Şimdi Ara

Anneyle Baba Nasıl Barıştırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
41.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 4 gündür durum küsler.Önce hayatımda görmediğim kadar şiddetli kavga ettiler babam duvardaki tablomuzu falan parçaladı sinirden şimdi ise tamamiyle bağlantılarını kestiler.Tek kelime diyalog kurmuyorlar 4 gündür.Anca yanımızda misafir veya akraba falan varsa zorla 2-3 kelime konuşuyorlar.

Ne babam geri adım atıyor ne annem.Kavga ettikleri şey ise aşırı aşırı saçma bir şey.Kaç gündür ananı ara eve gelsin,babanı uyandır masaya gelsin,babana söyle şunu yapsın,anana söyle şunu şunu yapsın lafları arasında bittim tükendim.Kendimi elçi gibi hissediyorum.

Ayrıca annemi babamdan çok daha fazla sevdiğim için ona öyle bir sarılmak istiyorum ki ama yapamıyorum nedense babam görür falan diye belki de emin değilim.Annemin üzülmesine hiç dayanamıyorum ama açıkçası babam pek umrumda değil.Geçen gece yatağında kitap okurken içine içine ağladığını farkettim burnunu çekip çekip duruyordu o kadar üzüldüm ki yeminlen babamı uyandırıp bağırasım geldi onu böyle üzdüğü için

Ne yapmak lazım beyler ya? Nasıl barışacak bunlar? Tek kelime konuşmuyorlar.Aralarında problem de öyle çözülmesi gereken bir olay değil de geçmişte yaşanmış olmuş bitmiş bir olay hakkında ama ikisi de şuan kendi fikirlerinden geri adım atmıyorlar.Babam ben geri adam atmam bu olay nereye giderse de gider boşanırız o zaman diye bağırıyordu daha 4 gün önce.

OFFF offfff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 15 Ağustos 2017; 21:44:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anne ile Baba Nasıl Barıştırılır?

Aile içi anlaşmazlıklar, özellikle anne ve baba arasında yaşananlar, çocukları derinden etkileyebilir. Ebeveynler arasındaki çatışmalar çözülmediğinde, ev ortamı gergin ve stresli hale gelebilir. Bu nedenle, anne ve babanın barıştırılması aile uyumu için çok önemlidir.

Anne ve Baba Barıştırma Yolları

Anne ve babayı barıştırmak için uygulayabileceğin bazı etkili yollar şunlardır:

• Sakin ve Saygılı Olun: Çatışmaların olduğu zamanlarda, sakin ve saygılı kalmak çok önemlidir. Anne ve babanın birbirlerine saygı göstermeleri ve konuşmalarına izin verilmesi gerekir.
    • Sorunun Kökünü Belirleyin: Anne ve babanın neden tartıştıklarını anlamak, sorunu çözmek için ilk adımdır. Çocuklar, ebeveynlerinin çatışmalarının nedenini araştırmalı ve onlarla açık bir şekilde iletişim kurmalıdır.
    • Ortak Noktaları Bulun: Anne ve babanın benzer ilgi alanları veya değerleri olabilir. Çocuklar, bu ortak noktaları vurgulayarak ebeveynleri birbirlerine yaklaştırmaya çalışabilir.
    • Yardım Alın: Eğer aile içi anlaşmazlıklar kendi başınıza çözemiyorsanız, bir aile danışmanına veya terapistine başvurabilirsiniz. Dışarıdan bir profesyonelin yardımıyla, aile üyeleri duygularını daha iyi ifade edebilir ve sorunları daha etkili bir şekilde çözebilir.
    • Zaman Verin: Anne ve babanın barışması zaman alabilir. Çocuklar, ebeveynlerine birbirleriyle iletişim kurmaları ve ilişkilerini onarmaları için zaman tanımalıdır.

Önemli Hatırlatmalar

• Çocuklar, ebeveynleri arasındaki çatışmalarda taraf tutmaktan kaçınmalıdır.
    • Anne ve babanın barışma sürecine saygı gösterin ve onlara destek olun.
    • Barışma çabalarının sonuç vermemesi durumunda, profesyonel yardım almayı düşünün.

Anne ve babayı barıştırmak, aile uyumunu yeniden sağlamak için çok önemlidir. Çocuklar, sakin kalarak, sorunun kökünü belirleyerek, ortak noktaları bularak, yardım alarak ve zaman vererek ebeveynlerinin barışmasına yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkiside şu an gurur yapıp,geri adım atmıyor.Biraz zaman geçsin durgunlaşır ortalık,yavaş yavaş düzelir araları.

Sen çok ortaya atma kendini,inan zamanla iki tarafta yumuşayacak.Yapman gereken sadece beklemek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız olsan bi türlü duygusal yönden araya girebilirdin ama erkekler balta olduğu içün bu işlerde pek iyi değiller ikisinin nabızını yoklayıp şerbet verebilirsin hadi barışın artık diye bi yemeğe gidin veya sinemya gitmeye ikna et yada zamana bırakmak çözümü bilen varsa beri gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopster

İkiside şu an gurur yapıp,geri adım atmıyor.Biraz zaman geçsin durgunlaşır ortalık,yavaş yavaş düzelir araları.

Sen çok ortaya atma kendini,inan zamanla iki tarafta yumuşayacak.Yapman gereken sadece beklemek

hocam daha önce hiç bu kadar uzun bile olmamıştı.Cuma gecesi bir kavga edildi ediş o ediş 4 gündür böyle.Bu durum bitmeyecek diye korkmuyorum değil.Ne tadımız kaldı ne tuzumuz.Sofrada oturuyoruz tek kelime konuşulmuyor.Akşam şuan mesela içeride ikisi de oturuyor daha tek kelime konuşmadılar.En son annemin babama dediği şey eve geldiğinde hoşgeldin onun da hoşbulduk demesi o kadar.Başka tek kelime yok yeminlen.

Ben şuan ikisiyle de iyi geçinmeye,normal takılmaya bakıyorum ama ne kadar daha böyle gidicek.Çok uyuz bir durum ya.

• Sofrada yemek yerken konu açmaya çalış onlar konuşmuyorsa sen konuş bir şekilde sessizliği bozmalisin bence

• ayrılacaklar senide yetimhaneye verecekler sonra o yetimhanedeki arkadaşların seni yastıkla boğmaya çalışacaklar olmadı pandik
  • Babanı ikna et, alttan alıp annenin gönlünü alsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

İkiside şu an gurur yapıp,geri adım atmıyor.Biraz zaman geçsin durgunlaşır ortalık,yavaş yavaş düzelir araları.

hocam daha önce hiç bu kadar uzun bile olmamıştı.Cuma gecesi bir kavga edildi ediş o ediş 4 gündür böyle.Bu durum bitmeyecek diye korkmuyorum değil.Ne tadımız kaldı ne tuzumuz.Sofrada oturuyoruz tek kelime konuşulmuyor.Akşam şuan mesela içeride ikisi de oturuyor daha tek kelime konuşmadılar.En son annemin babama dediği şey eve geldiğinde hoşgeldin onun da hoşbulduk demesi o kadar.Başka tek kelime yok yeminlen.

Ben şuan ikisiyle de iyi geçinmeye,normal takılmaya bakıyorum ama ne kadar daha böyle gidicek.Çok uyuz bir durum ya.

Durum o denli vahim değilmiş aslında hocam.Annenin baban eve geldiğinde hoşgeldin demesi,onun da hoşbulduk diye karşılaması,aynı sofraya oturabilmeleri iyi olaylar.Bunlar hiç olmayabilirdi de.

Sen iki tarafla iyi geçinmeye devam et,sakın ama sakın birini körü körüne savunma diğerinin nefreti kazanıp karşına almana hiç gerek yok.İkisine de aynı gözük.Ama tavsiyem kesinlikle anneni de içten içe koru ve onun daha çok yanında ol.Anneler duygusaldır,pek içinde tutamazlar ve çabuk kırılıp üzülürler.Babalar biraz daha vurdumduymaz olabiliyor yani daha soğukkanlı davranıyorlar.

Annenle konuş onu dinle,teselli et yanında ol,yalnız bırakma.Annen yokken babanla da noldu baba ya gibisinden bi muhabbet et.Ama birbirlerine çaktırma bu durumu

Hakkında iyisi olur umarım,iyi haberlerini bekliyoruz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Durum o denli vahim değilmiş aslında hocam.Annenin baban eve geldiğinde hoşgeldin demesi,onun da hoşbulduk diye karşılaması,aynı sofraya oturabilmeleri iyi olaylar.Bunlar hiç olmayabilirdi de.

Sen iki tarafla iyi geçinmeye devam et,sakın ama sakın birini körü körüne savunma diğerinin nefreti kazanıp karşına almana hiç gerek yok.İkisine de aynı gözük.Ama tavsiyem kesinlikle anneni de içten içe koru ve onun daha çok yanında ol.Anneler duygusaldır,pek içinde tutamazlar ve çabuk kırılıp üzülürler.Babalar biraz daha vurdumduymaz olabiliyor yani daha soğukkanlı davranıyorlar.

Annenle konuş onu dinle,teselli et yanında ol,yalnız bırakma.Annen yokken babanla da noldu baba ya gibisinden bi muhabbet et.Ama birbirlerine çaktırma bu durumu

Hakkında iyisi olur umarım,iyi haberlerini bekliyoruz

saolun hocam cevabınız için.İçim az da olsa biraz daha rahatladı en azından.

Az önce kardeşim annemle konuşurken şu arkadaşımın fotosına baksana anne falan derken annesi babası ayrıymış çocuğun falan dedi anneme.Annemde ooh ne güzel daha iyiymiş diye laf attı ortaya .Babam da hemen yandaydı zaten duymamasının imkanı yok artık şaka mı dedi ciddi mi dedi tam anlayamadım.

Dediğiniz gibi en mantıklısı beklemek herhalde.Annemle aramda ki sohbet daha iyi babamla küstüklerinden sonra konuştuk kavga ettikleri konu hakkında falan ama babamla iletişimim sıfır.Hiç daha annemle olan küslükleri ve kavgaları dışında konuşmadık.Keşke bazen diyorum babamla iletişimim biraz daha iyi olsaydı ama olmamış nedense.

• Bence sonunda sen suçlu çıkarsın salla gitsin kendini odaya kitle. Takma aileni

• kardeş herkes yok gönüllerini al ikisinin de cart curt falan filan demiş de bence burunlarını sürttür azıcık ne bileyim sigaraya uyuşturucuya filan başla dışarda birileriyle kavga et polislik olay yaşa senin derdinle uğraşırken kendi dertlerini unutsunlar ya da ben kendi rahatımı bozamam diyosan evde ikisine de soğuk yap yüzlerine bakma konuşma konuşacağın zaman ters konuş zaten gelir sen ne ayak olm? derler sen de evdeki gergin ortam yüzünden psikolojim bozuldu manyak piskopatın tekine dönüştüm siz barışana kadar böyle dolaşcam de. Bu ebeveynlere de bazen rahat batıyor ha
  • Kavganın sebebi neydi ki aralarında bu kadar küslük oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morty Smith -- 16 Ağustos 2017; 4:6:23 >
  • Sinirleri bi geçsin, kendileri anlaşır onlar, bi şey olmaz! Eskisi gibi nasıl davranıyorsan aynen devam et, üstlerine gitme, ikisine de şevkatli yaklaş. Bu durumlarda her zaman surpriz bi olay olur, taraflar konuşmak zorunda kalır. Tabii kadınlar ağırdan alır, babanı baya bi yalvartır ama bi kaç hafta sonra eskisi gibi olurlar.

Ipler kopsaydı ilk şiddetli kavgada kopardı, şimdi yangın sönmüş, soğutma çalışmaları aşamasına geçilmiş, geçmiş olsun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşanmaktan bahsetmeyin evde,

Kardeşin boşanan aileden konu açtığında,sen tepki gösterip susturmalısın.

Babanla neden soğuksun anlamadım,erkek çocuk babayla daha iyi anlaşır,sen kendini küçük sayma,artık büyüdün,ailenin herşeyi seni ilgilendiriyor,

Onların tartıştığını gördüğünde

-tartıştığınız konu fıstık kabuğunu doldurmaz,bizim de psikolojimiz bozuluyor,bizi de üzüyorsunuz,yapmayın filan deyip çok üzülmüş bir tepki vermelisin ki,kendilerini suçlu hissedip bi daha tartışmasınlar,sen laf söylediğinde onlardan biri sana kızınca direk tavır alma,hep ortaya konuş,tartıştıkları konuyla ilgili tek kelime etme,sadece kavgayı yatıştırıcı seyler söle.

Yapabilirsen babanın kolundan tutup,ortamdan uzaklaştır,

-babacım gel senle tv izleyelim filan de,al çıkar ortamdan.

'Ben karışmayayım' deyip,onları şeytanlarıyla başbaşa bırakma.

Çocuklar,her zaman ana babayı birbirine bağlar,bunu unutma.

Annen asil bi kadınmış,kavgaya rağmen kocasına 'hoş geldin' diyor.Tartışmayı uzatan baban sanırım.Anneye zaten 1-2 kelime söle,hemen ısıtır ortamı,

sen babanı yumuşatmaya çalış ve evin erkek rollerini paylaşmaya alış,babanla mesafeyi kaldır artık.Baban büyüdüğünü görsün,bu onun hoşuna gider "bak oğlum büyümüş de bana akıl veriyor" diye onure olur.

Bir de

Sen öğrencisin sanırım.Baktın küsler,kimse konuşmuyor,tv aç,habere yorum yap,babana zarf at veya sen bi konu aç ordan yürü,

Öğrenciysen

'üniversitede şu bölümü yazsam' ne bilem işte 'telefonumun şurasını yaptıracam'

..

Filan gibi,babana söz hakkı doğacak konular bul konuş.

Sen biraz çaba göster,göreceksin,ana babanla olan tartışma da olayı yatıştıracaksın

• Pipini cikartip anne baban kavga ederken salla bir yandan da "voohooo" diye bagir. Annen ve baban bu olayin sokuyla barisirlar bence.

• Caferhan kullanıcısına yanıt
    Erkek çocuk anne ile daha iyi anlaşır yalnız

• kaç yaşındasın ?

babana günün göster
  • Evde yalniz birak barisirlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.