Şimdi Ara

Anunnakiler ve Nibiru gezegeni saçmalığı.( Özet açıklamalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce enuma elis tabletlerinin derlemesini bitirdim. Internet fenomeni olan nibiru ve anunnakiler hakkında ufak bilgi paylaşmak istedim. Annunakiler tanrilara verilen genel bir isim. Nasıl Yunan tanrılarını diyince aklımıza bir grup geliyorsa anunnalikilerde böyle bir grup. Nibiru ise mardukun tiamat öldürdükten sonra yapmış olduğu bir konak bu konakta günler ve aylar hesaplanır diyo destanda. Yani komplocularin gözü yaşlı olabilir ama ikinci bir güneş falan boyle birsey yok. Mardukun konak dedigide hayali bir şey zaten. Yıl ay gün ve mevsimler kavramları biliniyor. Marduk Tiamatin bedeninden yeri ve göğü yaratıyor. Marduga yardim eden tanrılara ise gökte yerler bahsediyor. Bunlar yıldızlar ve burçlar oluyor. Yılbaşı kutlaması bu zamandada var 21 Mart ve 11 gün boyunca kutlanıyor 1 Nisan'da bitiyor. 21 Mart coğrafyadan hatirlicagimiz üzere 12 saat gece 12 saat gündüz yaşandığı bir dönem.

Bu kitabı okumanızı hepinize tavsiye ederim. Komplo teorileri ile vakit öldürmeye gerek yok.

Edit: aklima gelmisken destanda ay yilinida anlatiyo marduk. Ayın evrelerinden ve zenitten bahsediyor. Yani gök ve yer düşmesin diye bunları sabitliyor. Burdaki cumlenin benzeri Kur'anda da geçmekte. Kandan lulluyu yaraticam diyo. Lullu varolsunki tanrılar dinlenebilsin. Bu hikayenin aynısı platonun kitabındada mevcut . Protogoras sokratesle söyleşide tanrıların insanı nasıl yarattığını anlatmaktaydi. Enumadada lullu Kinga nin ( isyan çıkaran tanrı) kanından yaratılmakta. İslam dinindede insanin içinde Allah'ın nefesi bulunmakta. Aslinda hepsi birbiriyle bağlantılı. Bir kitap AL derken diğeri KIRMIZI demekte .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 5 Temmuz 2019; 11:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.