antibiyotik ilaçlardan önce insanlar ne kullanıyorlardı. başarı oranı nasıldı
ne bilim
Bitkileri kullanıyorlardı
alternatif tıp!
Önceden ne kullanılıyordu bilmiyorum ama böyle çerez gibi bilinçsiz bir şekilde antibiyotik tüketmeye devam edersek birgün gelecek ve antibiyotikler giçbir işe yaramıyor olacaklar.
benim bildiğim bitkisel ilaçlar yapmaya çalışılırmış.
Bu yüzyılın başında Alexander Fleming tarafından penislinin keşfi ile antibiyotik devri başladı. Antibiyotikten önce kapanmayan ve iltihap kapan yaralan, üstüne üstlük yaşam şartları da kötü ise, insanların ağrılar ve sızılar içerisinde ölmesine sebep oluyordu. Bu bakımdan antibiyotikler tıp tarihinin en önemli buluşları arasındadır. Antibiyotiğin keşfinden önce kullanılan kocakarı ilaçlarının antibiyotiğin yerini tutmuş olabileceğini ve Flemingden önceki yüzyıllarda başka kişilerin ya da kültürlerin antibiyotiği keşfettiklerini zannetmiyorum.
bi yerde okumuştum tıppın tarihsel gelişimi diye onu yazıyorum soruna cevap olur
mö 3000 - 0 al bu otu ye
0-ms 500 o ot bi işe yaramaz sen bu iksiri iç
ms500- ms 1300 o iksir bi işe yaramaz sen bu büyüyü oku
ms 1300-ms1800 o büyü bi işe yaramaz sen bu muskayı kullan
ms 1800- ms2002 o muska bi işe yaramaz sen bu antibiyotiği iç
ms 2002- ms 2007 o antibiyotik kimyasal sen bu otu ye
quote:
Orjinalden alıntı: ms dos is the best
bi yerde okumuştum tıppın tarihsel gelişimi diye onu yazıyorum soruna cevap olur
mö 3000 - 0 al bu otu ye
Aslında ne kadar gülsekte hakikaten durum aynı bu
quote:
Orjinalden alıntı: ms dos is the best
mö 3000 - 0 al bu otu ye
peki neden böyle oldu dersiniz durum.
neden ileri gideceğimize geriye döndük?
bir kaçını sayayım isterseniz:
bir kere insanlar hekimlere güvenmiyor,tıbba ayak uyduramıyor.bir kaç şarlatan yüzünden tüm hekimleri aynı torbaya koyuyor.
bir sebepte ekonomik tabi .özl doktora gidememek ,hadi gitti diyelim yazdığı ilaçlerı alamadığı için tedavi olamamak. sigortada sıra beklemek ise başka bir sorun.insanlar bilinçsizce ilaç kullanıyor,bir antibiyotik keşfediyor sonrada hastalığı ne olursa olsun çaya çorbaya bilinçsizce kullanıyor,bide üzerine iyleştim deyip yarım bırakınca olanlar oluyor.
artık insanlar antibiyotiklere bağışıklık kazandı.antibiyogram yapılmadan antibiyotik almak,verilen antibiyotiği bitirmeden '' ben iyleştim yada bu ilaç bana ağır geldi'' diyerek tamamlamamak bunun sebebi.
aslında herşeyin bir kaidesi kuralı var ,ilaç kullanmanında öyle ,bitki kullanmanında öyle.ilaçlar zaten bitkilerden yapılıyo.her ne kullanırsan kullan dozunu ve zamanını bilmek yada bilenlere güvenmek şart.
bizler bunu bilemiyoruz ama bilenlerede güvenmiyoruz.
ben kafamın yarıldığı gün hariç neredeyse hiç doktora gitmedim bazı insanlar var bir nezle olsa doktora götürürler herkesin fikri kendine ama ben doğru bulmuyorum her gün her gün doktora gitmeyi işin ekonomik yanını bi tarafa bırakırsak bile vücuda sonuçta kimsayal bileşiklerin girmesi hoş bi durum değil bence bi nane limon ve aktarlarda bulabileceğiniz sumak yaprağı çoğu zaman 2 gün içerisinde genel kırgınlığı giderir burnu açar öksürüğü keser ama doktorun verdiği ilaç c vitaminleri ağrı kesiciler bilmemneler daha uzun sürer bence tabii bu benim fikrim ama doğal yöntemin daha sağlıklı olduğu aşikar tabii ciddi hastalıklarda ben de doktora gitmekten yanayım mesela midemde ülser olduğu zaman doktora gitmiştim ve onun verdiği ilaç harbiden iyi gelmişti (bu yaşta ne cefa çektiğimi anlayın işte :D ) ama tutup da nezle olduğunda doktora gitmeyi yanlış buluyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme