Bildirim
Annem gitmiş eski basim dolar almış

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bu zamana kadar basılmış tüm dolarlar geçerlidir. Hatta bi' aralar banklar arasındaki para akışını kolaylaştırmak adına 10000, 50000, 100000 karşılığı olan dolarlar basılmıştır ve eğer bunları bulabilirsen hala kullanabilirsin. Galiba 100000 dolar karşılığı olan basım yasak diye hatırlıyorum ama emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 13 Mayıs 2019; 13:53:54 > -
Peki sizce Türkiye'de sahte dolar olma ihtimali nedir ??quote:
Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm
Bu zamana kadar basılmış tüm dolarlar geçerlidir. Hatta bi' aralar banklar arasındaki para akışını kolaylaştırmak adına 10000, 50000, 100000 karşılığı olan dolarlar basılmıştır ve eğer bunları bulabilirsen hala kullanabilirsin. Galiba 100000 dolar karşılığı olan basım yasak diye hatırlıyorum ama emin değilim.
Bu eski basım dolarlar ya çok sahte görünümlü ya da gerçekten sahte -
Bilemiyorum dostum ama yeni ve eski basım arasında boyut farkı olmaması gerekiyor kafamı o kısım karıştırdı. -
Ankara'da Sakarya dövizden almışquote:
Bilemiyorum dostum ama yeni ve eski basım arasında boyut farkı olmaması gerekiyor kafamı o kısım karıştırdı. -
Belki daha eski dolarlarda boyut farkı vardırquote:
Dediğim gibi gerçek mi sahte mi veriyorlar o konuda yorum yapamam ancak merkezi bir yerde olduğunu gördüm, öyle bir konumda bu tarz riskli işlere girişmezler. Ayırca bizim 5 lirasının kısa kenarı doların kısa kenarından uzun, ancak uzun kenarı daha kısa.
Güvende olmak için organize suçlar biriminin yayınladığı belgeyi inceleyip karşılaştırabilirsiniz:www.kom.pol.tr
404 - File or directory not found.http://www.kom.pol.tr/Documents/Sahtecilik/abd_Dolari.pdf
Edit: 1930 civarından beri boyut aynı galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 13 Mayıs 2019; 14:15:2 >
-
Dolarin boyutu cok buyukse sahtedir hocam. Amerikada kullandigim cuzdanimi TR de avrupada yada Romanyada kullanamiyorum, dolar icin yapilmis gercekten boyu kisa cuzdanlar. Dolar her zaman kucuk boyutta olmustur euroya fln kiyasla. -
Fedö müsün hocam dolar falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rica edersem paranın 5 dolar ile beraber paranın ss'ini atabilir misin hocam?
En Beğenilen Yanıtlar

Dolarin boyutu cok buyukse sahtedir hocam. Amerikada kullandigim cuzdanimi TR de avrupada yada Romanyada kullanamiyorum, dolar icin yapilmis gercekten boyu kisa cuzdanlar. Dolar her zaman kucuk boyutta olmustur euroya fln kiyasla.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X