Şimdi Ara

Aöf işletmeye kontenjan gelmiş 14000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır beklenen birşey olan kontenjan aöf'e gelmiş.Diğer bölümlerde de kontenjan var.Bundan sonra barajı geçen büyük bir ihtimalle kayıt olamayacak.Kredili sistemle 2 dönem 4 sınav şekline gelmişti ve aöf okumak zorlaşmıştı.Her yıl yüzbinlerce kayıt olan vardı ve çoğu askerden kaçma amaçlıydı.Sayının azalmasıyla mezun ve öğrenci sayısı azalacak.Aöf az da olsa itibar kazanacak.
    Açıkta kalmamak için aöf yazanlar dikkatli olsun kontenjanlı olduğu için seneye puan kırılması olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Yıllardır beklenen birşey olan kontenjan aöf'e gelmiş.Diğer bölümlerde de kontenjan var.Bundan sonra barajı geçen büyük bir ihtimalle kayıt olamayacak.Kredili sistemle 2 dönem 4 sınav şekline gelmişti ve aöf okumak zorlaşmıştı.Her yıl yüzbinlerce kayıt olan vardı ve çoğu askerden kaçma amaçlıydı.Sayının azalmasıyla mezun ve öğrenci sayısı azalacak.Aöf az da olsa itibar kazanacak.
    Açıkta kalmamak için aöf yazanlar dikkatli olsun kontenjanlı olduğu için seneye puan kırılması olur.

İyi yapmışlar, okumak örgün öğretime oranla daha zor olmasına rağmen itibarı sıfırdı açıköğretimin, şimdi işverenler de adam yerine koymaya başlar mezunları.

Dediğin çok doğru, kontenjan olunca ertesi yıl puan kesintisi olur.

Açıköğretim okumak bence zorlaşmadı kolaylaştı, çünkü eski sistemde ortalaman 50 olmadan geçemiyordun şimdi belki 30'la da geçeceksin, çan eğrisi var ve açıköğretim öğrencilerinin çoğunda da ders çalışma alışkanlığı yok, yani ortalama düşük çıkınca sen de düşük bir puanla geçmiş olursun gibi geliyor bana, en azından 40 alan çok rahat geçer. Ben üniversitede elektronik dersinden 32 ile geçmiştim çünkü ortalama yerlerde sürünüyordu.

Askerlik için zaten artık kimse açıköğretime falan kayıt olmaz bence, çünkü askerlik yapmayan eskisi gibi yaka paça götürülmüyor, yakında askerlik diye bir şey de kalmayacak bu gidişle.

• quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Yıllardır beklenen birşey olan kontenjan aöf'e gelmiş.Diğer bölümlerde de kontenjan var.Bundan sonra barajı geçen büyük bir ihtimalle kayıt olamayacak.Kredili sistemle 2 dönem 4 sınav şekline gelmişti ve aöf okumak zorlaşmıştı.Her yıl yüzbinlerce kayıt olan vardı ve çoğu askerden kaçma amaçlıydı.Sayının azalmasıyla mezun ve öğrenci sayısı azalacak.Aöf az da olsa itibar kazanacak.

İyi yapmışlar, okumak örgün öğretime oranla daha zor olmasına rağmen itibarı sıfırdı açıköğretimin, şimdi işverenler de adam yerine koymaya başlar mezunları.

Dediğin çok doğru, kontenjan olunca ertesi yıl puan kesintisi olur.

Açıköğretim okumak bence zorlaşmadı kolaylaştı, çünkü eski sistemde ortalaman 50 olmadan geçemiyordun şimdi belki 30'la da geçeceksin, çan eğrisi var ve açıköğretim öğrencilerinin çoğunda da ders çalışma alışkanlığı yok, yani ortalama düşük çıkınca sen de düşük bir puanla geçmiş olursun gibi geliyor bana, en azından 40 alan çok rahat geçer. Ben üniversitede elektronik dersinden 32 ile geçmiştim çünkü ortalama yerlerde sürünüyordu.

Askerlik için zaten artık kimse açıköğretime falan kayıt olmaz bence, çünkü askerlik yapmayan eskisi gibi yaka paça götürülmüyor, yakında askerlik diye bir şey de kalmayacak bu gidişle.

Ben anadolu lisesi mezunuyum zamanında sınavlarla uğraşmayıp aöf okudum pişman oldum.Sonra örgüne girdim.Piyasada aöfün hiç itibarı yok.Herkes girebiliyor ve çıkmış sorulara çalışıp geçiyorlardı.Bende kitapları okuyordum çıkmış sorulara çalışmadan düşük notlarla geçtim.Tabi ortalama düşük olduğundan yüksek lisans hayal.
    Şimdi kontenjan gelmesi iyi olmuş.Her isteyen giremeyecek, biraz kalite gelir.Özel sektörde itibarı biraz düzelir.İlk olarak ingilizce kitapları değişti üniversitede hazırlık okumama rağmen biraz zorlandım.Ben 2 dönem gördüm 4 yıllıklar 4 dönem görecek.Millet ingilizce çalışmak zorunda kursa falan gidiyorlar.Eskisi gibi palavradan bir ingilizce yok.

• şimdi ben aöf 4 yıllık işletme okuyorum 1 sınıfım yeni kayıt oldum 35 40 ilemi gecicem dersleri ben o zaman örgün eğitim daha zor 65 gecme notu 64 ile kalan adam biliyorum ayriyetten matematik dersi klasik olduğu için 15 dk adam çıkıyor sonuç adam 10 bile zar zor alıyor bologna sisteminde ama aöf atsan bile 30 hatta 40 bile alırsın örgün eğitim daha zor aöfde sınav kağıtlarını mektup gibi doldurmuyorsun örgün eğitimdeki gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

şimdi ben aöf 4 yıllık işletme okuyorum 1 sınıfım yeni kayıt oldum 35 40 ilemi gecicem dersleri ben o zaman örgün eğitim daha zor 65 gecme notu 64 ile kalan adam biliyorum ayriyetten matematik dersi klasik olduğu için 15 dk adam çıkıyor sonuç adam 10 bile zar zor alıyor bologna sisteminde ama aöf atsan bile 30 hatta 40 bile alırsın örgün eğitim daha zor aöfde sınav kağıtlarını mektup gibi doldurmuyorsun örgün eğitimdeki gibi

çan eğrisinde asıl olan senin göreceli olarak ( ortalamanın altında mısın üstünde misin ) başarındır, zor dersleri haliyle yapan pek olmaz, ortalamalar düşük çıkar, bahsettiğin matematik gibi derslerde belki 30 ile de geçersin, çünkü hiç yapılmıyor; ama bir inkılap tarihi dersinde geçmek için 50 alman gerekebilir, tamamen o sınava girenlerin başarı durumuna ve senin başarına ( görece olarak ) bağlı, ortalama 80 çıkarsa ( tabii ki bu teorik ) 65 ile de kalabilirsin.

• siz olsanız hangisine giderdiniz ygs barajında gecmiş 4 yıllık aöf işletmemi yoksa bologna sistemne tabi olan gecme notu 65 olan 2 yıllıkmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

siz olsanız hangisine giderdiniz ygs barajında gecmiş 4 yıllık aöf işletmemi yoksa bologna sistemne tabi olan gecme notu 65 olan 2 yıllıkmı

4 yıllık açık öğretim işletmeye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.