Bu aralar laptop almayı düşünüyorum ve baktığım modeller arasında iki farklı işlemci mevcut. Birinde Intel Core i7 1065G7 diğerinde Intel Core i7 10510U kullanılmış. Her iki laptopta da 16 GB ram mevcut, depolamalar aynı vs. ama bu iki farklı işlemciden hangisi daha tercih edilebilir bilemedim. ANSYS benzeri analiz programları kullanacağım durumlarda işlemci olarak Intel Core i7 1065G7 mi 10510U mu daha mantıklı olur, hangisini önerirsiniz?
Bu linkte de bahsettiğim iki işlemcinin bazı özelliklerinin kıyaslanması mevcut. 10510u'da CPU hızı daha yüksek ama 1065g7'de de daha yüksek ram hızı, daha fazla bant genişliği, daha büyük ön bellek gibi özellikler var. Analiz programları için hangilerinin daha kritik özellikler olduğunu bilmediğim için yardımcı olabilirseniz sevinirim.
VERSUS
Intel Core i7-10510U vs Intel Core i7-1065G7 : Aralarındaki fark nedir?
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Şöyle ki, çalıştığım iş yerinde workstation kullanıyorum analizler için. Aslında şu an 14 inchlik bir laptop alıp evde ön çalışmaları ve deneme yanılma kısmını yapmak istiyorum. Aslında ağır kısmı iş yerindeki workstationda yapacağım zaten, daha rahat kısımları evde denemek istiyorum. Bu bahsettiğim iki işlemci, arasında kaldığım iki modelde var ama hangisi daha uygun olur analiz amacıyla onu bilemedim. Bu arada analiz programı da Ansys Fluent, onu da belirteyim :D Sizin diğer özellikler eşit şartlardayken öneriniz hangi işlemcili laptop olur acaba?