Şimdi Ara

Anno 1404 / Dawn of Discovery (2009) [ANA KONU] (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
8
Favori
158.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerem91peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

onuda sen bul bi zahmet google'dan.

Arkadaşım bulabilseydim, buraya sorar mıydım?

Orijinalden alıntı: haytaertu

harita olarak 999999 ve 666666 iyi diye biliyorum.

saol arkadaşım denicem

Orijinalden alıntı: Kerem91

Orijinalden alıntı: sefer33

orjinal al kardeşim..oyunu kurduktan sonra otomatik patchleri tek tek yüklüyor.sorun yaşamazsın..zaten fiyatı 20 Tl.....burdan: http://www.hepsiburada.com/Liste/anno-1404-gold-edition/productDetails.aspx?productId=oyundonanno1404g&categoryId=3007423

peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

Uğraşmasın, venice ek paketi de dahil.

Yani hem ana oyun hem eklenti pakedi var gold edition'da.

eyvallah dostum peki bende normal oyun var gold edition kurabilmem için, bu oyunu kaldırması mı gerekiyor? bi de bunun son sürümü kaç acaba?

diğer sorularımın da cevaplarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem91 -- 20 Mart 2012; 17:51:27 >

• Orijinalden alıntı: Kerem91

Orijinalden alıntı: Kerem91peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

onuda sen bul bi zahmet google'dan.

Arkadaşım bulabilseydim, buraya sorar mıydım?

Orijinalden alıntı: haytaertu

harita olarak 999999 ve 666666 iyi diye biliyorum.

saol arkadaşım denicem

Orijinalden alıntı: Kerem91

orjinal al kardeşim..oyunu kurduktan sonra otomatik patchleri tek tek yüklüyor.sorun yaşamazsın..zaten fiyatı 20 Tl.....burdan: http://www.hepsiburada.com/Liste/anno-1404-gold-edition/productDetails.aspx?productId=oyundonanno1404g&categoryId=3007423

peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

Uğraşmasın, venice ek paketi de dahil.

Yani hem ana oyun hem eklenti pakedi var gold edition'da.

eyvallah dostum peki bende normal oyun var gold edition kurabilmem için, bu oyunu kaldırması mı gerekiyor? bi de bunun son sürümü kaç acaba?

diğer sorularımın da cevaplarını bekliyorum

Son sürümünü bilemem, otomatik son sürüme günceller zaten.

Ayrıca sendeki korsan, onun üzerine doğru düzgün bir şekilde normal annoyu kaldırıp gold'u kurarsın.

• NOMAD'ları bir türlü açamıyorum o sakallı adam diyo ki diplomatik rank'ın yetersiz. Napmam gerekiyo ? herşeyim tam nobleman'lar falan bayağı iyiler yani gelişmiş durumdayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: buura35

NOMAD'ları bir türlü açamıyorum o sakallı adam diyo ki diplomatik rank'ın yetersiz. Napmam gerekiyo ? herşeyim tam nobleman'lar falan bayağı iyiler yani gelişmiş durumdayım

İlk once halkin ihtiyaci aksamadan karşilaniyormu onu kontrol et.vergi seviyesi yeşil olsun.sultan ile anlaşman yeterlimi onu kontrol et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

quote:

NOMAD'ları bir türlü açamıyorum o sakallı adam diyo ki diplomatik rank'ın yetersiz. Napmam gerekiyo ? herşeyim tam nobleman'lar falan bayağı iyiler yani gelişmiş durumdayım

İlk once halkin ihtiyaci aksamadan karşilaniyormu onu kontrol et.vergi seviyesi yeşil olsun.sultan ile anlaşman yeterlimi onu kontrol et.

herkesin herşeyi tam onda sorun yok. Sultanla anlaşmam falan yok yani sadece ticarete geliyo bana quest falan yapmıyorum hiç. Diplomatik rankın yetersiz diyo sultan bana
  • quote:

quote:

quote:

herkesin herşeyi tam onda sorun yok. Sultanla anlaşmam falan yok yani sadece ticarete geliyo bana quest falan yapmıyorum hiç. Diplomatik rankın yetersiz diyo sultan bana

Olay anlaşildi.senin lordundan evrak alacaksin (bu renkli kurdele bulunan kagitlardan) o kagidi sultana verecen.bu adam saglam adamdir misali sultanin guvenini kazanman gerek.belirli bir siniri var guven barinin.sultanin ciktigi kutunun altinda mavi bir bar benzeri zimbirti var onu doldurman icin lordundan 250 lik yada 500 luk kagitlardan al ( kagitlar onur puani karsiliginda satilir ).

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olay anlaşildi.senin lordundan evrak alacaksin (bu renkli kurdele bulunan kagitlardan) o kagidi sultana verecen.bu adam saglam adamdir misali sultanin guvenini kazanman gerek.belirli bir siniri var guven barinin.sultanin ciktigi kutunun altinda mavi bir bar benzeri zimbirti var onu doldurman icin lordundan 250 lik yada 500 luk kagitlardan al ( kagitlar onur puani karsiliginda satilir ).

nasıl alcam onu limanından mı? bide gem olayı ver meryem ana heykeli aldım bide mor renk aldım ne işe yarar bilmiyorum :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl alcam onu limanından mı? bide gem olayı ver meryem ana heykeli aldım bide mor renk aldım ne işe yarar bilmiyorum :D

Evet limandan alicaksin.o heykel şehri guzellestirme amacli bildigim kadari ile.renk ise profilinde ulke rengi olarak kullanabilirsin yeni oynadigin zaman

• Yeni oyuncular için Anno1404 hakkındaki tüm ipuçları burada:TIKLAYIN:http://annoturkiye.freeforums.org/
  • slm.arkadaşlar...bu stonemasons hut (taş binası) nı bir türlü koyamıyorum yerine...gerekli her türlü malzeme var ,patrician var...continius game de easy de oynuyorum...adada stone madeni yeri de var...binayı uzağa yapmaya izin veriyor fakat %100 çalışmıyor...boş duruyor,dağın kenarına izin vermiyor....dikkat etmem gereken başka bişeymi var? bir yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3400 -- 3 Mayıs 2012; 19:25:24 >
  • Tas madeninin yanina kur.iyi calismasi icinde depo binasinin kapsama alani icerisinde olsun ayrica depo binasina yol ile bagla BOL SANS

• quote:

Tas madeninin yanina kur.iyi calismasi icinde depo binasinin kapsama alani icerisinde olsun ayrica depo binasina yol ile bagla BOL SANS

teşekkür kimyasal...bir sorum daha var....continius game deki easy-medium-hard seviyeleri arasında ne farklar var? korsan saldırısı--fırtına--adaları diğer kralların önce kapması gibi şeylermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3400 -- 3 Mayıs 2012; 21:42:46 >
  • Easy modda doga olaylari ve kazalar olmuyor yangin,hortum.kum firtinasi.hastalik.yanardag patlamasi.sabotaj. Gibi olaylar olmuyor ayrica oyuna direk sahili kurulu adada basliyorsun.imkanlarin bol oluyor dusmanlarin zayif ve bariscil oluyor ama korsan saldirisi her seviyede var.
    mediumda dogal afetler acik dusmanlar medium zorlukta.ada kaynaklari medium.
    hard seviyede afetler acik dusmanlar zorlu imkanlar kisitli

• quote:

Easy modda doga olaylari ve kazalar olmuyor yangin,hortum.kum firtinasi.hastalik.yanardag patlamasi.sabotaj. Gibi olaylar olmuyor ayrica oyuna direk sahili kurulu adada basliyorsun.imkanlarin bol oluyor dusmanlarin zayif ve bariscil oluyor ama korsan saldirisi her seviyede var.
    mediumda dogal afetler acik dusmanlar medium zorlukta.ada kaynaklari medium.
    hard seviyede afetler acik dusmanlar zorlu imkanlar kisitli

teşekkür kimyasal,oyunu çok sevdim,zaman ayırıyorum...amacım easy de üretim birimlerini iyice öğrenip mediuma geçmek...çünki mediumda çuvalladım başta....birde maden ocaklarına çok yakın yerleşim yapmışım madenle ilgili binaları uzaklara kurabildim...yani yerleşim hatası..prodüktivite düşük gösteriyor...maden işini tek bir adadamı toplasam ne dersin kimyasal? bu işin püf noktaları nedir?

• Sehir merkezini iyi kurman gerekli.bunu gercek hayatin simulasyonu olarak dusunebilirsin.halkin ihtiyclari olacak yiyecek,giyecek ne kadar iyi karsilarsan senden menjn kalacaklar ve vergilerini iyi oduyecekler.bunun haricinde halkin dini ve eglence,adalet,egitim ihtiyaclari olacakbunlarida karsilamalisin.ornegin; kilise kuruyorsun oyle konumlandirmalisinki kilisenin kapsama alanindaki tum halk ibadet ihtiyacini karsilayabilsin ayni sey arap halki icin cami icinde gecerli.hizmet birimlerini stratejik bicimxe yerlestirir isen uygun hizmet binasi ile devlet olaraktan daha az harcama = daha cok vergi elde edebilirsin.karini her zaman + larda tut.eger zarar ediyorsan bunu kontrol et ya gereksiz yers fazla tarla kurmusundur ya fazla gemi basmissindir.adaya kuruldugun zaman carsiyi tam merkeze dikmelisin.işletmeleride sehirin ileriki zamanlarda buyumesini goze alaraktan konumlandir.isletmelerin sehre yakin olmasi vergileri etkilemez ama bir anno 2070 te halk adaya kurulan nukleer santrali protesto eder.

• ilgin için teşekkür kimyasal,,sen bu oyunu bizlere tanıtıp sevdiriyorsun..ilerledikçe yardımına başvurmak isterim.
  • quote:

Sehir merkezini iyi kurman gerekli.bunu gercek hayatin simulasyonu olarak dusunebilirsin.halkin ihtiyclari olacak yiyecek,giyecek ne kadar iyi karsilarsan senden menjn kalacaklar ve vergilerini iyi oduyecekler.bunun haricinde halkin dini ve eglence,adalet,egitim ihtiyaclari olacakbunlarida karsilamalisin.ornegin; kilise kuruyorsun oyle konumlandirmalisinki kilisenin kapsama alanindaki tum halk ibadet ihtiyacini karsilayabilsin ayni sey arap halki icin cami icinde gecerli.hizmet birimlerini stratejik bicimxe yerlestirir isen uygun hizmet binasi ile devlet olaraktan daha az harcama = daha cok vergi elde edebilirsin.karini her zaman + larda tut.eger zarar ediyorsan bunu kontrol et ya gereksiz yers fazla tarla kurmusundur ya fazla gemi basmissindir.adaya kuruldugun zaman carsiyi tam merkeze dikmelisin.işletmeleride sehirin ileriki zamanlarda buyumesini goze alaraktan konumlandir.isletmelerin sehre yakin olmasi vergileri etkilemez ama bir anno 2070 te halk adaya kurulan nukleer santrali protesto eder.

"fabrikaların şehire yakın olması vergiyi etkilemez" bilgisi çok iyi oldu....bir sorum olacak: tüm fabrikaları bir veya 2 adada toplamak istiyorum ve malzemeleri gemi ile rota çizip (sadece yerleşim olan adalarıma) transport yapacağım.(şu an 2 adam arasında yapıyorum)...maliyetler açısından bunu tavsiye edermisin? yoksa her yerleştiğim adaya balıkçı-oduncu-elbise fabrikası vb.lüzumlu şeyleri tekrar kurayımmı ? fikrini öğrenmek isterim kimyasal kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3400 -- 4 Mayıs 2012; 19:26:42 >

• eger sehır yapılasmasında bır problem teskıl etmıyecekse sehırın bulundugu adaya kurabılırsın.ılk basta kurdugun balıkcılar mesela sana bır zararı dokunmaz sonucta kıyıda bulunuyor.ondan sonra her adada neredeyse bulunan meyve sarabı ve kenevır mecburi kendı adanda yetıstıreceksınkı bu tarlaların cok pratık dızı8lımlerı var5 eger onları ogrenırsen az yere cok tarla yerlestırerk yer kazancın olur.ama ıstersen bu urunlerıde dısardan temın edersın ama soyle dusunursen bu urunlerı getırmek ıcın ayrıca gemı cıkaracaksın ve bu gemının masrafını kasadan - olarak duseceksın.bunuda dusun sunuda acarsan sevınırım ? ''yoksa her yerleştiğim adaya balıkçı-oduncu-elbise fabrikası vb.lüzumlu şeyleri tekrar kurayımmı ?'' yazmıssın sehrını sadece 1 adaya kurmalısın eger yanlıs anlamadıysam.Ornek verırsem eger : kuruldugun adada 100 koylu 300 sehırlı bulunuyor atıyorum soylu olman ıcın 100 sehırlıye daha ıhtıyacın var 2 ıncı bır adaya daha sehır kurar ısen bu ada ıcın yenıden sınıflandırma olur.yanı 2 ıncı adada olusan 100 sehırlı senın ılk adandakı kalkınmaya bır katkı saglamaz.ayrı bır sehır daha cok bırımlerle ugrasmana ve daha cok trafıge sebep olur.BOL ŞANS

• Bütün annoculara iyi günler ben bu oyun ilk çıktığı günden beri oynuyorum profesyonel kademesine geldim desem yalan olmaz heralde Ben bir taktik önermek istiyorum.İlk başta evleri yaptığın adanın en uzak köşesine 4 tane oduncuyla birlikte balıkçı kulübesi kurulabilir.Şehir büyüdükçe yol ve bina yapılanmasının düzenli olması gerekmektedir aksi takdirde sonradan yıkılan evlerin yerini perspektif olarak doldurmak hiçte kolay olmaz.Nüfus 1000'lere dayandığında adada ev hariç üretim binaları yıkılıp en yakın adalara warehouse ve üretim stokları kurulmalı.Özellikle taş ve demir madenlerinde acele edilmemeli.Çünkü tools üreteyim derken Vergilerden aşırtma yapıp Geliri eksinin altına düşürenler var.Oyunda bu konuda bir dengesizlik var ama yinede güzel bir sistem.İşin en zor olanı nüfusu 20.000 ve üstüne katlamak.İşte o zaman oyunda king oluyorsun ama Kardinal Lucius gibi isimler karşına çıkarsa işin hiçte kolay olmuyor oyunu oynayanlara bol şans elimde pek çok sayıda resim var oyunla ilgili maksimum 35 binlere geldim nüfusta ama bu nüfusa geldiğinizde stoklarınızı maksimum seviyede tutmak imkansızdır.Bunu yapabilen olursa test etsin 30 Dk boyunca stoklar yüksek nüfus altında maksimum seviyesinden şaşmıyorsa o kişi profesyonel oyuncudur

• quote:

eger sehır yapılasmasında bır problem teskıl etmıyecekse sehırın bulundugu adaya kurabılırsın.ılk basta kurdugun balıkcılar mesela sana bır zararı dokunmaz sonucta kıyıda bulunuyor.ondan sonra her adada neredeyse bulunan meyve sarabı ve kenevır mecburi kendı adanda yetıstıreceksınkı bu tarlaların cok pratık dızı8lımlerı var5 eger onları ogrenırsen az yere cok tarla yerlestırerk yer kazancın olur.ama ıstersen bu urunlerıde dısardan temın edersın ama soyle dusunursen bu urunlerı getırmek ıcın ayrıca gemı cıkaracaksın ve bu gemının masrafını kasadan - olarak duseceksın.bunuda dusun sunuda acarsan sevınırım ? ''yoksa her yerleştiğim adaya balıkçı-oduncu-elbise fabrikası vb.lüzumlu şeyleri tekrar kurayımmı ?'' yazmıssın sehrını sadece 1 adaya kurmalısın eger yanlıs anlamadıysam.Ornek verırsem eger : kuruldugun adada 100 koylu 300 sehırlı bulunuyor atıyorum soylu olman ıcın 100 sehırlıye daha ıhtıyacın var 2 ıncı bır adaya daha sehır kurar ısen bu ada ıcın yenıden sınıflandırma olur.yanı 2 ıncı adada olusan 100 sehırlı senın ılk adandakı kalkınmaya bır katkı saglamaz.ayrı bır sehır daha cok bırımlerle ugrasmana ve daha cok trafıge sebep olur.BOL ŞANS

anladığım kadarıyla büyük bir ada seçip yerleşimleri orda yapacağım,başka adalara ev kurmayacağım,hammaddeler için diğer adaları düşüneceğim,böylece bölünmeden tek adada daha çabuk sınıf atlayacağım....doğrumudur ?

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.