Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar muhasebe dersi nasıldır ? Nasıl çalışabilirim ? Cumartesi pazar kursa gidiyorum ama pazartesi muhasebe dersim vardı, iptal ettireceğim çok yoruluyorum. Ve üstten 3 ders bırakacağım tüm dersleri almayacağım, hedefi küçülterek tam odaklanacağım inşallah geçerim.

Hocalar tavsiye etmiyor tüm dersleri almamızı

Muhasebe kimine göre zor kimine göre kolay.Ama şunu söyleyebilirim ki mantığını kavradımı rahatlıkla geçebilirsin. Sadece yapman gereken konulara odaklanmak.Bana göre Sayısal veya sözel değilde direk mantık ağırlıklı. Ve tekrar dediğim gibi bu derse biraz kafa yoracaksın mantığını kavramak için.
    Ve biraz karışıktır. Bir sürü dalavera var :D O ondan çek almış bu buna senet yapmış. Kısacası ;
    Muhasebe=Alacak, verecek davası.
    Tabi son yazdıklarım gözünü korkutmasın.ilk başta banada öyle gelmişti ama sonunda kavrayınca kolaylaştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar muhasebe dersi nasıldır ? Nasıl çalışabilirim ? Cumartesi pazar kursa gidiyorum ama pazartesi muhasebe dersim vardı, iptal ettireceğim çok yoruluyorum. Ve üstten 3 ders bırakacağım tüm dersleri almayacağım, hedefi küçülterek tam odaklanacağım inşallah geçerim.

Hocalar tavsiye etmiyor tüm dersleri almamızı

Muhasebe kimine göre zor kimine göre kolay.Ama şunu söyleyebilirim ki mantığını kavradımı rahatlıkla geçebilirsin. Sadece yapman gereken konulara odaklanmak.Bana göre Sayısal veya sözel değilde direk mantık ağırlıklı. Ve tekrar dediğim gibi bu derse biraz kafa yoracaksın mantığını kavramak için.
    Ve biraz karışıktır. Bir sürü dalavera var :D O ondan çek almış bu buna senet yapmış. Kısacası ;
    Muhasebe=Alacak, verecek davası.
    Tabi son yazdıklarım gözünü korkutmasın.ilk başta banada öyle gelmişti ama sonunda kavrayınca kolaylaştı.

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için, baktım listeye muhasebe zorunlu alttan kalan dersim ve ondan sınava gireceğim ama kursunu iptal ettiriyorum yarın yada cumartesi. Aldığım dersler aşağıdaki gibi, toplam 11 tane ama ben iki tanesini bırakıyım diyorum, sizce bu dersler nasıldır ? Toplamda 5 dersten kurs alıyorum şuan, yani 5 ders cepte. Geri kalıyor dört ders.
     AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ

Kurs Almadıklarım;
    B.E. Sistemi
    Bankalarda Kredi
    Muhasebe
    Dış ticaret işlemleri

Menkul kıymet ve Türk vergi sistemi koalymıdır ? Yoksa seneye mi bırakayım ? Önümde çalışmam gereken 4 ders var, eğer bu 2 derside alırsam 6 ders olacak. Altından kalkamam diye korkuyorum ama kredili sistemde yeni olduğum için danışmadan hareket etmek istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sol_ak

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Barlak

Şöyle bir şansınız var..

Diyelimki tüm derslerinizin başarı ortalaması 2.00
    Ozaman 33 ile 50 arasındaki notlarda geçiriliyor.
    Tüm derslerinizin ortalaması 2.00 iken İngilizceniz 33 olursa ondan da geçersiniz yani kısacası.
    33 puanda 30 soruda 10 doğruya tekabül ediyo.

anladığım kadarıyla her dersin ortalaması en az 33 olmalıki senin anlattığın şekilde geçme şansım olabilsin.
    birde tüm derslerinizin başarı ortalaması 2.00 olduktan sonra tüm derslerden geçmiş olmuyor muyuz?

Evet ortalamanız 2.00 ise 33 ve üstü olan derslerinizden de geçersiniz.Zaten kolay olan 80 ve üstü aldığımız derslerde olduğu için zor derslerde parolamız en az 33 almak olmalı ki sorunsuz geçelim.

• hie Diğer dersi görmedimde, Vergi Sistemi kolaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Arkadaşlar şimdi ara sınavda hangi ünitelerden sorumluyuz ? Mesela genel muhsabe 1 dersinden ilk 4 üniteden mi sınava gireceğiz. Hangi derslerden giriyorsak ilk 4 üniteden mi sorumluyuz? Yoksa ara sınavdada aof nin vermiş olduğu kitabın tamamınımı çalışacagız ? Çok onemli bir soru benim için. Teşekkürler

ara ilk 4 ds tamamı sanırım tüm dersler 8 üniteye fixlenmiş
  • 1.SINIFTAN MATEMATİK DERSİM, İKİNCİ SINIFTAN TİCARET HUKUKU DERSİM VAR.. SİSTEME GİRİŞ YAPTIĞIMDA BU İKİ DERSİ GÖSTERİYOR AMA ÜST SINIFTAN DERS SEÇEMİYORUM..

ESKİ SİSTEMDE OLAN 1.SINIFIN DERSİNİ VERMEDEN (YADA MİNUMUM 2 DERS BIRAKMADAN) ÜST SINIFA GEÇEMİYORDUK.. BU SİSTEMDE DE BUNA BENZER BİRŞEY Mİ VAR?
  • Arkadaşlar aşağıdaki derslerden hangilerini alırsam bu donem benim için rahat geçer?

ANAYASA HUKUKU 3.yarıyıl - 5 kredi
    İSTATİSTİK 3.yarıyıl - 4 kredi
    SİYASET BİLİMİ 3.yarıyıl - 4 kredi
    YÖNETİM BİLİMİ 1 3.yarıyıl - 5 kredi
    SİYASET SOSYOLOJİSİ 3.yarıyıl - 4 kredi
    KAMU MALİYESİ 3.yarıyıl - 5 kredi
    ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 - 3 kredi

Şuanda almak zorunda olduğum 22 kredilik dersim var.
    40-45 krediye tamamlamak için üstteki derslerden hangilerini seçersem benim için daha rahat olur?
    Yani hangi dersleri seçmemi tavsiye edersiniz?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
  • ARKADAŞLAR 2. SINIF ÖĞRENCİYİM. BAZI KİTAPLAR VERİLMİYOR YADA YOK.

ŞİMDİDEN 3.SINIF KİTAPLARI İÇİN ZEMİN HAZIRLAMAK LAZIM .
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

Kitapları alan var mı ? 5-6 ocak sınav nasıl yetişecek bu işler bilemiyorum.

Evet haklısın ben de bundan şkayetçiyim . Biz işte çalışan kişileriz yada başka sorumlulukları olan kişiler bunun için Açık öğretim yazıyoruz . Bunu bu kadar zorlaştırmanın ne alemi var millet zaten yıllarca diplomalarını almış bu sistem üzerinden bize gelince sistem değişssin millet kolay diploma alıyor. bu bize yapılan haksızlık değil de nedir ?
  • Arkadaşlar bugün risk almaya karar verdim ve tüm dersleri aldım. Daha sonra gittim bankaya ödemeyi yaptım. Yarın kitapları alıyorum ve günlük ders çalışmaya başlıyorum. Akşama kadar işyerindeyim, sonra evde. Bakalım Ocağa kadar ilk 4 üniteye saldırmak ve iyi bir sınav sonucu almak lazım. Final için ALLAH kerim
  • Atıyorum sen kapitalizmin anlamını biliyorsan çıkan sorunun, şıkların önemi yok. 1. sınıfım bakalım...

Kredili sistem daha kolay değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 7 Kasım 2012; 11:32:04 >
  • 1- diyelim ki bir dersi ortalamayla geçtik, seneye o ders yine karşımıza çıkıyormu?
    2- aöf'nin bana kendi atadığı dersler aşağıda. ben bu derslerin yanına üst sınıfın sözel-kolay derslerini seçersem ve bunların not ortalaması 2.50den yüksek olursa diğer /aöf'nin atadığı) düşük ortalamalı derslere ne gibi pozitif etkisi olur ?
    3- illa ders eklemem gerekiyormu ? sadece yukarıdakiler kalsa olurmu?
    4- en az kaç dersten sıva girmem gerek veya kaç krediye kadr ders seçmem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musab -- 7 Kasım 2012; 14:32:37 >
  • quote:

1- diyelim ki bir dersi ortalamayla geçtik, seneye o ders yine karşımıza çıkıyormu?
    2- aöf'nin bana kendi atadığı dersler aşağıda. ben bu derslerin yanına üst sınıfın sözel-kolay derslerini seçersem ve bunların not ortalaması 2.50den yüksek olursa diğer /aöf'nin atadığı) düşük ortalamalı derslere ne gibi pozitif etkisi olur ?
    3- illa ders eklemem gerekiyormu ? sadece yukarıdakiler kalsa olurmu?
    4- en az kaç dersten sıva girmem gerek veya kaç krediye kadr ders seçmem lazım?

1-Hayır.
    2-onlardan DD-CD-DC notlarla geçebilirsin.
    3-olur.
    4-En az diye bişey yok. ister 5 kredi al. Ama okuldan mezun olman için 240 krediyi toplaman gerekiyor.
    Bu senin sadece okuma süreni uzatır.

• @stone2627

Krediyi nasıl, nereden alacağız? 1. sınıfım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

@stone2627

Krediyi nasıl, nereden alacağız? 1. sınıfım.

Kayıt olmuşsundur senin otomatik ekleniyor. Ama 14-15-16 kasımda tekrar ekle-sil sayfasına gir. Oradan 2.. Sınıf dersi alabilirsin.Eğer değişmediyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjinson

Merhaba arkadaşlar

Benim eski sisteme göre 3. sınıfa 2 borçlu dersle geçtim bu yıldan 7+2 =9 Görüldü gibi dokuz dersim var..
    Benim düşüncem hepsini bu yıla almak çünkü ortalama ile geçmek çok ders olduğunda avantajlı gibi geliyor bana sonuçta bır ders iyi bır ders kotu biri otekisini telafi ediyor. Eğer 5 dersi bu yıl, 4 dersi diğer yıla bırakırsam bana en gel olur gibime geliyor sizme mantığım doğrumu buna göre hareket edeceğim Şimdiden teşekkür ediyorum ....

soru güncel
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arjinson

Merhaba arkadaşlar

Benim eski sisteme göre 3. sınıfa 2 borçlu dersle geçtim bu yıldan 7+2 =9 Görüldü gibi dokuz dersim var..
    Benim düşüncem hepsini bu yıla almak çünkü ortalama ile geçmek çok ders olduğunda avantajlı gibi geliyor bana sonuçta bır ders iyi bır ders kotu biri otekisini telafi ediyor. Eğer 5 dersi bu yıl, 4 dersi diğer yıla bırakırsam bana en gel olur gibime geliyor sizme mantığım doğrumu buna göre hareket edeceğim Şimdiden teşekkür ediyorum ....

soru güncel

Evet dediğin doğru ama zayıf dersi kurtarman için notun BB olması gerek oda ortalama 66-70 arası tabi yeni dönem değiştirmezlerse.

Her bir BB(66-70) ders, bir DD (33-39) ortalamalı dersi kurtarıyor. şöyle bir örnek verelim senin üzerinden.

9 ders Dersler ortalma 4-5 kredi.

1.Ders- BB- 3 katsayı - 4 kredi=12
    2.Ders- BB- 3 katsayı - 5 kredi=15
    3.Ders- BB -3 katsayı - 5 kredi=15
    4.Ders- BB- 3 katsayı - 5 kredi=15
    5.Ders- BB- 3 katsayı - 4 kredi=12
    6.Ders- DD- 1 katsayı - 4 kredi=4
    7.Ders- DD- 1 katsayı - 5 kredi=5
    8.Ders- DD- 1 katsayı - 5 kredi=5
    9.Ders- DD- 1 katsayı - 5 kredi=5
    Toplam Kredi Sayısı--42 kredi//Toplam 88 kredi topladın.

Ortalamayı alalım: 88/42=2,09

Yani ortalaman 2,00 ın üzerinde olduğu için Üstte kaldığın 4 dersten koşullu geçersin.

4 dersi seneye bırakırsan Seneye 4 +7 gelir 11 ders zorlanırsın.

• Arkadaşlar bir konuda fikrinizi rica ediyorum...

Eşim uzun zaman sonra işletme 1 den tekrar başlayacak ama ben onun yalancısıyım kitapların çok yetersiz olduğundan bahsediyor. Bugün sordum bu konu anlatımlı kitaplar yasaklanmış ve piyasa da yokmuş ( karacan ve murat öyle söyledi). Sizler Nasıl bir çalışma programı ve kaynak tavsiye edersiniz? Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Arkadaşlar bir konuda fikrinizi rica ediyorum...

Eşim uzun zaman sonra işletme 1 den tekrar başlayacak ama ben onun yalancısıyım kitapların çok yetersiz olduğundan bahsediyor. Bugün sordum bu konu anlatımlı kitaplar yasaklanmış ve piyasa da yokmuş ( karacan ve murat öyle söyledi). Sizler Nasıl bir çalışma programı ve kaynak tavsiye edersiniz? Teşekkürler

Yani yardımcı kaynak olmadığı için tek ders kitapları kalıyor. Onun dışında derslerden isim olarak değişmenler için çıkmış sorulara kaynak olarak göz geçirebilir. Yanlış anlamayın çıkmış sorular çıkar demiyorum sadece çıkabilir. Bakmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Arkadaşlar bir konuda fikrinizi rica ediyorum...

Yani yardımcı kaynak olmadığı için tek ders kitapları kalıyor. Onun dışında derslerden isim olarak değişmenler için çıkmış sorulara kaynak olarak göz geçirebilir. Yanlış anlamayın çıkmış sorular çıkar demiyorum sadece çıkabilir. Bakmakta fayda var.

Teşekkürler ilginiz için, nokta atış serisine bakayım o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.