Şimdi Ara

Anlaşmadan cayabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, size bir şey danışmak istiyorum.

Doğalgaz ve kalorifer tesisatı için, arada bir sözleşme olmadan, 4300 tl.'ye firmanın biri ile anlaştım. (Kombi dahil) Baştan sona kadar hiç bir işimi doğru düzgün tam yapmadılar. Benim tesisat hakkında uyarılarımı dinlemeyip kendi kafalarına göre iş yaptılar. Hatta çalışanlar bazen bana burun bile kıvırdılar, sanki angarya bir iş buyuruyor muşum gibi! İşçilik 3 hafta sürdü, borular yamuk yumuk oldu, tesisat borularının bazı yerleri ekli büklü, baştan savma bir iş oldu. Kapı eşiklerindeki lamineleri haddinden fazla geniş kestiler, şu an tamiri mümkün değil. Yeni takılması lazım. Elektirik tesisatını sanki uzatma kablosu kullanıyormuşum gibi duvar kenarına yere serpiştirdiler. Ayak altına yani. Halbuki tavana yanın hizadan düzgün bir hat çekmelerini söylemiştim. Taktıkları kobinin ne garanti belgesini, ne de kullanma klavuzunu bana verdiler. Kombinin İnternet ortanındaki fiyatından 250 tl. fazla para istediler benden. Daha halen bitmemiş bir sürü iş var evde.

Şimdi bu durum da benin size sormak istediğim şu. Ben daha bu firmaya kuruş para vermiş değilim. Benimle hesap kapatmak istiyorlar. İş bu hale gelmişken ben yapılan işten cayabilirmiyim. Ne yaptıysan, ne taktıysan sök git kardeşim deyip rest çekebilirmiyim. Bu hakka sahipmiyim. Bana bir akıl verin lütfen.

• Bu devirde paranla iş yaptıramıyorsun ne günlere kaldık. Her eline keski çekiç alan ustayım diye geçiniyor.
  • Üzücü bir durum...

Elektirik kablosunu duvardan çekemeyip yere bırakan birinin yaptığı diğer işleride tahmin edebiliyorum.. Pes yani..bu kadarda olmaz..

Bence söyleyin çekinmeyin, hiç bir yerde böyle bir iş görmediğinizi bu nedenle vaz geçeceğinizi söyleyin, ya kendi istediğiniz gibi düzgün hale getirsinler yada söküp gitsinler...

Bizde iş yaptırdık 2 günde istediğimiz gibi işi yaptılar.
  • Evet arkadaşım, bizim çevremizdeki komşularımız ve akrabalarımız kime iş yaptırdıysa herkesin işi tıkırında yürüdü maşallah.

Sanki tüm olumsuzluklar benim üzerimde toplanmış gibi, bütün işlerim ters gitti. Hesapta iş yaptırdığımız firma referanslı iyi iş çıkaran bir yerdi. Ama öyle değilmiş maalesef. Henüz kendilerinle hesap kapatmadık, arasınlar o zaman hesaplaşıcaz.
  • tüketici mahkemesine git bilirkişi iste...
  • Bence öncelikli hatanız işin tümünü tek elden yürütmek olmuş.
    Cam kesme işini camcıya, kablo işini elektrikçiye, laminant işini parkeciye, duvar tamir işini boyacıya yaptırın.
    Bunlar çok uğraştırıcı işler değil. Birer yevmiyeyle halledersiniz. Diyelim hepi topu 300 TL tuttu, gidin gazcıya
    siz beceremediniz ben bunu bunu yaptım, şu kadar parayı da kestim sizin hesaptan deyin. Bir elektirkçi
    ne kadar düzgün petek bağlayabilirse, bir tesisatçı ancak o kadar kablo çeker diye düşünüyorum.
    Tesisat ile ilgili kafanıza takılan şey sadece estetik görüntü ise bence çok fazla kurcalatmayın derim, çünkü
    bu saatten sonra evinize gelecek usta küfür ede ede iş yapacaktır psikolojik olarak. Ama ilerde sıkıntı çıkacak
    diye hissediyorsanız, ustaya değilde mühendise gidin, bir rica edin, akşam iş çıkışı ya da bir cumartesi gelsin
    hem yapılan işi gösterip üzerinde baskı kurun hem de tesisata kafa yorun. Sizi ikna edebiliyorsa ne ala.
    Ortak bir sıkıntı olduğu kanısına varılırsa, o zaten tekrar ustaları gönderecektir. Onlar sadece ustalarının
    anlattığı kadarını biliyor ve şu an siz onların gözünde geveze, sıkıntılı bir müşterisiniz sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: computeron

tüketici mahkemesine git bilirkişi iste...

Bu fikir aklıma gelmemişti. En son çare olarak değerlendirmeye alabilirim. Şu an daha bekleme aşamasındayız.
    Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iapetosster

Bence öncelikli hatanız işin tümünü tek elden yürütmek olmuş.
    Cam kesme işini camcıya, kablo işini elektrikçiye, laminant işini parkeciye, duvar tamir işini boyacıya yaptırın.
    Bunlar çok uğraştırıcı işler değil. Birer yevmiyeyle halledersiniz. Diyelim hepi topu 300 TL tuttu, gidin gazcıya
    siz beceremediniz ben bunu bunu yaptım, şu kadar parayı da kestim sizin hesaptan deyin. Bir elektirkçi
    ne kadar düzgün petek bağlayabilirse, bir tesisatçı ancak o kadar kablo çeker diye düşünüyorum.
    Tesisat ile ilgili kafanıza takılan şey sadece estetik görüntü ise bence çok fazla kurcalatmayın derim, çünkü
    bu saatten sonra evinize gelecek usta küfür ede ede iş yapacaktır psikolojik olarak. Ama ilerde sıkıntı çıkacak
    diye hissediyorsanız, ustaya değilde mühendise gidin, bir rica edin, akşam iş çıkışı ya da bir cumartesi gelsin
    hem yapılan işi gösterip üzerinde baskı kurun hem de tesisata kafa yorun. Sizi ikna edebiliyorsa ne ala.
    Ortak bir sıkıntı olduğu kanısına varılırsa, o zaten tekrar ustaları gönderecektir. Onlar sadece ustalarının
    anlattığı kadarını biliyor ve şu an siz onların gözünde geveze, sıkıntılı bir müşterisiniz sadece.

Tespitlerinizde çok haklısınız. Her kez uzman olduğu alanda çalışmalı ki, temiz bir iş ortaya çıksın.

Eve gelen elektirikçi aslında gerçekten de elektirikçiymiş. Ustaların yaptığı en büyük yanlış, yanlarında getirdikleri çıraklara işi teslim etmeleri. Bir çırak ne kadar tecrübe sahibi olabilir ki? Daha bir fırın ekmek yemesi lazım yetişmesi için.
    Madem ki çırağa, ya da kalfaya yaptırıyorsun işi, en sonunda kontrol et bari. Onu da yapmıyorlar. Oldu mu oldu! benim ev deneme tahtasımı.
    Boruların yamuk olmasına sebebiyet verenler yine kalfalar zaten. İş baştan yamuk başladımı bir kere, sonuna kadar yamuk gider.

Eve mühendisi çağırıp bütün işçiliği baştan sona göstericem ve beni ikna etmesini isteyecem. Daha olmadı fiyatta kırma yapıp, eksik olan yerleri başka bir ustaya yaptıracam.
    Teşekkür ederim yorumun için.

• Bi hukuk bürosuna danışın bence hocam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.