Şimdi Ara

antivirüs system pro sahte virüs programını temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu virüs programı durup dururken bilgisayarımı scan etmeye başladı.Bir sürü virüs bulunduğu rapor ediliyor.Sonra da kendisinin tam sürümünü satın almam için bir sayfa açıyor.
    Hiç bir şey çalışmıyor.Ne internet ne denetim masası bilgisayarım filan hiç bir şeyi açamıyorum.Bunu biraz araştırdım ve sahte bir virüs programı olduğunu öğrendim.İnternette yazılan şeyleri uyguladım ama nafile.Daha sonra remove fake antivirüs adlı programla silmeyi denedim ama tarama yaptıktan sonra tekrar başlatmam gerektiğini yazan bir uyarı çıktı.Bunu yaptıktan sonra bilgisayar 2 saatte açılmadı.Tekrar başlattım ama virüs programı tekrar çıktı ve kendi kendine tarama yapmaya başladı.
    Bu programdan format atmadan nasıl kurtulabilirim?Bu konuda beni bilgilenderecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

• Malwarebytes Antimalware ile güvenli kipte tarama yapın.Temizler muhtemelen.Ardından Combofix ile artıkları temizlersiniz.
  • Malwarebytes ile taradım.Bir adet Troajan Fake alert adında bir virüs buldu.Oradan onu sildim.Daha sonra bir tarama daha yaptım.Bu sefer herhangi bir şey bulamadı.Bilgisayarı tekrar başlattıktan tekrar ortaya çıktı.
  • Sistem geri yükleme noktasını kapatınız.Oradan geri geliyor olabilir.Sonra tekrar taratın.Yalnız combofix ile de taratın.Eğer bu ikisi işe yaramazsa a-squared antimalware ile taratın.Daha sonra @serji arkadaşımızın başlığına hijackthis raporlarınızı yollayın.

http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/tm.htm
  • Combofix ile güvenli kipte taratıp sildim.Daha sonra tekrar başlattığım zaman lanet olası şey tekrar başlamadı.Büyük olasılıkla sildi.Ama combofix i indirdiğim sitede (gezginler.net) combo fix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak da Dracula Virüs Temizleyici ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var diyor.Ne dersiniz bunu da yapayım mı?dediğiniz raporuda dediğiniz arkadaşa haman şimdi gönderiyorum.Teşekkür edrim
  • Fırsat bulursanız birde "Norman Malware Cleaner" programıyla da taratın.
    Sonra "Spyware Doctor" da çözüm verebilir.

Edit: Ben bu tarz bir sorunu "Spyware Doctor" ile halletmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 30 Kasım 2009; 22:23:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.