Şimdi Ara

AÖF Kayıt Yenileme ve Sınavlar Genel Konu (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.700
Cevap
78
Favori
1.065.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son sınıfımızda çektiğimiz eziyetlere bakın bütte gelmiyor herhalde yaş 27 bu senede bitmezse 30da biter herhalde
  • Bu sene sistemin kurbanı çok fazla olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: OkTAlp

quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Bugün Klavye öğretimi f klavye uygulama sınavına girdim. Arkadaş heyecanlandım ya elim titreyerek yazıyorum. Her paragraf 5 satır süre 5 dk.
    2.ci paragrafın 2.ci satırını yazdım süre bitti. Sadece sonlarda 2.ci paragrafda 3 kere yanlış yazdım ya.
    Bu arada bu sınavda kelimeler daha zor yapmışlar. Yani vizeden daha zor.
    İnş geçerim ya en çok bu sınavı vermek istiyorum arkadaş. Bu F klavyeden ve sınavından kurtulmak istiyorum. İlk sınavda 49 aldım Türkiye ortalaması 51 idi.

Şunu bir türlü aşamadık bırak adam hangi klavye ile hızlı yazıyorsa onla yazsın; amaç hızlı ve doğru yazmak değil mi sonuçta.Her yerde dayatmacı zihniyet.

F klavye aslında Türkçe'ye uyarlanmış ve yanlış hatırlamıyorsam Türk Dili uzmanları (Proflar, eğitim görevlilerinden oluşan bir heyet) 3 küsür sene uğraşarak bu kalvyeyi oluşturmuşlar. Bu sebeple AÖF de F klavyede ısrar ediliyor olabilir.

Ve buradaki ironi de hepimizin F klavyeye dayatma dememize rağmen asıl dayatmanın Q klavye olması.
    İş bu yazı da Q klavye ile yazıldı ne yazık ki? Ben de alışamadım F'e Al bir ironi daha

Selamlar,

F klavye tabiki türkçeye yatkın ona göre uyarlanmış fakat birçoğumuz q ya alışkın iken bunda özgür bırakılmalı.Yabancılar ile bir klavye şekli ile rakip olmaya çalışacağımıza kendimiz çip üretir, bilgisayar üretiriz sonra üzerine F klavye koyarız.Yoksa adamlardan malı alıp üzerine F klavye koymakla pek bir ilerleme kaydedemeyiz :D

Yani asıl yapmamız gerekenleri atlayıp olmadık şeylerle uğraşıyoruz.

söylediğine de katılıyorum. aslında bahsettiğim biraz da çaresizlikti :) TDK gibi bir kurumun vakti zamanında buna adam akıllı yatırım yapmayıp toplumda bir bilinç oluşturmaması var söylemeye çalıştığım şeyde.

Özetle bu saatten sonra sen tüm toplumda Türkçe destekli klavye teşvik etmiyorsan sınavda da sorma o zaman :) dediğin bu sanırım ki haklısın bunda da :) daha da üzücü olan konu ise Atatürk'ün mirasının temettüsünü alan iki kurumdan biri olan TDK'nın bu kadar pasif olması.

Neyse. Yeri burası değil sanırım :) daha fazla aöf konusunu dağıtmadan susayım ben. :)

Selamlar herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: best43

quote:

Orijinalden alıntı: maratbilgin

quote:

Orijinalden alıntı: secodesi

quote:

quote:

Kamu yonetimi 3 teyim...karacanin nokta atislarina calistim...eskisi gibi..degil.onceden sinava girdim mi..tak.. tak..tak die en az18/20 netim olurdu...simdi nerdee..sistemi mahvettiler.6 dersim war.4 unu zor gecerim nokta atis kitaplar bosa cikti...soru kaliplarini hep degistirmisler..nasil gecces bilmiom..derslerde cogaldi.mokoko

Bırakın yardımcı kaynaklardan yararlanmayı... Orjinal kaynaktan başkası hikaye...

Umarım çan eğrisi ve diğer parametreler vesilesiyle geçersiniz...

Dogru soyluyosun..en guseli kendi ki...tabindan calismak..bn memurum nerde ne zaman caliscam sorunn orda ..onun icin vakit buldukca soru ezberliyip ole calisiom

Hocam!

Sonuçta soru bankasındaki soruları okuyup cevaplarına bakmak da bir yerde zaman istiyor... Yardımcı kitaplara ayırdığınız zamanı kitaba ayırmış olsanız bu kadar sıkıntı yaşamazsınız...

Ben her iki yöntemi de denediğim için bu fikirdeyim... Bana göre yardımcı kitaplardan çalışmak hem hamallık hem de zaman kaybı... Hamallık diyorum çünkü; gereksiz şeyleri bilinçaltına yerleştirme durumu sözkonusu...

Ayrıca kitaplardan anlayarak çalışmak bir sonraki donemdeki benzer derslerin de temelini oluşturduğundan zaman tasarrufu da yapılmış oluyor...

Hiçbir şey yapılmasa bile en azından orjinal kitaplar roman niteliğinde okunsa ki bu o kadar zaman almaz... Onun bile oldukça etkisi oluyor...

Neyse ben sadece fikrimi söyledim... Kolay gelsin...

Katılıyorum dediklerine, ayrıca çıkmış sorulara çalışmak isteyen arkadaşlar AÖF'ün sitesinde zaten bulabilirsiniz, PDF dosyaları excel'e çevirip çözmek daha kolay ve zevkli oluyor tavsiye ederim.

pdf yi mi excel e çeviriyorsun... biraz daha detaylandırabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traxxas

quote:

Orijinalden alıntı: comm

quote:

Orijinalden alıntı: OkTAlp

Eğer renkli kalem de kullanırsan akılda kalma ihtimali daha da artıyor. Renkler insan hafızasını arttırır :)

Aynen katılıyorum bende Faber Castel'in sarı ve turuncu fosforlu kalemlerini kullanarak çalışıyorum akılda kalıcı oluyor.Hem de konular birbirine girmemiş ve çalışırken uykum gelmemiş oluyor diğer türlü kitap insanın ruhunu karartıyor

Fosforlu kalem konusuna katılıyorum. Kesinlikle kullanması gerekiyor. Ben kullanıyorum çok çok faydası var.

Hangi kalem diye merak edenlere, umarım link vermemin bir sakıncası yoktur.
    http://www.faber-castell.com.tr/tr/urunler/yazim-ve-isaretleme/textlinerlar

Bu kalemlerle konuların akılda kalması ciddi derecede artıyor.

Bakalım millet soru kitapçığı denen saçmalıktan para tuzağından ne zaman vazgeçecek? Zamanınıza yazık.

Sözel bir bölümdeyseniz, üniteyi 1 kere anlama ya da ezberleme derdi olmadan okuyun. 2. defa okuyuşunuzda önemli gördüğünüz yerleri kurşun kalemle çizin. Adeta sınav sorularını hazırlayan kendinizmişcesine burayı soru haline getirip sınavda sorardım tarzında okuyun üniteyi. 3 okuyuşunuzda da fosforlu kalemle en önemli gördüğünüz yerleri çizin, bu kalemlerle çizdiğiniz yerleri okuduğunuzda inanın daha fazla akılda kalıyorlar sanki

En fazla 1 buçuk 2 saatte bir üniteyi sağlıklı bir şekilde hazır hale getirirsiniz. 6-7 saatte 4 üniteyi halletmiş olursunuz.(Okumak , önemli yerleri belirmek, çıkabilecek soruları belirmek, konuyu ezberlemesenizde genel anlamda kavramak.)

Yazık o soru bankalarına verdiğiniz zamana, bir konuyu anlamadan, kavramadan ezberlemeye çalışmak çok saçma birşey.

ha ha ha ha ha. ben fosforlu kalemleri sevemedim bir türlü. bu yüzden ben bunları kullanıyorum üstünü çizmek değil de altını çizmekten yanayım

http://www.faber-castell.com.tr/urun-kategorileri/boyama-urunleri/boya-kalemleri/boya-kalemleri-metal-tup

sarı filan gibi açık renkle iş görmüyor pek ama mavi, kahverengi, turuncu, lacivert filan çok güzel oluyor. Tavsiye ederim
  • aof bizi rahat birakkkkkkk....bu nasil sistem...
    Neyin kafasini yasiyosunuz..

• Arkadaslar ben yeni kitap ile ilgili yorumlara kesinlikle katilmiyorum.. Yasim 35 ... Bu sene 15 sene aradan sonra yeniden aof ye giris yaptim. Ozellikle yeni sistem konusunda ben olumlu bakiyorum... ilave kitap konusuna ezelden beridir karsiydim...soru ezberle gec...Siz 90 li yillardaki kitaplari gorseniz cok kotuydu...bu yan sektorleri doguran aof nin eski kitaplariydi...simdi geriye donuyor... ben detsl
    eri ve anlatimlari begendim... Ha sinavda zorlama sorular yokmuydu ..cok vardi... ancak sistem sizi ders kitabina zorladigi gibi soyle 2 haft
    aya yayarsaniz dersleri, rahat gecersiniz ki can egrisi konusuda ders gecmek icin cok ise yarayacagini dusunuyorum... Bakalim 40 a kadar yolu var...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kamu yonetimi 3 teyim...karacanin nokta atislarina calistim...eskisi gibi..degil.onceden sinava girdim mi..tak.. tak..tak die en az18/20 netim olurdu...simdi nerdee..sistemi mahvettiler.6 dersim war.4 unu zor gecerim nokta atis kitaplar bosa cikti...soru kaliplarini hep degistirmisler..nasil gecces bilmiom..derslerde cogaldi.mokoko

Bırakın yardımcı kaynaklardan yararlanmayı... Orjinal kaynaktan başkası hikaye...

Dogru soyluyosun..en guseli kendi ki...tabindan calismak..bn memurum nerde ne zaman caliscam sorunn orda ..onun icin vakit buldukca soru ezberliyip ole calisiom

Hocam!

Sonuçta soru bankasındaki soruları okuyup cevaplarına bakmak da bir yerde zaman istiyor... Yardımcı kitaplara ayırdığınız zamanı kitaba ayırmış olsanız bu kadar sıkıntı yaşamazsınız...

Ben her iki yöntemi de denediğim için bu fikirdeyim... Bana göre yardımcı kitaplardan çalışmak hem hamallık hem de zaman kaybı... Hamallık diyorum çünkü; gereksiz şeyleri bilinçaltına yerleştirme durumu sözkonusu...

Ayrıca kitaplardan anlayarak çalışmak bir sonraki donemdeki benzer derslerin de temelini oluşturduğundan zaman tasarrufu da yapılmış oluyor...

Hiçbir şey yapılmasa bile en azından orjinal kitaplar roman niteliğinde okunsa ki bu o kadar zaman almaz... Onun bile oldukça etkisi oluyor...

Katılıyorum dediklerine, ayrıca çıkmış sorulara çalışmak isteyen arkadaşlar AÖF'ün sitesinde zaten bulabilirsiniz, PDF dosyaları excel'e çevirip çözmek daha kolay ve zevkli oluyor tavsiye ederim.

Evet e-kitaplar bildiğiniz gibi PDF formatında, google'dan PDF to Excel veya PDF to word olarak aratırsanız ücretsiz olarak bulabileceğiniz programlar var, excel veay word'e çevirdikten sonra Alt çizme yerine gereksiz gördüğünüz yerleri delete ile yok edip hızlı bir şekilde özet çıkartabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam!

Evet e-kitaplar bildiğiniz gibi PDF formatında, google'dan PDF to Excel veya PDF to word olarak aratırsanız ücretsiz olarak bulabileceğiniz programlar var, excel veay word'e çevirdikten sonra Alt çizme yerine gereksiz gördüğünüz yerleri delete ile yok edip hızlı bir şekilde özet çıkartabilirsiniz.

Excel'e çevirmenin mantığını öğrenmek için sormuştum... Gerçekten de mantıklı... Ve ayrıca çok faydalı bir bilgi... Paylaşımınız için teşekkür ederim...
  • türk dilinden cevapları hatırlayan varmı ?

kapalı e kullanımı temsil
    a yanlış kullanılmıştır hakkari
    ünlü düşmesi-gönül-
    dolaylı tümleç-zarf tümleci-yüklem
    en eski dil türkçe
    en az 2 biçimbirinden oluşur diye bır sıkda vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: evinda

türk dilinden cevapları hatırlayan varmı ?

ünlü düşmesi-gönül-
    en eski dil türkçe

arapça ve farsça-islam dini şıklı soru
    atasözlerini; soylular olan
    deyimleri; bazı sözcükleri değiştirilebilir şıkkı
    uygurların eserleri gibi bir soru vardı; oğuz kağan destanı
    değişme ilgili bir soru vardı;kirbit
    argo yanlış cevap üst düzey insanlar kullanır
    ünlem kuramı ile ilgili soru
    Devleteyn şıkkı olan soru vardı doğru cevap bu olacak
  • quote:

quote:

türk dilinden cevapları hatırlayan varmı ?

ünlü düşmesi-gönül-
    en eski dil türkçe

arapça ve farsça-islam dini şıklı soru
    atasözlerini; soylular olan
    deyimleri; bazı sözcükleri değiştirilebilir şıkkı
    uygurların eserleri gibi bir soru vardı; oğuz kağan destanı
    değişme ilgili bir soru vardı;kirbit
    argo yanlış cevap üst düzey insanlar kullanır
    ünlem kuramı ile ilgili soru
    Devleteyn şıkkı olan soru vardı doğru cevap bu olacak

uygurlar diye bır cevapta vardı degılmı benmı yanlıs hatırlıyorum

bırde dılbılgısı sorusu vardı sıfat-fill zarf fill şıkları vardı onu hatırlıyormusun ?
  • quote:

bırde dılbılgısı sorusu vardı sıfat-fill zarf fill şıkları vardı onu hatırlıyormusun ?

Yok hangisi uygurların eseri değildi gibi bir soruydu cevapta Oğuz Kağan destanı olacaktı.Fazla bir şey hatırlamıyorum soruları da başka yerde yazanlardan aldım.Sadece Atatürk ilkeleri dersi çok kötü geçti o dersten kalabilirim
  • quote:

quote:

Yok hangisi uygurların eseri değildi gibi bir soruydu cevapta Oğuz Kağan destanı olacaktı.Fazla bir şey hatırlamıyorum soruları da başka yerde yazanlardan aldım.Sadece Atatürk ilkeleri dersi çok kötü geçti o dersten kalabilirim

Yok bide uygurlar vardi direk cevap sorular yayinlansada baksak hepsinin cevaplarini cikardim disari

• bu sene 1.sınıf ders ekle sil olcakmı bilen varmı? bahar doneminde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

bu sene 1.sınıf ders ekle sil olcakmı bilen varmı? bahar doneminde?

Olur. 2. sınıftanekleme yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

bu ders ekle-sil ust sınıfdan ders almak ıcınmı baska bı mantıgı varmı bu sistemin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

bu ders ekle-sil ust sınıfdan ders almak ıcınmı baska bı mantıgı varmı bu sistemin?

Hayır yok .
    Sanadiyelim bahar ddönemi 5 ders verirler sende istersen azaltabilir veya artırırken.

• Bu sorular neden yayınlanmadı eskiden Pazartesi yüklüyorlardı..

• 2 gundur denk geldi..Fox da calarsaatde fatih portakal a saolsun arkadaslar butunleme hakkimizdir .istiyoruz diye meil atiyolar ...adamda saol sun ...aof yetkilililerine laf atio.kardesim gerekcen neyse aciklayinn diyo.her unuversde de var .aof ye verin diyo.vermiyosan neden wermedigini acikla diyo.umarim gayret ve cabalar sonucu ..butunleme hakkimizi verirler.emege saygi

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.