Şimdi Ara

Anthem (2019) [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
11
Favori
35.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyunun grafikleri de beğenilmiyorsa, neyi beğeneceksiniz? Grafikler özellikle şehir içi tasarım çok güzeldi. Şehir biraz küçük gibi geldi. Belki demo olduğu içindir. Yine de şöyle bir dolanabildiğim kadarıyla dolandım. Tasarımlar harikuladeydi. Bizim Kapalıçarşı konseptini alıp, futuristik yaklaşımla tasarlamışlar. Benim çok hoşuma gitti. Kapalıçarşı 3000 hissiyatı oluştu.

Oyun son derece stabilite gibi geldi. Ultra ayarları seçerseniz evet biraz sistemi yokluyor gibi. ben 1070ti ile 75hz vsync ile ultrada oynadım son derece yumuşak ve akıcıydı. Hatta daha sonra ultra ve high ile grafiksel olarak karşılaştırma yaptım bir fark göremedim. (sanırım ultra daha çok 2k ve 4k ayrıntı düzeyi için. Bu çözünürlüklerden daha aşağı olduğu zaman ultra farkı pek anlaşılmıyor, yada bana öyle geldi bilemedim) O yüzden grafikleri highta çektim. Şehir içi oynanış biraz daha akıcı oldu. Ama dış mekanlarda yeterince hızlı. En yoğun kaotik çatışmalar da bile en ufak takılma yaşamadım, yada belki az da olsa fps düşüş olmuştur ama o anda bunu farkedebilecek bir ortam olmuyor. Kaldı ki benim gpu birde u.c.'li ona rağmen ben performanstan hayli memnun kaldım.

Oynanabilirliğe gelince; uçuş tam bir rezillik. Kontrol denen bir şey yok. Sürekli dağa taşa çarpmaktan beynim un ufak oldu. Çatışmalar aşırı kaotik, ne yapıyorum kime ateş ediyorum kim bana ateş ediyor hiç belli değil. (Ama efek olayını çok beğendim efekler muazzam) Labada lubada giriyoruz, iki kaybedip bir kazanıyoruz. yaratıklar size bir anda tsunami dalgası gibi saldırıyor, onlarca yaratık size aynı anda ateş ettiği için bazen ne olduğunu anlamadan diz çöküyorsunuz. Bekleyin ki gelsin sizi biri kurtarsın. Adam akıllı, düşman yaratıklardan birine kitlenseniz kolay kolay da ölmüyor, ölmediği gibi o sırada size on onbeş yaratık size kitleniyor, ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Bu çatışma olaylarını en güzel Japonlar hallediyor. Keşke savaş sahneleri için bir tane japon yönetmenle anlaşsalar. Bence oyuna olan bakış 180 derece değişir. Yaratıkların çeşitleri bol, tek düze yaratık göremedim, nerdeyse hepsi birbirinden farklı ve tasarımları da çok güzeldi. Küçük bir ayrıntı ama benim için önemli. Vuruş hissiyatı daha iyi olabilirdi ama kötü de değil. Bu kadar bol yaratığı milletin üzerine hurraa diye salıp çatışma sahnelerini oldu bittiye getirmek yerine daha az, daha ağır ama daha zevkli ve doyurucu çatışmalar elde edilebilinirdi diye düşünüyorum. Pata küte girişiyoruz, herşey oldu bittiye gidiyor. Bu tarzdan hiç ama hiç hoşlanmıyorum.

Aynı şeyi söylemekten bıkmayacağım ama mekan tasarımları da çok hoşuma gitti. Oyun tasarım yönüyle benden 10 üzerinden 15 aldı.

Oyunda keşif modu da var sanırım. Harita olayını çözemedim. Yani harita ne kadar büyük içeriğinde neler vadediyor bilmiyorum. Evet oynanabilitesi var ama herkes beğenmeyebilir. Birde Hikaye'nin ne kadar önemli olduğunu anladım. Eğer adam akıllı bol çeşitli güzel hikayeler uyduramazsalar, ilerleyen dönemlerde oyun çok ama çok can sıkar. Hikaye olacak arkadaş. Olmadan olmuyor.

• Oyunun grafiklerine laf eden çarpılır. Bu oyun iyi olsun çok istedim ama herkesin yazdığı sebeplerden tam sarmıyor şu anda.

Ekip iyi çalışıyor:

PC control update

PC UI update

bu güncelleme listelerinde pc için kontrolleri ve menü arayüzünü, HDR ve görsel ayarları düzelttiklerini ama demoya yetişmediğinden tam versiyonda olacağını yazmışlar.

İyi güzel de bugüne kadar aklınız neredeydi? 3-5 youtuber'a oynatacağınıza adam gibi beta oyuncuları bulup bunları 1 günde tespit edebilirdiniz. Kaç milyon dolarlık projede bunlar kabul edilemez. Hadi buglar vs geçtim; Oyunda Text Chat yok ya. Şu ışık topunu buraya getircen yazamıyorsun. Guild sistemi yok. Faction Alliance varmış da, ordan aylık coin gelecekmiş te...uyduruk çözümler. Bu devirde guild/clan sistemi koymak ne kadar zor...bir emblemini koy göğsüne, guild chatte geyiğini yap..multiplayer oyun bu ya..Belki zamanla hepsi de olur ama ilgi gitmiş olacak. Rekabet ortamı bunları kaldırmaz, eskisi gibi yılda 1 oyun çıkmıyor artık.

Hala da aylık premium falan alıp biraz arkadaşlarla takılmayı düşünüyorum ama hayal kırıklığı şu anda. Divison beta haftaya çok iyi görünürse direk ona geçerim.

• Hype treni boşalmış sanırım.
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Aynen. İyi ki şu demo olayı var. Yoksa bir sürü insanın cepleri boşalacaktı lüzumsuz bir oyun için. Dünyanın en iyi grafikleri olsa ne yazar, kontroller rezil, kombat tatsız olduktan sonra. shoot and loot güzel bir tür olabilirdi, oyunun mekaniklerini iyi yapsalar bile bu kez Dlc ile oyuncuyu boğuyorlar ( bkz; destiny) mevcut örnekler üzerine bir de anthemde yaşadığım hayal kırıklığı eklenince bu tarza ön yargı geliştirdim. Division 2 falan hiç denemem artık. Bu tarz oyunların derinlikten uzak, sadece para koparmaya yönelik oyunlar olduğuna kanaat getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortor -- 2 Şubat 2019; 13:56:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafikler kötü kardeşim. Oyun Downgrade yemekten çamur olmuş.

Frostbite engine ile yapılan bf1-5 swbf1-2ye bakın bir de antheme bakın. Göz var nizam var.

Tutup da grafikleri borderlandsle kıyaslamayacağım tabiki de diğer frostbite engine oyunlarla kıyaslarım. Hatta destiny 2 bile daha güzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grafiklere ve optimizasyona laf atanlara pek bakmayın, 2700x gtx1070 ile 1080p herşey ultra 60-110fps alıyorum (fps i izlemiyorum arada bakıyorum o yüzden böyle geniş aralık) server sorunları çok fazlaydı dün akşam 2 mission a girip kapattım oyunu. içerik konusuna katılıyorum grind severler için harika bir oyun olacaktır ama beni de sıkıyor kısa sürede böyle oyunlar.
  • En azından content sağlam olur bioware dedim ama end game video da birebir aynı boss un canı 1 ken 5 olmuş dmg ı de 3 ken 10 olmuş vb..yani yeni bir mekan yeni bir boss yada en azından daha zorlayıcı yeni combat mekanikleri bile yok.

Full fire detonator storm yapmıştım. Yanıma full ice prime storm geldi. Stronghold'u hard da çok hızlı aoe ne var ne yok temizledik son boss hariç. Zevkliydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar deneyeyim dedim yine aynı, bende mi sorun var anlamadım. şehire girdim ana menüye attı, tekrar girdim stronghold girdim yüklendi 2sn sonra yine attı, tekrar denedim yüklenirken attı kapattım oyunu. vip demoda bu kadar sorun yaşamamıştım
  • Vip demoda freeplay fazla oynamamıştım daha çok hard zorlukta görevleri oynamıştım bu nedenle açık demoda görevler dışında demodaki sınırlı alanı oynamak istedim.Açık dünyada rastgele görevler çıkıyor ve bunları o an katılan diğer oyuncularla tamamladığınızda en az görevler kadar iyi loot düşme şansı bulunuyor.Vip demoda Ranger ile oynarken açık demoda ise Stormu geliştirdim.Açıkcası oynarken çok keyifli bir oynanışa sahip özellikle uçmak gerekli ayarlamaları yapınca çok rahat oluyor.Vip demodaki fare hassasiyeti ayarlarım durduğu için yeniden düzenleme yapmadan oynadım.Kontroller oyunun default seçeneklerinde rahat değil kendi fare ayarlarınızı belirlemeniz gerekiyor.

Vip demodaki bağlantı sorunlarını açık demoda yaşamadım hem daha hızlı oyun buluyor hemde sonsuz yükleme ekranları ile oynadığım sürede karşılaşmadım.Oyunun alfasınıda oynamıştım ve o sürümde buradaki gibi değilde oyunun en başından başlatıyordu vip ve açık demoda ise doğrudan 10 levelden başlıyor ve 15.seviyeye kadar çıkabiliyoruz.Hard zorluk mevcut itemlerle solo oynanışta zorluyor bu oyun için mutlaka bir ekip gerekiyor elbette rastgele kişilerlerde oynanır ama iletişim olmadan çok keyifli olmayacaktır.

Oyunun grafikleri ise FrostBite Engine ile geliştirilen diğer oyunlarda olduğu gibi gayet iyi seviyede özellikle Ultrada oynarsanız görsellik olarak oldukça iyi görünüyor.Performans olarak bir önceki demodaki ile benzer sonuçlar aldım ve oyun gayet akıcıydı.Oyun için daha önce gösterilen videolara göre bir miktar grafik düşümüne gidildiği görülüyor fakat genelde çoğu oyun o gösterilen demolardaki gibi zaten çıkmıyor.Ayrıca oyunun bu halinde dahi üst seviye sistem gerektirdiğinide gözardı etmemek gerekiyor.

Bu tür oyunlara alışık olmayanlar oyunda sadece yaratık kesmekten başka bir şey yapılmadığını sanabilir fakat bu tür oyunlarda yapısı gereği yeri gelip aynı görevi tekrar tekrar oynar daha iyi item düşürüp karakteri geliştirirsiniz yani oynadıkça güçleneceksiniz.Ele silah alınıp taraya taraya gidilecek ve sadece yaratık kesmekten ibaret olan bir oyun değil bu eğer türe alışık değilseniz oyun bir süre sonra sıkıcı gelecektir.Açıkcası The Division 2 yi alacakken ilk oyundan çokta farklı olmadığını görünce seçimimi Anthem'den yana kullandım.Oyun iyi çıkar yada çıkmaz henüz belli olmasada en azından bu tür oyunları oynadığım için yine saatlerimi alacağından eminim.

Oyunu vip demo sonrası önsipariş etmiştim geriyede çıkış gününü beklemek kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 2 Şubat 2019; 18:55:11 >

• Videolarda hiç böyle değildi.üstelik buna benzer mass effect andromeda bu kadar iyiyken.onu copy paste yapsalardı antheme bile daha iyi olurdu.Grafikler kötü ve bu olayın frostbite ile ilgisi yok.
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Şu anlattığının türle ne alakası var. Rezil bir oynanışı var. Yapay zeka yaratık kes lootla ,level atla yine yaratık kes. Bu işi PvP ye bağlamazlarsa. 50 saat oyanyan atar köşeye. Monset Hunterın laciverti. En azında Hunt daki (PvE) v P olabiliridi. Survival battle royala bile çevirlebilir. Çok sağlam hikaye koy single oynayalım.
  • Demo sürümünde oyunun ne kadarlık kısmını oynayabiliyorsunda oyun içeriğinin sadece yaratık kes lootladan ibaret olacağını sanıyorsun.Adı üstünde bu bir demo yani oyunun sadece bir kesimi tam sürüm bir çıksın bakalım ona göre yeri gelir yine eleştiririz hemen rezil çöp muamelesi yapmamak gerekir.

Ayrıca sana göre rezil olan bir başkasına göre keyifli olabilir.Benzer durum diğer oyunlar içinde geçerli illa sen beğenmedin diye herkes için mi rezil bir oyun olacağı anlamına geliyor ?

Her oyunda PvP yada Battle Royale olacak diyede bir kural yok senin beklentin o yöndeyse onu bilemem ama ben bu haliyle beğendim ve oyunu aldım.Monster Hunter World'de PvP mi var Battle Royale mi var ama bak bakalım kaç kişi oynuyor demekki bir oyunun oynanabilmesi için illa bunların olmasına gerek yok.Bu oyunu single oynamak demek oyunu oynamamak demektir çünkü oyunun tüm mekanikleri tamamen bir ekiple oynamak üzerine kurulu bu nedenle oyunu oynayacağınız arkadaşlarınız yoksa zaten almayın.

• Oynanış oldukça keyifli bence, bu oyunun olayı bu zaten, tür size uygun değil ise bu oyunu kötü yapmıyor, bu türü sevenler 3 haneli rakamlara ulaşıyor. PvE ben istemem, muhtemelen olmayacakta, pve oynamak için alternatif çok, keza battle royal içinde pek çok seçenek var.
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    PVE Co-OP aynı şey.
  • battle royale , pvp... bunlar oyun dünyasının kanseri. ergen sömüren işler. Anthemi ben de eleştiriyorum ama battle royale olsun pvp olsun demek , oyunun içine iyice edin demektir. Loot and shoot oyununda tabi ki sürekli aynı şeyi yapacaksın başka ne bekliyorsun? battle royal saçmalığında ne yapıyorsun? sürekli aynı şeyi yapmıyor musun? Şu pubg ergenlerinden nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorum. Anthem kötü bir oyun ama senin dediğin nedenlerden dolayı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortor -- 2 Şubat 2019; 20:48:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

PVE Co-OP aynı şey.
    Biliyorum, yanlış yazmışım, battle oynayacaksanız pupg oynayın, fortnite oynayın, bu oyundan pvp istemek, battle royal beklemek saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 2 Şubat 2019; 21:25:38 >
  • kortor K kullanıcısına yanıt
    Battle Royalın çok tutkunu değilim öncelikle söyleyim. PUBG örneğiden gidersem Strateji kullanman gerekli,zamanı iyi kullanmalısın, refleks vuruş becerisi gerekiriyor, squad girdinmi takım oyunu gerektiriyor, harita blgisi şart vs. Saygı duyulması gereken bir tür. PvP niye kanser olaki. PvP var PvP var. BF serisi gözümde tam bir çöptür kaos,takım oyun yok strATEJİ YOK KİM KİME DUMDUMA. R6 siege diye bişey var. Oyun MOBA-FPS-PVP . Takım oyunu oyun içi sytrateşi ve iletişimi olmaz ise olmaz. Operötr ve base seçiminde bile strateji başlıyor. Gizlilik ,stres ,korku ,aksiyon bir oyunda olması gerekn herşey var. Bazen bir korku oyununda daha çok gerilebilir bazen aksiyonu dibine kada ryaşarsın. bazen sağlam bir strateji gerketirir,rakibi yanıltman gerekiblir vs.

Monster Hunterın sağlam bir hikayesi olmyacağı az bucuk belli oldu. Güzel grafikleini doyulunca yeteri kadar uçup kaçıp denize dalınca ,cuv cuv yaratık kes kes nereye kadar. Oynanışta ğek stratejik bişey göremedim. Sevene saygı duyarım ama benlik üzerine saatler harcanacak bir oyun değil. Dark Souls tipi bir pvp yedireleiblir mi bilmiyorum pve si dursun bir kenarda seveni oynasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kortor

battle royale , pvp... bunlar oyun dünyasının kanseri. ergen sömüren işler. Anthemi ben de eleştiriyorum ama battle royale olsun pvp olsun demek , oyunun içine iyice edin demektir. Loot and shoot oyununda tabi ki sürekli aynı şeyi yapacaksın başka ne bekliyorsun? battle royal saçmalığında ne yapıyorsun? sürekli aynı şeyi yapmıyor musun? Şu pubg ergenlerinden nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorum. Anthem kötü bir oyun ama senin dediğin nedenlerden dolayı değil.
    Hangi nedenlerden dolayı kötüdür hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortor

battle royale , pvp... bunlar oyun dünyasının kanseri. ergen sömüren işler. Anthemi ben de eleştiriyorum ama battle royale olsun pvp olsun demek , oyunun içine iyice edin demektir. Loot and shoot oyununda tabi ki sürekli aynı şeyi yapacaksın başka ne bekliyorsun? battle royal saçmalığında ne yapıyorsun? sürekli aynı şeyi yapmıyor musun? Şu pubg ergenlerinden nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorum. Anthem kötü bir oyun ama senin dediğin nedenlerden dolayı değil.
    PvP modu şart değil ama oyun, oyuncu kitlesini kaybetmek istemiyorsa oyuna bir de arena ekleyebilir. Tüm görevler yapılınca oyun artık kendini tekrar etmeye başlayacak bu dönemde de PvP bu sorunu çözebilir. Battle Royale bu oyuna pek uygun gelmiyor derdim ama az önce Titanfall için Battle Royale oyunu haberi görünce fikrim değişti. PvP de BR modu da olması gereken modlar değil ama bu modlar ileride oyunu ayakta tutan öğeler de olabilir.

• Oyunu çok beğendim. Optimizasyonu da güzeldi ama suyun içine girince kontrolü kaybediyorum. FPS'de düşmüyor ama nedendir anlamadım. Aynısını yaşayan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.