Şimdi Ara

antakya'nın etnik çeşitliliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Antakya'nın 1939 öncesi ve sonrası olmak üzere etnik durumları inceleyen kaynak önerisi yapabilecek olan var mı? Türkçe kaynak çok sıkıntılı. Antakya Ermenileri hakkında bir kaç kaynak var ama geneli Fransız mandası öncesinde olan Osmanlı yönetimini konu alıyor.

İngilizcem iyi değil ama konu hakkında çoğu kaynak (doğal olarak) Fransızca ve o da yok gibi bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Antakya ile ilgili kaynak arayışında sana yardımcı olabilecek kurumlar kısıtlıdır, çünkü resmi tarih ile Hatay'ın yerli Nusayrilerinin anlattıkları birbirlerine uymayabiliyor ve bu noktada işin içine her iki tarafın ideolojisi giriyor.

Kaynak konusunda, Antakya Belediyesi ile görüşebilir ya da Antakya'daki derneklerle iletişime geçebilirsin, ancak net bir sonuca kolay ulaşamayacağını düşünüyorum.

Ayrıca, eğer ulaşabilirsen, bilgileri bizimle paylaşman güzel olur. Kaynak bulur da, eksik kalan kısımlar olursa, senin adına ben Antakya'daki yakınlarıma sorabilirim.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, hiç o boyutu düşünmemiştim cidden bu sebepten dolayı kaynak sıkıntısı olması muhtemel. Yinede 1939 öncesi oldukça fazla etnik çeşitlilik varmış Antakya'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

Teşekkürler, hiç o boyutu düşünmemiştim cidden bu sebepten dolayı kaynak sıkıntısı olması muhtemel. Yinede 1939 öncesi oldukça fazla etnik çeşitlilik varmış Antakya'da.

Aslında hala var. Konuyu Antakya olarak değil de, Hatay olarak ele alırsan;

- Nusayri Araplar
    - Şafii Araplar
    - Hanefi Araplar
    - Ermeniler
    - Yahudiler
    - Hanefi Türkler

benim ilk anda aklıma gelenlerdir.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Hocam 1936'da Fransızların Hatay'da yaptığı nüfus sayımı var örneğin, çok daha fazla çeşitlilik var (nüfus oranı olarak). Şimdi bu kadar fazla Ermeni ve Nusayri yok sanırım. Nusayri nüfus çok değişmemiş ama Ermeni nüfusu aşırı azalmış gibi.

• Takip reyhanlıya dayanan biri olarak

• fransızların yaptığı nüfus sayımı bir veri olabilir.1939'dan sonra etnik yapıda değişiklik oluyor ermeniler ve hrıstiyanların çoğu bölgeden ayrılırken doğal olarak anadolu'dan türk nüfusu gelmiş ve etnik yapı türkler lehine değişmiş

düzeltme:etnik yapı

antakya'nın etnik çeşitliliği hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 20 Mart 2017; 13:48:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Evet, bilgi için teşekkürler. Fransız nüfus sayımı hakkında daha detaylı bilgi vikipedi dışında Türkçe olarak var mı?

• adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    kaynakların çoğu fransızca ''Sandjak d'Alexandrette'' ismiyle google dan bulunabiliyor
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Hocam Fransızcam olsa keşke. :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.