Şimdi Ara

Annemden Nefret Ediyorum !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
1
Favori
15.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anneminde benzeri davranışları vardı, ama bu kadar kötü değildi tabii. Vardı diyorum çünkü kendisi bir ay önce akciğer kanserinden vefat etti.

Bende senin gibi annemden nefret ederdim. Beni sürekli aşağılardı, şununla bununla karşılaştırırdı, hep bir beklentisi vardı. Bir gün doğru düzgün övdüğünü hatırlamıyorum.

Artı olarak sürrrreekli kavga ederdik. Afedersin ottan b*ktan sebeplerden üstelik. Bazen öyle bir sinirlenirdiki mesela masadaki tabağı alır yere atardı. Bir kere ayağıma gelmişti tabak ve parçalanmıştı. Parmağım kanamıştı.

Tüm bu olanlardan, bana davranışlarından dolayı annemle HİÇ ilgilenmedim. Çünkü artık nefret ediyordum. Annemle babam ayrıydı, annem yalnızdı ama yanına yaklaşmıyordum. Herneyse..

Annem vefat etmeden 3 ay önce, bir gün kanser deneyimi olan biriyle muhabbet ediyordum. Bana ne dedi biliyor musun? - "İleri seviye karaciğer kanseri olan insanların kişiliği bozuluyor, her şeye bağırıp çağırıyorlar, çok kızgın oluyorlar".

Bende o gün oturup düşündüm, ve şunu fark ettim. Bak şimdi kanserin ilerleme süreci yıllar alabiliyor. Annemin kanseri tehşis edildiğinde evre 4 yani en son evre karaciğer kanseri vardı. Bağlantıyı kurabiliyor musun?

Kavga ettiğimiz zamanlar da annem karaciğer kanseriydi ve ilerlemeye başlamıştı. Annem çok farklı biri haline geldi yıllar içinde ben fark edemedim.

Demek istediğim şu, bazen insanların böyle davranmaları hiç beklenmedik sebeplerden olabiliyor. Benim sana tavsiyem annene son zamanlarda, vücudunda farklı olaylar oluyor mu diye sor. Örneğin herhangi bir noktasından kan geliyor olabilir, iltihap olabilir vs. Varsa eğer HEMEN doktora götür. Eğer yoksa psikoloğa gidin. Annemin kanseri olduğunu öğrenmemizden önce anneme sürekli psikoloğa git derdim. Ve gitmişti çünkü o da farketmeye başlamıştı anormalliği.

• Bende bir çok arkadaş gibi şehirdışı üniversite tavsiye ediyorum. İyi kötü ne olursa olsun git. Biraz zorluk çekeceksin tabiki ama bence şu an yaşadıklarının yanında çokta büyük değil. Hayata alışma, hayatı öğrenme dönemim dersin rahatlarsın.
  • Sabret, haline şükret ve sakin olmaya çalış.Sakin oldukça her şey lehine gelişecektir.Göreceksin.
    Yapamıyorum diyorsan; saçma gelebilir ama : "The Pianist(Piyanist)" ve "Saving Private Ryan(Er Ryan'ı Kurtarmak)" bu filmlerden birini veya her ikisini de izle.
    Sonra oturup düşün.
  • Yardım ettiğiniz ve öneride bulunduğunuz icin hepinize teşekkür ederim .

Sanırım yaşı ilerlediği için bazı sağlık sorunlarından dolayı ( menepoz, bel ağrısı vsvs ) dahada sinirli olmuş olabilir ..

Benimde çocuğum olsa bende o kadar harcama yapsam bende bişeyler beklerim .. Calismadim hic ..

9 ay karnında taşıdı .. Babam zaten pek evde bulunmadığı için aksamları hep birlikte kalırdık .. İllaki seviyordur .. Belli etmiyor sanirim.. Ne bileyim en son ne zamn beni gelip öptü hayıtırlamıyorm .. Eşşek kadar oldun ne öpmesi diyebilirsiniz ama küçüklükten beri hep yalnızdım zaten .. 2 yaşında kreşe verildim .. İlkokulda aksam 15.00'te eve gelirdim .. 18.00'e kadar evde gelmelerini beklerdim .. Yemek oldu-yendi diyene kadar zaten uyku vakti gelir yatardım . (Kendimi acındırmaya calısmıyorum yanlıs anlaşılmasın)Bana olan sevgisini belli etse gösterse,o bana bir adım atsa ben ona iki adım atardım ..

Ya ben insanları çok seviyorum ya da onlar beni yeterince, benim istediğim şekilde, benim gibi sevmiyorlar ..

Velhasıl ; fazla otoriter - baskıcı , egoist , emeklerinin ( cok az emeğide olsada ) karşılığının kat kat fazlasını istiyor ..

Birde beni yazın çalıştırcaklarmış galiba .. İtiraz etmedim .Hem evden uzaklaşırım hemde belli süreliğine daha iyi hissederim kendimi ..Yavaş yavaşta yazın ders programımı yapmaya başladım ..

Sayenizde benim içinde mativasyon kaynağı oldu .Hepinize tekrardan cook tesekkur ederim .. Bilgilendirmeye , nasihat almaya devam ederim .

• Şu üniversite kazan hayatını kurtar diyen arkadaşlar acaba üniversite kazanınca herşey düzeliyor mu sanıyor?
    Üniversite kazansan ailen para vermezse nasıl okuyacaksın?Kyk bursu alsan o para 1 ay boyunca o parayla nasıl idare edeceksin?İş arasan part time iş pek yok olsa bile komik paralara çalıştırıyorlar.Aile desteği olmadan okumak çok zor yapan varsa bile sürünüyordur.Öyle üniversite kazanınca rahat etme durumu kesinlikle yok.
  • benım annemde sınır hastası ilac kullanıyo pc yi açtım bi bağırmaya başşlıyo şurayı topla burayı topla pc yi kapat yemek zamanı kapa geçen gün amcamın arkadaşı ben yeğen vardı geldi bağır çağır azarladı bende 3-4 gün muhattap olmadım bişeyde diyemiyorum ama üzülmüş oda bağırıyo bende sinirleniyorum bi çarpasım geliyo ama işte anne bide ben birinin kendini bişey sanmasından nefret ediyorum sen kimsin bana bişey diyebiliyosn :D
  • Oetker*Bir abin olarak sana tavsiyem annen ile şikayetçi olduğun konuları güzel ve sakin bir dil ile baş başa konuşup anlatman, kendi düştüğün sıkıntıları ve annenin sana yapmış olduğu bazı davranışların hayatını ne derece olumsuz etkilediğinden bahset.Babanla da problemlerin varsa aynı şekilde ciddi ve sıkıntılı bir ifadeyle açıkla sorunlarını, sonrada anne ve babanın söylediklerini senden beklentilerini ve yanlışların varsa bunların neler olduğunu anlatmalarını iste.Karşılıklı yapmış olduğunuz hataları anlayıp kendi aile içinizde bir formül bulursanız sorunlar kendilinden çözülecektir aile hayatını buradaki insanlar değil sen ve ailen çözüme ulaştırırsınız.Ergenlik dönemi zor ve sıkıntılı bir dönemdir sende bazen farkında olmadan aileni veya çevrendeki insanları istemeden kırıcı davranışlarda bulunabilirsin bunu karşındaki insanlara sormalısın onlar senin hataların varsa gidermen de yardımcı olurlar.Olaylar çok karışık ve kabus gibi görünebilir fakat diyalog kurup sıkıntılarınızı karşılıklı paylaşırsanız zamanla üzüntünün kendiliğinden kaybolduğunu göreceksin.

• Kardeşinin doğum gününe canın istemediği için gitmemen sorumsuz olduğunu gösterir. Eğer her olayda öyleysen sebebi bu olabilir.
  • Ben sana arkadaşımın annesinin neler yaptığını ve hayatını anlatsam, gider kendi annenin anneler gününü 1 yıl erkenden kutlar "Ben nasıl bi insanım" der topici silersin..
  • annem babamda sözümü dinler bende onunkileri dinlerim gül gibi yaşarız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Şu üniversite kazan hayatını kurtar diyen arkadaşlar acaba üniversite kazanınca herşey düzeliyor mu sanıyor?
    Üniversite kazansan ailen para vermezse nasıl okuyacaksın?Kyk bursu alsan o para 1 ay boyunca o parayla nasıl idare edeceksin?İş arasan part time iş pek yok olsa bile komik paralara çalıştırıyorlar.Aile desteği olmadan okumak çok zor yapan varsa bile sürünüyordur.Öyle üniversite kazanınca rahat etme durumu kesinlikle yok.

Çok haklısın ben daha üniversite sınavına bile girmedim ama malesef ülkemizde üniversite sınavı,üniversite okumak hayat memat meselesi gibi geliyor,böyle düşünen ebeveynler bu sınav olayında deliriyor çocuktan çıkarıyor hırsını.Tabiki okunmalı sonuçta iş öğretiyor sana ama sadece iş.İnsan olmakla,hayatın kurtulmasıyla uzaktan yakından ilgisi yok.

• Herseyi anladim da " vay b*k makinesi " nedir yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

Herseyi anladim da " vay b*k makinesi " nedir yaa

Aynen.

(Update)
  • bir psikologa git
  • Takma. Sehir disinda bir universite kazan git
  • Bence yapacağın en iyi şey kedinlikle kendini derslerine vermen ve güzel bi üniversitede hayatını kurtarmak olur. Herşey okul diyen arkadaşlara katılmıyorum herşey okul bence. İyi çalış güzel biyer kazan git. Ama gerçekten çalışmalısın. Bence çalışınca ve başarılı olunca ailenin sana tavırlarıda değişecektir ve sorunların hallolacaktır. Ayrıca bi psikologa gidebilirsin. Onada anlatırsın yaşadığın şeyleri sana bi akıl verebilir.
  • Bu forumda ANNESİNDEN NEFRET EDEN İLK KİŞİ SEN DEĞİLSİN
    Genel olarak yaş gurplarınızda aynı
    Ortalam 15-20 yaşları nedense ya babasından yada annesinden nefret ediyor....

1--- Anneni babanı sen seçmedin
    2----Çocuklarının sana yaptığı senin anana babana yaptığındır
    3---Unutma hep aynı yaş grupları dedim normaldir bu zamanlarda biraz iyi düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ARTiZ_

Olabiliyo öyle şeyler,ama sonuçta annen baban.

• anneden nefret edilmez
  • bence evden kaç
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.