Şimdi Ara

Antidepresanlar işe yaramıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmacılar ısrarlı: Antideprasanların hiçbir etkisi yok!


    47 klinik deneyden çıkan veriler, anti-depresanların, hiçbir etkisi olmayan placebo ya da şeker haplarından çok farklı olmadığını gösterdi. Çalışma sonuçlarına göre, bu ilaçların ciddi depresyon hastalarında işe yaradığı, ancak bunun da sınırlı seviyede kaldığı saptandı. Akil hastalıkları vakfı SANE'nin başkanı Marjorie Wallace, bu sonuçların doğrulanması halinde ortaya "çok rahatsız edici" bir durumun çıkacağını söyledi. Ancak Prozac ve Seroxat'ın üreticiler, bu deney sonuçlarına karşı çıkıyor. Seroxat'ı üreten GlaxoSmithKline şirketinin sözcüsü, çalışmanın sadece araştırma sonuçlarının belli bir kısmına baktığını bildirdi. Prozac'in üreticisi Eli Lilly, "geniş kapsamlı bilimsel deneyler ve gerçek hayattaki etkileri bu ilacın etkili olduğunu gösteriyor" dedi.

    Araştırma yapan bilim adamlarıysa sonuçların doğru olduğunda ısrarlı. İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı bilimadamlarından oluşan araştırma ekibinin başkanı Profesör Irving Kirsch, "Anti-depresan ve placebo alan hastalar arasındaki gelişme farkı da çok değil." şeklinde konuştu.
    http://www.haberturk.com/haber.asp?id=57829&cat=220&dt=2008/02/26
    -------------------------------------------
    2 yıldır panik atak rahatsızlığım nedeniyle 2 çeşit antidepresan kullanıyorum ve halen bırakamıyorum, bırakmayı denediğimde tekrar kötü oluyorum.
    bu habere şaşırdım.







  • Habere ben şaşırmaktan öte inanmadım bile, nasıl bir bilim adamı bunun placebo olduğunu söyler. Hangi daldan bilim adamları bunlar çok merak ediyorum. Prof olmuş inşaat mühendisleri olabilir mesela Ayrıca etkinin placebo olmadığının en büyük kanıtı, kendi farkında olmaksızın ilacını almayı unutup, tekrar eski durumuna dönenler. İlacı almayı unuttuğunu ancak kötü hissetmeye başlayınca anlamıştı arkadaşım. Yani placebo olsa, ilacı aldığını sandığı için böyle yoksunluk sendromları olmazdı. Anti depresanlar, anksiyete, depresyon, okb vb. hastalıkların en önemli tedavi edici ilaçları. Ayrıca tek bir tip (genelde kullanılan SSRI depresanlar) anti depresan yok ki, farklı şekilde etki eden, farklı tiplerde anti depresanlar var. Öyle ki iki farklı anti depresanı ara vermeksizin alırsanız (SSRIden sonra MAOI yada tersi) sonu ölüme varan reaksiyonlar (seratonin sendrome) yaşanabiliyor. Bu ilaçlar etkisiz olsa, böyle bir yan etki yaparlarmıydı?




  • bızım hoca ''oglum hastayı ıyı ette ne b.. yersen ye'' demıstı sınavda (baya kızdırmıstık sınavda)
    sonucta antıdepresan alan hastalarım var , faydasını goren cok hastam var .bencede buna plesobayla aynı demek pek bılımsel gelmedı yanı ...mınor yanı kucuk caplı depresyonlarda ılac tedavısı etkılı en azından cevremızdekı hastalar fayda goruyor o halde yazmaya devam

    not:psıkrıyatrı hocaları derkı bır ınsan kafayı olume takmıssa gecmıs olsun engellıcek hıcbır yontem ve tedavı yoktur kısının fıkrını degıstırmesı umulur
  • Ne yani, plasebo ile benim hayatım mı değişti? Hatta direkt haberde geçen ilaçlardan birini (Seroxat) kullandım. Şimdi Lustral kullanıyorum. Herkese tavsiye ediyorum.
  • İSİTSNALAR HARİÇ ÇALIŞMALARIN ÇOGU ZAMAN HANGİ ŞARTLARDA VE NE AMAÇLA YAPILDIGINI BİLİYORUZ DİMİ HOCAMM.
    quote:

    Orjinalden alıntı: doktorbursa

    bızım hoca ''oglum hastayı ıyı ette ne b.. yersen ye'' demıstı sınavda (baya kızdırmıstık sınavda)
    sonucta antıdepresan alan hastalarım var , faydasını goren cok hastam var .bencede buna plesobayla aynı demek pek bılımsel gelmedı yanı ...mınor yanı kucuk caplı depresyonlarda ılac tedavısı etkılı en azından cevremızdekı hastalar fayda goruyor o halde yazmaya devam

    not:psıkrıyatrı hocaları derkı bır ınsan kafayı olume takmıssa gecmıs olsun engellıcek hıcbır yontem ve tedavı yoktur kısının fıkrını degıstırmesı umulur




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne işe yarar bu lustral ?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.