Şimdi Ara

Annem gitmiş eski basim dolar almış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim valide yatırım yapcam dedi gitmis bugun eski basım dolar almış evde benim 5-10 dolarlarla karsilastirdim 5 liranın ebati annemin 20 dolarının ebatindan büyük o zaman anladım

Doların en geç hangi başımı tedavülde hala ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu zamana kadar basılmış tüm dolarlar geçerlidir. Hatta bi' aralar banklar arasındaki para akışını kolaylaştırmak adına 10000, 50000, 100000 karşılığı olan dolarlar basılmıştır ve eğer bunları bulabilirsen hala kullanabilirsin. Galiba 100000 dolar karşılığı olan basım yasak diye hatırlıyorum ama emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 13 Mayıs 2019; 13:53:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

Bu zamana kadar basılmış tüm dolarlar geçerlidir. Hatta bi' aralar banklar arasındaki para akışını kolaylaştırmak adına 10000, 50000, 100000 karşılığı olan dolarlar basılmıştır ve eğer bunları bulabilirsen hala kullanabilirsin. Galiba 100000 dolar karşılığı olan basım yasak diye hatırlıyorum ama emin değilim.
    Peki sizce Türkiye'de sahte dolar olma ihtimali nedir ??

Bu eski basım dolarlar ya çok sahte görünümlü ya da gerçekten sahte
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum dostum ama yeni ve eski basım arasında boyut farkı olmaması gerekiyor kafamı o kısım karıştırdı.
  • quote:

Bilemiyorum dostum ama yeni ve eski basım arasında boyut farkı olmaması gerekiyor kafamı o kısım karıştırdı.
    Ankara'da Sakarya dövizden almış
  • quote:

Belki daha eski dolarlarda boyut farkı vardır
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi gerçek mi sahte mi veriyorlar o konuda yorum yapamam ancak merkezi bir yerde olduğunu gördüm, öyle bir konumda bu tarz riskli işlere girişmezler. Ayırca bizim 5 lirasının kısa kenarı doların kısa kenarından uzun, ancak uzun kenarı daha kısa.

Güvende olmak için organize suçlar biriminin yayınladığı belgeyi inceleyip karşılaştırabilirsiniz:
    www.kom.pol.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.kom.pol.tr/Documents/Sahtecilik/abd_Dolari.pdf

Edit: 1930 civarından beri boyut aynı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 13 Mayıs 2019; 14:15:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dolarin boyutu cok buyukse sahtedir hocam. Amerikada kullandigim cuzdanimi TR de avrupada yada Romanyada kullanamiyorum, dolar icin yapilmis gercekten boyu kisa cuzdanlar. Dolar her zaman kucuk boyutta olmustur euroya fln kiyasla.
  • Fedö müsün hocam dolar falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica edersem paranın 5 dolar ile beraber paranın ss'ini atabilir misin hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.