmuş... bence gözden geçirilmeli bu 2. üniversite okuyacağım ama aynı dersleri tekrar okumanın ne anlamı var birader...
    Maalesef ben de aynı düşüncedeyim ama kimse ilgilenmiyor. Ben AÖF ile konuyu görüştüm pek umursamadılar. Bizim yapacağımız birşey yok dediler. MEB veya YÖKe bağlı bu konular sanırım.
  • grafikerinbiri kullanıcısına yanıt
    kimse 2.üniversite kaydı yapmadığı için kayıt süresini uzatmışlar...
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Sebebini bilmiyorum ama her sene bu uzatmalar yapılıyor. Yeni kayıt veya kayıt yenileme sırasında da bu uzatmaları yapıyorlar. Halk olarak işleri son güne bırakmayı sevdiğimiz içindir belki
  • Merhaba,

    Bilgisayar Programcılığı ve AÖF İşletme mezunuyum. Gelecek sene Yönetim Bilişim sistemlerine ikinci üniversite tercihi ile kayıt olmak istiyorum.
    Benzer bölümleri okumuş ve bu bölüme kayıt olan arkadaşlar hangi derslerden muaf olduklarını paylaşabilirler mi?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • AÖF "işletme" bitiren birisi ikinci üniversite olarak "Yönetim Bilişim Sistemleri" seçtiğinde mantıken 24 tane dersten muaf olması lazım.
    "MU" yazdığım tüm dersleri işletmede almışım, Ders koduna kadar aynı. Ama olmuyormuş.


    AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü hk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.