Şimdi Ara

Antalya Doğalgaz tesisat kombi önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kombinin büyük olması verimin düşmesine sebep olurmu.? Baymak 7 yıl garanti hala devam esiyormu ki acaba o daha mantıklı sanki
  • cloves C kullanıcısına yanıt
    Baymak duo tec farklı bir kombi bu kombinin minimum ısıl gücü düşük ve alev modülasyonunda başarılı çok geniş aralıkta modülasyon yapan bir kombi
    Yani sen 28kw alınca bu kombi çoğu zaman 24kw bir kombinin ayarında çalışacaktır olurda evde ısı ihtiyacı çok oldu kapasitesini yükseltebilir bu yüzden özellikle bu kombiyi öneriyorum

Yani klasik mantıkla 28kw kombi aldım eyvah kombi fazla gaz harcayacak diye bir şey yok

Önceden yazdığım gibi termostatik vanalar ve oda termostatı ile kullanman gerekir
    Kombiyi evin içine monte et
    Kalın borularla tesisat yaptır
    Sıkıntı yaşamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Antalya Doğalgaz tesisat kombi önerisi
    Merhaba Üstad tekrardan ;
    Dün en iyi kombi konusunu şubat ayından itibaren son sayfaları okudum,2 saatden fazla sürdü sanırım az çok bilgi edindim.
    Daha iyi teşhis koyabilmen için basit bir evin görünüşünü çizdim.Üst üste 2+1 şeklinde bir dubleks bizimki üzeri strafor ve şıngıl ile kapatılmış dubleks şeklinde .
    Bizde holler uzun, tesisat yapılmış ama yukarıdaki yatak odasına hangi yoldan gidiyor kaç metre hiç bilmiyorum yol uzun yani.
    Anladığım kadarı ile premix yoğuşmalı tam modülasyonlu bir kombi almam lazım bunun için Baymak duo tec 28kW , buderus gb062 ,airfel digifel premix ve eca scot premix 1:5 modülasyonlu kombisi.
    Ev Antalyada sanırım ısıtmayı 5 ay kullanacağız sıcak suyu musluklara ve banyoya vermek istemiyorum zaten gün ısı var bu şekilde kombi bağlanabilirmi.?
    panaller tavsiye ettiğiniz gibi dd plus ver her birine gaz sensörlü danfoss ra 2000 vana bu kombinin altına daha önce bana (plastik kombi bağlantı seti değil metal tam geçişli filtre ve vanalar) yazmışsınız bu sıcak soğuk su geçişi sağlayan vanalarmı.? tavsiye verebileceğiniz bir marka veya model varmı.?
    Sıcak suyun uzak en köşeye verimli gitmesi için ilk olarak çapı geniş boru montajı daha sonra çapını düşürerek mi montaj yaptırmak daha mantıklı.?
    oturma odası ve yatak odası tek petek 200 cm şeklindemi daha mantıklı parça parça 2 ayrı yere farklı petek koydurmak mı.?
    Peteklerin çapraz bağlanması ne demek tam olarak acaba.?
    termostatik vanalar panelin üst tarafına UK model şeklinde yere parallel bağlanması en verimli hali sanırım.
    Üstad bu kombi için bir kere iş yaptıracağım en verimli şekilde kullanmak istiyorum ileride bana sorun çıkarmasını istemiyorum başka tavsiyeniz olurmu.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloves -- 21 Ekim 2016; 15:29:46 >

termostatik vanaları bütün peteklere değil havlupanlara monte etmeyin ve de koridor veya antrede petek varsa buraya da monte etmeyin kombi devir daim etsin
    kombinin kullanım suyunu kullanmayıp güneş enerjisi kullanabilirsiniz ama kışın 2-3ay sıkıntı yaşayabilirsiniz güneşten dolayı
    tam geçişli filtreli küresel vana ve filtrelerde herhangi bir marka önermiyorum hepsi olur gk,tds,kvs,eca,evs...vs
    kombiden itibaren boru çapı 32mm olmalı ev dubleks ise alt katta 32mm çap kullanın boruyu üst katta çıkarttıktan sonra ikinci katta ise 25mm kullanın
    200cm tek petek yerine iki ayrı petek daha iyi ısınma daha güzel olur
    çapraz bağlantı giriş vanası peteğin üstünde,çıkış vanası peteğin diğer alt köşesinden demektir forumda resimler var aratıp bakabilirsiniz
    yatay köşe tip danfoss ta en iyisi sonuçta termo vana petek ile aynı yönde paralel uzanıyor karşıya doğru çıkıntılık yapmaz forumda resimler mevcut
    başka önerim yok zaten herşeyi anlamışsın yazdığım şekilde bir tesisat yaptırırsan sıkıntı çekmezsin

• Bu kadar soruya hızlı ve Sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Son olarak hangi kombiyi öneriyorsunuz modulasyon kullanacağım

oda termostatı kullanmayacaksan buderus gb62 hariç 3 kombinin de modülasyon aralığı geniştir hepsini öneririm
  • Modulasyonlu oda termostadı kullanacağım kablolu olanı tercih ederim büyük ihtimal ile siz 1-2-3 olarak kombi önerilerinizi yazarmısınız.

buderus gb62 ve eca scot olur o zaman

airfel e takılıyor ama siemens qaa73 modülasyonlu oda termostatı piyasada pek bulunmuyor,baymak duo tec'e de modülasyonlu değil on-off oda termostatı takılabiliyor
  • Buderus için RC 150 o zaman eca için hangisi.? Ve bunlar 28 kW olacak.
    O zaman Baymak duo tec vazgeçiyorum

buderus gb62 de 28kW yok aynı şekilde eca scot'ta da yok

eca confeo premix 30kW var
    airfel digifel premix 29kW için siemens qaa 73 modülasyonlu oda termostatı olur ama airfel müşteri hizmetleri ve bölgendeki servise sorman gerekir

http://www.airfel.com.tr/uploads/Airfel-Kombi-Radyator-Fiyat-Listesi.pdf

airfel ürün listesinde siemens qaa 73 var

baymak duo tec'te yok ama baymak idee'de var 30kW olarak baymak idee 35 var bu kombinin kalorifer devresi 30kW, kullanım sıcak suyu gücü 35kW

yanında baymak idee modülasyonlu oda termostatı olur 3 versiyonu var kablolu programsız,kablolu programlı,kablosuz programlı

BAYMAK
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı - 404 | BAYMAK
    http://www.baymak.com.tr/tr-TR/urun-detay/baymak-idee-oda-termostati/179

özetlemek gerekirse 28kW civarında premix yoğ kombi ve yanında modülasyonlu oda termostatı istiyorsan

29kW airfel digifel premix + siemens qaa 73 modülasyonlu oda termostatı
    30kW eca confeo premix +eca lago fb modülasyonlu oda termostatı
    30kW baymak idee 35 + baymak idee modülasyonlu oda termostatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 21 Ekim 2016; 19:37:37 >

• Ben de Antalya'da ikamet ediyorum. Sokağımıza doğal gaz yeni geldi.
    5 yıllık bir evim var. Evde doğal gaz alt yapısı (odalarda petekleri takmak için boru çıkıntıları) var.
    Evin ölçüleri aşağıdaki şekilde. Kombi, petek, vana, tesisat vs. ne gerekiyorsa önerir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler.

Antalya Doğalgaz tesisat kombi önerisi
  • ysuleymany kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım var mı kaçıncı katta oturuyorsunuz
    Kombi nereye monte edilecek yeri hazır mı yoksa belli değilmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda airfel servisini aradım siemens modülasyon ile kullanım için bana kombide modülasyon yok kendisi yapıyor modülasyonu dedi sadece 2 uç çıkıyor buda on/off şeklinde kullanabilirsiniz şeklinde cevap aldım.
    kombinin teknik özelliklerinde %15-%100 modülasyon görünmekte bunu ilgili oda termostadı ile kontrol edilebilmesi lazım oalrak anladım ebn.
    Ayrıca özelliklerde Güneş enerjisi ile uyumlu çalışma özelliği var burada bahsedilen güneç enerji,sinde sıcak su var ise oradan su tedarik ederek tasssaruf sağlıyormu.?

eca kombide Premix teknolojisine sahip paslanmaz çelik sarmal eşanjör özelik var
    airfel kombide Paslanmaz çelik ısı eşanjörü
    baymak kombideki bu özelliği bulamadım
    baymak 4 yıl garanti boyutları küçük ve hafif olarak lansman yapılmış yer sıkıntısından doalyı tercih edilebilir görünmekte kombi için karar veremedim

ECA da sarmal eşanjör var,
    Baymakda çift eşanjör var,
    airfelde sanırım tek eşanjör var avantaj olarak çift eşanjör daha iyi değilmi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloves -- 22 Ekim 2016; 10:52:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Binada yalıtım var mı kaçıncı katta oturuyorsunuz
    Kombi nereye monte edilecek yeri hazır mı yoksa belli değilmi

2.Katta (ara kat) oturuyorum. Binada ozel bir yalitim yok ama gunes aldigi icin guney cepheler kisin gayet iyi oluyor.
    Sadece kuzey cephedeki yatak odasi soguk oluyor.
    Guneydeki balkonda duvarda dogalgaz boru cikintilari var ama balkona kombi oluyor mu bilmiyorum. Tavsiyeleriniz benim icin cok onemli, cunku bu konularda hic bilgim yok.
    Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 22 Ekim 2016; 10:49:47 >
    airfel servisi kombinin özelliklerini nasıl bilmez bu adamlar hiç mi eğitim almıyor necen bu kadar cahiller
    Airfel digifel premix için opentherm yani modülasyonlu oda termostatı anakartta yeri bile var hatta katalogta siemens qaa 73 te var
    İnanma bu cahillere en iyisi müşteri hizmetlerini ara
    Hem airfel hem baymak hem de eca da paslanmaz çelik eşanjör var,
    Üçü de çift eşanjörlü

güneş enerjisi ile beraber kullanman için karışım vanası kullanacaksın o zaman kombi yerine güneş enerjisinden gelen suyu kullanırsın ama kışın soğuk günlerde çatıdan sıcak su gelmezse kombi suyu ısıtıp tedarik eder
    Karışım vanasını müşteri hizmetlerine sor ama telefona bakan kişiye değil yetkili birini iste
    Veya klasik yöntemle çekvalf kullanacaksın kombinin sıcak su tamamen kesilir bu klasik yöntemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 22 Ekim 2016; 11:03:42 >

• ysuleymany kullanıcısına yanıt
    Oturma odası 150cm
    Mutfak 80cm
    Salon 120 ve 140cm
    Yatak odası 140cm
    Çocuk odası 100cm
    Banyo büyük boy havlupam
    Antre ve koridor 100cm
    Eğer antre koridorda petek yeri yoksa en yakın odadan ek hat çektirebilirsin

Yazdığım şekilde yaparsan koridor ve havlupan hariç bütün peteklere danfoss ra 2000 termostatik vanalar
    Koridora da kaliteli oda termostatı
    Kombiyi balkona değil evin içine monte ettir
    Petekleri alttan değil paralel bağlat
    Kombinin altına plastik kombi bağlantı seti değil metal tam geçişli vana ve filtreler kullan
    Kombiyi bütçen varsa premix yoğ kombi al
    Baymak duo tec,airfel digifel premix,eca Scot,bosch condens 2500w,buderus gb62

• Verdiğiniz önemli bilgiler ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Firmalardan teklif alırken bunlara dikkat edeceğim.
  • Ücretsiz keşif için aradığım 3-4 firma henüz gelemdiler ama telefonda evin metrekaresini sorunca büyük kombi neden alıyorsunuz size 25 kw yeterlidir diyorlar
    evin metrekaresini 150m büyük 180 m civarında söyledim.
    Kombi seçimi neye göre yapmam lazım .? evin büyüklüğü.? ısıtılacak alandaki petek uzunluğu.?
    evinde ısıtılacak net alan yazdıklarına göre 125m2 civarında görünüyor bir de dubleks kat faktörü var
    evine 24kW ta olur bunun yanında modülasyon aralığı geniş 28kW baymak duo tec ile 29kW airfel digifel premix te olur
    ama mesela 28kW hermetik bir kombi olsaydı örneğin 28kW bosch class 6000w o zaman önermezdim
    modülasyon aralığı geniş premix yoğ kombiler "yukarda yazdıklarım" gerektiğinde kapasitesini düşürüp aynen bir 24kW kombi kadar çalışır duruma göre de kapasitesini yükseltir
    bunu daha önce yazdım sanırım
  • Merhaba üstad bugün gün boyu forumu sen ve senin gibi bilgi aktaran arkadaşların yazılarını okudum vala bizim için nimetsiniz emeklerinize teşekkürler.
    Bugün 3 ayrı keşifci geldi 1 tanesi satış temsilcisi onu geçelim diğeri mk.müh.diğeride piyasanın içinde olan birisi.

ortak görüş benim ev için 11 metre peteğin fazla olduğu hollere peteğin gerekmediğini söylediler çünkü hol kırılıp dökülecek tesisat yok ve en yakın radyatörden ek alınacak. petek metrajının az olması ısınmayı ne kadar etkiler acaba.? mesela 1,70 ölçtüğü yere 2,00 olsun dedim,1 mt petekdemi çapraz bağlansın acaba.?

radyatörler dd plus 6 adet danfoss 2000 ra ikna ettim

hiç biriside Baymak kombiyi nedense önermedi benim aklıma yatan mk.müh. vermiş olduğu teklif kendisi Vailant 286/5-3 önerdi bu cihaz hakkındaki yazdıklarınızı okudum modülasyon aralığı baymağa göre düşük ama çamur ayrıştırıcısı var diğer markalarda yok bu önemli bir özellik ama haricide alınarak taktırılabilir sanırım ve bunu öneriyorsunuz.

ECA confeo premix 30kW tasarım pek iyi görünmesede hem fiyat hemde servis ağı geniç ayrıca pompası güçlü bir kombi modülasyon aralığı baymağa yakın gibi
    çıkarılabilir panel modülasyon paneli olan baymakmıydı bulamadım birde buderus 28 kw olanı var ön tasarım cam ama fiyat yüksek.
    airfelden servis yönünden vazgeçtim.

Bu durumda baymak küçük montajı kolay ek aparatları çıkmakta (daha sonra işe yararmı bilmiyorum)
    vailant çamur ayrıştırıcısı var alman yapımı işin uzmanı

Kombi altına plastik kombi seti yerine metal tam geçişli vana ve filitre istediğim zaman zaten oraya kadar gelen plastik boruya metal eklemek anlamsız denildi bununla ilgili örnek bir resim mevcutmu acaba.? Bunun gibi bir şey mi öneriyorsunuz plastik vanalar yerine ECA kit var sanırım montaj yernin resmini ekledim
    www.kombi.com
    E.C.A Tesisat Montaj Kiti
    http://www.kombi.com/e.c.a-tesisat-montaj-kiti-363.html

ECA güçlü pompası ve bana 700 TL avantajı var diğer kombilere 3000 TL yazdılar eca 2300 TL
    bu durumda size tekrar sormak istiyorum ECA-Baymak-Vaillant-Buderus , bütçeden ziyade modülasyon ile verimli ve sorunsuz kullanmak önemli olan benim için.
    Kablosuz modülasyonlu oda termostadı alırsak bunu istediğimiz yere taşırsak kombi ile iletişiminde uzak noktada yatak odasında sıkıntı yaşarmıyız.?

Yatarken yatak odasına götürmek mantıklımı.? ayrıca mutfağa danfoss vana takılırmı.?

Bilgi olarak ECA kombili fiyat 6200 TL işcilik 3900 TL yazıldı Antalya Doğalgaz tesisat kombi önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloves -- 22 Ekim 2016; 21:29:14 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.