Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar aöf kitapları yeniliyor.( İçerik çok değişmez gibi sanırım) Önce e-kitaplara bakın ondan sonra para verin derim. Belki sadeleştirmişlerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz Yürüyen Zombi

Değerli arkadaşlar aöf kitapları yeniliyor.( İçerik çok değişmez gibi sanırım) Önce e-kitaplara bakın ondan sonra para verin derim. Belki sadeleştirmişlerdir

sadeleştirme olacağı kesin. Çünkü örneğin:Vergi Hukuk dersi yıllık sistemde 13 ünite ama bu sene 8 ünite.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz Yürüyen Zombi

Değerli arkadaşlar aöf kitapları yeniliyor.( İçerik çok değişmez gibi sanırım) Önce e-kitaplara bakın ondan sonra para verin derim. Belki sadeleştirmişlerdir

sadeleştirme olacağı kesin. Çünkü örneğin:Vergi Hukuk dersi yıllık sistemde 13 ünite ama bu sene 8 ünite.

maliye poitikası yıllık sistemde 20 şimdi 8 artık nasıl zor olacaksa 20 ünitey 8e fixlemişler

1)tüm dersler o şekilde değilmi hocam

2)birde siz okuyormusunuz aöfde merak ettim kaçıncı sınıf birde
  • Arkadaşlar, benim 1. sınıftan 2, 2. sınıftan ise 3 tane kalan dersim var. Ders seçme bölümünde her sınıftan 2 tane yani toplamda 4 ders otomatik olarak belirlenmiş ve benim ekstra seçebileceğim bir ders yok ve 17 kredi de kalmış. Eskiden 1. sınıfın derslerini vermeden 3ten ders alınmıyordu halen devam ediyor mu bu sistem?
  • nextmaster İsim olarak değişmeyen bazı dersler böyle olmuş. Eski 16 ünitelik kitaba baktığımda gereksiz bir sürü yazı var.Ama bazı yeni değişik konularda var. Burada kitabı henüz elime almadım zaten maliye politikasıda henüz basılmamış. Onun dışında örnek olarak Vergi Hukuku dersine baktığımda eski sistemde 13 ,yeni 8 ünite. İçeriğine E-ortamdan baktığımda örneğin Vergi Sorumlusu adlı konu eski sistemde 1,5 sayfa anlatılmış ama yeni sistemde 1/3 sayfa anlatılmış. Onun dışında yenide 4. ünite ile eskide 10. ünite % 70 oranda aynı konular. Vergi hukuku dersi alanlar sınavlara çalışırken çıkmış sorulara baksın ama final çıkmış sorularını alın 13 ünitenin yani.
    Birde iyice detaya ineyim; yenideki 1. ünite eskide 2.ünitede- yenide 2, eskide 3--yeni 3 eski 5---yeni 4 eski 9-yeni 5 eski 11--yeni 6 eski 12--yeni 7 eski 13-- yeni 8 sadece eski sistemde az yer verilmiş.
    Yani kısacası isim olarak değişmeyen derslerde böyle durumlar var. Çıkmış sorulara bakmakta fayda var. Ama kitaba da bakmalıyız sadece çıkmışlara değil.Bu arada 4. sınıfım.

EDİT: Diğer dersleri fazla incelemedim. Yanılgıya kapılıp nasıl olsa çıkar diyerek sadece çıkmışlara çalışmayın.

ugrvw evet devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2627 -- 10 Kasım 2012; 12:37:23 >

• önümüzdeki sene aöf halk ilişkiler tanıtım bölümüne girmeyi düşünüyomda dershaneyede gidecem bi an önce bitsin diye nasıldır en kolay o dediler ondan dolayı oraya gidicem dershane ile rahat geçebilirmiyim acaba
  • Yav ders ekle sil ekranına ulaşılmıyor şu sıralar sorun yaşayan var mı benden başka...
  • parayı yatırdıktan sonra büroya gitmeye gerek var mı( bandrol ve kitap acelesi yok haftaya da gidebilirim bunlar için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

parayı yatırdıktan sonra büroya gitmeye gerek var mı( bandrol ve kitap acelesi yok haftaya da gidebilirim bunlar için)

Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

parayı yatırdıktan sonra büroya gitmeye gerek var mı( bandrol ve kitap acelesi yok haftaya da gidebilirim bunlar için)

Hayır.

saol hocam
  • Arkadaşlar bir konuda yardımızı istiyorum. Son sınıftayım ve normalde 7 dersim vardı. Şimdi sistemde 5 ders atanmış atanmış ve toplam kredisi 24. Benim mezun olabilmem için toplam kaç kredi toplamam gerekiyor?
  • Bir sorum daha olacak. Bu dönemdeki 5 dersi verdiğim zaman bana tekrar ders atanacak mı? Yani bu derslerden ort 2 alırsam mezun mu olacağım? Bir sonraki dönem tekrar ders ataması oluyor mu?
  • beareish Mezun için toplam kaç krediye bakma sen verilen derslerin hepsini geçersen mezun olursun. Sadece bu kredi mevzusu aöf önlisans için 120 , lisans için 240 kredilik ders atıyor.

Mezun olabilmen için verilen tüm derslerden geçmen gerek. Bahar döneminde yine ders alırsın. intibak listesinden kaldığın derslerin karşılığı derslere bak.
  • Arkadaşlar işletme 4. sınıfım, geçen yıl 3 dersten geçtim, 3 dersten kaldım, fakat bu yıl kredili sistemde yeni bir ders daha eklenmiş, denetim diye bu yıl kredili sistemde bu dört dersi geçersem mezun olabilirmiyim? Ayrıca bahar döneminde dersim görünmyor sonradan 2 ders daha çıkarmasınlar? AÖF bürosuna malum ulaşmak mümkün değil konu hakkında sizlerden acil yardım bekliyorum.
  • Herkese merhaba arkadaşlar, ben sosyoloji bölümüne bu sene kayıt oldum. Geçen birkaç tane abi var bana geçmiş yıllardaki sınavlara çalış geçersin biz öyle geçtik dediler. Sistem değişmiş şimdi benim Aöf bürosundan verilen kitaplara mı çalışmam gerekiyor yoksa geçmiş yıllardaki sorulara çalışsam faydası olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan4117

Arkadaşlar işletme 4. sınıfım, geçen yıl 3 dersten geçtim, 3 dersten kaldım, fakat bu yıl kredili sistemde yeni bir ders daha eklenmiş, denetim diye bu yıl kredili sistemde bu dört dersi geçersem mezun olabilirmiyim? Ayrıca bahar döneminde dersim görünmyor sonradan 2 ders daha çıkarmasınlar? AÖF bürosuna malum ulaşmak mümkün değil konu hakkında sizlerden acil yardım bekliyorum.

Bahar dönemindeki dersleri ancak bahar döneminde görürsün. Çıkarmasınlar diye bişey yok yani. olur.
    Ders intibak listesinden buna bakabilirsin.
  • Arkadaşlar bazen hepimizin başına gelen bir durumla karşıkarşıyayım; hiç ders çalışma isteğim yok, hedefimden kopmuş gibiyim.

11 Dersten sorumluyum ve 5 dersten kurs alıyorum ama sanki bu okul hiç bitmeyecek gibi geliyor, işyeri açmak istiyorum ama diploma olmadan o işyerini açamıyorum yasalar gereği.

Sorum şu: sizlere bu durum olduğunda ne yapıyorsunuz nasıl atıyorsunuz üstünüzden ? Hiç halim keyfim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar bazen hepimizin başına gelen bir durumla karşıkarşıyayım; hiç ders çalışma isteğim yok, hedefimden kopmuş gibiyim.

11 Dersten sorumluyum ve 5 dersten kurs alıyorum ama sanki bu okul hiç bitmeyecek gibi geliyor, işyeri açmak istiyorum ama diploma olmadan o işyerini açamıyorum yasalar gereği.

Sorum şu: sizlere bu durum olduğunda ne yapıyorsunuz nasıl atıyorsunuz üstünüzden ? Hiç halim keyfim yok

Sistem baya karışık yeni kayıtlardan bu sisteme başlasalar bizler için daha iyi olacakt 4. sınıf 6 ders ile bitecekken şimdi 9 ders ile bitecek güz dönemi derslerinden 2 sinde kaldınmı telafisi yok seneye bir daha oku sınav harçı yatır sanki daha çok nasıl para kazanırım yöntemi olmuş bu yazık değilmi benim geçen yılkı emeğime.

• quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar bazen hepimizin başına gelen bir durumla karşıkarşıyayım; hiç ders çalışma isteğim yok, hedefimden kopmuş gibiyim.

11 ders sadece bahar mı yoksa 2 dönemin toplam dersimi.
    Eğer sadece bahar dönemi ise bu dersleri kredili sistemden faydalanarak geçmeye bakacaksın.
    1 dersin zayıfsa diğeri sağlam olmalı 70 civarı. yani bir iyi ile diğer kötüyü geçmeye bak.
    ikincisi bütünleme sınavı olduğunu unutma.bu derslerden 5-6 tanesine sıkı sarıl kitabına çalış. diğerlerini büt yoluyla geçme şansın olur.

• 9 Tane ders alacağım bu sene.Kitaplarımı ve Murattan test kitaplarını aldım.

Vizeye kadar sorumlu olduğum yerleri nereden öğrenebilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karıştı.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.