Şimdi Ara

ANT-24 1500 15db omni anten yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ANT-24 1500 15db omni anten almayı düşünüyorum tabi stoklarda bulabilirsem ama antenle ilgili bir sorunum var nette biraz araştırdım ve aşağıdaki linkte bulunan uzun menzilii anten tablosunu buldum burda antenin uyumlu olduğu cihazlardan bahsediyor atheros 5006 wireless kartımın anten girişine bu anteni bağlasam verim alabilir miyim anten kartımla uyumlu çalışır mı yoksa tabloda bulunan uyumlu cihazlardan bir acsess point veya wireless mı kullanmam gerekli bi forumda okumuştum adam paraya kıyıp bi wireless anten sipariş ettim hiç verim alamadım diyor bunun üzerine anteni aldığı şirkete telefon etmiş anten wireless kartınızla uyumlu değil demişler bende böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorum benim amacım antenle mesafeyi artırark bulduğum wireless sayısını artıırmak iki bilgisayarın birbirini görmesini sağlamak değil o yüzden 360 derece bi omni anten seçtim antenle elimdeki 5-6 wireless ı ancak bulabiliyorum yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler bu konuda biraz acemiyimde daha acses point ne işe yarar onu bile bilmiyorum mesala :) anten tablosuyla ilgili link aşağıda almayı düşündüğüm model ANT-24 1500 15db omni uyumlu cihaz dediği yer tablonun alt kısmında

http://www.sky.com.tr/urunler/network/anten_tablo.htm

• Öncelikle bahsettiğiniz anten dış ortam kullanımı için tasarlanmıştır. Uzunluğu yanılmıyorsam 180cm dir. Geniş, teras tarzında bir balkonunuz yoksa tek sığabileceği yer çatıdır. Montaj direği uydurmanız gerekebilir. Çatı katında oturmuyorsanız tavsye etmem hem anten arakablosuna sağlam ücretler vermek durumunda kalırsınız hemde iyi bir kablo bulamazsanız antenin getirdiğinin hatrı sayılır kısmı kabloda heba olur.

Belki biliyorsunuzdur ama ama bu kısa bilgileri hatırlattıktan sonra el yapımı ve hazır olmak üzere bir çok anten kullandım. Antenin cihaza uyumsuz olması gibi bir durumla karşılaşmadım. Sadece antenler SMA, TNC, N gibi konnektör bağlantısına sahiptir. Bağlayacağınız cihazla aynı konnektör yapısını taşımıyorsa bağlayamazsınız. Bahsettiğiniz anten N konnektör çıkışına sahip ve kutu içeriğinden yanılmıyorsam 3mt sma ya çeviren arakablo çıkıyor.

Yani SMA anten çıkışına sahip bir cihazla rahatlıkla kullanabilirsinz. Yine eklemek istediğim bu anteni kullanacaksanız çatı gibi bir yere kurup olabildiğince geniş görüş alanı yaratmanız gerekiyor. Kapalı veya görüş alanı kısıtlı alanlarda verim almanız oldukça zor olacaktır. Ayrıca antenin yatay yayın açısı her ne kadar 360 derece olsasada dikey yayın açısı 6 derece. Yanı balon gibi bir yayın alanı oluşturmaktan çok disk şeklinde bir yayın alanı oluşturabiliyor. Kendi hızasının altında veya üstünde kalan oldukça yakın bölgelerde bile kör noktalar oluşabilir.

İlla ki 360 derece yayın istiyorum diyorsanız tavsiyem ANT24-0800 ( 360 / 15 derece ) veya ANT24-0700 ( 360 / 24 derece ) anten tiplerini tercih etmeniz. ANT24-0700 iç ortam için tasarlanmış olsada dış ortamda da çok güzel çalışır. Bu antenleri güzel bir yere konumlandırırsanız kısa mesafeli rastgele taramalarda daha efektif sonuçlar verecektir.

Kullandığınız cihazı tam olarak bilmiyorum ama bulabilirseniz Alfa 500mW ( AWUS036H ) gibi güçlü bir cihaz kullanırsanız etkili sonuç alabilirsiniz.

• omni antenleri hiç sevmem. Sektör kullansanız iyi olur.
  • 120 derece yayın yapan 3 sektör anteni daire şeklinde konumlandırıp splitter ile bağlayıp 500mW gibi fazla dikkat çekmeyecek bir amfi ile desteklendiğinde kısa ve orta mesafede oldukça güzel bir yayın alanı oluşturulabilir. Hatta böyle bir projeyi hep denemek istedim. Kaba bir hesapla 3*anten+amfi+splitter 700.-YTL civarına geliyor bazı parçaların Türkiye' de olmamasından bahsetmiyorum bile. Maliyet çözülse bile çatıda böyle bir baz istasyonumsu anten yığınını barındırmak oldukça dikkat çekici olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

120 derece yayın yapan 3 sektör anteni daire şeklinde konumlandırıp splitter ile bağlayıp 500mW gibi fazla dikkat çekmeyecek bir amfi ile desteklendiğinde kısa ve orta mesafede oldukça güzel bir yayın alanı oluşturulabilir. Hatta böyle bir projeyi hep denemek istedim. Kaba bir hesapla 3*anten+amfi+splitter 700.-YTL civarına geliyor bazı parçaların Türkiye' de olmamasından bahsetmiyorum bile. Maliyet çözülse bile çatıda böyle bir baz istasyonumsu anten yığınını barındırmak oldukça dikkat çekici olur

o kadar yapmıyor ki,
    sektör anten 110 ytl ye satılıyor, 3 le çarp 330, amfi dediğin ebayde 50-60 dolara kadar bulabiliyorsun, splitter avrupadan direk getirmek istersen 20-30 euro toplam 500 ytl yi bile geçmiyor.

• ya o kadar kapsamlı bi şey değil benimki sadece pc nin atheros ar 5006 wirlees kartrın anten girişine kartla birlikte gelen antenin yerine daha güçlü olan burdaki omni anteni takmayı düşünüyorum ancak bazı antenlerin verimli olabilmesi için wireless kart desteği gerekiyormuş kart desteklemezse anten işe yaramazmış sorunum bu wireless kart 15 db lik anteni kaldırabilir mi kaldıramazsa kartı falan yakarsınız dio diyelim ki kaldırdı bu antrndenden bu kartla verim alabilir miyim amacım bulduğum wirless ların sinyallerini yükseltmek ya da yeni wirelesslar bulmak biz öğrenciyizm ve çatı katında oturuyoruz antenle beraber gelen 3 metrelik kabloyla bu anteni çatıya kurabilirim önümde anten için 50-80 metre arası bir açık alan tek tük binalar var 120*130 mketre kadar sonra siteler başlıyor burda düzenli aralıkta bir çok bina bulunmakta ve pek çok wireless mevcut ancak wireless kartla gelen antenle burdaki wireless lar çekmiyor o yüzden bi omni antenle işi çözebilirmiyim kartım uyumlu mu diye soruyorum yoksa ekstra masrafla acses point yeni bir wireless akrt mı almam lazım anteni verimli kullnmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 7 Ağustos 2008; 17:46:25 >

• d linkin dsl 2100 modeli ile bir çanak anten daga çok işini görecektir toplamadığın wireless kalmazz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ama nasıl?????????????????????? aşağıdaki sorunumun üstesinden gelirim antenden verm alabilir miyim bu kartla onu soruyorum ??????????????????????,

ya o kadar kapsamlı bi şey değil benimki sadece pc nin atheros ar 5006 wirlees kartrın anten girişine kartla birlikte gelen antenin yerine daha güçlü olan burdaki omni anteni takmayı düşünüyorum ancak bazı antenlerin verimli olabilmesi için wireless kart desteği gerekiyormuş kart desteklemezse anten işe yaramazmış sorunum bu wireless kart 15 db lik anteni kaldırabilir mi kaldıramazsa kartı falan yakarsınız dio diyelim ki kaldırdı bu antrndenden bu kartla verim alabilir miyim amacım bulduğum wirless ların sinyallerini yükseltmek ya da yeni wirelesslar bulmak biz öğrenciyizm ve çatı katında oturuyoruz antenle beraber gelen 3 metrelik kabloyla bu anteni çatıya kurabilirim önümde anten için 50-80 metre arası bir açık alan tek tük binalar var 120*130 mketre kadar sonra siteler başlıyor burda düzenli aralıkta bir çok bina bulunmakta ve pek çok wireless mevcut ancak wireless kartla gelen antenle burdaki wireless lar çekmiyor o yüzden bi omni antenle işi çözebilirmiyim kartım uyumlu mu diye soruyorum yoksa ekstra masrafla acses point yeni bir wireless akrt mı almam lazım anteni verimli kullnmak için

• ANT-24 1500 15db harika bir antendir, dış ortam için tasarlanmış bir ürün olup N konnektörlüdür, yani direkt iç ortam cihazlara takamazsınız, iç ortam cihazlar SMA konnektörlüdür, ancak N konnektörü SMA konnektöre çeviren kablolardan piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu anten bende mevcut ve bir süre kullandıktan sonra, artık ihtiyacım kalmadığı için boşta duruyor. Yakında satacağım.

Bu anten 4 km dairesel bir alana yayın yapıyor ve alıyor, tarafımdan denenmiştir.

Fakat çok önemli bir nokta var, aksi halde bu anten ev içinde kullandığımız 5 dbi antenten bile daha kötü bir performans gösterir.

bu ürün çok güçlü bir anten olduğu için, 23 dbm veya daha fazla güçte bir Access Pointle kullanmalısınız. Piyasadaki ev için üretilmiş access pointler genelde 17 dbm güce sahiptir. Bazı modellerin firmwaresi değiştirilerek gücü i 30 dbm' e kadar çıkarılabiliyor (örneğin dlink 2100ap)

Uyumsuzluktan bahsedilmiş ama şu an piyasaki bütün 2,4 ghz antenler, 2,4 ghz cihazlara uyumludur, uyumsuzluk konnektör tiplerinden olabilir, yani N konnektörlü, SMA konnektörlü gibi, fakat buda yine piyasada bulunabilen çeviricilerle kolayca halledilebilmektedir.

Eğer çevredeki kablosuz ağları yakalamak istiyorsanız, 360 derecelik olan omni antenler en iyisidir (örneğin sözkonusu anten), diğer antenler belli bir yöndeki ağlara dahil olabilirler, ancak onlar daha uzun menzillidir.

• soruyu baştan alıyım ant-24 1500 omni anten almak istiyorum bu antenden alıp kullanan oldu mu? HER HANGİ BİR PROBLEMLE KARŞILAŞTI MI wirless kartımın atnten girişine bu anteni taksam verimli kullanabilir miyi,m yoksa acses pointle falan mı kullnmak gerekli yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 8 Ağustos 2008; 18:44:41 >
  • lejyoner_2006

kullanan biri olarak, sorularının cevaplarını verdim yukarıda, buna rağmen cevap alamamışsın gibi yazmışsın,

• 4 km çok düşük bi alan bence. Dediğim gibi sektör anten kullan.
  • 4 km yarı çaptan bahsediyoruz, bu anten tam çap olarak 8 km lik bir daire büyüklüğünü kapsar. Anteni sağa sola çevirme gibi bir derdi yoktur, ne kadar ağ varsa bu alan içinde hepsini alır, ama sektör anten sadece belli bir noktadaki sinyalleri yakalar. Eğer 4 km den daha uzun bir menzil ihtiyacı varsa ve alınacak sinyalin yönü belliyse sektör anten bu iş için daha uygundur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: titanix

4 km yarı çaptan bahsediyoruz, bu anten tam çap olarak 8 km lik bir daire büyüklüğünü kapsar. Anteni sağa sola çevirme gibi bir derdi yoktur, ne kadar ağ varsa bu alan içinde hepsini alır, ama sektör anten sadece belli bir noktadaki sinyalleri yakalar. Eğer 4 km den daha uzun bir menzil ihtiyacı varsa ve alınacak sinyalin yönü belliyse sektör anten bu iş için daha uygundur.

Sinyal zaten yarı çap olarak belirtilir mesafe olaraktan.
    Ayrıca 3 sektör kllanıp bir tane splitter da alabilir. Omniden çok daha güçlü olur o zaman.
  • 3 tane sektör anten + splitter + artı üç adet kablosu kaç para ?

20 km ötedeki bir sinyale ihtiyaç var mı ?

ayrıca bu mesafede haberleşmek için karşı taraftakinin anteninin aynı yönde ve aynı tipte olması gerekmez mi ?

ve tüm bütün bunların montajı ve ağırlığı normal bir ev kullanıcısı için fazla değil mi ?

çatıya baz istasyonu mu kurulacak ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: titanix

3 tane sektör anten + splitter + artı üç adet kablosu kaç para ?

20 km ötedeki bir sinyale ihtiyaç var mı ?

ayrıca bu mesafede haberleşmek için karşı taraftakinin anteninin aynı yönde ve aynı tipte olması gerekmez mi ?

ve tüm bütün bunların montajı ve ağırlığı normal bir ev kullanıcısı için fazla değil mi ?

çatıya baz istasyonu mu kurulacak ?

4 km için de aynısı gerekiyor, 4 km yi evin içinde yapamaz, duvara monte ederse 360 derece kapsayamaz çatıya falan koymalı ki 360 derece kapsasın, çatıya kurmak zorunda,
    sektörler 2-3 kg bişey. en fazla 6-9 kg yapar. Kablo dediğin 15 lira bişey 3 tane alır 45 eder.

• ThisisaNightmare

ama söz konusu anten sadece 1 adet ince bir çubuk, çatıda herhangi bir demire ve direğe tutturabilir, çok hafiftir (900 gr.). görüntüsü kaba değil, ince bir boru şeklinde görünüyor ve çok sağlam bir montaja ihtiyaç duymuyor, fırtınalı aşırı rüzgarlı havalarda pek tehlike ve performans düşüklüğü yaratmıyor.

ama sizin dediğiniz, baya bir masraflı ve zor iş, 6 kg bir tesisatı bir direğe monte etmek ve rüzgara fırtınaya dayanıklı bir hale getirmek profesyonellerin işi, resmen bir baz istasyonu kurmak gerekiyor neredeyse.

ayrıca fiyatının ne kadar tutacağını söylemediniz, altı üstü bir ev kullanıcısı kendice çevredeki ağlara bağlanacak, başka bir şey değil, bunun için neredeyse tesis kurmaya gerek yok sanırım.

Sizin bahsettiğiniz sistem oldukça güçlü ve büyük çaplı bir iş, ve tabikide yararı çok daha büyük olacaktır. Ama dediğim gibi bir ev kullanıcısına uygun değil hem fiyat hem de görüntü olarak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.