Bu yazı 2013 Model Opel Astra J 1.3 Cdi Sport Donanım Paketli 95bg Acıbadem Arkasdan alınma bir ateş parçası hakkında görüşlerimizi içerir!
Aracımızdaki extralardan bahsetmek isterim ilk olarak çünkü baayiye ye gidip bana bunun aynısından ver derseniz sahip olma lüksünüz malesef yok ve yazımda değindiğim bazı noktalarda bu faktörlerin etkisi olacağı için girişte belirtmek istedim :) Aynı zamanda içeriğin tamamını kişisel bloğumdan kopyala yapıştır yaparak paylaştığım için bazı noktalarda hitabet vs gibi konularda ayılık yaptıysam özür diliyorum. Yazının Fotoğraflı ve Biçimlendirilmiş Hali için ise Sizleri Bloğumdaki ilgili sayfaya bekliyorum.Adres Yazının Sonundadır.
34 UU Extralar;
Tavan Folyo
Cam Filmi
Far Kaplama
Ön Izgara Kaplama
Ayna Kaplama
Body Kit(Ön Lip, Arka Difüzör, Marşpiyer, Spoiler)
Çift Egzos Çıkışları
3,5 Yay
Çalıntı Kısa Anten (Megandan)
Evet ülkemizdeki akaryakıt fiyatları malüm, haliyle vatandaşın en çok ilgilendiği konuda aldığı aracın yakıt tüketimi dilerseniz aracımızın gerçek hayat koşullarında bize sunduğu tüketim verilerine bir göz atalım.
Yakıt Tüketimi;
Şehir İçi Verileri; 5,8-6,3 arası
Şehir Dışı: 100 120 km Arası 5,5-5.7
Herkez arabam az yaksın 0 dan 100 ede 6 saniyede çıksın ister fakat realite buna müsade etmiyor.Performansa geçelim ve bu konuyu ele alalım...
Performans:
Son hızı 230(Denendi), Göstergede 260(Bu güne kadar gören oldumu bilinmez.) Çiğerli 6bin devir çevirmesede gerektiği yerde gönül koyar yapar güzelliğini...
0-100 km ivmelenme: 10,5
Vitessel durumlara bakarsak;
1 vites yokuşta akar düzde sıkıntı…
2 vites kalkış imkansız(rüyalarım olmasa)
3 vites ihtiyaç duyulmuyor…
4 vites en güzel vites sevilesi öpülesi
5 vitesi uzun yolda büyük lüks, dizelde sevilmeyen vites
6 vites olaymış iyimiş uzun yolda tüketimi daha düşürür kanısındayız…(ağır konuşucam opel)
Geri vites TAŞLATTIK ARSLAN!!! İlerden dönüyoruz….
Şehir içi 100km kadar olan süratlerde sollamalarda sıkıntı yok.Yüksek süratlerde ivmelenmeler sıkıntı...olsun o kadar diyoruz.
95bglik bir küçük Hans olan opel astra j miz torku sayesinde .ötü kurtarıyor…
Arac güvenli olsun diyerek diye düşünüyoruz çok ağır kalıplı kemikli bir araç bu yüzden hantallık ve yakıtta biraz müsriflik oluyor.Bizden kaçmaz.
Kullanım ve Donanım:
1.85 boyunuz varsa göbeğinizde varsa Kartal çocuğu olup arabayı yatarak kullnıyoranız arka koltukta birinin oturması hayalden öteye gidemiyor…
Konsol başarılı başlarda karışık kuruşuk gelse de bir süre sonra sevişme sürecine giriyorsunuz.
Direksiyondan arabanın çoğu özelliği kullanıldığı için konsoldaki tuşları gereksiz bulduk.
Saklama gözleri gayet kullanışlı ve ince düşünülmüş.
Vitesin altındaki ışık göz bebeğimiz, içeriye bir pavyon havası vermesi ile bizi bizden alıyor…
Almayı düşünürseniz ekranlı modelini tercih etmenizi öneririz.
Sunroof büyük lüks ama bizde oda yok…çok fakiriz
İçerdeki malzeme kalitesi ve hissiyatı çok iyi ben almanım diyor…
İkili hucum organizasyonlarında gayet kullanışlı…anladınız siz onu :)
Bagajki raflara aşık olduk gerçkten çok ince düşünülmüş bir başka ayrıntı.
Aracın içinde usb girişi ve aux girişide mevcut.
Yokuş kalkış desteği büyük lüks.Bayırlarda kalkış yaparken kaydırma gibi bi durum söz konusu olmuyor.Ama düz yolda o özellikten dolayı kalkışlarda sesler geliyor halada bir çözüm bulamadılar …kınıyoruz..
Tasarım;
İç ve dış tasarımı en sası modelinde bile segmentine göre gayet başarılı ki şahsi kanaatimdir.En çakılısından bir Opel Astra tasarım ve donanım olarak, Audi A3.İç tasarım olarak BMW 1 serisinden ve komple olarak Seat Leon dan çok daha iyi golfle kıyaslamıyorum bile wv yi hiç hazzetmem, edemedim….
Şayet aracı arkdaşım gibi dış tasarım paketi olmadan aldıysanız En yakın sanaayi sitesine giderek bu eksikliği ortalama 1,500 ile 2000 lira arasında değişen fiyatlara giderebilirsiniz.(Body kit fiyatıdır yay film vs. hariç.)
Yaysız biraz leylek gibi duruyor bunun için yay alabilirsiniz biz Vogtland kullandık..gayet memnunuz
Bizim renk olarak favorimiz BUZ MAVİSİ şu laciverte yakın olan..
Güvenlik:
Performans kısmında belirttiğim gibi araç segmentinden beklenmiyeceği kadar kemikli kapılarının maşallahı var.Lakin kaputda bunu göremedik motorun arkasında büyük bir boşluk var ki büyük ihtimalle kaza anında motoru bıraksın diye bırakılmışâ€¦hurafemidir nedir bilmiyoruz ama yıllardır söylenir büyükler tarafından…
Airbagleri daha test edemedik 6 tane mevcut bizdeki modelinde en full versiyonunda 8 tane 2 yastık için deymiyeceğini düşündük…
Kemer uyarıcısı gayet kafa ziken bir sese sahip ama ses kısılabiliniyor….
Hız uyarı sistemi mevcut belirlenen süratı aşdığında uyarı veriyor.
Yol tutuşu emsallerine göre efsane niteliğinde yanlız bizim lastikler fabrikasyon hankook yağmurlu havada büyük sıkıntı…
ESP devre dışı bırakılabiliyor 7 sn uzun basınca...
Meşhur TC özelliği bu opeldede mevcut.
OFF TOPİC:
Turbosu çok gürültülü
Çok dikkat çekiyor…özellikle kırmızısı
El freni yok öyle cart diye çekemiyorsun koymuşlar bi tuş ığğğğğ aşşa ığğğ yukarı…
Koltuklar çok rahat virajlarda kayarak düşme gibi bi durum söz konusu değil.
Tavsiyeler;
Cevizlibağ Odak Bayii
Gerçek Beşiktaş Bayii
Folyolar Kadosan
Opel Astra J Store
Opel Astra J 1.3 cdi, o paralara alınacak en iyi araba oscarımızı alıyor…10 üzerinden 7 sahibinin verdiği puan benimde kanaatim 10 üzerinden 7 dir.
bizden bu kadar kazasız belası trafiksiz günler dileriz
230 yapması biraz garip geldi heleki 95lik bir dizelin. Bende corsa sport var 90lik 6 vites, dümdüz yolda 185 yapiyor. Dunyanin en iyi aerodinamigi bile olsa 45km fark olmasi imkansiz max hizda. Kadrandaki sapma cok fazla bence
Ac1DBuRN
kullanıcısına yanıt
hocam 230 bizzat yazı yazan kişi olarak ben görmedim ama araç hakkında naçizane görüşlerini paylaşam arkadaşımda boşa atıp tutmamış olsa gerek yada ben öyle umuyorum :)
dediğiniz gibi kadranda sapmalar olabiliyor.Araçta bununla çok karşılaşmasamda özellikle motorsiklette (çin malı olanlar)da görülmekte Misal; İte kaka 150km yaptığınız Kanuni Tiger 250 aslında 120km yapıyor.işte bunu bizzat denemiş biri olarak dediğinize katılmaktayım :)
dedigimin ispati icin herhangi bir 100~ hplik aracin fabrika verisine bakmaniz yeterli. Yok daha kesin rakam isterseniz "1.6" CDTI yeni astralarin max hizi fabrika verisi olarak 200km/h. Baska soze gerek yok sanirim :D
Ac1DBuRN
kullanıcısına yanıt
:)) artı 1
not:30km yi de şu kardeşinin hatrına görmemezlikten geliver...