Şimdi Ara

ANNEMLERE KLİMA ALICAM TAVSİYE LÜTFEN..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar annemler Malatya da oturuyor.Evleri çok sıcak devamlı güneş alıyor.Bu yüzden sadece soğutma özellikli mümkünse A sınıfı ve sorun çıkarmayan servis ve parça sorunu olmayan orta segment bir klima tavsiye edermisiniz.Aklımda Demirdöküm,Vestel,Beko-Arçelik gibi markalar mevcut.En az 12000 BTU olması gerekiyor.Demirdöküm hakkında da şunu sorayım;pasific line modeli ve Demirdöküm A 12 HP / A Sınıfı Klima modelini inceledim.Pasific modeline çin işi diyorlar.Demirdöküm önerirmisiniz önerirseniz hangi modelini?Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...

• Baymak nasıl bu arada düşünülebilir mi?
  • Baymak nasıl sizce?
  • Bende şu anda Baymak A enerji sınıflı klimaları inceliyordum. Sitelerinde verdikleri bilgilere göre alınmasında bir sakınca göremiyorum şık dizayna sahip garanti süreleri tatminkar ve kompresörlerinin Toshiba ve Hitachi olduğu yazılmış. 12.000 Btu olanın fiyatı 750-800 YTL civarında bence Demirdöküm'e tercih edilebilir.
  • Hocam klimayı yaklaşık 20 m2 bir odada kullanmayı düşünüyoruz.Özellikle gece yatarken ve gündüzde 4-5 saat kullanım için düşünülüyor.Öncelilkle 12000 BTU yeterlimi? odanın yalıtımı iyi Pvc pencereli.Ayrıca alıcağımız klimanın Malatya da servis sorunu olmamalı.
  • Pardon oda yaklaşık 25 m2 idi yanlış yazmışım...
  • ben şöyle düşünüyorum:

Klima dediğimiz sistemin hepimiz az çok nasıl çalıştığını biliyoruz, elektironik kartı dışında hassas parçaları yoktur.

hangi marka olursa olsun 10 yıldan sonra yorulur zaten buda yadırganmaz.
    eğer bir ürünün kalitesini bozulma bozulmama oranlarıyla değerlendiriyorsak ki öne çıkan yaklaşım bu `alma bozulur,dökülür,kırılır vs`

komrasör klimanın yükünü çeken organı kolay kolay bozulmaz , 25 yıllık markası bile belli olmayan market dolabı biliyorum kompresörden kaynaklanan hiç arızası olmamış.

bakır borular var bakır olduğu için paslanma kırılma vs. derdi olmaz , dış ve iç ünitede ısı alan veren levhaların en kötüsü dahi uzun yıllar özelliğini korur.

demek istediğim klimaların nesi sizi korkutuyor, klima alırken ne , ucuz markalardan birilerini korkutmaya gerek var , nede bu kadar korkmaya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kima alınırken servis ağına ve özellikle EER (soğutma) ve COP(ısıtma) çarpanı katsayılarına bakılmalıdır. EER ve COP katsayıları ne kodar yüksekse klima o kadar tutumlu ve verimli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.