Şimdi Ara

Anlık Mouse Donmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2-3 senedir aynı mouse ve aynı sistemi kullanıyorum bu süre içerisinde defalarca kez format attım bilgisayara ve ilk defa böyle bir sorun yaşıyorum. 2 hafta önce bilgisayara format attım ve rastgele anlarda hem masaüstünde hem oyunlarda hem programlarda kısaca her an donmaları oluyor saniyelik. Yani örneğin mouseu herhangi bir yöne kaydırdım diyelim kaydırırken bir anda donuyor 1-2 saniyeliğine ardından en son ulaşması gereken noktaya bir anda ulaşıyor, atlama yapıyor diyebilirim. Bazen 10 dakikada bir, bazen 10 saniyede bir tekrar tekrar oluyor.


    Çözmek için denediğim yöntemler, mouseun takılı olduğu usb portunu değiştirdim, usb 2.0 portlarını ve 3.0 portlarını denedim, aygıt yöneticisinden mouseu sildim tekrar yükledim, razer synapse'ı silip tekrar yükledim ve aklıma başka bir yol gelmiyor ne yapmam gerek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 20 Ekim 2017; 19:59:0 >



  • upppppp
  • Başka mouse ile denedin mi ?

    O mouseyi başka bilgisayarda denedin mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carso

    Başka mouse ile denedin mi ?

    O mouseyi başka bilgisayarda denedin mi ?

    İkisi içinde cevabım hayır, mouse da problem olduğunu sanmıyorum yani inanılmaz bir şansım yoksa yıllardır kullandığım mouse format attığım gün ve saatte bozulmuş ve bu hale gelmiş olamaz. Ancak başka mouse denemeliyim, tabi önce bir mouse bulmam lazım. Bunun dışında bir çözüm önerisi?
  • Zaym1n Z kullanıcısına yanıt
    Cpu yetersizliğide yapar. Bilgisayarın eski mi?
  • guc yonetiminden bilgisayari yuksek performansa al.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görev yöneticisinden CPU değerlerini takip et fare takıldığında bak bakalım birden bir artış falan oluyor mu
    Bir de yakınında varsa bir yer 5-10 liralık bi fare alıp onunla da dene. Hatta o da yoksa dokunmatik telefon ekranını fare olarak kullanabildiğin uygulamalar var son çare onunla dene.
  • Bilgisayarım eski, özellikle işlemci baya bir eski amd phenom ii x4 965 var ancak belirttiğim gibi yıllardır kullanıyorum bu halde ve formattan itibaren bu hale geldi öncesinde de bir sıkıntı yoktu.

    Güç yönetiminde yüksek performansa almıştım, formattan hemen sonra.

    CPU da ani bir artış olmadı 5-10 kez takılana kadar takip ettim herhangi bir anormallik yok, 5-10 liralık mousela deniyim yarın alıp.


    Bunların dışında başka fikri olan arkadaş varsa yazsın haftalardır internette hem yabancı, hem türk forumlarına bakıyorum aşağı yukarı gördüğüm herşeyi denedim ama bir sonuç alamadım.




  • Zaym1n Z kullanıcısına yanıt
    güç tasarrufuna al bilgisayarı böylelikle arkaplanda çalışan cpu tüketen uygulamalar çalışmayacaktır. Ayrıca arama kısmına "msconfig" yazıp "Başlatma" sekmesinin altında saçma sapan uygulamaları devre dışı bırak yada tamamını devre dışı bırak dene donma olmuyorsa bilmediklerini devredışı bırakırsın.
  • takalar1381 T kullanıcısına yanıt
    Güç tasarrufuna aldım, bilgisayarı kapatıp açtım ve bir değişim olmadı bunun dışında başlangıçta çalışan programlara baktım 6 tane şey açık 3 ü zaten klavye mouse kulaklık için olan programlar diğeleri de steam falan. :/ yine çözüm olmadı yarın yeni mouse alıcam deneme amaçlı umarım ondan sorun çıkmaz.
  • Arkadaşlar sorunu buldum, razer synapse dan kaynaklanıyormuş. Defalarca kez silip yüklememe rağmen birşey değişmemişti bende fark etmemiştim, bu sefer sildim ve yüklemedim sorun ortadan kalktı. Eski sürümleri falan deniycem artık olmadı özelliklerini kullanamıycam mouse ve klavyenin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.