Şimdi Ara

Anneannem bir adam görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beyler, 10 katlı bir binanın 2.katında balkonda annem, ben, kardeşim ve 85 yaşındaki anneannem oturuyorduk. Şimdi ben bu konuyu açmak için yan odaya geldim, onlar hala oturuyorlar. Bahçede bir iki ağaç, bitkiler, oturaklar filan var. Bir de çıkış kapısına yakın beyaz bir sandalye var. İşte anneannem o sandalyenin yanında siyah görünümlü bir adam olduğunu iddia ediyor. Adamın arasıra görünüp kaybolduğunu söylüyor. Bak şimdi dineldi diyor. Ne ben, ne annem, ne de kardeşim bu adamı göremiyoruz. Olmadığını iddia ediyuoruz, ama anneannem ısrarla işte bak işte orda diyerek ısrarla adamı bize göstermeye çalışıyor. Kendisinden o kadar emin ki, bu durum bizim göremediğimiz bir adamın varlığına bizi ikna eder gibi olduğunda yaşadığım o tuhaf duygunun tarifi yok. İnsanın hafiften içi ürperiyor. Halisünasyon olayı bugüne kadar hiç olmadı. Hafızası hala çok güçlü. Çok eskiden tanıdığı insanları bile ben hatırlamam, o hatırlar, anlatır. Bizim çocukken söylediklerimizi, hatıralarımızı anlatır. Annem de tasdik eder ki çoğunu ben hatırlamıyorum. Böyle bir durumla karşılaşanınız hiç oldu mu? Gerçekten de bizim görmediğimiz bir varlığı görmüş olabilir mi dersiniz.
    24 Eylül 2012
    Arkadaşlar bu konuyu 19 Temmuz 2012 de açmıştım. Aydındaydım konuyu açtığımda. Eylülde İstanbula geçtim. Aradan 67 gün geçti. Eylüle kadar içimden anneannemin maşallahı var diyordum. Yaşlı olmasına rağmen hafızası gayet iyiydi, ve kendi işini kendi görebiliyordu. Bugün aldığım amansız ve sarsıcı bir telefonla anneannemin yatalak olduğunu öğrendim. Şeker komasına girdikten sonra bacakları tutmaz olmuş. Şu an hislerimi tarif etmekte zorlanıyorum. Telefonda bizi görüştürdüler. Garibimin sesi belli belirsiz güçlükle geliyordu. Can havliyle konuşuyor, kelimeleri tam çıkaramıyordu. Telefonda ne söyleyeceğimi bilemedim. O ise garibim kendi haline bakmıyor, durmadan benim nasıl olduğumu öğrenmeye çalışıyordu. O an gözlerim dolu dolu oldu. Hiç bu kadar kötü olmamıştım ama ona belli edemezdim. Sadece nasılsın ve iyiyimlerle geçen bir görüşme oldu ve ilk defa anneannemle görüşmem bu kadar kısa sürdü. Bi ara dil alışkanlığı o bana nasılsın diye sorduğunda "iyiyim sen nasılsın" diye sordum işte ağız alışkanlığı. Halbuki kadıncağızın iyiyim dicek bir hali yoktu ve ben o soruyu sorduktan sonra kendimi çok aptal ve çaresiz hissettim. Konuşurken durumu kabul etmeyen ve anneannemin bu durumunun geçici olduğunu söyleyen bir tarafımın verdiği kuvvetle ona dinlenmesini ve güç toplamasını söyleyebildim. Ne kadar da çaresiziz, elimden dua etmekten başka hiç bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymirza -- 25 Eylül 2012; 9:27:59 >

• eskiyi hatırlaması gayet normal beyin sağlıklıyken hafızaya kaydedilen anlar unutulmaz kaç yaşına gelsede , yakın tarihli olayları sor 3-5 gün 1 hafta içinde olan şeylerden bahset hatırlamıyorum derse bir hastalık başlangıcı olabilir , hatırlıyosa da yaşlılığın verdiği ciddi muziplikle sizle eğleniyo olabilir yada gerçekten birilerini görüyo olabilir , göz problemi olmadığını var sayarak konuşuyorum , karanlıkta hafif ışıkların arasında ara sıra beliren veya göze çarpan karartılar olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymirza

Beyler, 10 katlı bir binanın 2.katında balkonda annem, ben, kardeşim ve 85 yaşındaki anneannem oturuyorduk. Şimdi ben bu konuyu açmak için yan odaya geldim, onlar hala oturuyorlar. Bahçede bir iki ağaç, bitkiler, oturaklar filan var. Bir de çıkış kapısına yakın beyaz bir sandalye var. İşte anneannem o sandalyenin yanında siyah görünümlü bir adam olduğunu iddia ediyor. Adamın arasıra görünüp kaybolduğunu söylüyor. Bak şimdi dineldi diyor. Ne ben, ne annem, ne de kardeşim bu adamı göremiyoruz. Olmadığını iddia ediyuoruz, ama anneannem ısrarla işte bak işte orda diyerek ısrarla adamı bize göstermeye çalışıyor. Kendisinden o kadar emin ki, bu durum bizim göremediğimiz bir adamın varlığına bizi ikna eder gibi olduğunda yaşadığım o tuhaf duygunun tarifi yok. İnsanın hafiften içi ürperiyor. Halisünasyon olayı bugüne kadar hiç olmadı. Hafızası hala çok güçlü. Çok eskiden tanıdığı insanları bile ben hatırlamam, o hatırlar, anlatır. Bizim çocukken söylediklerimizi, hatıralarımızı anlatır. Annem de tasdik eder ki çoğunu ben hatırlamıyorum. Böyle bir durumla karşılaşanınız hiç oldu mu? Gerçekten de bizim görmediğimiz bir varlığı görmüş olabilir mi dersiniz.

alzheimer baslangici hocam, o yastaki herkes biseyler goruyor kendi babannemden biliyorum da tavanda kapi var dediginde de acaba var mi demedim senin gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

eskiyi hatırlaması gayet normal beyin sağlıklıyken hafızaya kaydedilen anlar unutulmaz kaç yaşına gelsede , yakın tarihli olayları sor 3-5 gün 1 hafta içinde olan şeylerden bahset hatırlamıyorum derse bir hastalık başlangıcı olabilir , hatırlıyosa da yaşlılığın verdiği ciddi muziplikle sizle eğleniyo olabilir yada gerçekten birilerini görüyo olabilir , göz problemi olmadığını var sayarak konuşuyorum , karanlıkta hafif ışıkların arasında ara sıra beliren veya göze çarpan karartılar olabilir

Bu söylediklerinden anneannemi bilmem ama benim ciddi problemlerim var gibi. Daha geçen sene Kpss de 85 küsur puan almış bir adamım ama üniden sınıf arkadaşım 10 sene önceki bütün üni anılarımızı, hocalarımızın tamamını, bölümümüzdeki dersleri ve ders geçme sistemini, sistemde yapılan değişiklikleri vs hepsini hatırlarken ben ya zar zor hatırlıyorum ya da artık ayıp olmasın diye hatırlıyor taklidi yapıyorum. Misal arkadaş bana daha önceden bişi anlatmış,mesela 1 hafta önce gibi, sonra bana diyor hani sana anlattımdı ya, ben mal mal adamın suratına bakıyorum. O da bana kızıyo, demekki sen beni dinlemiyon diye.
    Anneannemin olayına gelince alzhemier olabilir, çünkü ellerinde titreme problemi var.

• Dostum şimdi dalga geçenler olur mesajımla biliyorum ama olsun. Benimde babannem aynı öyleydi balkonda oturuyorum adamı görüyor musunuz diyordu bakıyordu el sallıyordu dedim akıllı kadına noldu filan bir ara ben korkmaya başlamıştım hatta. Benim babamın eniştesi caminin hocasıydı, şey demişti işte yaşlılar eceli yaklaşınca böyle yaparlar filan gerçektende 2 hafta sonra öldü babannem. Belki inanmazlar şimdi dalga geçenler olur ama yazayım dedim. Tabi belkide tesadüftür bilimsel bir açıklaması vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk---

Dostum şimdi dalga geçenler olur mesajımla biliyorum ama olsun. Benimde babannem aynı öyleydi balkonda oturuyorum adamı görüyor musunuz diyordu bakıyordu el sallıyordu dedim akıllı kadına noldu filan bir ara ben korkmaya başlamıştım hatta. Benim babamın eniştesi caminin hocasıydı, şey demişti işte yaşlılar eceli yaklaşınca böyle yaparlar filan gerçektende 2 hafta sonra öldü babannem. Belki inanmazlar şimdi dalga geçenler olur ama yazayım dedim. Tabi belkide tesadüftür bilimsel bir açıklaması vardır.

Bende buna benzer bi yorum yazmak için girmiştim bende duydum daha önce bunu anneannenin eceli gelmiş olabilir dostum.
  • CİN kaçmıştır CİN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Dostum şimdi dalga geçenler olur mesajımla biliyorum ama olsun. Benimde babannem aynı öyleydi balkonda oturuyorum adamı görüyor musunuz diyordu bakıyordu el sallıyordu dedim akıllı kadına noldu filan bir ara ben korkmaya başlamıştım hatta. Benim babamın eniştesi caminin hocasıydı, şey demişti işte yaşlılar eceli yaklaşınca böyle yaparlar filan gerçektende 2 hafta sonra öldü babannem. Belki inanmazlar şimdi dalga geçenler olur ama yazayım dedim. Tabi belkide tesadüftür bilimsel bir açıklaması vardır.

Bende buna benzer bi yorum yazmak için girmiştim bende duydum daha önce bunu anneannenin eceli gelmiş olabilir dostum.

İnsanın ölümü yaklaşınca artık bazı perdeler kalkmaya başlıyor. Şimdi forumda dün aynısını arkadaşıma oldu toprağa verdik muhabbeti olduğu için çok detaylı yazmadım. Belki çoğu kişide inanmaz ama bizzat yaşadığım bir olaydı işte.

• olum yapmayın lan benimde anneannem var ölürse ben naparım çok şükür böyle bir şey yok ama yaş ilerledi konuya mutlu geldim ağlıyarak çıkıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandalenaa

anneannen seviyorsa gitsin konuşsun

Kardeşim hasta mısın her konuya aynı yorumu atıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Hand Luke

quote:

Orijinalden alıntı: mandalenaa

anneannen seviyorsa gitsin konuşsun

Kardeşim hasta mısın her konuya aynı yorumu atıyorsun?

Seviyorsan gel açık açık konuşalım benden çekinme
  • Şurada bir adam var lafını duydum uyuyamıcam.
  • Azrail olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Tek çare beklemek kardeş...

• quote:

Orijinalden alıntı: jessica albay

quote:

alzheimer baslangici hocam, o yastaki herkes biseyler goruyor kendi babannemden biliyorum da tavanda kapi var dediginde de acaba var mi demedim senin gibi

aynen. alzheimer başlangıcı olabilir

• quote:

Aslında benim de içten içe hissettiğim ama kendime bile itiraf etmek istemediğim bir şey bu. Umarım bir çeşit göz yanılması filandır. Ürpermemin sebebi de buydu. Söylemek istemedim. Bir dizi vardı, adamın eceli yaklaşmıştı. Adam yolda giderken filan sürekli olarak kendisine bakan siyah giyimli bir adamdan bahsediyordu. Ama yanındakiler görmüyordu. Hatta son bölümde o adamla konuşup hesaplaştı ve sonra da malum son gerçekleşti. Anneannem o adamı gördüğünü iddia ettiği anda aklıma o dizi geldi. İnşallah bunlar sadece benim hüsn-ü kuruntumdan ibaret şeylerdir. Espri yapan arkadaşlara da kızmıyorum, hatta gülüyorum, olmicak bi espri yapmadıkları müddetçe.

• Adam bu mu ?

• Anneannem bir adam götürüyor diye okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: J. MacTavish

Adam bu mu ?

Soruna olumlu cevap verebilcek durumda olsaydım şu an beni ayıltmakla uğraşıyor olurlardı herhalde :)
    Bunu gören anında gider yaş da önemli değil.
    İmlâ sebebi ile düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymirza -- 19 Temmuz 2012; 3:33:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J. MacTavish

Adam bu mu ?

Soruna olumlu cevap verebilcek durumda olsaydım şu an beni ayıltmakla uğraşıyor olurlardı herhalde :)
    Bunu gören anında gider yaş önemli değil.

Bu ne lan? Melek olsa sevilmez

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.