Şimdi Ara

ANTARES YILDIZINI TELESKOPLA GÖREBİLİRMİYİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiyede görme imkanımız var mı ? arkadaş teleskop almış Antares isimli dev yıldızı nasıl görebilir ?

• oeste, Stellarium programıyla istediğin koordinatta hangi saatlerde gözlemlenebileceğini görebilirsin. Örneğin İstanbul için baktım biraz önce, şu saatlerde güney ufkunda ay'a yakın bir konumda bulunuyor.
  • Şu saat itibariyle Ankara'dan görülebilmesi biraz zor olur sanırım. Ay'ın neredeyse dolunay evresinde olduğunu ve birbirlerine çok yakın bir pozisyonda olduklarını düşünürsek (Ay'ın kuzeybatısında), Ay'ın parlaklığı yıldızı görmenizi zorlaştırabilir. @feylesof'un bahsini ettiği freeware program işinize yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 17 Haziran 2008; 1:40:44 >
  • Yıldız ortalama 1 kadir civarında bir parlaklığa sahip. Yani çıplak gözle bile rahatlıkla görülebilecek bir yıldız. Ama @redstorm'un bahsettiği gibi Ay dolunay evresinde olduğundan iyi bir gözlem yapmak biraz zor.
    Örneğin 3 gün sonrası için baktığımda geceyarısına doğru son derece uygun gözlem koşulları oluşuyor. Tabi yine İstanbul için örnekleme yapıyorum.
    Bu arada açtığın konu sayesinde balkona çıkıp Antares'i aramaya koyuldum ve Ay'ın kuzeybatısında o kırmızı dev'i zayıf da olsa ışıldarken gördüm. Dolunay da bir harikaymış, bilgisayarın başına yapışıp kalmışız iyice.

Programdan Antares'le ilgili bir bir görüntü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 17 Haziran 2008; 2:16:38 >

• feylesof ve redstorm çok teşekkür ederim benimde çok merakım var bu astroloji işine ilerde bende teleskop alcam Antares denen yıldıza açıkçası hayranım bide bunun bi büyüğü varmış wv cephei bilmem ne diye galiba imkansız onu görmek ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Bu arada açtığın konu sayesinde balkona çıkıp Antares'i aramaya koyuldum ve Ay'ın kuzeybatısında o kırmızı dev'i zayıf da olsa ışıldarken gördüm. Dolunay da bir harikaymış, bilgisayarın başına yapışıp kalmışız iyice.

Gökyüzünün açık olduğu hemen her gece, ben de balkonda şu aşağıdaki manzarayı seyrediyorum. Olağanüstü.

Gökyüzünün en parlak yıldızlarından, Kartal Takımyıldızı üyesi Altair ve dev Jüpiter. İkisi de muhteşem. Balkonumdan aynen bu şekilde görünüyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: oeste
    Antares denen yıldıza açıkçası hayranım

Biraz üzücü bir haber olacak ama Wikipedi'den edindiğim bilgiye göre, sizin Antares'in pek fazla ömrü kalmamış :( Gökbilimcilere göre yıldız, kısa bir süre içinde (önümüzdeki bir milyon yıl içinde -bu her an olabilir anlamında imiş) patlayarak bir süpernovaya dönüşecekmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

quote:

Orjinalden alıntı: oeste
    Antares denen yıldıza açıkçası hayranım

Biraz üzücü bir haber olacak ama Wikipedi'den edindiğim bilgiye göre, sizin Antares'in pek fazla ömrü kalmamış :( Gökbilimcilere göre yıldız, kısa bir süre içinde (önümüzdeki bir milyon yıl içinde -bu her an olabilir anlamında imiş) patlayarak bir süpernovaya dönüşecekmiş.

Olsun yok olana kadar ben teleskop alır çoktan gözlemler tadını çıkarırım Bu arada evrenimiz o kadar geniş ki akıl almayacak derecede büyük mesela Antares 600 ışık yılı uzaklıkta öbürü 1200 ışık yılı uzaklıkta bunlar çoook büyük rakamlar Dünyamızla Güneş arasındaki 150 milyonluk km sanki çok azmış gibi geliyor.Arkadaşlarıma Ayın Dünyaya uzaklığı ortalama 400 bin km dediğimde harbiya o kadar varmı diyolar Süper bi kürede yaşıyoruz ..

• Yukarıda da söylendiği gibi Antares çıplak gözle gözükür. En parlak 20 yıldızdan biridir. Kutup yıldızından daha parlaktır. Akrep takımyıldızındadır.
  • Eğer beklerseniz 21 Eylül 2012 de gökyüzünde Aslan Takımyıldızının hemen sağ alt ucunda bir anda parlayan ve 6 gün görünür olacak bir yıldız göreceksiniz. Parlaklığı sabah yıldızı kadar olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Eğer beklerseniz 21 Eylül 2012 de gökyüzünde Aslan Takımyıldızının hemen sağ alt ucunda bir anda parlayan ve 6 gün görünür olacak bir yıldız göreceksiniz. Parlaklığı sabah yıldızı kadar olacak.

Teşekkür ederim bilgi için Aralık 2012 kıyameti çıkmadan görebilcez demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Gökyüzünün açık olduğu hemen her gece, ben de balkonda şu aşağıdaki manzarayı seyrediyorum. Olağanüstü.

Gökyüzünün en parlak yıldızlarından, Kartal Takımyıldızı üyesi Altair ve dev Jüpiter. İkisi de muhteşem. Balkonumdan aynen bu şekilde görünüyorlar.

Bu kadar geniş bir açıdan gökyüzünü seyredebilmek harika birşey ve aynı zamanda büyük bir şans. Ben malesef apartmanların bana müsade ettiği kadarını seyredebiliyorum. Ciddi bir ışık kirliliği de cabası. Takımyıldızlarını, yıldız kümelerini, hatta belli başlı parlak yıldızları bile seçebilmek zorlaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 17 Haziran 2008; 19:51:33 >
  • Güneş Sistemi'nin Antares'e ya da o Akrep Burcu tarafına gittiği doğru mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Güneş Sistemi'nin Antares'e ya da o Akrep Burcu tarafına gittiği doğru mu?

@was açıkçası ben böyle bir hareketin varolduğunu duymadım ama şöyle bir durum var ki Akrep takımyıldızının bulunduğu bölgedeki gaz ve toz bulutlarından, galaktik yörüngemiz üzerine bir madde transferi söz konusu. Yoğun, karanlık bir madde akışı içinden geçeceğimiz sıklıkla ifade ediliyor. Her ne kadar sistemimizin kalkanları mevcut olsa da neyle karşılaşacağımız, sistemimizin bundan nasıl etkilenebileceği tam olarak kestirilemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.