Şimdi Ara

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
15
Favori
73.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. İstanbul'da itopya yada diğer mağazalara yakinsanız direk test edip öyle alın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meself kullanıcısına yanıt
    Ben de ips ve 144hz olduğu için 24g2u siparişini sistemle beraber sipariş vermiştim. 2 hafta daha beklememek adına (zaten 22kasımdan beridir bekliyorum) C24g1 modeliyle değişmek durumunda kaldım.C24g1 modeli umarım oyunlarda ve günlük kullanımda beni üzmez 😅

    Yanlış anlamadıysam ölü piksel ve dediğiniz sıkıntılar 24g2u modelinde çok fazla oldu değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traposko® -- 4 Aralık 2019; 19:8:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traposko® kullanıcısına yanıt
    Günlük kullanımda üzmez merak etmeyin. Tn panelden geçiş yapıyorsanız eğer arada ki farkı çok rahat hissedeceksiniz. Ben pubg apex oynadım baya bu monitörde baya da güzel oluyor curved olmasından dolayı. Bu kişiden kişiye değişebilir tabi. Kullandıktan sonra yorumlarınızı merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    Pm atıldı. Bana öyle gelmiş olabilir. Şuan gayet memnunum her iki monitorden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meself kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar hep tn panel 400-500 tllik monitörler kullandım. İncehesap montaj ve kargo işi anca haftaya olur dedi.Teslim aldıktan sonra yorumlarımı yazarım.

    Bu arada yanlış anlamadıysam ölü piksel ve dediğiniz sıkıntılar 24g2u modelinde çok fazla oldu değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traposko® kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Ama fiyatı 999 TL olan ürünlerde oldu. 1300 liradan alan arkadaşlar hem paketleme farklı hem bir sıkıntı görmediklerini söylediler. Yine de teknoloji işi şans işi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekranın ortasına nişangah nasıl koyuluyordu? Tüm ayarları kurcaladım bulamadım. Cs'de ssg ve awp oynarken yardımcı olsun.

    Edit: Sağ yön tuşuna basınca açılıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuharremAylar -- 11 Aralık 2019; 0:52:40 >
  • Vatan Bilgisayar'ın yüzde 18 kdv indiriminden oyun amaçlı pc topladım. Ryzen 5 3600 ve MSI GTX 1660 super x gaming. (8 yıl önce aldığım i5 2500k ve GTX 970 sistem yetersiz geliyordu.)

    Grafik kartının DVI ya da VGA çıkışı olmadığı için fazla detaylı araştırmadan indirimdeki DP girişli AOC c24g1 satın aldım. Eski monitor 21 inch 60 hz TN panel birşeydi.

    OLUMLU TARAFLARI:

    - 144HZ tazeleme hızında sıkıntı yok. GSYNC de normal oyunlarda aktif oluyor ve gayet iyi çalışıyor. Cihazın üzerindeki butonlardan ve nvidia kontrol panelinden aktif etmeniz lazım. Gayet basit. Akıyor gidiyor oyunlar.

    - Overdrive strong olunca hızlı dönüşlerde siyah trailing bırakıyor. Medium'a getirdim düzeldi. Nvidia sitesinden PENDULUM gsync testini indirin ayarlayın.

    - Oyunlarda siyah renk gerçekten siyah. Kendinden kontrast oranı gayet iyi. Benim şansıma ölü pixel backlight bleed felan yok. Nazar değmesin :)

    - Oyun oynarken 60hz dandik paneldeki göz yorgunluğu sıkıntısı ortadan kalktı.

    - Filmlerde de gerek kontrast gerek siyah doygunlugu ve hareketli sahnelerde salonumdaki 100hz Samsung 55MU8000'in keyfini verdi. Bu monitorde rahatça TV de film de izlenir. Canavar gibi..

    - İçinden hem DP hem HDMI Kablo çıktı adam gibi 👍

    OLUMSUZ TARAFLARI:

    - Bu cihazda saatlerce yazı yazmak veya internette dolaşmak biraz SIKINTILI. VA panel olduğu için yazılar biraz bulanık görünüyor. Yerli yabancı kaynaklardan ve Windows fontlarından ayarlamaya çalışıyorum. Belki de işyerimde saatlerce 2K 27 inch Apple Cinemaled'e ve elimdeki Iphone 8 Plus'a bakıyorum eve gelince gözlerim beğenmiyor herhalde :)) Önemli bir nokta bu durum VA panelin yapısından kaynaklanıyor. Dünyadaki en iyi görüntüyü veren retina ekran kullananlar benim gibi yadirgayabilir. Ama bu fiyata bu galiba 😎

    - Cihazın üzerindeki butonlar yerine AOC'nin kendi sitesinden masaüstü monitor ayar programını kurun. Tüm özellikler yok ama en azından monitör üzerindeki korkunç ötesi düğmelerle uğraşmazsiniz.

    - Cihazın fabrika çıkışı oyun renk ayarları ve renk sıcaklık ayarları BERBAT. Göz sağlığı için manuel olarak ayarlayın. Desktop programı gayet iyi çalışıyor.

    ÖZETLE: Ofis kullanımı grafik işleri vb için uzak durun. Ağırlıklı oyun video vb. için ise indirimde bulursaniz değerlendirebilirsiniz.

    Şöyle dört dörtlük ayar yapmış olan var mı? Düzgün renk Profili dosyası var mı internette? Bir zahmet paylaşabilir mi burada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramaray -- 30 Aralık 2019; 11:19:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ramaray R kullanıcısına yanıt
    Güzel bir inceleme yazısı olmuş. Elinize sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben monitörün menüsünden renk ayarlarına giremiyorum aktif gözükmüyor ne yapmam lazım? Cool profilini yada kendime göre mavi kırmızı yeşil ayarını yapabilmek istiyorum ama giremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustumegelme -- 31 Aralık 2019; 1:19:50 >
  • ramaray R kullanıcısına yanıt
    Ben de 2-3 aydır kullanıyorum. Gerçekten çok güzel bir inceleme yazısı olmuş. Ellerinize sağlık. Ben de güzel bir ayar arıyorum ancak bulamadım. Bu sayfadaki ayarları yaptım. Bir nebze de olsa daha iyi gibi. Bir de driverını nerden indirdiniz acaba? Sitesinde bulamadım tam Screen+ var ondan mı bahsediyorsunuz?
  • Şuan en uygun hangi sitede var, 1400 bandı indirimli değil gibi geldi bana
  • bekko33 kullanıcısına yanıt
    Şuradan sadece driver adlı dosyayı indirip monitör sürücüsünü bu dosya ile güncelleyin:

    https://eu.aoc.com/tr/gaming-monitors/c24g1/support

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bekko33 kullanıcısına yanıt
    Bu arada bu monitorün tek detaylı incelemesini yapan pcmonitors.info adlı kaynakla şu sohbet geçti aramızda. Adam text netlği olayının cihazın subpixel yapısından kaynaklandigini, yapısal olduğunu, windows clear type ayarları dışında bir yazılım çözümü olmadığını söyledi. Mesafeyi yaklaşık 70 cm'de kullanınca daha az rahatsız etti. Şu muhabbet döndü:


    AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ckaracar C kullanıcısına yanıt
    Takip edebildiğim kadarıyla en düşük fiyat İtopya'da 1200 TL oldu bugüne kadar, çok uzun süre 1300 TL fiyatla satıldı. Teknobiyotik'teki 1310 TL normal sayılır ama şu an fare hediyesiyle birlikte İtopya'da 1400 TL gözüküyor.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    itopyada cok magdur olanlar var, orası korkutuyor acıkcası
  • Hala yardım edebilcek biri yok mu ?
    Arkadaşlar ben monitörün menüsünden renk ayarlarına giremiyorum aktif gözükmüyor ne yapmam lazım? Cool profilini yada kendime göre mavi kırmızı yeşil ayarını yapabilmek istiyorum ama giremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

    Bu arada bende monitörü alalı 1 ay oldu itopya'dan aldım 1199 TL. ye yanında steelseries rival 300s mouse hediyesi ile.Ürün orjinal etiketiyle kapalı bir şekilde geldi. Monitörde 3 tane ölü piksel çıktı alt sağ , üstte sol ve sağda minik noktacıklar. rahatsız etmiyor farketmiyorum bile,takıntı yapıcak kadar büyük değiller. ışık sızması pek yok varsada ben pek rahatsız olmadım açıkçası. Ama biraz daha bütçem olsaydı kesinlikle Samsung LC24FG73FQMXUF 23.5" alırdım..
  • ustumegelme U kullanıcısına yanıt
    Kişisel renk ayarı yapmak için "Color Setup" menüsünde "Color Temp." alanında "User" seçili olması lazım, diğerleri önceden tanımlı.
  • Bende araştırdım biraz,buradaki yorumlarida okudum.bu model ile 24g2 arasında kaldım.Oyun ve fim ağırlıklı kullanicam.24g2 ips panel oyunlarda sıkıntı yaparmi,yada bu monitörümü tercih etmeliyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.