Şimdi Ara

aöf harç mı ? aylık gss parası mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler mezuna kalıcam. aöf kontenjansız bölüme gidersem hem puanım düşmez, hem öğrenci olarak gözükürüm babamın üstünden geçinirim ama harç parası var. eğer aöfe yerleşmezsem GSS aylık ne kadar ödeyeceğimizi bilmiyorum. babam sskdan emekli, abimde muhasebesi. sizce hangisini yaparsam daha ucuzsa mal ederim ?

• geçen sene tam olarak aynı durumdaydım aöf seçtim kontenjansız bölüm seç iki taksit toplam 410 tl harç ödersin askerliğin tecil olur gss borcu yazılmaz üstüne bide öğrenci akbili alırsın sırf akbilin karıyla zaten aöf parasını çıkarırsın ama dikkat et kontenjansız bölüm olsun yoksa seneye puanın kırılır tabi yinede karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre159357

geçen sene tam olarak aynı durumdaydım aöf seçtim kontenjansız bölüm seç iki taksit toplam 410 tl harç ödersin askerliğin tecil olur gss borcu yazılmaz üstüne bide öğrenci akbili alırsın sırf akbilin karıyla zaten aöf parasını çıkarırsın ama dikkat et kontenjansız bölüm olsun yoksa seneye puanın kırılır tabi yinede karar senin.

hocam peki gss neye göre belirleniyor? benim gss ödemem eylülde başlar çünkü eylülde dolacak 18im. eğer gss aylık 30-40 civarı olursa hiç uğraşmam aöf ile ?
  • gss alilenin gelir durumuna göre belirlenir diyolar ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum biraz kafanlarına göre yazıyolar sanki bana aylık 120 yazıyolardı bi tane site var nette araştırırsan bulursun ziraat bankasının bi sitesi orda kaç orda kaç tl borcun olduğu yazar orayı takip en son 465 tl borcum vardı hiç ödemedim ama aöfe kayıt oldum yazmıyoalr artık bide gelir testi diye bişey var ona gitmezsen en yüksekten yazarlar borcu ona git gelir testi yaptır 35-40 vivarı bişey olabiliraraştır yani kaymakamlıklardan gerekli bilgiyi alırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.