Şimdi Ara

Antidepresan ilaçlar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doktor antidepresan ilaç yazdı fakat ben kullanmadım, bazı şeyleri kafama çok takıyorum ve herşeye çabuk sinirleniyorum bundan dolayı yazmıştı doktor ama bunların sağlığa zararlı olduğunu duydum. Antidepresanın yerine passiflora diye bir şurup var onu kullanıyorum.

Antidepresanlar sağlığa gerçekten zararlımıdır ? Aranızda kullanan var mı yada daha önceleri kullanmış olan ?

Bana verilen ilaç: Prozac

• Sağlığa zararlı değildir, o okudukların şehir efsanesi. Bazı ilaçlar bazı insanlara yan etkide bulunabiliyor.. ama bu ilaca had değil mesela bazı insanların bal ya da yumurta karşısında yan etki yaşamış oldukları da bir gerçektir. Bu yüzden antidepresan ilaçların sağlığa zararlı olduklari şeklindeki söylentiler safsatadan ibaret. Ha ama diğer yandan kimyasal ilaç bunlar, kimyasallar pek de verimli bir unsur değil vücut için. Eğer imkânın varsa psikoloğa git psikoterapi al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antidepresanlar sagliga degil eger yanlış kullanılırsa psikolojiye zararlı. Birde ilk alışma dönemi çetindir. Her ilacın belirli yan etkileri vardır ve prospektüsünde yazar. Artık görulme sikligina gore yaziyorlar yan etkileri. Eger bir hastaliginiz yoksa sadece en sik gorulenlere dikkat edebilirsiniz. Bunlarda genelde kilo alma veya kilo verme gibi şeyler.

Ama dediğim gibi alisma sureci çetin. Bana doktorlar stres kaynakli baş agrilarim icin antidepresan verdiler. 2 farkli dojtor 2 farkli antidepresan verdi. Ben birini sectim ve 1 ay kullandim. Bu ilaclar kesinlikle uzun vadede sonuç veren ilaclar yani 1 ay sadece alisma gibi birsey. ve bu 1 ayda psikolojik olarak bazı yan etkilerini gorup biraktim.

Çevremde agir antidepresan kullanan bir iki yakinim var. bunlarin gercekten kullanmasi gerekiyor ve ilaclar iyi geliyor.

Size tavsiyem eger daha hafif bir ilacla veya dogal yollarla kendinizi yatistirabiliyorsaniz oyle devam edin ama eger ilac kullanacaksanız sapasağlam kullanin. Alışma surecinden sonra etkisi ortaya cikmaya başlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• banada verdi ama korkudan kullanmadım sorunu kendi içinde halletmeye çalış
  • Kullan bir şey olmaz.
  • dopamin veriyor başka bir şey değil, sporcu adamsın hiç bulaşma antidepresan işlerine bence.
  • Sıkıntılı dönemimde günde 60mg Prozac aldığımı bilirim . Hala yaşıyorum arkadaş.Salla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gereksiz uyuşturucudur onun yerine sorunu çözmek çok daha mantıklı

• darXelcan kullanıcısına yanıt
    Çözümü olmayan sorunlar var. Bir kişinin ölümünden dolayı sorumluluk hissetme gibi vs.
  • ahmetugur152 kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz araştırdım ama antidepresan tedavisinde omega 3 tavsiye ediliyormuş acaba ilacı kullanmadan omega 3 vitamin kullansam faydası olurmu hem zorlu bir sınav dönemimde olacak öğrenme dikkat ve konstantrasyonum epey düşük.
  • Prozac iyidir kullaniniz

• kullan ama sihirli bir dokunuş bekleme.
  • Ben de içiyorum prozac birinci kutuyu bitirdim şuanda somut bi zararını görmedim yararı ise kesinlikle var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.