Şimdi Ara

Anlık borsa takibi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anlık borsa takibi yapmak istiyorum fakat konuda daha yeniyim ama anlıyorum işlemlerden.

Her 15 dakikada bir kısımı büyük dezavantaj fakat anlasam da konuda yeni olduğum için hemen premium üyelikle anlık takip yapmak istemiyorum ..

Böyle kestirme yollardan borsayı güncel ve anlık takip edebileceğim bir seçenek var mı acaba ?

İç hissiyatım yok diyor ama şansımı denemek istiyor :) :)

• Metatrader

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolkan33 kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz uygulama değil mi ayrıca forex diyor ..

bunda borsa hizmeti yani türkiyedeki firmaların durumunu gösteren tablo oluyor mu ? Onu aramaktayım
  • Şimdi bak anlık takibi bilmem ama yatırım yapıp kazanma amacın varsa biraz uzun vadeli düşünmen lazım.. Diyelim ki dolar aldın. Anlık takip edip 1 cent vs düşük bir miktar yükseldiği zaman satmak da var biraz bekleyip ki bu 1 ayı filan da bulabilir; 10 15 cent yükseldiğinde satmak. Senin birikimin var mı mesela yatırım için mi soruyorsun yoksa sadece izleyip genel bilgi edinmek amacıyla mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    hep izleyip genel bilgi edinmek hem de günü birlik ufak karlar elde ederek pişmek istiyorum biraz hevesimi de alınca çok emin olursam uzun vadeli oynarım
  • Dostum pismek istiyorum demissin de gunluk al sat yapan insanin pismesi ogrenmesi diye birsey soz konusu degil eninde sonunda kaybedersin yapilan tekniz analizler vs iddaada takimlarin form durumunu analiz etmekle ayni sen hic uzun yillar iddaa oynadigi icin iddaa da basarili olan birini gordun mu? Borsada da bundan fazlasini yapamazsin sirketin form durumuna bakarsin ama her sey 90dakikada yani dis etkenlerle notlarla fed aciklamalariyla vs sekillenir. Gunluk al satta istersen 60 yilini bu ise vermis borsayi bulan adami getir yine senden farki yoktur sansa bakar.

Ustteki arkadasin dedigi gibi borsayi yatirim araci olarak goreceksin dusuk fiyatli sirketin hissesini alip 3 5 yil belleyeceksin eger sirket buyuyorsa sirkete ortak olan senin de koydugun para buyucek. Yatirim olarak bakiyorsan sirketleri iyi arastir yillik dagittiklari temennuye bak ve buyuyecegini dusundugun sirkete para yatir. Paran azsa 5 yilda ne kadar kazanabilecegini gecmis yillara bakip tahmin et eger seni tatmin etmeyecekse salla borsayla kafa sisirmeyi bosuna 5 yil paran sen dokunamadan yatmasin kuzu kuzu zaten paranin degeri degismesiyle 5 yil sonra kazandigin miktar fazla olsa bile deger dusuk olabilir yani 5 yil once cay 1.5 liraydi simdi 3 lira oyle dusun yine ayni alim gucu. Arti sirket batarsa kriz gelirse vs sen de batarsin bu ulkede bankalar bile batti. Suriyeye ihracat yapan cimento sirketi savastan sonra dibe dustu vs.

Ozet= Degmez. Ben okudugum bolumden dolayi arada bakiyorum para falan yatirmiyorum. Ha belki kriz gelir o zaman tum parami krizde dusen hisselere yatiririm cikacagini dusundugum sirkete. Onlar ne kadar yukari cikarsa ben de o kadar cikar 10 sene elimde tutarim hisseyi.

• Hangi bölüm okuyosunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Woodpecker

Hangi bölüm okuyosunuz?

Iktisat hocam 1. sinif oldugum icin genel terimleri basit konulari ogreniyoruz kitaptan ezberlemek yerine borsa forumlarini bloglarini okuyarak ogrenmek daha eglenceli oluyor.

• Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Sen benim açımdan bakınca , benim gerçek kişiliğimi bilmiyor ve tanımıyorsun. Bu yorumları yapmakta o yüzden haklısın . Araştırmacı ve sorgulamayı seven birisiyim .. Dünyanın dönüşünde , Türkiye nin nasıl rol oynadığını , ne kadar hacmi ve potansiyeli olduğunu iyi biliyorum. Türkiye deki firmalar için de geçerli .. Biraz ufak araştırmalarla zor gelen bir şey yok benim için. Dediklerinde çok haklısın fakat benimki biraz hobi misali kendimi geliştireyimn , firmaları yakından tanıyım cinsinden ufak paralarla oynamak 1 lot 2 lot gibi .. daha fazlası değil. Ondan sonraki aşamalarda tabii ki dediğin gibi yükselmekte olan bir şirketi ele alırsanız , siz de o da büyüyeceksinizdir.

Anladığım kadarıyla borsayı anlık takip edebilmek için premium üyelik gibi programlara ihtiyaç var .. ben de herkes gibi arada bir 15 dakika kulvarında yükselişleri kaçırmazsam oynarım bir kaç hamle hevesimi alana kadar sonra uzun vadeli gelişmekte olan şirketler için bir araştırma sonrası belki yatırım yaparız beki hiç yapmayız. Neyse teşekkür ettim aydınlatıcı yorumların için kolay gelsin şayet oynadıysan ? Ne kadar para kazandığını ister buradan istersen de özelden bir mesaj çekersen sevinirim merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensörgil

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Sen benim açımdan bakınca , benim gerçek kişiliğimi bilmiyor ve tanımıyorsun. Bu yorumları yapmakta o yüzden haklısın . Araştırmacı ve sorgulamayı seven birisiyim .. Dünyanın dönüşünde , Türkiye nin nasıl rol oynadığını , ne kadar hacmi ve potansiyeli olduğunu iyi biliyorum. Türkiye deki firmalar için de geçerli .. Biraz ufak araştırmalarla zor gelen bir şey yok benim için. Dediklerinde çok haklısın fakat benimki biraz hobi misali kendimi geliştireyimn , firmaları yakından tanıyım cinsinden ufak paralarla oynamak 1 lot 2 lot gibi .. daha fazlası değil. Ondan sonraki aşamalarda tabii ki dediğin gibi yükselmekte olan bir şirketi ele alırsanız , siz de o da büyüyeceksinizdir.

Anladığım kadarıyla borsayı anlık takip edebilmek için premium üyelik gibi programlara ihtiyaç var .. ben de herkes gibi arada bir 15 dakika kulvarında yükselişleri kaçırmazsam oynarım bir kaç hamle hevesimi alana kadar sonra uzun vadeli gelişmekte olan şirketler için bir araştırma sonrası belki yatırım yaparız beki hiç yapmayız. Neyse teşekkür ettim aydınlatıcı yorumların için kolay gelsin şayet oynadıysan ? Ne kadar para kazandığını ister buradan istersen de özelden bir mesaj çekersen sevinirim merak ettim.

Oynamadim hocam sadece genel bir bilgim var. Yasim genc oldugu icin birikimim yeterli degil eger oynarsam kar elde etsem bile enflasyonda o karim ezilir. Ama aklimin bir kosesinde duruyor ve eger ekonomik kriz olursa yada dibe vuran bir sirket olursa uzun vadeli yatirim yapacagim. Warren Buffett i arastirmanizi oneririm kendisi dunyanin en zengin 2. insani ve tek yaptigi gencken hisseleri dustugu zaman coca cola gibi sirketlere tum parasini yatirmak (ailesi zengin oldugu icin buyuk paralar). Buyuyecek sirketlere buyumeden parasini yatirip cok uzun yillar bekledigi icin hic calismadan dunyanin en zengin 2. insani olmus.

• Şurada ülkemizde borsaları anlık olarak takip edebileceğiniz siteleri sıralamıştım belki işinize yarar; http://borsanasiloynanir.co/borsa-nasil-ve-nereden-takip-edilir/
  • Mynetde anlik var ucretsiz uye olup takip edebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.